Anne haller...:) biraz da gülelim

oğlumu 2 saatte bir emzirmek için telefonumun alarmını kuruyorum. eşimin telefonu dokunmatik ekran benimki tuşlu telefon. neyse sabah telefonumun alarmı çalıyor aldım kapatmak için basıyorum kapanmıyor. eşiminde işe gitme saatiydi. hayatım kapatsana alarmını dedi bende basıyorum ama kapanmıyor dedim ve kendime geldim tuşlu telefonumun ekranındaki tamam yazısına dokunarak kapatmaya çalıştığımı anladım
herşey normalmiş gibi tekrar yattım. az önce aklıma geldi ve evde kendi kendime gülüyorum
ey uyku sen nelere kadirsin

Aynen ben, benim de oğlum istemiyor gideyim yanından. Daha kapıya yürürken başlıyor ağlamaya. Ben de koskoca evin muhtelif yerlerinden "anneeem, burdaayııım" diye bağırıyorum, nasıl duyacaksa??

Canım uyumadan önce 3 Felak, 3 Nas oku, uyumadan önce de yemek yeme kabus görmezsin inşallah. Hem ben de kumralım, eşim senin eşin gibi koyu esmer. Biz veleti esmer bekliyorduk, hihohoyt açık kumral mavi gözlü çıktı. Mavi gözler de ikimizin babasından gelen genlerden. Belli olmuyor yani. Yalnız her gören "aaaa babası nasıl da sevmiş annesiniiiii" diyor.

Oğlum ayağımda uyuyor, hatıranı okuyunca bikahkaha patlattım ödü patladı yavrumun. Alıştıra alıştıra yazsaymışsın keşke. Gülmekten karnıma ağrılar girdi

kızım 35 günlükken bir gece mama yapmaya kalktım.bebeğim beni emmediği için mamaya talim kaldım..o kadar huysuz ve gazlı bir bebektiki artık uykusuzluktan gözlerimin altı çökmüştü.neyse gittim mutfağa mamayı bir güzel hazırladım karıştırdım.sıcaklığı anlamak için bileğimin iç kısmına damlatmak için biberonu çevirdiğimde bütün mama koluma döküldü :) çünkü uyku sersemi biberonun kapağını kapatmayı unutmuşum bütün mama koluma dökülünce ayıldım
sonra bir gecede saat 04:00 sıraları kızım altını kirletmiş.altını temizledim.tam kirli bezini atmaya kalktım ki kirli bez yok.aradım taradım temiz bezini bulunca anladım ki kızımın altını silip pişik kremini sürdükten sonra tekrar altındaki bezini bağlamışım.Allah'tan kakasını yapmamıştı :)bu iki sersemlikten sonra başka yaramazlık yapmadım ..ahh ahhhh ne uykusuz ve yorucu günlerdi.birde ben yanlız büyüttüm bebeğimi hiç yardımcımda yoktu.o yüzden çok uykusuz ve yorgundum.ama şimdi geçti hepsi çok şükür.tatlı anılar kaldı işte böyle...

geçen gece kızımı kucağımda pışpışlayarak uyuttuktan sonra (genelde böyle uyur), yatağına götürdüğümde yastığının olmadığını farkettim..
uyanmasın diye salondaki eşime kısık sesle gelip yastığı bulması için sesleniyorum duymuyor..
sesleniyorum kısık sesle duymuyor..
en son sinirle yüksek sesle bağırdım..... gelseneeee yastık yokkkk bul şu yastığııııı..diye..
adam koşarak geldi ne oldu diye...yastık yok uyutmuştum yatağına koyucam duymuyorsun kiiiiiiiiii yastığı bulasın... diye çıkıştım...

eşim demez mi...ee yastık kucağında ya zaten bebeği neyle uyuttuğunu sanıyorsun sennnn diye..

ay nasıl utandımmmm oğlum da gülmeye başladı iyice kafa gitmiş ..
tabii kız da uyandı benim bağırmama

sabah sabah çok güldürdün ya beni allahda seni güldürsün canım

bebeğim ağlarken hep kıyamam ağlama annevim bebeğim vs vs avututyrm. geçen gün eşimin canı birşeye sıkılmıştı, boşver bebeğim ya takma kafana diye teselli verirken nerdeyse ağzımdan annecim çıkıyordu... eğer ağzımdan kaçsaydı gönlünü zor alırdım, sen beni unuttun işte, bebeğini seviyorsun derdi...

Hayırlı akşamlar herkese.bende bir gece yarısı kalkmışım kızımı kucağımda zannediyorum yorganı
almışım pış pışş ediyorum
genelde kızımı hep kucağımda sanıyorum malum gece iki üç oluyo yatması bizim hanımın
bir kerede yorganın fermuarını açmışım çocuğu içinde zannediyorum
uyku haliyle bizim yaramazı arıyorum

çok iyi ya :)))))))))))))))

benden bir telefon vakası daha

yorgun olduğum için uykum çok ağırlaştı eşimi kaldıramaz oldum ve işe geç kalmaya başladı. çalan telefon alarmlarını kapatıp eşimi kaldırmadan uyumaya devam eder oldum. eşimde tek çare hem telefon alarmını hemde saat kurmaya başladı birinden birinde uyanırız diye. neyse yine bir sabah saat çalıyor bende hem oğlum uyanmasın diye hemde uyku sersemliğiyle telefonumu kaptığım gibi arkasında kapatma tuşu arıyorum sonra ne yapıyorum ben yaa dedim ve asıl kapatılması gereken saati aldım kapattım ve eşimde uyanmış gülme krizlerine girdi yatakta

annemde kalıyorduk park yatağımızı yanımızda getirmiştik. elimi uzattığımda tutabileceğim şekilde ayarladım beşiği. bir gece oğlum uyandı sesini duydum ve beşiği sallıyorum diye eşimin omzunu tutmuşum sallıyorum
neyseki uyanmadı bu sefer

bir tane daha geldi aklıma
oğlumu bazen ayağımda sallayarak uyutuyorum. geçenlerde oğlum kucağımdaydı eşimden yardım istedim yastığı ayağıma koyarmısın diye. oğlumu kucağımda tutuyorum boş yastığı sallıyorum

hakikaten işyerinde öldm gülmekten bakalım ilerde bizlerde hangilerini yaşıcaz bunlardan.

merhabalar,
benden de bir hikaye.. :)
7 aylık bir kızım var..Deniz..geceleri bazen ağlayarak uyanıyor ve emzirmeden sonra uyumuyor yağımda sallamak zorunda kalıyorum..bir gece yine uyumadı ve ayağımda salladım, kızımı uyutmuşum ve yatağına yatırmışım sonrada uyumuşum.fakat gece birden uyandım ve kızımı yatağına yatırdığımı unutarak panik halinde yerlerde kızımı aramaya başladım düştü diye..:)) sonra farkettim ve gece yarısı yatağımda bir saat güldüm kendime..

bi tane de benden. aslında benden ziyade eşimin kırdığı pot. ilk hamileliğimdi ve normal doğum çok istememe rağmen 4 gün sancı çektikten sonra sezaryen oldum. annem memleketten hemen gelemedi ve ilk gün yanımda kayınvalidem ve eşim var. dikişlerim çok acıyordu ve göğüslerim inanılmaz setleşmiş ilk günden çatlamıştı göğüs uçlarım. dikişler bi yandan, göğüs uçlarım bi yandan, obur kızım emmek istiyor sürekli ağlıyor o da diğer yandan... tabi ben tüm bunların arasında iki göğsüm de meydanda oturmuşum yatağa. eşim de karşımda oturuyor fakat kafeteryaya inip bişeyler alması gerekiyordu. neyse kayınvalidem " oğlum sen aşağı inmiycek miydin" diyor ve eşimden bilinçsizce gelen yorum " nasıl gideyim Asia karşımda farları açmış uzunları da yakmış gözümü aldı oturuyom ben de:26: " !!! kayınvalide de ben de şok!!! tabi eşim de sonradan "ben düşündüğümü söyledim mi ki" diyo:))) hey allahım

hem iş hem cocuk yorucu oluyo gecen gece oglumu gece mamasını verdim o uyudu zaten bende yataga yatmayı unutmuşum oturdugum yerden uykuya dalmışım ve tabi uykuya dalınca ben küt yere ne oldugunu şaşırdım oglumu aradım sonrası tabiki gülme krizi

Hepsini okuyamadım ama irinci sayfada bile gülmeye başladım...

Benim vukaatlarım genelde emzik ile... emziği genelde ben ağzıma atarım...
Alışveriş merkezinden çıktık... Annem ile kızım arkada arabayı ben kullanıyorum... kızım ağlamaya başladı annem emziği yere düşürdü ikinci emziği verdim durmadı kenara çektim emzireceğim ben kucağıma alınca durdu geri yola devam edeceğiz...ben düşen emziği buldum alışkanlık olmuş ağzıma attım... ışıklarda garip garip bakıyorlar... Milleti asılmakla şuçluyorum... nerdeyse kavga edeceğim... BEn ağzımda kızımın emziği öyle eve geldim eşyaları çıkardım eşim kapıyı açtı eve girdim aynada emziği farkettimmmm....
birgünde yine ağzımda emzik aynı zamanda teldeyim... Evde yana yana emziğini arıyorum kızımın...

kızlar ben hep uyurken rüyamda gerçek yanımdaymış gibi uyanınca yanımda olmayınca bebeğim nerde diye bağırdım her yerde baktım aha beşikteymiş :) eşim de çok şaşırmış çok defa tekrarlandı kendi kendimde neden böyle yapıyorum anlamadım gitti deli miyim :)

ayy gece gece çok güldüm
başıma da gelecek inşallah
gelsinde böylesi olsun oğlum gelince ben ne hallerde olacağım acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…