anne babasını ciddi sağlık problemleri sebebi yüzünden bakım evine yerleştirmek zorunda kalan çaresiz bir kişiye fikir verirmisiniz

çok teşekkür ederim kimseyi muhtaç etmesin Allah ve böyle zor kararlara ulaştırmasın.hayırlısını versin.maddi olarak zoru zorlayıp bakıcı tuttuk ama bakıcı bile başaramıyor bakımı.ömür boyu yaşayacakmıyım bu kararın sızısını korkuyorum açıkcası.
Allah yardımcınız olsun, cok çok zor işiniz. Rabbım kimseyi kimseye yük eylemesin Amin. Kimse sizi yargılayamaz, tek başınıza bakmak artı birbirlerine zarar vermeleri kimse başaramaz. Hakkinizda hayırlısı olsun

konuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
Çok zor bir durum. Daha biraz önce kendi konumda huzur evlerini bakım evlerini süper çözüm zannedenlere cevap yazdım ama burada yazıp da sizin yaranıza tuz basmak istemiyorum. Ne kadar zor bir durum olduğunu yaşamayan bilemez ama bakım evi huzur evi yerine bir bakıcı tutma imkanınız yok mu?

evet bugün buldum ikisi içinde sanırım imkansız bi fırsatmı geçti elime
Evet gercekten oyle. Bence dis seslere kendinizi kapatin. Ninem o kadar agir durumdaydi ki. Asla etrafini tanimiyordu. Surekli altina tuvaletini yapip duvarlara suruyordu. Geceleri beni kacirdilar polis gelsin diye camlara cikip bagiriyor kzilarini tanimayip saldiriyordu. Bicakla saldirmisligi var kizini hirsiz sanip. Sonra bakimevine yerlestirdiler. Her persembe aile boyu ziyareye gittiler. Diger gunler paylastilar hic yalniz birakmadilar. Haa cogunda tanimadi bile o ayri.

Çok zor bir durum. Daha biraz önce kendi konumda huzur evlerini bakım evlerini süper çözüm zannedenlere cevap yazdım ama burada yazıp da sizin yaranıza tuz basmak istemiyorum. Ne kadar zor bir durum olduğunu yaşamayan bilemez ama bakım evi huzur evi yerine bir bakıcı tutma imkanınız yok mu?
sizin konunuza denk geldim evet.bu platformda çok yeniyim kullanmayı pek bilmiyorum ama huzur evi ile ilgili deneyiminizi okuyamadım.şehir değiştirmek istmemeniz konusunu biraz okuyup geçmiştim.bana gelince biz bakıcı tuttuk üç aydır üçüncü bakıcı üstelik tutmayacak durumda imkansızı zorlayarak tuttuk ancak bakıcıda idare edemiyor.

konuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
Neden bilmiyorum ama bakım evi huzurevi ülkemizde çok yanlış bir algıya sahip. Yaşlıları eve kapatıp, tv iki sohbet ile çöküş süreçlerini hızlandırıyoruz. Huzurevlerine gönüllü gizmete giden biri olarak yazıyorum, her huzurevini görmedim bu arada ama, orada kendi yaşıtları ile sosyalleşme imkanı var. Bu onlar için o kadar büyük bir nimet ki! Her hafta etkinlikler var, müzik dinletisi, gösteriler, ziyaretler, oyunlar vs. Güvenilir bir yer ise, profesyonel bir şekilde sağlık sorunları ile de ilgileniyorlar o yüzden bakmanız imkansızken kendinize çok yüklenmeyin bence. Elbette bazı yaşlılar bunu kaldıramıyor, terkedilmiş gibi hissediypr veya oralarda daha da yalnızlaşabiliyor ancak olumlu imkanlar bence daha çok olabilir

Hasta bakımı çok zordur.
İlk evliliğimde beş günlük gelinken kv felç oldu, aynı evde yaşıyorduk. Bakmamız imkansız hale gelince bakıcı bulduk evde o baktı 7/24.
Şimdi ikinci evliliğimi yaptım, yılbaşında eşimin halası trafik kazası geçirdi ayağı kırıldı, ameliyat oldu. Kayınpederimle beraber yaşıyordu ikisi. Kazadan bir hafta sonra da kayınpederim yolda düşmüş, kalça kemiği kırıldı. O da ameliyat oldu. Evde iki yürüyemeyen insan oldu. Kp mecburen bakımevine yatırdık. İnsan vicdanen kötü hissediyor kendini ama onların orada iyi bakıldığını bilmek de çok önemli.
Hepimizin duası, elden ayaktan düşmeden, akli melekelerimizi yitirmeden huzur içinde ölebilmek ama bazen öyle olmuyor.
Kendinizi kötü hissetmeyin. Sizi çok iyi anlıyorum.
Sizin de bir hayatınız var.
Toplum baskıları ile yetiştik. Ayıplarlar, elalem ne der tabuları, aileyi ilahlaştırmalar.
Ama bir yerde yollarımızı ayırmamız gerekiyor ne yazık ki. Suçlu hissetmeyin siz de kendinizi. Eminim imkanınız olsa çok daha iyisini yapardınız.
Sadece hasta olana değil, bakana da zordur maalesef.
Allah razı olsun saolun.baanda doğru kararlar vermek nasip olsun inş.

sizin konunuza denk geldim evet.bu platformda çok yeniyim kullanmayı pek bilmiyorum ama huzur evi ile ilgili deneyiminizi okuyamadım.şehir değiştirmek istmemeniz konusunu biraz okuyup geçmiştim.bana gelince biz bakıcı tuttuk üç aydır üçüncü bakıcı üstelik tutmayacak durumda imkansızı zorlayarak tuttuk ancak bakıcıda idare edemiyor.
Biz onlarca bakıcı değiştirdik. Başımıza gelmeyen kalmadı. İyisini bulmak zor ama her "paraya ihtiyacım var evde yaşlı bakayım" diyen bu işi beceremiyor. Deneyim ve bilinç gerekiyor. Mutlaka referans alın, referansları iyi olan birini bulmaya çalışın. Demesi kolay yapması zor biliyorum ama öteki durum sizi çok üzer :KK43:

Neden bilmiyorum ama bakım evi huzurevi ülkemizde çok yanlış bir algıya sahip. Yaşlıları eve kapatıp, tv iki sohbet ile çöküş süreçlerini hızlandırıyoruz. Huzurevlerine gönüllü gizmete giden biri olarak yazıyorum, her huzurevini görmedim bu arada ama, orada kendi yaşıtları ile sosyalleşme imkanı var. Bu onlar için o kadar büyük bir nimet ki! Her hafta etkinlikler var, müzik dinletisi, gösteriler, ziyaretler, oyunlar vs. Güvenilir bir yer ise, profesyonel bir şekilde sağlık sorunları ile de ilgileniyorlar o yüzden bakmanız imkansızken kendinize çok yüklenmeyin bence. Elbette bazı yaşlılar bunu kaldıramıyor, terkedilmiş gibi hissediypr veya oralarda daha da yalnızlaşabiliyor ancak olumlu imkanlar bence daha çok olabilir
çok haklısınız zaten evde kApanmayı sevmezdi annem hiç,hep arkadaş severdi orda yasıtlarıda olacagı için bi nebze rahatım.ve sık gidecegim elbette umarım alısma süreci onu yıpratmaz.

Biz onlarca bakıcı değiştirdik. Başımıza gelmeyen kalmadı. İyisini bulmak zor ama her "paraya ihtiyacım var evde yaşlı bakayım" diyen bu işi beceremiyor. Deneyim ve bilinç gerekiyor. Mutlaka referans alın, referansları iyi olan birini bulmaya çalışın. Demesi kolay yapması zor biliyorum ama öteki durum sizi çok üzer :KK43:
çok teşekkürler

Bazı yaşlılar var, akılları başlarında ama evde idare edemiyorlar. Huzur evlerinde çamaşırları yıkanıyor, yemekleri pişiyor, yiyorlar içiyorlar, sağlık sorunları ile ilgileniliyor, güzel, orada sosyal etkinliklere katılıyorlar, müzik dinletileri çay sohbetleri, gayet güzel yani tabiri caiz ise yaşlılar için bir otel gibi kullanabileceklerse güzel ama yatalak, alzaymir olmuş ve geriatrik bakıma ihtiyacı olanların kaldığı geriatri servislerine girdiniz mi? Buraya yazıp da konu sahibini üzmek istemiyorum... kıyamazsınız. Yani evde bakıcı en iyi çözüm, en azından denetim şansınız olur diye düşünüyorum.

Alzheimer bakımı çok zordur ama felçli hasta için bir şey diyemeyeceğim abinizle ikiniz sırayla bakabilirdiniz ya da annenize bakıcı tutabilirdiniz çünkü akıl sağlığı yerinde annenizin arkanızdan da çok ağlamış bırakma diye babanız hastalığın durumuna göre nerede olduğunu bilmeyecektir ama anneniz için durum öyle değil maalesef beden rahatsızlığı dışında bir de ruhsal olarak çok üzülecek sizin ve abinizin durumunu bilmeyerek bu yorumu yapıyorum detayları öğrendiğimizde belki fikir vermemiz değişir

Alzheimer için bakıcı zordur bulmak da çok zordur ancak anneniz için bakıcı denediniz mi akıl sağlığı yerinde değil mi annenizin?

Kendi adıma söyleyeyim benim yüreğim el vermiyor evet çok iyi bakılıyorlar evet öcü değil evet imkanlar güzel ama ne bileyim içime sinmezdi sanırım. Azıcık bile gönül koyarlarsa bişey olursa aklımdan çıkmazdı, biliyorum çok zor ama kendi düşüncem sonrasında keşke dememek için bir fikir olarak söylemek istedim.

İnsanın alabileceği en zor kararlardan biri olsa gerek.
Allah kolaylık versin. Kararınızı içinize sindirsin. Babanız durumun pek farkında olmayacaktır. Bu nedenle doğru karar olabilir. Ama anneniz için daha büyük, mesela dubleks bir eve geçip birlikte yaşama şansınız olabilir mi acaba?
İnanın toplumun, elin ne dediginin zerre önemi yok. Bu hayat sizin. Yaşadığınız zorluğu bilen sizsiniz. Kendi duygu durumunuz için de en rahatsız olmayacaginiz yol olsun. Keşkeniz kalmasin dilerim.

Maddi durumunuz nasıl? Pazar günü özel bir bakimevindeydim. Orada kalan bir yakınımı ziyaret için gittim hastalarla da tanıştım. İnanılmaz güzel bir yer herkes çok mutlu. Kalan insanlar da gayet keyifli idi. Hatta tatilciler yeri gibi burası masallah dedim. Doktorlar hemşireler hastabakicilar nasıl özenli. Hastalar da kapılar açık olduğu için birbirini görüyor zaten. Otel gibi yapmışlar resmen. Felçli benim yakinim da o da dedi ben kalicam burda diye. 24 saat kameralar ile izliyormuş hasta yakınları odayı. Demans hastaları da nasıl küfrediyor hemşirelere Allah razı olsun onlardan yine de gülümseme tatlı dil eksik olmuyor hicbirinden. Ayrıca fizik tedavi imkanı da var. Benim yakinim yerlstiginde boğazında tüp vardı ve sadece başını oynatıyor ve bağırıp çağırıyordu. Şimdi aklı yerinde ve bir sene kaldıktan sonra şimdi masallah yatakta oturuyor hatta kalkıp yardımla lavaboya gidiyor. Yutkunma refleksi bile yoktu yattiginda. Ortak salonlar bahçeler hep hastalar ellerinde çaylar ya da tekerlekli sandalyede hastabakicilarla beraber. Doktoru yanlarında tahlilleri yapılıyor. Hapşırsa bile anında hemşireler başında bitiyor nabız tansiyon ateş ölçülüyor. Reklam gibi oldu ama Allah razı olsun hepsinden. Tek tek tanıştım hastalarla da fiyatlar baya tuzlu.

alzaymırı çok zor bi hastalık babaannemden bilirim sabahlara kadar bağırması çağırması ev inliyordu bide evden çıkıp gidiyordu onu arıyorduk sürekli en son yemek yemeyi unuttu hırsızlık yaptığınızı düşünür heşeyi yastığın altına koynuna saklardı ekmek yemek herşey

Maddi durumunuz nasıl? Pazar günü özel bir bakimevindeydim. Orada kalan bir yakınımı ziyaret için gittim hastalarla da tanıştım. İnanılmaz güzel bir yer herkes çok mutlu. Kalan insanlar da gayet keyifli idi. Hatta tatilciler yeri gibi burası masallah dedim. Doktorlar hemşireler hastabakicilar nasıl özenli. Hastalar da kapılar açık olduğu için birbirini görüyor zaten. Otel gibi yapmışlar resmen. Felçli benim yakinim da o da dedi ben kalicam burda diye. 24 saat kameralar ile izliyormuş hasta yakınları odayı. Demans hastaları da nasıl küfrediyor hemşirelere Allah razı olsun onlardan yine de gülümseme tatlı dil eksik olmuyor hicbirinden. Ayrıca fizik tedavi imkanı da var. Benim yakinim yerlstiginde boğazında tüp vardı ve sadece başını oynatıyor ve bağırıp çağırıyordu. Şimdi aklı yerinde ve bir sene kaldıktan sonra şimdi masallah yatakta oturuyor hatta kalkıp yardımla lavaboya gidiyor. Yutkunma refleksi bile yoktu yattiginda. Ortak salonlar bahçeler hep hastalar ellerinde çaylar ya da tekerlekli sandalyede hastabakicilarla beraber. Doktoru yanlarında tahlilleri yapılıyor. Hapşırsa bile anında hemşireler başında bitiyor nabız tansiyon ateş ölçülüyor. Reklam gibi oldu ama Allah razı olsun hepsinden. Tek tek tanıştım hastalarla da fiyatlar baya tuzlu.
Böyle bir yerin ücreti ne kadardir?

Bir tanıdığımız da hem tamamen yatağa bağımlı hem de Alzheimer hastası olan annesine evinde bakıyor. Senede birkaç kez belki görürüm, her gördüğümde de bu durumdan ne kadar şikâyetçi olduğunu anlatır. Aslında bilmeyen, belki ayıplar ama gerçekten aşırı zor hem yatağa bağlı hem de alzheimer olan birine bakmak.

Hatta kadın şey demişti "Sevaba gireceğime günaha giriyorum çünkü ister istemez bunalıyorum of pof çok diyorum " demişti.

Rabbim inşallah elden ayaktan düşürmeden ölümü nasip. Çok zor yatana da, bakana da.

Sizin yerinizde olsam, kardeşim ile dönüşümlü bakardım. Birbirimizi maddi manevi dinlendirerek bir şeyler yapmaya çalışırdık. Ama sizin yerinizde değilim. O yüzden içinde olduğunuz durumu en iyi siz bilirsiniz. İnşallah hayırlısı olsun.

Back
X