anne babasını ciddi sağlık problemleri sebebi yüzünden bakım evine yerleştirmek zorunda kalan çaresiz bir kişiye fikir verirmisiniz

konuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
Siz ziyaretinizi ve ilginizi eksik etmediğiniz sürece en güvenlisi bu inanın. Bizim bir alzheimer akrabamız evden çıkmış gitmiş ormanda hayvanlar parçalamış bulmuşlardı. Böyle haberler çok var malesef :( ikisine aynı anda bakamazsınız sağlıklı şekilde. En iyisini yapmışsınız

Böyle bir yerin ücreti ne kadardir?
Benim yakinim iki kişi kalıyor aynı odada. Yani iki yakinim beraber kalıyor biri fizik tedavi de görüyor diğeri sadece kalma yemek ve doktor kontrolü. Aynı oda olduğu için kişi basi 25 bin civarı veriyorlar. Iki kişi elli bine yakın yemek içme ve birinin fizik tedavisi. İlaçlar ve doktor kontrolleri dahil Odanın içinde özel banyo vs mevcut zaten banyosunu da günlük bakicilar yaptırıyor saç sakal trasina kadar. Ama yeni gelenler için seksen bin lira alınıyormuş bir sene önce girdikleri için şu an fiyat düşük bizimkilerin. Kurum müdürü çok anlayışlı biri fiyatta belki yardımcı olur. Sgk destek oluyor mu emin değilim belki ek bir destek olursa emekli maaşları da varsa üç beş üstüne koyup halledilebilir. Evleri varsa kiraya verilebilir. Yemekleri hastaya yaklasimi vs harika. Kalan yakinim da hem kendilerine hem de başka hastalara olan tutumlarını bildikleri için çok memnunlar. Burası pahalı gelse de bile eminim daha uygun ama aynı ozveride yerler de vardır. Buranın artısi fizik tedavi. Elini oynayamayan yatakta sağa sola donemeyen bildiginiz bitki gibi yatan beynine pıhtı atmis bir hastamiz burnundan tuple beslenirken şimdi catalini elini almış mantı yiyor. Ama sadece bakim istiyorsaniz çok güzel düzgün yerler de var daha uygun fiyatli. Üç katlı bir bina vardı orda da kalmislardi bir süre fizik tedavi vs sıkıntılıydi ama merhametli güzel insanlar ve iyi bir müdürü vardı. Onun da fiyatı yalan olmasın 30 bin civariydi sanirim iki kisi

Benim yakinim iki kişi kalıyor aynı odada. Yani iki yakinim beraber kalıyor biri fizik tedavi de görüyor diğeri sadece kalma yemek ve doktor kontrolü. Aynı oda olduğu için kişi basi 25 bin civarı veriyorlar. Iki kişi elli bine yakın yemek içme ve birinin fizik tedavisi. İlaçlar ve doktor kontrolleri dahil Odanın içinde özel banyo vs mevcut zaten banyosunu da günlük bakicilar yaptırıyor saç sakal trasina kadar. Ama yeni gelenler için seksen bin lira alınıyormuş bir sene önce girdikleri için şu an fiyat düşük bizimkilerin. Kurum müdürü çok anlayışlı biri fiyatta belki yardımcı olur. Sgk destek oluyor mu emin değilim belki ek bir destek olursa emekli maaşları da varsa üç beş üstüne koyup halledilebilir. Evleri varsa kiraya verilebilir. Yemekleri hastaya yaklasimi vs harika. Kalan yakinim da hem kendilerine hem de başka hastalara olan tutumlarını bildikleri için çok memnunlar. Burası pahalı gelse de bile eminim daha uygun ama aynı ozveride yerler de vardır. Buranın artısi fizik tedavi. Elini oynayamayan yatakta sağa sola donemeyen bildiginiz bitki gibi yatan beynine pıhtı atmis bir hastamiz burnundan tuple beslenirken şimdi catalini elini almış mantı yiyor. Ama sadece bakim istiyorsaniz çok güzel düzgün yerler de var daha uygun fiyatli. Üç katlı bir bina vardı orda da kalmislardi bir süre fizik tedavi vs sıkıntılıydi ama merhametli güzel insanlar ve iyi bir müdürü vardı. Onun da fiyatı yalan olmasın 30 bin civariydi sanirim iki kisi
Allah muhtaç etmesin, ihtiyacı olan biri olursa fikir olur diye sordum. Aylık o kadar ücreti emekli maaşı ve ev kirası karşılayamaz zaten.
Ekonomik durumun çok iyi olması lazım. Şartlar çok iyi ama insanların şartları yeterli değil

çok teşekkür ederim kimseyi muhtaç etmesin Allah ve böyle zor kararlara ulaştırmasın.hayırlısını versin.maddi olarak zoru zorlayıp bakıcı tuttuk ama bakıcı bile başaramıyor bakımı.ömür boyu yaşayacakmıyım bu kararın sızısını korkuyorum açıkcası.

Sizin gücünüzden çıkmış olaylar. Evlat olarak yapabileceğiniz şey gittikleri yerin iyi bir yer olmasını sağlamak.
Allah yardımcınız olsun çok zor bir karar.

Bence bakım evi ve huzur evine vermek yerine eve iki ayrı bakıcı tutmak daha mantıklı. Vicdanen de rahat edersiniz.

Kendi adıma söyleyeyim benim yüreğim el vermiyor evet çok iyi bakılıyorlar evet öcü değil evet imkanlar güzel ama ne bileyim içime sinmezdi sanırım. Azıcık bile gönül koyarlarsa bişey olursa aklımdan çıkmazdı, biliyorum çok zor ama kendi düşüncem sonrasında keşke dememek için bir fikir olarak söylemek istedim.

Gönül koyamazlar insanlar alzheimer

ayrı yerlere yatırmanıza gerek yok yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri mevcut ilçenizdeki sosyal hizmet merkezine başvuru yapın onlar size yol gösterir beraber kalmazlar ama aynı yerde bulunurlar siz de sık sık ziyaret eder emin olursunuz

konuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
kac yasindalar

Rabbim ne anne babayı evladiina nedee evladı anne babaya muhtaç etmesin. 3 gün yatak 4cu gün hayırlı ölüm nasip etsin. Size sabırlar diliyorum.

Bu gayet normal bir durum, anne babanızı bakılması için bir kuruma amanet etmeniz kötü bişey değil tabi güzel bakılacaklarsa , siz de arada ziyaretlerine gidersiniz ihmal etmezsiniz ...

Allah muhtaç etmesin, ihtiyacı olan biri olursa fikir olur diye sordum. Aylık o kadar ücreti emekli maaşı ve ev kirası karşılayamaz zaten.
Ekonomik durumun çok iyi olması lazım. Şartlar çok iyi ama insanların şartları yeterli değil
Belki sgk bir katkı payı oduyordur emin değilim çünkü gördüğüm kişiler hep emekli kişilerdi bir evim var kiraya verdim geldim diyorlardı. Emekli maaşı ve kira en fazla 20 bin olabilir sanırım daha fazlası olmaz gibi geliyor. Yine de uygun ve çok iyi yerler vardır mutlaka

Çok zor bir durum ve çok arada kalinmia bir durum ben bile şunu okudum da ne yapacağını kestiremiyorum Allah yardımcınız olsun

Öncelikle geçmiş olsun.
Bir evladın görevi, düşkün olan ebeveynlerine en iyi bakımın verilmesini sağlamaktır. Bu durumdaki yaşlılara profesyonel bakım gerekiyor, en doğru kararı verdiğinize emin olun. Sık sık ziyaret edin, takiplerini yapın.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Bol bol dua edin.
Güzel evlat. 🌸

bakimevinde olmalari onlar icin daha güvenlidir sizin icin cok zor olacaktir 2 sinede birden bakmak fakat asla yapayalniz birakmayin eliniz hep onlarin üzerinde olsun bu hem bakimevindeki görevliler icin hem manevi ruhende olarak anne baba vs sizin icinde cok iyi gelir Rabbim hepinizinde yar ve yardimcilari olsun kendini lütfen suclu da hissetmeyin bakimevine birakiyorum diye inanin cok zor bakimlari kendimde calistigim icin bakimevinde iyi biliyorum cok iyi bir bakimevi olduguna emin oldugunuz bakimevine yerlestirin gelisigüzel rastgele bir yer olmasin lütfen

annem 2 yıldır demans olan anneanneme bakıyor. anneannem felçli değil ancak kendisinin yatalak olduğunu düşünüyor. düşmekten korkuyor bu yüzden yataktan kalkmıyor. yanıbaşındaki portatif wc ye dahi kalkmıyor artık altına bez bağlıyor annem. yemesi içmesi, her şeyi çok zor...annem tek başına bakıyor. onun da gücü tükeniyor, psikolojisi hiç iyi değil. üstelik ezelden beri anneannemle çok sorunlu bir ilişkileri vardı...bazı travmaları nüksediyor şimdi...ama bu durumda bile bakımevine yatırmayı düşünmüyor elalem ne der diye. keşke yatırsa...keşke elalemi değil de kendini düşünse. bence hiç vicdan azabı yapacağınız bir durum yok. kendi hayatınızı, psikolojinizi mahvetmeyin.

Back
X