Merhaba. Geçmiş olsun. Benim bebeğimde sol böbreği multikistik çalışmıyor. Tüm yük sağ böbreğe bindiği için sağ böbrekte büyüme var. Öncelikle hamilelikte çalışıp çalışmadığını bilemezler. Benim doktorum kist var evet ama çalışıp çalışmadığını doğduktan sonra hayati fonksiyonlarina bakılarak belli olur demişti ve doğduktan 40 gün sonra çekilmesi gereken bir film ile belli olmustu çalışmadığı. Benim gebeliğim çok rahatti. Ne bir mide bulantısı nede koku yemek hassasiyetim vardı ama bu hastalık süreci beni yormustu,ne olacağını bilmemek. Size dedikleri gibi banada down sendromlu olabilir,genetik başka hastalıkları olabilir, istersen aldirabilirsin demişti doktorum. Ama ben reddettim. Doğuma aglarak girip bebeğim doğupta onu görene kadar ağlamam kesilmedi. Tabii doğuma kadarda tüm psikolojim bozulmuş, ağlamadigim tek bir gün olmamıştı. Çok şükür ki bebeğim normal bir çocuk. Böyle olmasa bile kabulümdü. Doğduğundan beri nefroloji ve üroloji takibindeyiz. Mesaneden böbreklere kaçağımiz var. Zaten çalışmayan böbreği de anne karnındayken bu kaçak öldürmüş. Kaçak için ise zamanla geçer, geçmez ise ameliyat diyorlar. Kaçak yüzünden çok sık enfeksiyon geçirip hastanede yatıyoruz. Bu yüzden ameliyat kararı alındı fakat bebeğim küçük olduğu için sabah akşam iki farklı antibiyotik kullanıp biraz daha büyümesini bekliyoruz. Bu süre zarfında ilaçlara rağmen enfeksiyon olursa acil ameliyata alınacak. Eğer bebeğinizi dünyaya getirmek isterseniz önce kendinizi herşeye hazırlayın,doğum için bebeğinizin durumuna uygun bir hastahane bulun,çünkü benim bebeğim doğar doğmaz kuveze alınıp böbreği için testler yapılmıştı,yapılan testler sonucunda kaçak ortaya çıktı ve erkenden tedaviye başladık. Ve gerçekten söylemesi,yapması zor bunu çok iyi biliyorum ama lütfen moralinizi yüksek tutun ve kendinizi asla suçlamayin. Siz sağlam ve güçlü durmalısınız ki bebeğinizde iyi olsun. İnanın onlar herşeyi hissediyor. Zor bir süreçten geçeceksiniz,hem sizin hem bebek için yorucu bir süreç olacak bu hastahane olayları ama size bir defa bakıp güldüğünde tüm dünyanız değişecek.