• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne evinde

kalemlisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
507
93
123
Almanya
Merhaba,
hala anne baba evinde yasayanlar benzer sorun yasadiginiz oluyor mu? sizler ne hissediyorsunuz? ben mi yanlisim. yoksa normal mi?
Annemler misafiri severler. ben sevmiyor degilim ancak icinde bulundugum durum dolaysila dinlenmeye sukunet ve hatta yalniz kalmaya ihtiyacim oluyor.
Bu durumda yanlarina gitmesem maalesef toplumumuz icinde bazi insanlar bunu anlayisla karsilayacak bir hosgörüye sahip olamiyorlar ve hakkinizda dedikodular türetebilirler.
Yani yanlarina gitsem hosgeldiniz deyip ayrilsam bu kez yanimizda oturmadi seklinde bi söylenti cikabilmekte.
bu durumlarda evden cikmaya da mecalim olmayaktir ama evden gitmis olsam aksam aksam bunu kendim de uygun bulmam.
Peki ne yapmak lazim?

Annem gil benim bu durumumdan gayet rahatsiz olmaktalar. cunki onlar herzaman misafiri severler.
illa bende onlarla bulunmam gerekirse benim halim olmuyor kimi zaman.

yani ayri kattayim bunun ayri hane gibi görülmesi ve orda bulunmayisimin makul karsilanmasi mümkün degil mi?
ben olsam herhalde kendisini görmek istedigim kisinin kendisi benim icin önemlidir. onun evladi yanima ugramasa üzülmem.
Yani ortalikta dolasip ugramiyorsa hosgeldin demiyorsa elbette üzülürüm ama hic ortalikta yoksa sorusturmam vardir bir sebebi diye düsünürüm sanirim..

Yaşınız kaç

Ayrı kat diyorsunuz da ev dubleks vs mi yoksa aile apartmanı mı

O evin kızı iseniz beklenti bitmez hatta annesi hizmet etti kızı içeride yattı da denir

Ama onların ne dediği çok önemli mi annen ne diyor bu işe

Usul adap gereği evimize gelene en azından bir hoş geldin demek lazım
Eğer yorgunsanız müsade isteyip durumu azami açıklar çıkarsınız anlayan anlar anlamayan için artık bu sizin probleminiz olmaz

Bende bunalımlı donemimdeysem hic misafirlerle gülüp eglenemem annem anlayışlıdır sagolsun cok üstüme gelmez ama icimde rahat etmez anneme yardim ederim mutkaka

Evli misinjz bekar mi

Birlikte misiniz ayri mi

Bunlari bi netlestirir misiniz:KK51:

Yani annelerimize göre elbette bu durum normal degil. onlar kendileri nasil gördülerse öyle olsun isterler.
yani kücüklügümde senelerce misafir adabi konularini dikkatlice uyguladigimi bilirim,

ama belli yasa gelince ve insanin "dis isleri" basindan askin ve sorunlarla dolu olunca insanin sakin kalabilecegi vakitte sakin kalmak istiyor...

kimi zaman mecalim olmiyor. misafir agirlamak söyle dursun insanin kendi islerini yapacak hali dahi olmuyor.

aslinda usul ve adab konularina deger veren bir insanim. ama mazeretler olabiliyor iste...

Neden bu kadar unursuyorsunuz ki? Siz iner hoşgeldin dersiniz 5 10 dk sonra kalkarsıniz yok çok içinize sinmediyse kalkma vakitlerine yakın tekrar iner ugurlarsiniz. Kim ne derse desin

umursuyorum cunki;
sanirim annemlerde benim yüzümden istedikleri gibi misafir kabul edemiyorlar..
bu durum beni üzüyor.
yani kendimi suclu hissediyorum...
ama kendimce bende kendime göre hakliyim
ama onlarda kendilerince haklilar...

Merhaba,
hala anne baba evinde yasayanlar benzer sorun yasadiginiz oluyor mu? sizler ne hissediyorsunuz? ben mi yanlisim. yoksa normal mi?
Annemler misafiri severler. ben sevmiyor degilim ancak icinde bulundugum durum dolaysila dinlenmeye sukunet ve hatta yalniz kalmaya ihtiyacim oluyor.
Bu durumda yanlarina gitmesem maalesef toplumumuz icinde bazi insanlar bunu anlayisla karsilayacak bir hosgörüye sahip olamiyorlar ve hakkinizda dedikodular türetebilirler.
Yani yanlarina gitsem hosgeldiniz deyip ayrilsam bu kez yanimizda oturmadi seklinde bi söylenti cikabilmekte.
bu durumlarda evden cikmaya da mecalim olmayaktir ama evden gitmis olsam aksam aksam bunu kendim de uygun bulmam.
Peki ne yapmak lazim?

Annem gil benim bu durumumdan gayet rahatsiz olmaktalar. cunki onlar herzaman misafiri severler.

yani ayri kattayim bunun ayri hane gibi görülmesi ve orda bulunmayisimin makul karsilanmasi mümkün degil mi?
ben olsam herhalde kendisini görmek istedigim kisinin kendisi benim icin önemlidir. onun evladi yanima ugramasa üzülmem.
Yani ortalikta dolasip ugramiyorsa hosgeldin demiyorsa elbette üzülürüm ama hic ortalikta yoksa sorusturmam vardir bir sebebi diye düsünürüm sanirim..
ben bi hoşgeldiniz der öper sonra odama giderim. samimiyetim yok, ne konuşayım? pek sevmediğim sevmemek için de haklı gerekçelere sahip olduğum bir akrabam var o geldiğinde odamdan dahi çıkmıyorum ne düşünürlerse de düşünsünler çok da umrumda değil.

misafirin eve gelip güzel vakit geçirmek dışında bir gayesi olmamalıdır. eğer gelip de kusur arıyorsa arkadan dedikodu yapıyorsa, yok evin kızı şöyle suratsızdı, ev tozluydu, yemekler iyi değildi vs gibi şeyleri konuşuyorsa henüz insan olamamıştır, o tarz bir karakter için de can sıkmaya değmez.

Merhaba,
Peki ne yapmak lazim?

Yaşınız kaç? Evin genç kızı iseniz (ki muhtemelen öyle) anneye yardım etmek icap eder. Laf söz için değil de yorulmasın diye yani, vicdanen. Ama dediğiniz doğru, aile ile yaşarken ailenin kurallarına uymak zorundayız bence. Onların kurduğu bir düzen, onların kuralları. Saygı duymalıyız. Yoksa da evi ayırmak gerek. İnsanlar zaten konuşmaya laf ararlar. Yanlarına gitseniz de gitmeseniz de farklı bir durumunuz varsa arkadan konuşurlar. Geçen hafta eşimin akrabasına gittik, ergen çocukları yanımıza gelmedi, uuuu kv be arkadaşlarını görmeyin, demedikleri kalmadı oğlanın ardından maşallah :-)

Misafirler kim?

Şimdi düşünüyorum da amca dayı kuzen falan geldiyse uğrayıp kaçmak da olmaz, illa biraz oturmak lazım.

Ama annemin komşusu geldiyse, havamda da değilsem selam verir geçerim kendi odama, ki siz ayrı kat diyorsunuz, selam vermeme ihtimalim bile var benim eğer giriş ayrı ise.

Merhaba,
Peki ne yapmak lazim?

İmkân varsa ayrı daire fikri fena değil ailenin de onayı varsa. Bazı aileler bu rahatsızlığın farkında kendileri isteyerek kızına oğluna yeni ev açıyor. Mantıklı aslında kendi ayakları üstünde durmayı da öğreniyor bireyler. Tabi ayrı evde diye başı boş ta bırakmıyorlar

Yaşınız kaç? Evin genç kızı iseniz (ki muhtemelen öyle) anneye yardım etmek icap eder. Laf söz için değil de yorulmasın diye yani, vicdanen. Ama dediğiniz doğru, aile ile yaşarken ailenin kurallarına uymak zorundayız bence. Onların kurduğu bir düzen, onların kuralları. Saygı duymalıyız. Yoksa da evi ayırmak gerek. İnsanlar zaten konuşmaya laf ararlar. Yanlarına gitseniz de gitmeseniz de farklı bir durumunuz varsa arkadan konuşurlar. Geçen hafta eşimin akrabasına gittik, ergen çocukları yanımıza gelmedi, uuuu kv be arkadaşlarını görmeyin, demedikleri kalmadı oğlanın ardından maşallah :-)

aslinda "genc" de sayilmam artik.

ve sorun ettigim sey aslinda maddi güc sarf etmekten kacinmakta degil, o sorun degil de
ama iste yanlarinda durma , getir- götür islemleri icin illa ki aralarinda olmak durumu,

yani zihnen yorgun olunca insan, morali bozuk olur,
bu zamanlarda derdinize bir dert daha katma potansiyeline sahipse gelecek kisiler ozaman iste insanin hic bir ortama zoraki katlanmaya direnci olmuyor.

lakin bunlarin üstesinden gelebilenleri de tebrik ediyorum.

aslinda "genc" de sayilmam artik.

ve sorun ettigim sey aslinda maddi güc sarf etmekten kacinmakta degil, o sorun degil de
ama iste yanlarinda durma , getir- götür islemleri icin illa ki aralarinda olmak durumu,

yani zihnen yorgun olunca insan, morali bozuk olur,
bu zamanlarda derdinize bir dert daha katma potansiyeline sahipse gelecek kisiler ozaman iste insanin hic bir ortama zoraki katlanmaya direnci olmuyor.

lakin bunlarin üstesinden gelebilenleri de tebrik ediyorum.
Bir süreliğine başka yerde kalıp kafa dinleme şansınız var mı?

İmkân varsa ayrı daire fikri fena değil ailenin de onayı varsa. Bazı aileler bu rahatsızlığın farkında kendileri isteyerek kızına oğluna yeni ev açıyor. Mantıklı aslında kendi ayakları üstünde durmayı da öğreniyor bireyler. Tabi ayrı evde diye başı boş ta bırakmıyorlar

öyle bir durum söz konusu degil aslinda. yani zoraki böyle mi yapmak gerek anlaminda söyledim. eger öyle yapmak durumunda olsam, yani cogu sey cook degismek zorunda olur...degisiklik iyi de olabilir kötü de...bu benim icin riskli gibi görünüyor.
ve aslinda kalbimde ki düsüncem; annemleri de yalniz birakip böyle bir nedenden dolayi gitmek istemem.
zihnimdeki yorgunluk ve kaygilardan kurtulmak ümidiyle..

Ben eger yorgunsam hos geldin der 10dk oturur müsade isterim. Ailem de birsey demez. Çalışıyorum neticede. Yorgunluk bitkinlik oluyor. Bazen de misafir gelmeden uyumus oluyorum. Anneme de diyorum uyandirma diye. Ses etmezler bizimkiler. Yakın yada uzak fark etmez gelen kisi kim olursa olsun oturmak istemiyorsam oturmam. Ertesi gün benimle birlikte uykusuz calismayacak o kisi...

Yaş devlet sırrı gibi olmuş :)

Belli bir yaştan sonra aileyle oturmak zor oluyor, kafa götürmüyor.
Birlikte yaşadığınız müddetçe misafirlerle oturmamanız yadırganacak.

Bir süreliğine başka yerde kalıp kafa dinleme şansınız var mı?

maalesef yok.
is yerinde ki sorunlar, zihnimde karisikliklara nenden oluyor, orda da sürekli "katlanma" modundayim.
bazi adaletsizlik durumlari oldu adalet yerini bulmadikca zihnimde rahatlama olmuyor. ve maalesef sorunu eve tasimis oluyorum.
bu durumda tüm sosyal hayatima olumsuz etki ediyor.

Back
X