Anne oldum ama hakkıyla olamıyorum:(

Gelgidelimm

Gülümsediğime bakmayın çoğunuzu sevmiyorum.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2017
278
493
18
Benim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum:KK43: 3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi:(
Ama ben boyle hayal etmedim anne olmak isterken.Bir hamur gibi nasil ne sekil verirsem o sekli alacak.Ilerde yapacagi yanlis seylerin sorumlusu ben olacagim bu his beni mahvediyor.Markette zararli olan ne varsa istiyor.Babasıda benim gibi.Guzel yetistirmeliyiz deyip icraat sifir..Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum.Neden boyleyim,neden resim yapamiyorum onunla ,hamur oynayamiyorum(uzun sure) :KK43: Nasil düzelebilirim? Ben cocugumu guzel yetistirmek istiyorum ne yapmaliyim ne yapabilirim lutfen akil verin..Benim için herseyden cok cok onemli çünkü onu bu dunyaya ben getirmek istedim simdi onu yanlis yetiştirerek ona bu haksizligi yapamam:KK43:
Her turlu elestiriye acigim yanlisim neyse duzeltmek istiyorum .Mukemmel anne olmak degil niyetim sadece ruh dunyasi saglikli birey yetistirmek istiyorum..

Benim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum:KK43: 3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi:KK43:
Ama ben boyle hayal etmedim anne olmak isterken.Bir hamur gibi nasil ne sekil verirsem o sekli alacak.Ilerde yapacagi yanlis seylerin sorumlusu ben olacagim bu his beni mahvediyor.Markette zararli olan ne varsa istiyor.Babasıda benim gibi.Guzel yetistirmeliyiz deyip icraat sifir..Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum.Neden boyleyim,neden resim yapamiyorum onunla ,hamur oynayamiyorum(uzun sure) :KK43: Nasil düzelebilirim? Ben cocugumu guzel yetistirmek istiyorum ne yapmaliyim ne yapabilirim lutfen akil verin..Benim için herseyden cok cok onemli çünkü onu bu dunyaya ben getirmek istedim simdi onu yanlis yetiştirerek ona bu haksizligi yapamam:KK43:
Her turlu elestiriye acigim yanlisim neyse duzeltmek istiyorum .Mukemmel anne olmak degil niyetim sadece ruh dunyasi saglikli birey yetistirmek istiyorum..
Merhaba, cocuğunuzun video izlemek istemesi çok normal aynı sorun bizde de var daha önce izlediyse tekrar isticektir mutlaka. Benim kızım da 27 aylık sürekli kızdığım halde babası her sıkıştığında çocuğun eline telefon tutuşturur oldu. Çocukla ilgilen oyun oynayın bulaşıkları yıkayıp geliyorum diyorum sanki 'eline telefonu ver izlesin sen de malak gibi yatabilirsin böylece' demişim gibi direk telefonu cocuğa veriyordu. Bir süre sonra içinden çıkılmayacak hal aldı baktım çocuk sürekli istiyor çıldırdım bidaha bu cocuğun elinde telefon görmicem ben akşama kadar çocukla telefon olmadan gün geçirebiliyorum sen 5 dakika oyalayamıyorsun dedim. Şimdi unuttu kızım yavaş yavaş artık istemiyor. Siz de kararlı olun asla ağladı diye vermeyin bir süre sonra inadı kırılacaktır.

Oyun konusunda da ben de şu her güne başka etkinlik yapan annelere hastayım ya ben öyle olamıyorum, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama sıkıntı sanırım hayal gücümüzde, yaratıcı değiliz o yüzden oyunlar bulamıyoruz. Bunun için de çocuğun yaşına göre oyun kutuları var İnternetten araştırıp bulabilirsiniz.

Oyun oynamayı sadece onun için değil kendiniz için de zevkli hale getirmeniz lazım.
Biraz içten gelecek birşey. Ben mesela sıkıcı akraba ziyaretlerinde akrabalarimla oturmak yerine çocuklarla oyalaniyorum, bu bana keyif veriyor.
Aynı şekilde mahalledeki çocuklarla da aram çok iyi, camdan seslenip birini bakkala göndersem birbirlerini dövüyorlar ben gidecem diye, bu derece :))
Bence iyi bir oyun kurucu olmalısınız. Aynı evde yaşarken herşeyi oyuna cevirebilirsiniz, kuralları siz koyarsaniz çocuk oyun oynadığını sanarken size yardım ediyor bile olabilir :) mesela ben ise bisikletle gider gelirim. Daha önce iki kere caldirdigim için de asansorsuz beşinci kattaki evime çıkarırım. Yaz aylarında dönerken beni hayranlıkla izleyen çocuklara veriyorum. 3 kuralım var, mahalle disina-yola cikmayin (çıkanı bana yetiştirin) / İsteyen herkese verin (ama evini biliyorsanız)/ sakın eve tek taşimayin-herkes toplanıp taşısin.
çocuklara iyilik yapmış gibi oluyorum ama aslında kendime iyilik yapıyorum, o yorgunlukla bir de bisikleti tasimiyorum :KK49:
Yani çocukları yönetmeyi bilirseniz hayat sizin için daha kolay olacaktır.
Tema parklar var ya- cocuga meslekleri tanitan. Bir zamanlar orada çalışmıştım. Çocuklar housekeeping olarak çalışıyorlardı, dağıtılmış odayi temizleyip sahte para alırlardı :) hal böyleyken kendi çocuğu odayı toplamayan anneler bana göre iş bilmiyorlar : p
Ben mesela bir çocuğa oda toplatmak istiyorsam (ki yazın bir akrabanın çocuğu 3 ay bizde yasiyor) şöyle yapıyorum. Hadi ben hiltonda müdürmüşüm, sen de housekeeping. Dur önce ortalığı biraz dağıtayim (yastığı sağa sola atıp eşyaları alakasız yerlere koyunca bunu oyun olarak görüyorlar) ve çocuk büyük bir hevesle -eglenerek odayı topluyor. Keşke tek oda olsa, sofrayı hazırlatıp bulasiklari dizdiriyorum, bana mısın demiyor :))
Daha büyük çocuklara ilginc saç orme bicimleri öğretiyorum, benimkini de oruyorlar falan : )) Demek istedigim her an oyun kurabilirsiniz. Yeter ki azıcık yaratıcı olun.
Sizin çocuğunuz mesela...legolarla oynadıktan sonra toplaması için iki pota (kutu -torba vs) oluşturup 'yeşil -mavi renkler senin, kirmizi-sari renkler benim. Beş dakika sonra alarm çalacak, kimin potası daha çoksa o kazanacak' diye oyun kurabilirsiniz. Hem etrafı temizler hem kaliteli zaman geçirmis olursunuz.
Videolardan da madem çok seviyor bari İngilizce öğrenebileceği videolar açın, ama tabii çok fazla değil.
Takip edin bakalım en çok ne izliyor? Ona göre eevciliklerinde öyle bir oyun kurarsiniz. Mesela salak bir hesap var, küçük kiz devamlı hediye aciyor-oyuncak tanıtımı yapıyor. Mesela kızınız onu izliyorsa siz de youtubecilik oynayabilirsiniz. 'Evet arkadaşlar, bugün yeni bir hediye acacagiz' diye.
Ayrıca boya yaparken içiniz sıkılıyorsa büyükler için boyama defterleri var. Cidden insanı rahatlatıyor. Çocuk kendininkini boyasin, siz onu.
Ya da hamur yapmak çok çocukça geliyorsa fimo hamurundan birşeyler yapın, internetten bakıp. Hem fırına atınca katilasilacagi için kızıniza kolye- yüzük falan yaparsınız.
Ya da yemek yaparken ondan yardım alabilirsiniz.
Yapacağınız milyon tane şey var. O instagram annelerini izlemeyi de bırakın, hepsi çok sahte :)

Son düzenleme:
Benim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum:KK43: 3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi:KK43:

Telefonunu değiştirip daha basit internete Girmeyen bir model alabilirsin.. çocuk zamanla unutur bence videoları ... onunla oynarken sıkılıyorsan onu yarım gün kreşe yollayabilirsin yaşı müsait. Orda arkadaş edinir onlarla oynar hem huyu da değişir

Yav neresi normal! Allahım sabır ver bana. Anneliğinize laf söylemek haddim değil, kızgınlığım yorumlara. Hayır efendim, video izlemesi doğru değil. Bugün anne olsam yarın doğru derdim emin olun benim kızımda yapıyor derdim. Fakat 3 4 yaşlarında kuzenimin bebeği sürekli elinde telefon he bu arada anne baba dede babaanne anneanne gözlerinin durumu iyi. Sürekli video izlicem telefonla oynayacağım diye bugün gözlerinde hafif şaşılık var doktor gözü kaymış dedi üç dört yaşlarında bir bebek bu ya. Gelmiş bir de normalleştiriyorlar 21 yaşında daha hiçbir halttan bir haber benim. Evladım yok, nişanlılık dönemindeyim düğünüm bir kaç ay sonra ve hatta fevli davranışlarım bile oluyor ilişkimde doğruyu bulmak için sürekli araştıran okuyan gezen tozan biri olarak bir evladım olursa bir gün kimden kusuruma bakmasın telefonu eline veremem. Verme, ağlarsa ağlasın. Hayatta her şey onun istediği gibi olacak bir şey Yok. Anne olmadığın için bilmiyor diyecekler şimdi desinler. Umrumda değil. Lütfen , bebeğine telefon verip video izletme.

Kreşe gönder bende bir dönem yetersiz hissettim kreşe gönderdim bu sırada kendinde dinleme bildiğim için geldiğinde çok özlemiş oluyordum birlikte vakit geciyorduk sonra bir bakıyordum yorgunluktan uyumuş bu sırada öğretmenleri de bir sürü şey öğretmiş zeka gelişimini onlar duygusal gelişimini de ben sağlamış oluyordum..

Benim de oğluma kalsa tüm gün o saçma videoları izleyebilir. 3dakika sonra alacağım şeklinde uyarıyorum. Kalan dakikayı hatırlatıyorum. Bitince elinden alıyorum. Ağladığı zaman da oluyor ama birden bire elinden aldığımdan daha az ağlıyor

Ben de bir iki verdim baktım ne zaman video izlese saçmalıyor,kaldırdım ortadan. Tv ye bir kaç masha ile koca ayı yükledim ona bakıyor arada. O videolar çok zararlı, hele bad baby diye bir seri var, akıllara zarar.

Kızınızı yarım gün kreşe gönderin. İkinize de iyi gelir.

Senin canın sıkıldıkça çocuğun eline telefonu vermişsin oyalansın diye, çocuk da başkalarının geçirdiği güzel vakitleri izleyip mutlu oluyor enteresan yani bunun normal hiçbir yeri yok

Yapamıyorsanız yaptığınız kadarıyla şu hareketlerini beğenmediğiniz onunla vakit geçirmekten sıkıldığınız çocuğunuza razı olacaksınız.

Ama ben olsam, kenarından izleyeceğime çocukla beraber parkta oynarım, alırım bir top yakala tut oynarım, balon köpük yapılıyor Çocuklar balonların peşinden koşuyor onu yaparım o da etrafımda koşar, alırım bir kitap çocuğumla beraber okurum, gece olunca ışıldayan yıldızlar var odasını onunla donatırım, ışığı kaptır Yıldız muhabbeti yaparım.

Ayyy illa hamur mu oynayıp çizim mi yapacaksınız biraz yaratıcı olun, instagramda akademikanne var onu takip edin

Sanırım bu içten gelen birşey. Ben mesela gece yatarken ertesi gün oğlumla neler yapabilirim diye düşünüp plan yaparım.
Ona birşeyler öğretmeye çalışın, öğrendiğini gördükçe çok mutlu olacaksınız.
Etkinlik saati üzerine gruplar var onlara üye olun, fikir edinirsiniz.
Hiç yapamazsanız müzik açın, dans edin, zıplayın, yemek yapın, kurabiye yapın.
Ev işlerine ortak edin.
Mesela benim 19 aylık oğlum çamaşır asarken bana bir mandal, bir çamaşır uzatır, sele yerde durur.
Bunu ben ne iyi anneyim anacıyla söylemiyorum, fikir vermek açısından söylüyorum.
İsterseniz değişirsiniz bence :)

3 yas kucuk degil bence. Kres varsa oraya goturebilirsiniz. Yeni arkadaslar dikkatini dagitir. Evde ise yemek yapin telefonunuzu elinize o uyanikken hic almayin. Benim bi arkadasimin kizida sizin kiziniz gibi. Kullanmiyo o uyanikken hep sessizde telefonu. Durmadan etkinlik duzenliyo. Yemek temizlik oyun boyama toplama vs.cocugu hep mesgul etme yollarina bakin derim. Ama en onemlisi yeni arkadas. Cocuklar arkadasi olunca dunyayi unutuyo. Siz yetersiz degilsiniz sadece cocugunuzun karakteri cabuk sikilmaya meyilli.

Benzer sorunlar herkeste var ve her cocuk farklidir.. mesela.. buyuk oglum csbuk sklir oyun hamurundan vs. Kucuk oglumsa elinden alma 1 saat oynar:) buyuk oglum kendi kendine oynamax kucuk olan doker sacar oynar.. buyuk olan daha doyumsuz gibi kucuk olan elindekilere sevinir:) yani ikisinide ben dogurdum ayni ana ayni baba huylar uc noktada.. hele bi markete girelim ikiside burseylere sarilir:) bense secim yaptiririm :) yapcak bisey yok bole bole buyuyecekler

bütün günün cocuga odaklanarak gecirmekde saglikli degil bence. belirli saatler sec. o zaman icinde teli tv yi kapat bak neler neler yapiosun.

beraber yemek yapin camasir asin... bol bol seyler anlat en güzeli aksamlari uyumadan kitab oku. uyku saati gelmeden yarim saat önce girin yataga. ben basladigimda 2 haftalikdi ne anlar diodum simdi 11 aylik nerdeyse kitabi kendi acip aguduk buguduk edio icimin yaglari erio cok güzel bi duygu.

1 saat onunle full oynasan ona yeter. Geri klan zamansa cocuk kendi oyun kurar. Oyin paketleri diye arat internetten farkli oyunlar var o oyalanirken sen yaninda durup ona odaklansan bilr yeter.

Yasiti olan cocuklsrin anneleriyle arani düzelt onlara gidin parka beraber gidin cocuklar arkadas olsun.

Nette gordugun hersrye inanma. Her saat basi paylasim yapiyorlar diye her saat oyun oynuyorlar degil.

Videolari sureli izletirsen iyi olur

İnstada akademisyen anne var. Öyle güzel oyunlar kuruyo ki oğlumla kakara kikiri oynuyoruz. Ayrıca bana da fikir oluyo değişik oyunlar kurabiliyorum bende. Ev işleri de oyun bizde yemek çamaşır bulaşık sofra kurma kaldırma her şey. Kitapları çok seviyo oğlum masallar okuyorum tabi öğretici eğitici masallar. Birlikte resim yapmayı da çok sever. Velhasılı günlük hayatı oyuna çevirince çocuklar bunalmıyo.

O videolar gerçekten çok zararlı. Konuşmaları tavır ve davranışları her şeyleri olumsuz etkileniyo. Arada eğitici çizgi filmler açıyorum ben ya da sinemaya gidiyoruz. Ama o videoları unutturana kadar yoğun şekilde ilgilenmeniz lazım. 3 4 hafta kadar.. sonrasında düzene girersiniz zaten..

Back
X