Anne kokusu?=(

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
37
İstanbul
slm,
ben bebeğimi emziremiyorum yani sağarak veriyorum henüz 24 günlüğüz bilinçli bir anneyim ve bu beni üzmüyor sonuçta bebeğimi en sağlıklı şekilde yetiştiriyorum fakat herkez bebeğin anne kokusu alsın yada alamaz yada alamıyor gibi sözler söylüyor ve ben buna o kadar üzülüyorum ki bilincimin önüne geçiyor bu...En son söylenen ise şu annesini emmeyen bebekler ilerde o kokuyu almadığı için aileden uzak olurmuş ve ruh sağlığı bozuk olurmuş.Artık evladım ile konuşmaya çalıştığımda onu sevdiğimde yüzünü çevirirse kendimi çok kötü hissediyorum,beni sevmiyor tanımıyor diyorum kendimce yine üzülüyorum yine üzülüyorumm!!sizce ne yapmalıyım??

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi.. Size şunu söyleyeyim anne değilim nerden bilecksin ki diyeceksiniz belki ama anne kokusunu alıyordur ki o bebek sonuçta kucağınıza almıyormusunuz çok mantıksız..
Boşyere huzurunuzu bozmayın.a.s.

aynı şeyleri yaşayan biri daha var ...BENNN....hiç emmedi desem yeridir...5 aylık şimdi...sağarak azaldı tabi sütüm..mamaya hatta ek gıdaya başladım..bana birileri demedi ama ben kendi kendime bu çocuk acaba bana diğer emen çocuklar kadar yakın olacakmı diye çok düşündüm...ya da ben emziremediğim için diğer anneler kadar şefkatli ve fedakar olabilecek miyim diye...babası işten gelince babasını tanıyıp hemen gülüyor..ama benimle hiç öyle ahım şahım bir ilişki kurmuyor...herkesin kucağında duruyor mesela...yani ille de annemi isterim diye bir duygusal gelişimi yok...anne olarak tabi ki çocuğum benle olan ilişkisini herkesle kuruyor zaten diye baştan üzülüordum ama sonra düşündüm ki daha yolun o kadar başı ki..bebekler ortalama 1 yıl emiyor...ama yaşam devam ettiği sürece annelik devam ediyor..herhalde o açığı kapatacak çokkkk günlerimiz olacak...ben onun annesiyim-o benim evladım..sütlü de böyle sütsüz de böyle..bu gerçek var oldukça sanırım endişelenmemize hiç gerek yok...

ben de sizlerdenim arkadaşlar... sütüm yetersiz olduğundan 21 günlükken mama vermeye başladım. kuzum da beni emmeyi bıraktı. hala olduğu kadarıyla sağıp veriyorum. ancak beni emdiği günlerde sanki iki ayrı vucut değilde tek vucutmuşuz gibi gelirdi... gözlerini kapatıp beni emdikçe iliklerime kadar şevkat dolardım. kuzum da öğlesine huzurluydu ki.. emmeyi bıraktığında aramızda bir bağ koptu sanki... nestle 76'nın dediği gibi bana bir sevgi gösterisinde bulunmaz hatta babası geldiğinde hep gözleri ile onu takip eder ona gülümserdi. kimseyi yabancılamaz kimin kucağına gitse gülücükler verirdi. hatta eşim bir kaç kez "bu çocuk seni sevmiyor" diye takıldığında çok bozulmuştum. ancak geçen hafta sonu ailemizin yanına gittik. çevresinde kalabalığı görünce birazda uykuluydu, sanırım korktu birden çığlığı basıp ağlamaya başladı. hemen getirip benim kucağıma verdiler. elleriyle giysime yapışıp kafasını gögsüme bastırarak bir ağlayışı vardı zor susturdum. merak etmeyin kızlar annesini tanıyor kuzucuklar. kokusunu da biliyoropuyorumnanaktan

kızlar, duygusallığınızı anlıyorum.. şu ninem zamanının hurafeleri hala peşimizde:) kucağımıza almıyormuyuz yavrularımızı? sımsıkı sarıldığımızda kokumuzu içine çekmiyolarmı meleklerimiz? boşuna takmayın böyle hurafeleri... siz bol bol kucaklayın meleklerinizi, anne olmanın keyfine bakın... sevgiler:)))))))))

ben böyle bişey olduğunu sanmıyorum..biz 50 gündür birlikdeyiz ve ben emziriyorum..yani sizin deyiminizle kokumu tamamen almış durumda...ama ağladığında,gezdirmek gerektiğinde babasında sakinleşiyor..şimdi babayı mı daha çok seviyor yani?? çok saçma bence..lütfen canını sıkma ve etrafa kulak asma...önünüzde binlerce gün var..:)))

slm,
ben bebeğimi emziremiyorum yani sağarak veriyorum henüz 24 günlüğüz bilinçli bir anneyim ve bu beni üzmüyor sonuçta bebeğimi en sağlıklı şekilde yetiştiriyorum fakat herkez bebeğin anne kokusu alsın yada alamaz yada alamıyor gibi sözler söylüyor ve ben buna o kadar üzülüyorum ki bilincimin önüne geçiyor bu...En son söylenen ise şu annesini emmeyen bebekler ilerde o kokuyu almadığı için aileden uzak olurmuş ve ruh sağlığı bozuk olurmuş.Artık evladım ile konuşmaya çalıştığımda onu sevdiğimde yüzünü çevirirse kendimi çok kötü hissediyorum,beni sevmiyor tanımıyor diyorum kendimce yine üzülüyorum yine üzülüyorumm!!sizce ne yapmalıyım??

bu lafa en çok ben içerlerim herhalde :olmaz: ne annemden ne de biberondan anne sütü almamışım. süt yokmuş çünkü. ama ne ailemden uzağım ne de ruh sağlığım bozuk çok şükür. bunu diyen halt etmiş afedersiniz :olmaz:
önce sezeryanlılar çocuğuna uzak olur diyorlardı şimdi de emzirilmeyen çocuklar annelerine uzak olur diyorlar. bakalım sırada ne var???

canım ya kıyamam. bebekler anne karnındayken tanıyor annesini. kokusunu o zamandan biliyor, sesini o zamandan tanıyor. anne bebek arasındaki yakınlık bence annenin bebeğe yaklaşımıyla alakalı. benim bildiğim bebeğin mutlu ve ruhsal açıdan sağlıklı bir birey olması, bebek ve anne arasında doğumdan sonraki bir yıl içinde yaşanan duygusal yakınlığa bağlıymış. bazı anneler bebeğini yıllarca emzirir ama ona şefkat göstermez, sevgiyle bağrına basmaz. bence annenin emzirmesinden çok bebeğin duygusal boşluğunu doldurması önemli. hem biberon veriyorsan da kucağında, onu kendine bastırarak kokunu duyurarak verebilirsin. nasılsa o senin kokunu biliyor. ve bunu asla unutmaz. sen onu kucakla. konuş, ilgilen onunla. ben de oğlum yeni doğduğu zaman benzer kaygıları taşıyordum. oğlum herkese gülüyor, beni ayırt etmiyor diyordum. şimdi 4,5 aylık ve 4 aylık olduğunda biz memlekete geldik. beni tanıdığını ilk o zaman anladım. ağlayınca bana doğru uzanıyor. kalabalıkta benim sesimi duyunca hemen bana bakıyor. her zaman yanında mıyım diye etrafa bakınıp beni yokluyor. ağlarken kucağıma alınca susuyor. ben emziriyorum ama emzirmeseydim de yine bu yakınlık olacaktı. nasıl ki ben onun kokusunu çok iyi biliyorsam o da benim kokumu biliyor. biraz büyüsün yavrun. sen kaygılardan uzak dur kardeşim. anneliğin tadını çıkar. eğer emzirmek aradaki bağı kuvvetlendirseydi ben 2 yaşına kadar emmiş biri olarak annemden bu kadar uzak olamazdım. süte değil, sevgiye doyurmalı yavruları... bebekler büyüdüğünde annelerinin onları nasıl beslediğini hatırlamaz, ama ona nasıl davrandığını çok iyi hatırlar...
güzelliklerle büyüsün kuzularınız...a.s.

Harika bir konu açmışsın canım.
Bende sütünü sağanlardanımm.
Biberonla içmeyi daha çok seviyor benim kalpazan ama arasıra da göğsümü alıp oynuyor diyebilirim.
Işte o zaman öyle farklı bir duygu yaşıyorum kii.
Emzirmenin bu kadar güzel bir duygu olduğu hiç bilmezdim.
Ama duygusallığı bir kenara bırakmak gerekiyor.
Sütümü sağıp veriyorum sonuçta bebeğime.
Ama sütüm olmasaydı mamayla da büyütebilirdim.
Bebeklerin anne kokusunu ayırt edebildiğini düşünüyorum ben.
Kızlar eskiden inek sütüyle,muhallebilerle,ballarla büyütürlermiş bebekleri.
bizler daha bilinçli anneleriz.opuyorumnanaktan
Benim eşimde inek sütüyle büyümüş ama ineğe anne demiyor:roflol::roflol::roflol::roflol:
annesinede çok düşkündür.:kızgın::kızgın:
Ben artık bunları düşünmek yerine bebeğimin gelişimi hakkında araştırma yaparak geçiriyorum zamanımı.
Hangi ay neler yapabilirler,nelere ilgi duyarlar,neler yapmalıyız vs vs....
Bunlar da çok önemliii.....

benim kızım hala emiyor ama babası gelince beni ittirip ona gitmek istiyor babası odayı değiştirince bile arkasından ağlıyor o bağ çok farklı bi olay...

canm hic olurmu ya bence sen solenenlere kulak asma :teselli: bak ne kadar stres yapmissin o senin bebegin 9 ay canini icine sarmissin onu bütün herseyi beraBER yasamissiniz emin ol baska birinin kucagnda aglioken senin kucgnda susuyosa bilki bu seni baskalarndan ayirt edebildigi anlmina gelir ben 9 aylikken kaybetmsim annemi rahim kanseri oldugu icin hic yanina bile sokmam1slar beni bir yada bilemedin iki üc defa görmüsümdr onu ama dayim anlatirdi bebekken koynunda uyuturmus beni ve sabah kalktiginda butun gogsu kan icinde olurmus bana hep anneni ariyodun derdi düsünsene iki veya üc defa gördügüm annemin kokusunu ararmisim annelik böle bisey sakin kulak asipta canini sikmA senin sicakligini cok iyi hissediodur o emin ol a.s

canm hic olurmu ya bence sen solenenlere kulak asma :teselli: bak ne kadar stres yapmissin o senin bebegin 9 ay canini icine sarmissin onu bütün herseyi beraBER yasamissiniz emin ol baska birinin kucagnda aglioken senin kucgnda susuyosa bilki bu seni baskalarndan ayirt edebildigi anlmina gelir ben 9 aylikken kaybetmsim annemi rahim kanseri oldugu icin hic yanina bile sokmam1slar beni bir yada bilemedin iki üc defa görmüsümdr onu ama dayim anlatirdi bebekken koynunda uyuturmus beni ve sabah kalktiginda butun gogsu kan icinde olurmus bana hep anneni ariyodun derdi düsünsene iki veya üc defa gördügüm annemin kokusunu ararmisim annelik böle bisey sakin kulak asipta canini sikmA senin sicakligini cok iyi hissediodur o emin ol a.s

:mafoldumben: :mafoldumben::delphin:

Hay Allahım daha neler duyacağız , çıldırıyorum böyle şeyler okudukça :olmaz:
bunları diyen insanlar 5 sene annelerini emmiş , ruh sağlığı çok yerinde insanlar herhalde :oklava:

geç canım bunları , dinleme , üzme kendini Allah aşkına , sütünü sağ , mümkün olduğunca sütünle besle bebeğini , o senin kokunu 100 metre öteden de alır hiççççç merak etme

kızlar çok teşşkkr ederim hepinize çok moral oldunuz allah razı olsun hepinizden..
Ama emzirmekde anladığım kadaruyla yaşanması gereken bi duygu. Ben birgün bile olsa birgün emziricem ve içimden bunu atıcam. çok tşkkr ederimm iyiki varsınız..

kızlar çok teşşkkr ederim hepinize çok moral oldunuz allah razı olsun hepinizden..
Ama emzirmekde anladığım kadaruyla yaşanması gereken bi duygu. Ben birgün bile olsa birgün emziricem ve içimden bunu atıcam. çok tşkkr ederimm iyiki varsınız..

canım bu sabah oğlumu emzirmeyi özlediğimi farkettim.
göğsüme aldım agular yaparak 2 dk.cık emdiii,gözlerimin içine nasıl bakıyordu:çok üzgünüm:
arkasından biberonu verdim ve cuk cuk içtiii.
ben kendi duygumu tatmin ettim sonrada onun karnını doyurdumkaydirigubbakcemile3
sen neler yaptın canım?
ufaklık inatlaşıyor mu hala?

slm,

Ay canim üzülme...Ben annemi hic emmemisim ama hayattaki en yakin arkadasim annemdir benim..Sen de emmiyorsa , cok SIK al bebgini koynunda yatir...B uda bir alternatif...Sevgiler...

saçmalık takılma bunlara canım ,anne annedir ,sütle ilgisi yoktur ..
ayrıca bir arkadaş herkeste duruyor illa annemi isterim demiyor demiş ,ay bırakın demesin ,mızmız çocukta sevilmez ,ne güzel herkeste durur işte herkes te sever bebeğini ne uslu ne sakin der ,benim kızım 5-6 aylığa kadar yabancı seçmezdi ama şimdi çok fena nerde olursa olsun sesimi duysun çığlık çığlığa bağırır al beni diye ,bi yere gittimmi yapışık yaşıyoruz resmen ,beni görmedimi olay bitiyo ,bu da hiç hoş değil ,herkes eeee anneci olmuş bu sevdirmiyo kendini diyolar üzülüyorum ,ayrıca rahat edemiyorum..biraz rahat olun ..

ayrıca emzirmek tabi güzel bir duygu,ama emmiyorsada üzülmek ağlamak boşa sağdığın kadar sağ ver ..
benim bir arkadaşımın bebeği de emmiyordu sağarak veriyordu bir ara sütü de kesilince benim emzirmemi istediler bende emzirdim ,böylece kızlarımız süt kardeş oldu ama benim kızında onu emmesi gerekiyordu ,verdim kucağına benim kız nasıl çekiyo sütü kıtlıktan çıkmış gibi,arkadaşım öyle bir ağladıki ,odadaki herkes ağladı ,annem onun kayın validesi ben hepimiz ağladık ..hiç yaşayamadığı bir duyguyu yaşadı.

aslında bilmiş bi edayla "tabiki emzirirken kurulur anne çocuk bağı" diyivercektim galiba.
Ama okuduklarım bana öyle dokunduki. Haklısınız hemde çok. Şu bi gerçek bebek emerken annede bebek de müthiş anlar yaşıyor bunu denemeye vargücümüzle çalışmak gerek ama emmiyorsada bu onu senin çocuğun olmaktan alıkoymazki. Sev ve sevgini şefkatini göster buna kim nasıl engel olabiilirki

:KK42: benimde cok icimde kalan bir duygu :KK42:
Bebegim sadece 6 ay emdi mama desekli
Ilk 2 3 ay o duyguyu aldm desem yeridir belki daha azdir
Sonrasinda hep birakmak istedi ama ben pes etmedm cesit çeşit yollar denedm yinede bıraktı nasibi okadarmis :KK42:
Rabb'im 2. Evladim olursa onu emzirmeyi nasip etsin inşaAllah :KK42:

Back
X