Hergun gitmesi bana gorede fazlaa ama yanlis goremiyorum.
Bu konuyu erkeklerin annesine gitmekle nasil bir tutarsiniz anlamadim.
Istisnalar haric kaynananin evine hizmet edilmek icin gidilmesi bekleniyo ve tavirlar istekler degisik bu yuzden gelinler mesafeyi tercih ediyo.
Kizlarin anneleri onlari kocalarina karsi doldurmuyo(anneniz icin degil genel)
Buutun gun evdeymis cocuguda ozaman yokmus ve gidip esi gelmeden geri geliyormus bunun neyi tuhaf ki ben de bunu anlamadim.
He bana kalirsa ben ne hergun anneme giderim ne de kaynanaya hizmete..
Biz de annemin bir beklentisi olmaz iş yapma anlamında, zaten her gün gelen yardımcısı var.
Gelinimi koluma takayım, güne gideyim durumu da yok, rahat arkadaşlarıyla takılmayı tercih eder.
Bütün gün anne de olmanın sonuçları yanlış.
Yada bana göre yanlış kimine göre doğru onu bilemem.
Valla acıkcası cok düşünceli bir görümcesi. Bizde aynı durumdayız gelin doğum yaptı annesi geldi bir hafta kaldı sonra gelini aldı gitti. Bir bucuk aydır gelin orda abim annemlerde kalıyo. Biz de üzülüyoruz ama kendileri mutlu olsun yeter. Abimde huzursuz gibi ama bize bişey demiyo ne denilirse yapar ideal koca yani
Bizim durumdan bağımsız olarak, abiniz bebeğini özlemiyor mu? Bağ kurması gereken zamanda ayrı kalmışlar
Ćocuk küçükken öyle oluyor .Benim evimle annemin arası 2 dklık yürume mesafesiydi cocuk küçukken esim isten geldiginde orda uyur kalırdık

Kız yine aksamları eve gidiyormus .

Canim annem babam esimde çok sever onları.
Çocuk doğalı daha 1 hafta olmadığı, durum 3 yıldır böyle.
Anneci erkek dediğimiz erkeklerle bu kızı kiyaslamak cok yanlis. Anneci erkekler, esleri evdeyken, kendilerini beklerken giderler, bu kiz eşi yokken gidiyor, eşi gelmeden evde oluyormuş. Eşine söylemese evdeydim dese adam anlamaz bile. Esine ayiracagi saatlerden çalmıyor.
Anneci erkekler genelde eslerini annelerinin hizmetcisiymis gibi görür eşlerini zorla annelerine götürürler. Bu kiz kendi gidip geliyor, eşini sen de geleceksin diye zorlamıyor.
Anneci erkekler, annelerinin evine gidince eşlerine karşı bi güzel dolduruluşa getiriliyorlar, bu kizda böyle bi durum da yok.
Tek sıkıntı haftaici hic temizlik yapmamasi ve evde hic yemek pisirmemesi. Onu düzeltirse bi sıkıntı kalmaz.
Mesela esi konusup anlassin, 1 gün gidiyorsa 1 gün gitmesin o günü de kendi evine ayırsın.
Ben gün aşırı gidiyor olsa kardeşimin umrunda olacağını düşünmüyorum.
Ama ortada anormal bir durum var.
Bir arkadaş yazmış, hiç zararı Yok demek, sinir bozmayacağı anlamına gelmiyor.
Durum normal değil diye.
Her gün annesine giden, evde her olan biteni de Yanında götürmüş oluyor.
Bu kadın hiç mi evde yemek yapmıyor,yani Allah'ın her günü mutlaka annesine mi gidiyor ? Bana biraz abartılmış gibi geldi.
Eşi evde yokken zamanını nasil geçirdiginin bir önemi yok bana göre .Evde olması,komşuya gitmesi yada annesine gitmesi fark eder mi? Sonuçta eş gelmeden eve geliyor,dışarda avare gibi dolanmiyor,kendini alışverişe verip parayı sacmiyor,sadece annesine gidiyor.Buna bozulup kardeşle dertlesecek kadar ne var anlamadım.
Tek sorun evdeki herşeyi annesiyle paylaşması,bunun içinde oraya gitmesine gerek yok telefonla da yapar zaten.
Ev hanimi diye her gun evde mi oturması gerekiyor.Kimi evde yalnız takilmayi sever,kimi akşama kadar komşularla dedikodu yapar,kimi arkadaşlarıyla dışarıda takılabilir,kimi de böyle annesine gitmeyi tercih eder.Bilemedim,bence sorun olarak görülebilecek bir durum yok ortada.
Abartılı olduğunu sanmıyorum. Benim de dün öğrendiğim konu. 3 yıldır böyle imiş.
Israrla sordum, her gün mü, haftada 2-3 mü diye.
Hamileliğinde mide bulantısı olduğu vakit bile her gün dedi. Bir yerde insanın üşenmesi gerekmiyor mu? Görev bilinci ile gitmezse ölürmüşçesine gitmek normal mi?
Ben nedense sorunu kardeşinizde gördüm
Kadın bir mucizeyi gerçekleştiriyor erkek yetersizlik duygusuna giriyor bence bu hamilelik ve doğum sürecinde kadının mucizesine şahit olarak
Verdiği iki gram spermden kadın neler türetiyor içinde büyütüyor dünyaya getiriyor sütüyle besliyor
Erkek 'ulan bende bi halt yok' diyip kendini ezik hissediyor sonra başlıyor kadını yermeye
Kusur aramaya eleştirmeye
İçten içe 'bak o mükemmel değil onunda kusurları var' diyor
Böylelikle kendisiyle eşitlemeye çalışıyor kadını
Bunları genel olarak düşünüyor ve söylüyorum
Kardeşinizde sanırım bu psikolojiye girdi
Baba olmayıda sanki kutsal bir şeymiş gibi gösterip onu tebriklerle övgülü sözlerle biraz yüceltin mızmızlanmayı bırakır.
Yoksa kadının bir kusurunu göremedim ben, annesindeyken ihmal ettiği hiç bir durum söz konusu değil
Doğum yaptığında da annesinin ona destek olması güçlü aile bağlarının karşılıksız olmadığını gösterir
Yiğeninize sağlıklı uzun ömürler dilerim..
Evlilikleri 3 yıldır bu şekilde. Mucize hayatımıza geleli 1 hafta bile olmadı.
Hamilelik dönemi için dediğini geçerli olsa 9 ay.
Patlama noktasının su an olma sebebi, 2 yılın ilk yılı alışamamıştır diye kardeşim ses etmemiş. 2. Yıl özellikle evin içinde olan biteni de oraya taşıyor olması ile artık tamam demiş bizimki.
her şeyi denemişler. Kardeşim ikna etmeye çalışmış.
Kız her seferinde tamam demiş ama bir saatliğine de olsa gitmiş.
Ne yapayım evde sıkılıyorum, alışamadım diyormuş
Bir çocuğum olursa evime baglanmış olurum fikrine tutunmuş bu sefer.
Kardeşim daha erken demiş ama sonunda mantıklı gelmiş demekki çocukları oldu.
Çocuk için sağlık ocağı kaydını defalarca aldır demesine rağmen aldırmadığını öğrenince,
E bu da mı işe yaramadı? Serzenişi ile anlattı.
Ve artık ortada bir de çocuk var. Bence panik yaptı. Artık ne yapılabilir bilmiyorum seçenekler tükendi gibi hissediyorum, dedi.
Ben yetersizlik hissi olduğu düşüncesine kapılmadım. Ama tabi kardeşin sen anlamayabilirsin derseniz bir şey diyemem.
Haklı olduğunuz noktalar var kesinlikle. Her gün istisnasız gitmesi normal değil. Ailesine bağımlı. Özellikle evde olan biteni ailesine anlatması çok yanlış. Ama şu misafir ağırlama durumunda sizden farklı düşünüyorum...misafir ağırlamadığını ve arkadaşlarının olmadığını söyleyip durmuşsunuz. 2 yıllık evliyim toplamda 4-5 kez misafir ağırladım bende...Sevmem misafir ağırlamayı da...Çalışan biri olduğum için mi bilmiyorum, evimde sakin kendi kendime vakit geçirmek isterim.
Eğer eşiniz için bu durum sıkıntı değilse problem olmaz.
Ama eşinizin çevresi geniş, arkadaşları tarafından davet ediliyorsunuz, ama siz onları cagıramayacagınız için artık gitmiyorsunuz, yada dışarıda buluşuyorsunuz, bu biraz eşinizi zor durumda bırakırdı.
Misafir birincil dert değil Zaten.
Biraz normalleşse durum, belki hiç göze batmaz.
Bu durumu yaratan kızın ailesi bence siz kardesınız anne babanınız oturun konuşun sonra kızın aılesıyle oturun konuşun kardesınız anlatsın sıkıntısını zaten bu zamana kadar yapması gerekırdı keşke cocuk olmasaymıs kızın kendıde aılesıde bılıncsız bellıkı
Anne-Babam durumdan haberdar değil, haberdar olmamaya devam etmeliler.
Gelinden beklentileri olan insanlar değiller ama şu durumda kızın ailesi ile iletişim kurmaya calısırlar olay buyur vs, gerek Yok.
Çalışmayan bir hanımın hergun annesine giderken harcadığı benzin parasını da annesimi veriyor acaba? Hergün arabayla dışarı çıkmak extra bir masraf degilmi
Arabayı da kardeşim verdi, tabiki benzin parasını da annesi vermiyor.
Bu hesaplara girse en başta ben kızarım.
Böyle bir şey kimse eşine söylememeli.