Anne olduktan sonra yeniden işe başlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 3 aylıkken bıraktım. İlk bir kaç gün oh be dedim, sosyalleştim- işe yarıyorum.
Sonra bakıcıda aradığımı bulamayıp süt izni alarak eşime emanet ettim. Bu sene tekrar bakıcıya bıraktım, yine bazı sıkıntılar oldu bu sefer eve bakıcı tuttum derken çok yıprandım ruhsal olarak. Param olsa asla 2 yaşa kadar çalışmazdım ki benim çalışma saatlerim yine iyi. İnsan alışıyor bu düzene ama açıkçası en ufak bir ihmalde, hatada, sıkıntıda keşke çalışmasaydım diye geçiriyorum içimden.
Ama alışırsınız merak etmeyin, binlerce anne bu şekilde bırakıyor çocuğunu ve sizşnki artık kreş çağına gelmiş nerdeyse...

Bu bakıcı kres olayı çok yıpratıyor sanırım değil mi. Gerçekten zor :(
Şubat ayına kadar babaannesi bakacak umarım hastalık filan olmazsa inşallah, şubat ayında 2 aylığına tekrar ücretsiz izin alıp ben bakacağım çünkü babaannesi memlekete gidecek. Sonra o gelince yine devam. Biraz düzen değişikliği vs olacak ama ne yapalım, mecburiyet olmasa çalışmazdım ben de son gününe kadar kullanırdım iznimi.
İnsallah siz de sorunsuz problemsiz birini bulur alışırsınız artık :(

Bu bakıcı kres olayı çok yıpratıyor sanırım değil mi. Gerçekten zor :(
Şubat ayına kadar babaannesi bakacak umarım hastalık filan olmazsa inşallah, şubat ayında 2 aylığına tekrar ücretsiz izin alıp ben bakacağım çünkü babaannesi memlekete gidecek. Sonra o gelince yine devam. Biraz düzen değişikliği vs olacak ama ne yapalım, mecburiyet olmasa çalışmazdım ben de son gününe kadar kullanırdım iznimi.
İnsallah siz de sorunsuz problemsiz birini bulur alışırsınız artık :(
Bakıcı çok sıkıntı gerçekten. Bizde de büyükler baksa candsn biri diye dert etmezdim. Şimdi bakıcıya benim için yüklü bir miktar veriyorum ve istediklerimi alamıyorum. Ev işi falan yapmıyor zaten ama oğlumun 3 saat uyanık olduğu zaman diliminde aktif ilgilenmesini ve az da olsa öğretici olmasını istiyorum. Maalesef olamıyor. Sürekli bakıcı değiştirmek de hoş değil. Bu sene bu şekilde devam edeceğim mecburen.

Bakıcı çok sıkıntı gerçekten. Bizde de büyükler baksa candsn biri diye dert etmezdim. Şimdi bakıcıya benim için yüklü bir miktar veriyorum ve istediklerimi alamıyorum. Ev işi falan yapmıyor zaten ama oğlumun 3 saat uyanık olduğu zaman diliminde aktif ilgilenmesini ve az da olsa öğretici olmasını istiyorum. Maalesef olamıyor. Sürekli bakıcı değiştirmek de hoş değil. Bu sene bu şekilde devam edeceğim mecburen.

Umarım açık varsa da kapatır sizin ilginizle rahat olun, içinizi ferah tutun.

En kotu günün böyle olsun tosia 🤸 Biri bana işin hazır git çalış dese,11 aylık kızımı bırakırım anneme ve ya KVdeye koşarak kacarim,ama işte yok. 🤸

Kaçamazsın x cim, inan kaçamazsın :)) öyle kolay olsa keşke
Sabah uyanınca ben hazırlanıp tekrar emzirmeye gittim yanına, nasıl öpüyor saçlarımı okşuyor görsen. Hiç bırakmak gelmiyor insanın içinden :(

Ya şimdi böyle deme tosia,en azından hayali güzeldi. İçim burkuldu bak,olmadı. Allah seni ona,onu sana bağışlasın en azından birlikte siniz bir kaç saatliğine uzaklisyorsun,ona daha iyi bir gelecek sunabileceksin. Artilara odaklan..
Kaçamazsın x cim, inan kaçamazsın :)) öyle kolay olsa keşke
Sabah uyanınca ben hazırlanıp tekrar emzirmeye gittim yanına, nasıl öpüyor saçlarımı okşuyor görsen. Hiç bırakmak gelmiyor insanın içinden :KK43:

Ya şimdi böyle deme tosia,en azından hayali güzeldi. İçim burkuldu bak,olmadı. Allah seni ona,onu sana bağışlasın en azından birlikte siniz bir kaç saatliğine uzaklisyorsun,ona daha iyi bir gelecek sunabileceksin. Artilara odaklan..

Haklısın böyle motive olmaya çalışıyorum ben de.

Güncelleme: ilk gün için haberler güzel, sabah içim çok buruk gittim ama fena geçmemiş Kızımın günü. İnşallah daha da iyi olur. Hepinize desteğiniz için teşekkürler

Merhabalar

Bugün kızım tam 14 aylık oldu ve ben ücretsiz iznimin sonuna geldim. Esasen 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkım var fakat maddi olarak buna müsait değiliz ve artık iş hayatına dönmek zorundayım. 3 gün sonra başlıyorum. Memurum, sabah 08.30 akşam 17.00 arası çalışıyorum. Yolda geçen süreyle beraber kızımla günlük 10 saat ayrılacağız ilk defa. Hala meme emiyor, biberon, bardak vs kabul etmiyor. Aç olmadığı zamanlarda bile sürekli meme emmek istiyor bağımlı gibi.

Meme emmeden uyumuyor kesinlikle.
Şimdiye kadar en çok ayrı kaldığımız süre 4-5 saat oldu. Kızıma babaannesi bakacak, evlerimiz yakın ve kızım babaannesini çok seviyor. Gün içerisinde bile oynarken gayet mutlular ikisi de, o açıdan herhangi bir problemim yok.

Ama ben kendimi aşırı derecede mutsuz hissediyorum. Her zaman iş hayatını, çalışmayı seven bir kadın oldum. Sabahları erken kalkmak zor gelmedi örneğin. Ama 1 aydır iş başı tarihim netleştiğinden beri çok mutsuz hissediyorum, resmen tekrar ücretsiz izin almak için bahaneler arıyorum ama gerçekten durumumuz hiç müsait değil buna, çok fazla borcum var ve artık ödemek durumundayım.

Hem kızıma gün içerisinde meme veremeyeceğim için, hem gündüz benden başkasıyla asla uyumak istemediği için çok üzülüyorum.

En önemlisi de iş hayatına yeniden başlamak anne olduktan sonra sizlere de bu kadar zor geldi mi onu öğrenmek istiyorum.
Sizce bu mutsuzluk geçici mi?
Simdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Sanslisin kizinla dolu dolu 14 ay gecirmissin ben sadece dogum izni kullanicam maddiyat yuzunden ucretsiz izin alamadim 3 ay dolmadan ise baslicam malesef 😔 zor ya 1 saat ayri bile kalamiyor insan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X