cok iyi anliyorum sizi, ayni yaslarda bir kizim var benim de, Allah bagislasin hepsini..saglikla akillica buyutmek nasip olsun..
ben, siz ne verdiyseniz cocuk o oldu sozune katilmiyorum, neticede bir anne baba, 2 ya da daha fazla cocuk yetistiriyor fakat hepsi birbirinden farkli karakterde birer yetiskine donusuyor.
o sebeple ben; anne olarak 6 yasinda cocuga hicbir sorumluluk vermediniz, 11 yasinda da hic bir isini yapmaz, diyemiyorum . o yasta oz bakimini yapamiyordu ama su anda gayet guzel yapabilir ve kendini rahatsiz hissedebilir.. 11 yasina gelince is yapmamasi neden annelerin sucu oluyor ?
birincisi bu cag; ozellikle egitim sistemi, bizi ve cocuklarimizi oyle tuhaf bir hale getirdi ki, 2000 li yillarda dogan cocuklara ana babalari pof dese psikolojisi bozulur ilan edildi... kucuk birer prens prensescik olmalari yonunde itildik hep.. tamam belki 90'larda cocuk olanlar yani bizler de cok iyi sartlarda yetismedik fakat bu donemin cocuklari gibi simarik olmadik hic bir zaman, sorumluluklarimizi kendimiz bildik, ben ogretmen cocuguyum, bir gunden bir gune annem babam bana, odevini yap yahut kitabini cantana koydun mu demedi...
fakat simdi: cocugum 3.sinifa giden kocaman bir cocukken, ders kitabinin ikincisini cantasina 3 gun koymadigi icin , okuldan beni ariyorlardi? pardon da ders benim degil, kitap benim degil, dersi oturup dinleyen ben degilim , ama kitabi cantasina koymasi gereken neden ben oluyorum ??
ingilizce ogretmeni bir proje veriyor, veli toplantisinda bize anlatiyor odevin detaylarini ,
hocam cocuklarin haberi yok diyoruz, " ben size anlatiyorum diyor " e odev de bana veriliyor :). haliyle 6 -7 . sinifa gecince de cocuk bu konforun devamini bekliyor haliyle..
1.-2.-3. siniflarda karne gunu oluyor, bebelerden once anneler sinifa dolusuyor. biz karnemizi siradan bir gun gibi gidip alir eve getirirdik. en bssit bir karne gunu bile veli solenine donusmus vaziyette gunumuzde.. halbuki bence,velilere ne :)
ben son bir iki senedir y.disindayim ,tipki bizim cocuklugumuzdaki gibi disiplinli, kendi isini kendi yapabilen cocuklar yetistiriyorlar masallah, birileri bizim cocuklarimizin neslini , aman cocuklarin psikolojisi diye diye kurban etti simdi toparlamaya calisalim bakalim..
allah yardimcimiz olsun ...