Anne olan herkese rica ediyorum

öncelikle kolaylıklar diliyorum, işiniz gerçekten zor...
ama annelerin yönlendirmesi ancak belli bir yaştan sonra etki ediyor. bu konuda bebeğin çocuğun yaşadıkları daha belirleyici rol oynuyor.
kızım 1 yaşındayken havale geçirdi. hastanede tam 15 dk damar yolu açamadılar. krize girdi ağlamaktan. sonra uzunca bir süre kilo boy kontrolü için bile aile hekimliğine gitsek o beyaz sedyeyi görür görmez kıyameti koparıyordu.
biraz büyüdü oyuncak doktorculuk seti ile oynamaya başladı, azıcık öksürse "anne beni doktora götür" diyor.
benim yaşadığım örnekte sağlıkçı hatası var mesela, kıpırdamadan duran çocuğa bir damar yolu açamadılar delik deşik ettiler, oysa ki benim kızım aşı, iğne olurken bile ağlamazdı. Doktorun cebinden kalemini kapıp onu incelerdi :)
Çok teşekkür ederim :) Ya çocuklar ne derseniz de ağlıyorlar ama bu durumu körüklemek hiç hoş değil

Cocuklar gerızekalı degıl kı hemsıre gorunce ne olacagını anlıyor neden korkutalım yahu

O degılde gercekten korkulacak ne durumlar gordu bu gozler
Bence bı hemsıre tam olana kadar ınsanları denek olarak degıl de tavuk budlarını iğnelese keske

Benim yeğenim aşıya severek ve isteyerek gidiyor hemşirelere öpücük atıyor. Zamanında annesi acımaz o iğneler ilaçlar seni iyi edecek diye öğretmişti. Hala da hiç Korkmaz tedaviden. Ama bu çocuktan çocuğa göre de değişir...

Haklisiniz hic korkmazdı kizim aşılarda bile aglamazdi birgun acilde penisilin vuruldu ilk defa agladi cok cani candi suan gercekten cok korkuyor :(

Çok teşekkür ederim :) Ya çocuklar ne derseniz de ağlıyorlar ama bu durumu körüklemek hiç hoş değil

Körükleyenler en büyük zararı çocuklarına veriyorlar ve bunu nasıl anlayamıyorlar ilginç... Çocuk psikolojisinden anlamak çok önemli ama illa profesyonel olarak bilgi sahibi olmaya gerek yok maalesef o kadar aymaz ana-baba var ki hayret ediyorum. Geçen gün Dağ 2 filmine gittim tam arkamda bir çocuk oturuyor taş çatlasın 7-8 yaşlarında. Her kanlı vurulma sahnesinde, her açık açık söylenen küfürde ben rahatsız oldum. Sanki kendi çocuğum maruz kalmış gibi içim fena oldu. Film bittiğinde bir baktım çocuğun annesi gevşek gevşek sırıtıyor. Kadına bir şey söylememek için kendimi o kadar zor tuttum ki eşimle bile kavga ettik.
Sonra da diyoruz ki bu toplum neden böyle...

Back
X