Oyun oynamayı sadece onun için değil kendiniz için de zevkli hale getirmeniz lazım.
Biraz içten gelecek birşey. Ben mesela sıkıcı akraba ziyaretlerinde akrabalarimla oturmak yerine çocuklarla oyalaniyorum, bu bana keyif veriyor.
Aynı şekilde mahalledeki çocuklarla da aram çok iyi, camdan seslenip birini bakkala göndersem birbirlerini dövüyorlar ben gidecem diye, bu derece :))
Bence iyi bir oyun kurucu olmalısınız. Aynı evde yaşarken herşeyi oyuna cevirebilirsiniz, kuralları siz koyarsaniz çocuk oyun oynadığını sanarken size yardım ediyor bile olabilir :) mesela ben ise bisikletle gider gelirim. Daha önce iki kere caldirdigim için de asansorsuz beşinci kattaki evime çıkarırım. Yaz aylarında dönerken beni hayranlıkla izleyen çocuklara veriyorum. 3 kuralım var, mahalle disina-yola cikmayin (çıkanı bana yetiştirin) / İsteyen herkese verin (ama evini biliyorsanız)/ sakın eve tek taşimayin-herkes toplanıp taşısin.
çocuklara iyilik yapmış gibi oluyorum ama aslında kendime iyilik yapıyorum, o yorgunlukla bir de bisikleti tasimiyorum

Yani çocukları yönetmeyi bilirseniz hayat sizin için daha kolay olacaktır.
Tema parklar var ya- cocuga meslekleri tanitan. Bir zamanlar orada çalışmıştım. Çocuklar housekeeping olarak çalışıyorlardı, dağıtılmış odayi temizleyip sahte para alırlardı :) hal böyleyken kendi çocuğu odayı toplamayan anneler bana göre iş bilmiyorlar : p
Ben mesela bir çocuğa oda toplatmak istiyorsam (ki yazın bir akrabanın çocuğu 3 ay bizde yasiyor) şöyle yapıyorum. Hadi ben hiltonda müdürmüşüm, sen de housekeeping. Dur önce ortalığı biraz dağıtayim (yastığı sağa sola atıp eşyaları alakasız yerlere koyunca bunu oyun olarak görüyorlar) ve çocuk büyük bir hevesle -eglenerek odayı topluyor. Keşke tek oda olsa, sofrayı hazırlatıp bulasiklari dizdiriyorum, bana mısın demiyor :))
Daha büyük çocuklara ilginc saç orme bicimleri öğretiyorum, benimkini de oruyorlar falan : )) Demek istedigim her an oyun kurabilirsiniz. Yeter ki azıcık yaratıcı olun.
Sizin çocuğunuz mesela...legolarla oynadıktan sonra toplaması için iki pota (kutu -torba vs) oluşturup 'yeşil -mavi renkler senin, kirmizi-sari renkler benim. Beş dakika sonra alarm çalacak, kimin potası daha çoksa o kazanacak' diye oyun kurabilirsiniz. Hem etrafı temizler hem kaliteli zaman geçirmis olursunuz.
Videolardan da madem çok seviyor bari İngilizce öğrenebileceği videolar açın, ama tabii çok fazla değil.
Takip edin bakalım en çok ne izliyor? Ona göre eevciliklerinde öyle bir oyun kurarsiniz. Mesela salak bir hesap var, küçük kiz devamlı hediye aciyor-oyuncak tanıtımı yapıyor. Mesela kızınız onu izliyorsa siz de youtubecilik oynayabilirsiniz. 'Evet arkadaşlar, bugün yeni bir hediye acacagiz' diye.
Ayrıca boya yaparken içiniz sıkılıyorsa büyükler için boyama defterleri var. Cidden insanı rahatlatıyor. Çocuk kendininkini boyasin, siz onu.
Ya da hamur yapmak çok çocukça geliyorsa fimo hamurundan birşeyler yapın, internetten bakıp. Hem fırına atınca katilasilacagi için kızıniza kolye- yüzük falan yaparsınız.
Ya da yemek yaparken ondan yardım alabilirsiniz.
Yapacağınız milyon tane şey var. O instagram annelerini izlemeyi de bırakın, hepsi çok sahte :)