• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne baba kaybı

Arkadaşlar bundan yaklaşık 5 yıl önce annemi babamla ettiği bir tartışma sonrası tansiyonu yükselip beyin kanamasından kaybettim babam ise annemden sonra yani bir ay sonra hemen evlendi sonra da babam pankreas kanseri olup vefat etti geçen yıl… fakat anneme çok çektirmişti yani onu çok üzdü… zaten dediğim gibi ölür ölmezde evlendi ben babamın yaptığını unutamadığım için zaten çocukluğumuzda da bize çok babalık sağlamamadığı için bize dedem baktığı için mezarlık ziyaretine gittiğimde babama hiç çiçek almam vs anneme dua ederim ama babama etmem annemin mezarıyla onun mezarının arasına mermer yaptırdım yani ayrı iki mezar gibi görünmesi için yani toprağın arasına bir tane mermer koydurdum… bazen kendimi suçluyorum ama hatamı yaptım diye yani bilmiyorum ona da mı dua etmeliyim ne de olsa babam diye düşünüp bir arkadaşım böyle söyledi yapma ne de olsa baban dedi ama onun yüzünden ben genç yaşımda annesiz kaldım ben mesela yeni evli sayılırım ve etrafındaki evli olan arkadaşlarım annelerine kahve içmeye gidiyor ya da anneleri onlara geliyor ben hiç böyle şeyler yaşayamıyorum ve bunun da tek sorumlusunu babam olarak görüyorum onu bu kadar üzmeseydi belki de benim de annem olmuş olacaktı… bu yüzden ona hiç dua etmiyorum onun mezarını görmezden gelip sadece annemin mezarı ile ilgileniyorum fakat suçluluk duymalımıyım bilmiyorum garip bir duygu işte ne bileyim.. linçlenicem bilerek böyle bir konu açtım fakat bugün annemin doğum günü biraz dertleşmek istedim kime anlatsam beni asla anlamıyor etrafındaki herkes diyor ki o senin nede olsa baban toprak almayı düşünüyorum yarın annemin mezarına serpip toprağını yenileyeceğim babama almadım ama onun toprağı beni hiç ilgilendirmiyor keşke annem yaşıyor olsaydı ve ben ben anneme gidiyorum deseydim eşime mesela ertesi gün çıkıp anneme gitseydim bir kahve içseydim onunla o bana gelseydi birlikte dışarı çıksaydık bu duygular nasıl hiç bilmiyorum hayat hiç adil değil hayat çok acımasız bence
Almayın, duanızı da etmeyin. Ne yani ölüm var diye herşey affedilecek mi..babalık mi yapmış size...Anneniz onun yüzünden olmuş dahası hemen evlenmiş neyini affedeceksiniz

Dua edersiniz yada etmezsiniz o sizin bileceğiniz iş. Ama o kavga olmasaydı da anneniz ölecekti.. vakti doldu ve gitti… Belki babanız o kanseri bu nedenle çekti ve oda öldü… belki bedelini bu şekilde ödedi… afetmesi gereken anneniz.

Dini inancım olmadığından bu konulara fazla kaderci bakamıyorum Fakat babanız konusunda hissetiklerinizde haksız değilsiniz. Mezara da mermer koydurmakta çok iyi yapmışsınız. Yine de babandir diye yorum yapanları da ciddiye almayin . Herkes Bir spermin marifetiyle bana olabilir . Önemli olan fazlasını yapabilmektir ki babanız da bunu yapamamis. Siz de etkiye tepki göstermissiniz hepsi bu. Hakkıyla yapılmayan ebeveynliklerin biyolojik katkiyla kutsallastirilmasina son derece karşıyım. Kendinizi suçlu hissetmeyin ve size akıl vermeye calisanlari da dinlemeyin sizin hayatinizi onlar yaşamadı yaşamıyor.

Milyonlarca spermlerinden sadece bir tanesi gibi davranmış insana göre fazlaca hassassınız.Eğer ömrü yetseydi, eşi de gençse, çocuk yaparak size bunu ispat ederdi zaten. Bu vicdan yoklamasını ancak yaşayıp da size muhtaçken ve siz ona bakıp bakmamak konusunda yapmanız gerekmez miydi bir de? Dua etseniz ne olacak dua etmesiniz ne olacak; zaten etmek istemiyorsunuz o yüzden içten sayılmadığı için geçerli de sayılmaz bence. Hiç zorlamayın kendinizi, anneniz için daha nasıl hayır hasenat yapılır diye fazlaca düşünebilirsiniz illa kafayı bir şeye takacaksanız.

Arkadaşlar bundan yaklaşık 5 yıl önce annemi babamla ettiği bir tartışma sonrası tansiyonu yükselip beyin kanamasından kaybettim babam ise annemden sonra yani bir ay sonra hemen evlendi sonra da babam pankreas kanseri olup vefat etti geçen yıl… fakat anneme çok çektirmişti yani onu çok üzdü… zaten dediğim gibi ölür ölmezde evlendi ben babamın yaptığını unutamadığım için zaten çocukluğumuzda da bize çok babalık sağlamamadığı için bize dedem baktığı için mezarlık ziyaretine gittiğimde babama hiç çiçek almam vs anneme dua ederim ama babama etmem annemin mezarıyla onun mezarının arasına mermer yaptırdım yani ayrı iki mezar gibi görünmesi için yani toprağın arasına bir tane mermer koydurdum… bazen kendimi suçluyorum ama hatamı yaptım diye yani bilmiyorum ona da mı dua etmeliyim ne de olsa babam diye düşünüp bir arkadaşım böyle söyledi yapma ne de olsa baban dedi ama onun yüzünden ben genç yaşımda annesiz kaldım ben mesela yeni evli sayılırım ve etrafındaki evli olan arkadaşlarım annelerine kahve içmeye gidiyor ya da anneleri onlara geliyor ben hiç böyle şeyler yaşayamıyorum ve bunun da tek sorumlusunu babam olarak görüyorum onu bu kadar üzmeseydi belki de benim de annem olmuş olacaktı… bu yüzden ona hiç dua etmiyorum onun mezarını görmezden gelip sadece annemin mezarı ile ilgileniyorum fakat suçluluk duymalımıyım bilmiyorum garip bir duygu işte ne bileyim.. linçlenicem bilerek böyle bir konu açtım fakat bugün annemin doğum günü biraz dertleşmek istedim kime anlatsam beni asla anlamıyor etrafındaki herkes diyor ki o senin nede olsa baban toprak almayı düşünüyorum yarın annemin mezarına serpip toprağını yenileyeceğim babama almadım ama onun toprağı beni hiç ilgilendirmiyor keşke annem yaşıyor olsaydı ve ben ben anneme gidiyorum deseydim eşime mesela ertesi gün çıkıp anneme gitseydim bir kahve içseydim onunla o bana gelseydi birlikte dışarı çıksaydık bu duygular nasıl hiç bilmiyorum hayat hiç adil değil hayat çok acımasız bence
Boş verin hiç üzülmeyin babanız yaşarken düşünseydi. O annenizin toprağı kurumadan hemen evlenen, ailesine değer vermeyen, onlara eziyet eden biri arkasından iyi bir sekilde anilmayi hak etmiyor. İyi bir insan olsaydı da insanlar arkasından hayırla ansaydi.

Başınız sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun inşallah. Haklısınız, içinizden gelmiyorsa yapacak bir şey yok dua içten yapılan bir şey.

Back
X