Seni çok iyi anlıyorum. Çevre baskısını o kadar çok yaşadım ki. İyi niyetle bile olsa imalar, laflar insanın canını tarifsiz yakıyor. Herkes maşallah doktor, herkes çok bilmiş bu konuda. Ben ilk düşüğümde duyduğum "bünyen zayıfmış, rahmin çocuk mu tutmuyor, kendini kollamadın düşürdün mü" laflarını hatırladığımda hala boğazıma bir şeyler oturuyor sanki. Kalabalık bir aile ortamında bir kendini bilmez çıkar rahminde sorun varmış senin tedavi olsana der, bir diğeri tembel çıktınız çocuk yapmıyorsunuz der, öz baban çıkar şekerli şeyler düşük yapıyor beslenmene dikkat etmedin diye düştü der der de der... Bu derdi çekmeyen, evlat gibi bir mucizeyi kolayca elde edenler kendi başarıları sayarlar çocuk sahibi olmayı. Sen kimseye bakmamaya çalış. Seni üzüyorlarsa görüşme ben öyle yaptım. Milletin lafına değil Allah'a bakacaksın, tedavine ve arkasından da duana bakacaksın.
Senin yapman gereken bu konuya asılmak. Kendi kendine olsun diye olduğun yerde oturup vakit kaybetme. Allah vermeden biz ne yapsak olduramayız doğru, ancak bunu da herhangi bir hastalık gibi düşün ve derdine derman ara. Dinimizde de tavsiye edilen bu. Sana lazım olan çok iyi bir hekim. Hangi şehirde yaşıyorsun? Tavsiyede bulunabilirim. Bu arada eşin tetkik yaptırdı mı bilmiyorum ama meseleye her açıdan yaklaşmak, bir şeyi atlamamak için eşine de bakılmasını tavsiye ederim.
Allah şifa versin, tez zamanda isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ümidini kaybetme, Allah'tan ümit kesmek büyük bir günahtır. Sabırla ve sebatla bebeğine giden doğru yolda yürü.
Senin yapman gereken bu konuya asılmak. Kendi kendine olsun diye olduğun yerde oturup vakit kaybetme. Allah vermeden biz ne yapsak olduramayız doğru, ancak bunu da herhangi bir hastalık gibi düşün ve derdine derman ara. Dinimizde de tavsiye edilen bu. Sana lazım olan çok iyi bir hekim. Hangi şehirde yaşıyorsun? Tavsiyede bulunabilirim. Bu arada eşin tetkik yaptırdı mı bilmiyorum ama meseleye her açıdan yaklaşmak, bir şeyi atlamamak için eşine de bakılmasını tavsiye ederim.
Allah şifa versin, tez zamanda isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ümidini kaybetme, Allah'tan ümit kesmek büyük bir günahtır. Sabırla ve sebatla bebeğine giden doğru yolda yürü.