• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi de aynı şey değil ki. kız eşi ile beraber olmak varken anasına gitmiyor ki. ansı evde yokken gidiyo. elmayla armutu karıştırmanın anlamı yok.
Hayır karıştırmıyorum. Kız zaten annesi ile durmaktan memnun. Hayır diyeceğini sanmıyorum. Evliliği anlayamamış zaten. İki senedir her Allah'ın günü annesine gidip her şeyi anlatmak nedir Allah aşkına?

Kızın arkadaşlık ilişkilerinin sorgulanması yanlış bana göre. Eğer eşi bundan rahatsız oluyorsa o başka ama siz asosyal, misafir ağırlanmıyor dememelisiniz.

Her gün gitmesi normal değil 3 sene boyunca ama çalışsaydı da eve o saatte dönecekti. Çalışıyor olsaydı da ev otel mi olacaktı peki? Yemek yok değil ki evde, aç kalmıyormuş kardeşiniz. Ne bileyim kendi boş vakti sonuçta, istediği gibi değerlendirebilir.

Temizlik konusunda da eğer dinlenmek istiyorsa yapmasınlar o hafta temizlik, bir haftadan bir şey olmaz. Zaten normalde de kadın çalışmıyor bile olsa eşin yardım etmesi normal. Nedir yani bir süpürge bir toz alma bir silme. İnsanın iki saatini almayan bir şey.

Ama her şeyi anlatması konusu problem. Hoş bir şey değil. Kız ayrımı yapamamış. Bu saatten sonra da zor. Çocukla nasıl olacak onu beklemek gerek. Keşke çocuk yapmasalarmış. Çocuk eve bağlar beni dediğinde kardeşiniz inanmam için biraz çabala ve biraz azalt şimdiden gitmelerini, sonra çocuğu konuşalım demeliymiş çünkü oldukça rahatsız gibi duruyor ve yeni bir sorun değil.

22 yaş çok Da erken değil biz de 22 yaşında evlendik ama ben her gün her gün annemlere gitmiyorum :KK64:

Ama ailemle çok sık görüşüyorum eşim çalışıyorken çünkü evlendiğimden beri 3. Hamileliğim, sıkılıyorum, dışarıda pek gezemiyorum, çalışmadığım için pek arkadaşım Yok, 16 aylık bir kızım var Doğum yapmak üzereyim vs vs bir süre sonra ailemden de sıkılıyorum ben gerçi:KK48:

Gelininizin böyle sebepleri yokmuş ama gene de sürekli gidiyormuş 3 senedir ilginç, şimdi çocuk oldu Ya artık hiç ayıramazsınız oradan, bence kardeşiniz durumu kabullensin, boşuna huzurunu bozmasın

Bana bu kadar aile düşkünlüğü normal gelmiyor ama size normal geliyorsa ve aynı durumda eşiniz olsa sorun çıkarmayacaksanız o zaman ilişki dinaminiğiniz bu der geçerim. Fakat burada gelin ailesine bütün özelini anlatıyormuş bu da normal değil. Evli olan insanın önceliği kadında olsa erkekte olsa eşi olmalı. Diğeri evlilik olmuyor bence.

Özel hayatı anlatmak doğru değil. O farklı bir konu. Kocası o konuda haklı. Ama kadın annesine gitmeden telefonda da yapabilir bunu. Veya her gün gidip yapmayabilirdi. Annesinin evine gitmesiyle özel hayatını anlatması farklı konular.

Erkek iş çıkışı annesine giderse karısına ayırabileceği vakitten çalıyor. Ama kadın adam evde yokken ailesine gittiğinde ona ayırabileceği vakitten çalmıyor. Fark bu.

Tartışmaları ailelere anlatmak her zaman yanlış. Her gün görüşülse de yanlış, hiç görüşülmeyip her gün telefonda anlatılsa da yanlış. Eşi "anlatma" desin, onda sıkıntı yok.
Adam söylemiş ama kadın dinlememiş. İlk yazdığınıza da katılmıyorum; kız annesini özleyip gidiyorsa erkekte özleyip her gün gidebilir. E adamın zamanı yok. Kıza söylesin kendi ailesinden dönerken alsın kızı birlikte eve geçsinler. Nasıl olsa kız halinden memnun. 1 saat daha fazla kalır annesinde ne olacak? Zaten evliliğe çok alışmış gibi gelmedi bana.

Hayır karıştırmıyorum. Kız zaten annesi ile durmaktan memnun. Hayır diyeceğini sanmıyorum. Evliliği anlayamamış zaten. İki senedir her Allah'ın günü annesine gidip her şeyi anlatmak nedir Allah aşkına?
aman neyse ya siz laf anlatamıycam sanırım. heralde siz eşinizin sürekli kaynananıza gitmesinden filan rahatsızsınız da çok sinirlendiniz bu konuya.

Başta özlüyor diye ses etmemiş. Eve alışamadı vs..
sonra da önünü alamamış demekki..
Kardeşim de her gün uğrayabilir anneme.
İsterse 5 saat kalır. Kendi işi.. Akşamdan akşama uğraması yeterli, kurulu düzen. De ne işi olur :)

Başka yollar deneseniz, mesela anneniz misafirliğe geleceğim dese, yine evde durmaz mı ? Doğum sonrası kayınvalideler emrivaki yapıp kalmaya geliyorlar mesela.. KK ortak sorunlarındandır :) Kırkı çıkmadan dönmeyen kayınvalideler var.
O kadara gerek yok ama en azından birkaç gün anneniz kalabilir. Korkuyorum gibi bir bahanesi varsa yalnız kalmamış olur.

Hayır. İkisininde temelinde aileden kopamamak var. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; bu konu eşim diye açılsaydı yani şu yazsaydı;
Eşimin evden yürüttüğü bir işi var ama ben evde yokken her gün kvye gidip orada işlerini yapıyor ve her şeyi annesine anlatıyor.
Nasıl tepki alırdı sizce? Bakın eminin yarın en geç pazar buna benzer çok konu açılacak ve istisnasız adam haksız bulunacak.
Özel hayatı anlatmak doğru değil. O farklı bir konu. Kocası o konuda haklı. Ama kadın annesine gitmeden telefonda da yapabilir bunu. Veya her gün gidip yapmayabilirdi. Annesinin evine gitmesiyle özel hayatını anlatması farklı konular.

Niye evlenmis hergun annesinin evine gidecekse,kizin annesinde bitiyor is hergun gelmesinin dogru olmadigini soylemesi lazim oturup konussunlar

Ailemle aynı sehirdeyiz eşim hergün seni annenlere bırakim mi diye sorar hatta bazen sinir olduğum olur. İşim gücüm var gidemem her gün. Ama gitsem ne olur diye düşünüyorum da eşim açısından bişey degişmez sonucta o evde yok bende olmasam bişy olmaz. Ama hergün gitmek sıkar. Yani kız gitse de bişey olmaz herhalde diye düşünüyorum eş açısından. Ama herşeyi ailesine anlatması çok yanliş pişman olur ilerde

aman neyse ya siz laf anlatamıycam sanırım. heralde siz eşinizin sürekli kaynananıza gitmesinden filan rahatsızsınız da çok sinirlendiniz bu konuya.
Eşimin ailesi çok uzakta. Üzgünüm tutturamadınız. Asıl sanırım siz çok anne kuzusunuz. Neyse bir gün evlenirseniz eğer eşiniz annesine istediği kadar gider siz de el sallarsınız.:halay: Neyse size kv ile iyi akşamlar.

Çok tekrarlı yazdım :) bir daha yazayım,
Arkadaşlar 25 yaşındaki kadını kimse eve bağlayamaz.
Değil görümcesi olarak ben, kardeşim de yapamaz.
Üzerine kapı kilitleyecek değiliz
Ama defalarca yazdım, bunun sonuçları da var.
Kocası evde yokken ne yaptığı ilgilendirmez demekle aynı şey değil.
Kız evin içinde olan biten herşeyi ailesine anlatıyor.
Korunmayı bırakmışlar, söylemiş, İlk ay gebelik testini bile orada yapmış. Sonra hamile kalana kadar her testi de..
Kardeşime göre bunlar normal değil.
Bana göre de değil.
Ben evli bir kadın olarak annemi ilgilendirdiğini düşünmüyorum ne zaman nasıl korunduğumun.

Kardeşimin işinde ters giden bir şey olmuş, paylaşmış eşi ile canım sıkkın diye ertesi gün kayınpederi arayıp akıl vermiş...
Yapmayın Allah aşkına, kim ister bu denli evinin başka birilerine taşınmasını?

Evlerinde yemek pişmiyor, 3 yılda iki kere biz gitmişiz, 2 kere kendi ailesi gelmiş, 1 kerede arkadaşları gelmiş.
Toplamda 5 kez misafir agırlamışlar.

Haftasonu temizliğe gitmesin diye kadın tutalım gelsin temizlesin evi demiş, haftada 1-2 gün evde sabahtan akşama kadar kadın beklemek istememiş..

Yine de kimine göre normal gelebilir, bize göre değil.. eğer bu denli normalse gerçekten söyleyeyim sıkmasın çocuk canını..

Annemin karşı komşusu da böyle her gün gidiyor tasinali bı uc ay olmuştur hala goremedim,olezeyim meraktan bu sebepten ben de her gün anneme gitmiş oluyorum fena bir kısır döngü içindeyim gördüğüm gün bitecek çilem inşallah.

Bana bu kadar aile düşkünlüğü normal gelmiyor ama size normal geliyorsa ve aynı durumda eşiniz olsa sorun çıkarmayacaksanız o zaman ilişki dinaminiğiniz bu der geçerim. Fakat burada gelin ailesine bütün özelini anlatıyormuş bu da normal değil. Evli olan insanın önceliği kadında olsa erkekte olsa eşi olmalı. Diğeri evlilik olmuyor bence.
Ailesine özelini anlatması problem o ayrı . Ben ailesine düşkün biri değilim. Aynı şehirde yaşıyor olsam da çalışmıyor olsam da gider miydim bilmiyorum. Ama gidip gitmemek benim tercihim olurdu. Eşim evde yokken ne yaptığım eşimi neden ilgilendirsin ki? Kötü birşey de değil gidip annemde oturuyorum.

Sosyalleşme konusunda erkek "canım yarın akşam arkadaşları davet etmeyi düşünüyorum yemeğe " deyip ufaktan başlayabilir misafir olayına. Ama ben sevmiyorum evde misafir ağırlamayı falan. Şimdi kadın da sevmiyorsa sırf anasına gitmesin diye bunu dayatmak da mantıklı değil.

Anasına gitmesini değil ama özellerini paylaşması konusunda duyduğu rahatsızlığı söyleyebilir eşi. Buna hakkı var.

Kardeşimin yapısı sakindir.
Öyle kızla tartıştık dediğinde bile gözümün önüne gelir yani nasıl konuştuğu.
Sesini yükseltmez, birinden bir şey istemez, kırılsa da uzatmaz.
25 yıllık kardeşim, 20 yıl aynı evde yaşadık, iki kere sesini yükselttiğini duydum.
Ütü konusunda yaptığını beğenmiyordur büyük ihtimalle, ben yaparken de beğenmezdi. Hatta anneme de yaptırmazdı. Kıyafetine fazla özenlidir.
Temizlikte kızın hamileliğinden sonra haftada iki gün yardımcı gelsin demişti, kız onu da kabul etmemiş başında beklemesi gerekecek evde duracak diye..
Ya gerçekten bastı beni. Bir şey demedim. Ne desem kötü olurum, biliyorum.
2-3 ay bekleyip öyle tekrar gündeme gelecek anladığım kadarı ile bu konu.
Umarım gerek kalmaz :KK43:
Ya bağırıp çağırıp Evliliği sarsacak şekilde değil zaten ama net şekilde kendini ifade etmesi Lazım.zaten kesinlikle sizin aileniz karışmasın kendi tavrını koymalı ama öyle kavgayla değil net kararlarla ama Kızın annesinde de çok hata var yani insan kızım evinde otur dinlen evine adapte ol demez mi hiç..bence en olmadı gelininiz Kardeşiniz ve annesi konuşsunlar

Ailesine özelini anlatması problem o ayrı . Ben ailesine düşkün biri değilim. Aynı şehirde yaşıyor olsam da çalışmıyor olsam da gider miydim bilmiyorum. Ama gidip gitmemek benim tercihim olurdu. Eşim evde yokken ne yaptığım eşimi neden ilgilendirsin ki? Kötü birşey de değil gidip annemde oturuyorum.

Sosyalleşme konusunda erkek "canım yarın akşam arkadaşları davet etmeyi düşünüyorum yemeğe " deyip ufaktan başlayabilir misafir olayına. Ama ben sevmiyorum evde misafir ağırlamayı falan. Şimdi kadın da sevmiyorsa sırf anasına gitmesin diye bunu dayatmak da mantıklı değil.

Anasına gitmesini değil ama özellerini paylaşması konusunda duyduğu rahatsızlığı söyleyebilir eşi. Buna hakkı var.
Ya bana garip gelen aileye bu düşkünlük. Bende evliyim ki aileme de düşkünüm ama her gün gitmek cidden saçma yani. O yaşta bir kızın annesine o derece bağımlı olması da çok garip. Cidden normal değil.

Eşimin ailesi çok uzakta. Üzgünüm tutturamadınız. Asıl sanırım siz çok anne kuzusunuz. Neyse bir gün evlenirseniz eğer eşiniz annesine istediği kadar gider siz de el sallarsınız.:halay: Neyse size kv ile iyi akşamlar.

anne kuzusu olmakla alakam yok inanın. aynı evde yaşamama rağmen haftada toplasan bi saat görmüyorum çoğu zaman. ben gelin haklı oh çok iyi yapıyor demiyorum. sadece kocasının vaktinden çalmıyor diyorum. evet azaltsa daha iyi ama bu adamın problemi. halletseymiş. bu sorunun çözümü yanlışa yanlışla karşılk vermek değil ki sizi tavsiye ettiğiniz gibi. adam da o yanlışı yapsın, devamlı anasına gitsin evlilik toptan bozulsun. öyle mi yani?

Annemle ayni sitede oturuyoruz. Pek sık gitmem. Hatta bazen eşim geç gelir, annene git yalniz kalma sıkılma der, çoğunlukla gitmem.
Insanın evi benimsemesiyle alakalı.
Ama kardeşiniz yokken annesine gidiyormus. Kardesiniz isteyken zaten nerde olduğunun bi önemi yok bence. Yemek de koyuyor onune, kimin yaptığı önemli değil.
Artık aile olduk, evimizi bilelim, ben senin yaptığın güzel yemekleri yemek istiyorum vs gibi yapıcı konuşmalar olabilir belki.
Ama hamileyken araba kullanma işi tehlikeli. Hele istanbulda ben inanilmaz geriliyorum neredeyse 6.aydan sonra hic kullanmadım

Başka yollar deneseniz, mesela anneniz misafirliğe geleceğim dese, yine evde durmaz mı ? Doğum sonrası kayınvalideler emrivaki yapıp kalmaya geliyorlar mesela.. KK ortak sorunlarındandır :) Kırkı çıkmadan dönmeyen kayınvalideler var.
O kadara gerek yok ama en azından birkaç gün anneniz kalabilir. Korkuyorum gibi bir bahanesi varsa yalnız kalmamış olur.

Annesi kalıyor su anda yanında, annem o şekilde emrivaki yapacak biri değil. Daha çok mutlu olsunlar biz karışmayalım kafasında, ki bencede doğrusu bu.
Bir de bu meseleyi bilen Yok bizim taraftan ilk defa bugün kardeşim bana söylemiş oldu

Çok tekrarlı yazdım :) bir daha yazayım,
Arkadaşlar 25 yaşındaki kadını kimse eve bağlayamaz.
Değil görümcesi olarak ben, kardeşim de yapamaz.
Üzerine kapı kilitleyecek değiliz
Ama defalarca yazdım, bunun sonuçları da var.
Kocası evde yokken ne yaptığı ilgilendirmez demekle aynı şey değil.
Kız evin içinde olan biten herşeyi ailesine anlatıyor.
Korunmayı bırakmışlar, söylemiş, İlk ay gebelik testini bile orada yapmış. Sonra hamile kalana kadar her testi de..
Kardeşime göre bunlar normal değil.
Bana göre de değil.
Ben evli bir kadın olarak annemi ilgilendirdiğini düşünmüyorum ne zaman nasıl korunduğumun.

Kardeşimin işinde ters giden bir şey olmuş, paylaşmış eşi ile canım sıkkın diye ertesi gün kayınpederi arayıp akıl vermiş...
Yapmayın Allah aşkına, kim ister bu denli evinin başka birilerine taşınmasını?

Evlerinde yemek pişmiyor, 3 yılda iki kere biz gitmişiz, 2 kere kendi ailesi gelmiş, 1 kerede arkadaşları gelmiş.
Toplamda 5 kez misafir agırlamışlar.

Haftasonu temizliğe gitmesin diye kadın tutalım gelsin temizlesin evi demiş, haftada 1-2 gün evde sabahtan akşama kadar kadın beklemek istememiş..

Yine de kimine göre normal gelebilir, bize göre değil.. eğer bu denli normalse gerçekten söyleyeyim sıkmasın çocuk canını..

İşte problem aslında annesinin evine gitmesi değil , gidiyorsa gitsin ama özelini elbette anlatmasın. Kardeşinin burda sert çıkması lazım. Ne münasebet annene nasıl anlatırsın bu bizim özelimiz gibi.

Yada temizlikle uğraşmak istemiyorum bir hafta sonum var onda da evimde dinlenmek istiyorum , sen de tek başına üstesinden gelemiyorsan yardımcı gelecek , cuma günü temizlik olayını yardımcı ile hallet desin.

Yani bunları yaptıramıyorsa problem anasının evine gitmesi değil kardeşini Yok sayması oluyor.

Back
X