- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Neden bu kadar ona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz ki? Bakıcı tutuyorsunuz zaten anladığım kadarıyla. Zor zamanda sırt çevirmek ile neyi kast ediyorsunuz? Merak ettim de.Güzel planlamışsınız da yaşarken görüceksiniz hayat bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Benim ihtiyacım olduğunda gezerim tozarım ne haddine diyen insan kim olursa olsun komşu teyze kadar değeri olmaz benim için. Siz insanlar zor zamanınızda sırt çevirdiğinde de onları sevgiyle kucaklamaya devam edin.
İşte bu yuzden çocuk istediğimde hazır olmam imkanlarımı şartlarımı buna göre ayarlayacağım ki çalışan biri olarak bakıcı olucak. Anne baba olarak biz bunlarla mükellefiz başkaları değil. Ki haddı olmayan işlere laf edende benim için değersiz olur yapcak bir şey yok. Sevgiylede kucaklarım benim çocuğuma bakmadı diye benim üstümde ki emeklerini silmek akıldışılık olur herkesin görüşü farklı ama zorlanıyorsam da 2. 3. çocuğuda yapmam bakamadığım çocuğu neden yapayım orda burda mekik mi dokusun ki bu çocuklar içinde sağlıklı ve uygun değilGüzel planlamışsınız da yaşarken görüceksiniz hayat bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Benim ihtiyacım olduğunda gezerim tozarım ne haddine diyen insan kim olursa olsun komşu teyze kadar değeri olmaz benim için. Siz insanlar zor zamanınızda sırt çevirdiğinde de onları sevgiyle kucaklamaya devam edin.
Burada konu açıyorsanız, isteyen yorum yapar. Laf sokarak konu açamazsınız. Bekar insanlar yorum yapmasın deme gibi bir hakkınız yok. Evet doğuruyorsanız kendiniz bakmak zorundasınız. Annem 4 çocuk büyüttü tek başına, bir gün bile "annem bakmalıydı" demedi. Bir gün şayet çocuk doğurursam da asla anneme baktırmam. Sürekli annem çocuğuma bakmıyor konuları açılıyor. "Çocuğumu büyüttüm, evlendirdim artık rahat rahat dinlenirim" diye düşünmeye kalmıyor, bir de torun bakılması bekleniyor annelerden. Azıcık insaflı olun.Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mioluyorum ama cok daraldim artik yaa.
Hakikaten ben de hiç eskilerimizin annem kayınvalidem çocuğuma bakmadı dediğini bilmem. Yeni nesil anne kafası bu sanırım, umarım bizim çocuklarımızın zamanına biter.Burada konu açıyorsanız, isteyen yorum yapar. Laf sokarak konu açamazsınız. Bekar insanlar yorum yapmasın deme gibi bir hakkınız yok. Evet doğuruyorsanız kendiniz bakmak zorundasınız. Annem 4 çocuk büyüttü tek başına, bir gün bile "annem bakmalıydı" demedi. Bir gün şayet çocuk doğurursam da asla anneme baktırmam. Sürekli annem çocuğuma bakmıyor konuları açılıyor. "Çocuğumu büyüttüm, evlendirdim artık rahat rahat dinlenirim" diye düşünmeye kalmıyor, bir de torun bakılması bekleniyor annelerden. Azıcık insaflı olun.
Alıntıladığım üye eski mesajlarımı bularak kvden "nefret ettiğimi" iddia etti. Ben de neden onunla aramın açıldığını yazdım. Bazı sebeplerden 1 hafta içinde işe başlamak zorunda kaldım. Bakıcı bulamadım. Sadece 1-2 ay annemle dönüşümlü idare etmesini istemiştik. Günüm var, akraba buluşması var vs vs sebeplerle hep zor durumda bıraktı bizi. İşe yeni başladığım için izin de alamadım.Neden bu kadar ona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz ki? Bakıcı tutuyorsunuz zaten anladığım kadarıyla. Zor zamanda sırt çevirmek ile neyi kast ediyorsunuz? Merak ettim de.
Umarım. Bir de önceden hayat daha zordu. Evlere bakıcı gelecek falan neredeyse imkansızdı. Çok çocuklu ailelerdik. Çocukların arasında da öyle çok yaş farkı olmazdı. Annem hepimizi doyurur, okula götürür, öğle arası eve getirir sonra bir daha götürürdü. Yine pazar günleri sırayla bizi yıkardı, her gün odun sobasını yakardı hem de günde en az 3 kez uğraşırdı sönmesin diye. Bulaşık makinesi falan da yoktu ben küçükken. Elleriyle yıkardı hepimizi uyuttuktan sonra. Şimdikilerde sıcak su, kalorifer, bulaşık makinesi üstelik bakıcı imkanı da var bir de hala annem bakmıyor diyorlar ya okudukça çıldırıyorum.Hakikaten ben de hiç eskilerimizin annem kayınvalidem çocuğuma bakmadı dediğini bilmem. Yeni nesil anne kafası bu sanırım, umarım bizim çocuklarımızın zamanına biter.
Bu mesajınızı çıktı alıp saklayın. İlerde okursunuz.İşte bu yuzden çocuk istediğimde hazır olmam imkanlarımı şartlarımı buna göre ayarlayacağım ki çalışan biri olarak bakıcı olucak. Anne baba olarak biz bunlarla mükellefiz başkaları değil. Ki haddı olmayan işlere laf edende benim için değersiz olur yapcak bir şey yok. Sevgiylede kucaklarım benim çocuğuma bakmadı diye benim üstümde ki emeklerini silmek akıldışılık olur herkesin görüşü farklı ama zorlanıyorsam da 2. 3. çocuğuda yapmam bakamadığım çocuğu neden yapayım orda burda mekik mi dokusun ki bu çocuklar içinde sağlıklı ve uygun değil
Hamileyken calisiyordum yatarak devam etmek zorunda kaldigimdan 4. Ayda isten ciktim malesef e sonra da malum devam edemedimPeki siz calisiyor musunuz?
Ona neymis ayol ? Ya ben bi burda duydum valla erkeklerin bakici isine karistigini , cidden soruyorum kuzum ona neymis?
Bakalim sen annesiyle anladabilecek misin cocuk konusunda?
Umarım o yaşlara geldiğinizde sağlıklı olur ve dünyayı gezersiniz çünkü hakkınızbu arada yorumları okudum da en küçük çocuğum 20 yaşında olduğunda 55 olacağım. en büyük 30 yaşında olacak Allah ömür verirse. 55 yaşında sağlığım yerinde olursa sizin deyiminizle fink fink gezmek isterim tabi. hayatımın yaklasik 30 senesini --tabiki cani gönülden isteyerek-- çocuklarıma adadiktan sonra gezmek benim de hakkım değil mi? gelinim damadım ya da çocukların bu konuda beni yargılayacak olurlarsa da kirilirdim doğrusu. ya da ne kirilacagim amaaan çok da umrumda, herkes baksın çocuğuna. insallah imkanim olur da gezerimmm. simdi daha da kesinlikle böyle düşünüyorum.
Saklamama gerek yok fikrim neyse zikrim odurBu mesajınızı çıktı alıp saklayın. İlerde okursunuz.
Yuhh ama ya cıdden yuhh bu bıldığın doğurup doğurup bırılerının başına atmakÖlçülü olduğu sürece elbette destek olunmalı ama bunu abartanlar da var misal benim abim ve eşi çoçuklar 3-6 yaşındalar işlerimiz yoğun diye ramazanlık başında bıraktılar evler yakın bu arada Eylül başı aldılar çoçukları bir şey dediğinde mecbur bakacaklar diyip çıkıyorlar annemde bir şey diyemiyor alınırlar diye mahvoldu kadın
Çünkü eskiden kadınlar bu kadar iş hayatında yoktu. Çalışan kadın çok azdı.Hakikaten ben de hiç eskilerimizin annem kayınvalidem çocuğuma bakmadı dediğini bilmem. Yeni nesil anne kafası bu sanırım, umarım bizim çocuklarımızın zamanına biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?