19 haftalık hamileyim...bebeğimin mesanesi ileri derecede genişlemiş..bebeğim erkek...mesane çıkışında bir tıkanıklık olabileceği düşünülüyor...böbrekleri de 3,5 mm genişlemiş,şuanda takip altındayım,böbrekleri ileri dercede etkilerse o zamn durum çok tehlikeliymiş...amniosentezde yaptırdım sonucum normal çıktı....amnion sıvısı da normal...genelde buradaki yorumlarda hep böbrek genişlemesi yaşayanlar var benim bebeğimin daha çok mesanede genişleme var, benim gibi aynı durumda olan var mı?bir sürü dra gittim kimisi şuanda tehlike olmadığını takip gerektiğini söylerken,kimisi de anne karnında bebeğe şant takılıyormuş onun yapılmasını önerdi...bu işlemi yapan 1 veya 2 kişi varmış...ben Ankara'da ikamet ediyorum Ankara'da bu işlemi yapan kadın doğumcu bulamadık...biryandan da bu işlemi yaptırmanın büyük riskleri varmış...tam olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz...takip ediliyorum sadece...dua etmekten başka bişi yapamıyorum...lütfen bu sorunu yaşayanlar varsa benimle irtibata geçip,bilgi verebilir mi??Rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin,sizinde dua ve yorumlarınızı bekliyorum...
canım merhaba aynı sorundan dolayı bende çarşamba günü amniyosentez yaptırdım inşallah bnmkide temiz çıkar yaa umut oldun bana bnm bebeğimde erkek 12+4 ken bnm bebeğinde mesanesi büyük izlendi detaylıya girdimm başka anamoli yok denildi ama amniyosentez yaptırıın %20 risk tasıosunuz denildi ama ben bide devletin görmesini istediği kanuni sultan süleyman eğt. araştırmadan randev aldım gittiğimizde mesane normale dönmüş sorun yok denildi ama bu defada böbreklerde hafif genişlikve sıvı birikmesi gördüler amniyosentezi bize bıraktılarr şart demediler yani ama özeldeki doktorum muhakkak yaptır dedi tarama testini bile yaptıramadımm ben çok endişeliyimmm yaaa:18::18::18::18:
Merhaba biz de aynı sorunla karşı karşıyayız.5.ayında yapılan radyoloji tetkikinde 5.8 mm, 6. ayda 8mm. çıktı kızımın böbrekleri. Şuan 30 haftalık hamileyim. bir daha ki kontrolüm 2 hafta sonra. Doktorum "Bu rastladığımız bir durum,anne karnında bebek sıvı içerisinde olduğu için idrarını rahat yapamamakta o yüzden de dolgunlaşma olabiliyor,ama doğumdan sonra geçiyor,gözlem altında tutacağız, doğumda da mutlaka çocuk doktoru kontrol edecek" dedi. Şimdi siz testlerden bahsedince ben de endişelendim. benim 2li ve 3lü testler normal çıktı.
Kızlar başından bu rahatsızlık geçmiş biri olarak çok anlattım burda.Benim yazdıklarımı okuyun isterseniz.Benim hamileliğimde zehir oldu.Ama şükürki oğlum şuanda çok iyi.
Merhaba biz de aynı sorunla karşı karşıyayız.5.ayında yapılan radyoloji tetkikinde 5.8 mm, 6. ayda 8mm. çıktı kızımın böbrekleri. Şuan 30 haftalık hamileyim. bir daha ki kontrolüm 2 hafta sonra. Doktorum "Bu rastladığımız bir durum,anne karnında bebek sıvı içerisinde olduğu için idrarını rahat yapamamakta o yüzden de dolgunlaşma olabiliyor,ama doğumdan sonra geçiyor,gözlem altında tutacağız, doğumda da mutlaka çocuk doktoru kontrol edecek" dedi. Şimdi siz testlerden bahsedince ben de endişelendim. benim 2li ve 3lü testler normal çıktı.
Selamlar ben de ayni durumla karşı karsiyayim ve cok endişelendiriyorum..Bebeğinizin su an durumu nasıl acaba? Bir sorun yoktur umarim nasil tedavi oldunuz
19 haftalık hamileyim...bebeğimin mesanesi ileri derecede genişlemiş..bebeğim erkek...mesane çıkışında bir tıkanıklık olabileceği düşünülüyor...böbrekleri de 3,5 mm genişlemiş,şuanda takip altındayım,böbrekleri ileri dercede etkilerse o zamn durum çok tehlikeliymiş...amniosentezde yaptırdım sonucum normal çıktı....amnion sıvısı da normal...genelde buradaki yorumlarda hep böbrek genişlemesi yaşayanlar var benim bebeğimin daha çok mesanede genişleme var, benim gibi aynı durumda olan var mı?bir sürü dra gittim kimisi şuanda tehlike olmadığını takip gerektiğini söylerken,kimisi de anne karnında bebeğe şant takılıyormuş onun yapılmasını önerdi...bu işlemi yapan 1 veya 2 kişi varmış...ben Ankara'da ikamet ediyorum Ankara'da bu işlemi yapan kadın doğumcu bulamadık...biryandan da bu işlemi yaptırmanın büyük riskleri varmış...tam olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz...takip ediliyorum sadece...dua etmekten başka bişi yapamıyorum...lütfen bu sorunu yaşayanlar varsa benimle irtibata geçip,bilgi verebilir mi??Rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin,sizinde dua ve yorumlarınızı bekliyorum...
canım seninle aynı kaderi paylaşıyorum şuan lütfen bu konuda desteğe ihtiyacım var kaç gündür oraya git buraya git naptınız nasıl bir yol izlediniz napacağımı inanın bilmiyrum ya herkes farklı birşeyler söylüyo(
Sibel senin için prof a sorucam ama temmuzda gidicem eminim bi fikri vardır doktorun çünkü sorunlu gebelik uzmanlık alanı hem bebek sorunları hem anneden kaynaklı sorunlara bakıyor.. Allah ım şifa versin ne diyeceğimi bilemedim.. yapabileceğim bir şey olursa haber vermen yeter
Gülüm Allah razi olsun arkadasin prf.a gittim oda aynisini dio.capa ya itimat et dio yarin büyük ihtimal biyopsi yapilacak nasil olacak bilemedim teyzosu bol bol dua et bize Rabbim herkesin gonlune gore versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?