Anne babasını kaybedenler ...

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
358
Merhaba hanımlar başlıktaki gibi anne babamı çok şükür kaybetmedim ama annem dediğim kayınvalideciğimi kaybedeli yaklaşık 1.5 yıl oldu ve ben hep taze yaşıyorum acımı hüzünlü bir şarkı bile duysam aklıma o geliyor , yarın kaynımın nişanı var ben annem yok göremedi diye ağlıyorum şuan.. Ama asıl sorunum şu kayınvalideme bu kadar yanıyorum üzerinden 2 yıla yakın Zaman geçmesine rağmen Rabbim gecinden versin onlara sağlık sıhhat versin ama anne babamı kaybedince nolacak bu düşünceyi atamıyorum kayınvalidemi gömerken dahi aklımda idi bu fikir yoksa Zaman böyle büyük acılar için ilaç olmuyor mu ? Annem de hala ağlar anne babasına Kayınvalidemi kaybettiğimde 5-6 ay çocuklarım eşim evim gözümde sıfırdı anne babamda ömür boyu mu bu halde olucam ben

başınız sağ olsun. hatırlayıp da içinizin sızlamadığı bir an olmaz elbette ama zamanla bu acılarla da yaşamayı öğreniyor insan. yani unutursun için yana yana diye bir şey yok. kırılmış bir biçimde yaşamayı öğreniyor herkes.

Kayinvalidenizi kaybettiginizde ne kadarlik evliydinjz?

Gün ay yıl olarak sormuyorlar 7 yıllık mı 7 günlük mü 7 aylık mı evliydiniz onu merak ediyor arkadaş

Hayırdır gün ay yılı ne yapacaksınız neden sordunuz ki?
Cunku bu kadar yogunlukta kayinvalide hissi fazla gibi. Eger 8-10 yildir cok yakin degilseniz kendi annesi yasayan ve onunla sorun yasamayan bir insan bu kadar uzun sure bu kadar derin bir aci cekmemeli esinin annedine karsi. Acaba esiniz mi bu duygulari hissetmenize yol acacak bir enerji yayiyor yoksa sizde depresyon mu basliyor...

Ah pardon cnm ya hiç farketmedim yazmamışım 7 yıl cnm .. Annemle çok iyiyiz sorunum yok şükür eşim etken olamaz çünkü o cenazede bile ağlamadı aksine ilk dönem bana kızıyordu yeter kendini heba etme diye ..

Bakin ne guzel demissiniz "ilk kaybettigimde 5 - 6 ay cocuklarim esim gozumde yoktu" diye. Sonra acisi azalmis. Cunku acilar zamanla hep azalir. Kayinvalide vefati sizi kendi anneniz ve babanizin kaybi dusuncesiyle bu kadar yaralamis aslinda. Malesef hepimiz bir gun onlari kaybedicez ama bence en onemlisi bunu bilip onlarin kiynetini bilerek davranmak onlari mutlu etmek guzel vakit gecirmek. Ama bir yandan da o tatsiz gun gelinceye kadar hayata guzel yanlarindan bakarak devam etmek. Unutmayin sizin de cocuklariniz var ve onlar da siz mutlu olun ve uzun yasayin diye her seyi yaparlar. Eger bu soylediklerimi uygulamak zor geliyorsa bir psikiyatra gidin sizi biraz dinginlestirsin..

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:

"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."

ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...

Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...

Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.

En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...

Mevlana

Not: Annemi kaybedeli 3 yıl oldu. O günden sonra kendime bu sözleri hatırlatıyorum sürekli..
Zaman geçtikçe yüreğim daha fazla yanıyor sanki, daha fazla yokluğu koyuyor ama yapacak hiç bir şey yok dua etmekten başka..

annemsiz babamaiz nasil yasarim, hic bir fikrim yok.... Ama bu durumu bende bazen düsünüyorum ...

annem ıle annesı senelerdır farklı ulkelerde yasamıslar. bazen 3 senede bır bazen her sene gorustuler. annaannemı kaybedelı 4 sene doldu ama annem hala aglıyor

Arkasından bu kadar güzel anılar bırakan kayınvalideler neden uzun yaşamaz ki

Anneannemin beter kaynanası 100 küsür yaşında öldü. Yine de Allah'ın işine karışılmaz.

Kayınvalideniz nurlar içinde yatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…