Anne oldum ama hakkıyla olamıyorum:(

Interneti kapatip verin telefonu artik acilmiyor diyin belki biraz aglar ama unutur
Cocugunuzun birdaha bu yasta olmayacagini dusunun oyle birseyler yapin
Ve butun gun beraber oynamak zorunda degilsiniz mesela oyun hamuruyla bir kac sekil yapip hadi kizim sen devam et ben yemek yapayim dersiniz

Derdimiz nerdeyse aynı kızların yaşlarıda. Bende artık sürekli zaman geçirmekten bunaldım ve çocuğun eline verdim tabi bir süre Sonra o saçma şeyler çıkıyor . Bu arada çocukların çok ilgisini çekiyor yani bu sizinle alakalı bir durum değil oyuncakları haliyle seviyor evde aynı oyuncaklar. Ben çok almama taraftarıyım. Biz artık sadece tv açıyoruz oda tek kanal bazen 1 saate kadar izin veriyorum zaten iki üç çizgi film oluyor kahvaltı güzel yapılırsa. Sonra herşeyi beraber yapıyoruz . Yemek yapmayı çok seviyor kek falan aşırı abartılı hergün bişey yapıyoruz . Çamaşırları renklerine göre ayırıyor onları atıyoruz. Aktivite kağıtları aldık.
Ayrıca İngilizcesi gelişiyor bi program indirdim telefondan sadece onu izleyebiliyor. Haaa hiçim video izlemiyor evet arada kaçıyor. Çok nadir artık. Ağlıyor zırlıyor ... kararlılığımızı göstermemiz lazım. Bide kreş işi var tabi yarım gün bu sene şart oldu.
Kendinizi bu kadar kötü hissetmeyin kışın getirdiği şartlar da böyle. Bu ilerde kötü yetişmiş bir çocuk olacağı anlamına gelmez. Her seferinde ona önemli olduğunu hissettirin. Mesela biz sofraya onsuz oturmayız. Çayın yanında oda bişey içer vb . ama hayatımı ona adamış gibi davranmadan kendimize de zaman ayırmalıyız diye düşünüyorum. Düzenin içinde şeyler bunlar kafanıza takmayın

Yav neresi normal! Allahım sabır ver bana. Anneliğinize laf söylemek haddim değil, kızgınlığım yorumlara. Hayır efendim, video izlemesi doğru değil. Bugün anne olsam yarın doğru derdim emin olun benim kızımda yapıyor derdim. Fakat 3 4 yaşlarında kuzenimin bebeği sürekli elinde telefon he bu arada anne baba dede babaanne anneanne gözlerinin durumu iyi. Sürekli video izlicem telefonla oynayacağım diye bugün gözlerinde hafif şaşılık var doktor gözü kaymış dedi üç dört yaşlarında bir bebek bu ya. Gelmiş bir de normalleştiriyorlar 21 yaşında daha hiçbir halttan bir haber benim. Evladım yok, nişanlılık dönemindeyim düğünüm bir kaç ay sonra ve hatta fevli davranışlarım bile oluyor ilişkimde doğruyu bulmak için sürekli araştıran okuyan gezen tozan biri olarak bir evladım olursa bir gün kimden kusuruma bakmasın telefonu eline veremem. Verme, ağlarsa ağlasın. Hayatta her şey onun istediği gibi olacak bir şey Yok. Anne olmadığın için bilmiyor diyecekler şimdi desinler. Umrumda değil. Lütfen , bebeğine telefon verip video izletme.
50 gün önce ben de böyle şeyler söylüyordum. İnsanlar çocuklarını neden şu şekil yönlendirmiyor / yetiştirmiyor vs gibi. Tabi o zaman henüz anne değildim. Şimdi ise daha farklı düşünüyor ve konuştuklarımdan farklı şeyler uyguluyorum.

Not:Çocukların video izlemesini asla doğru bulmuyorum.

Kizinizi krese gonderin.Annenin arkadasligi onu artik tatmin etmez. Sosyallesir, beceriler gelistirir, enerjisini atar. Sizin kizinizla gecirdiginiz zamanin da kalitesi artar emin olun.
Misafir ortaminda yanima bile gelmez cogu zmn eger o evde yasiti cocuk varsa..Oyun oynadiklari sirada bile hep uyumlu taraf oluyor bakiyorum izliyorum onu.Sorun bende .Ben onun dunyasina giremiyorum.Kizim musade ediyor buna ama ben giremiyorum.Babannesi ile saatlerce oynayabiliyor ozeniyorum kv min sabrina :(

Bence ise girin.
Iste o kadar ozluyorum ki, gelince her an dolu dolu geciyor.
Az ama öz oluyor.

Kreşe gönder bende bir dönem yetersiz hissettim kreşe gönderdim bu sırada kendinde dinleme bildiğim için geldiğinde çok özlemiş oluyordum birlikte vakit geciyorduk sonra bir bakıyordum yorgunluktan uyumuş bu sırada öğretmenleri de bir sürü şey öğretmiş zeka gelişimini onlar duygusal gelişimini de ben sağlamış oluyordum..
Kres den kastiniz mahalle okulunda bulunan anaokulu mu?

Bence ise girin.
Iste o kadar ozluyorum ki, gelince her an dolu dolu geciyor.
Az ama öz oluyor.
Kpss ye odaklandim bu yil .Bazen babannesine gidiyor geldiginde cok daha farkli oluyor iletisimimiz sanirim ozleme dediginiz bu oluyor..O an benim icimden geliyor biseyler yapmak onunla

Telefonunu değiştirip daha basit internete Girmeyen bir model alabilirsin.. çocuk zamanla unutur bence videoları ... onunla oynarken sıkılıyorsan onu yarım gün kreşe yollayabilirsin yaşı müsait. Orda arkadaş edinir onlarla oynar hem huyu da değişir
Bu dediginizi uygulayacagim.Babasinin teli akilli degil onunla degisecegim belki çözüm olur ins.

Bence çocukları olabildiğince tv telefon ve internetten uzak tutmalıyız
Eline telefon veriyorsanız da bunun bi sınırlaması olsun
Saatlerce eline vermeyin Videolar açmayın zamanla alışacaktır
Yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alın
Meslek oyunları oynatın meslekleri tanır
Müzik resim hamur gibi sanatsal etkinlikler yaptırın bol bol
Yaşına uygun yapboz parçaları alın ahşaptan oyuncaklar var tak çıkar şeklinde kendisi öğrensin

Oyun oynamayı sadece onun için değil kendiniz için de zevkli hale getirmeniz lazım.
Biraz içten gelecek birşey. Ben mesela sıkıcı akraba ziyaretlerinde akrabalarimla oturmak yerine çocuklarla oyalaniyorum, bu bana keyif veriyor.
Aynı şekilde mahalledeki çocuklarla da aram çok iyi, camdan seslenip birini bakkala göndersem birbirlerini dövüyorlar ben gidecem diye, bu derece :))
Bence iyi bir oyun kurucu olmalısınız. Aynı evde yaşarken herşeyi oyuna cevirebilirsiniz, kuralları siz koyarsaniz çocuk oyun oynadığını sanarken size yardım ediyor bile olabilir :) mesela ben ise bisikletle gider gelirim. Daha önce iki kere caldirdigim için de asansorsuz beşinci kattaki evime çıkarırım. Yaz aylarında dönerken beni hayranlıkla izleyen çocuklara veriyorum. 3 kuralım var, mahalle disina-yola cikmayin (çıkanı bana yetiştirin) / İsteyen herkese verin (ama evini biliyorsanız)/ sakın eve tek taşimayin-herkes toplanıp taşısin.
çocuklara iyilik yapmış gibi oluyorum ama aslında kendime iyilik yapıyorum, o yorgunlukla bir de bisikleti tasimiyorum :KK49:
Yani çocukları yönetmeyi bilirseniz hayat sizin için daha kolay olacaktır.
Tema parklar var ya- cocuga meslekleri tanitan. Bir zamanlar orada çalışmıştım. Çocuklar housekeeping olarak çalışıyorlardı, dağıtılmış odayi temizleyip sahte para alırlardı :) hal böyleyken kendi çocuğu odayı toplamayan anneler bana göre iş bilmiyorlar : p
Ben mesela bir çocuğa oda toplatmak istiyorsam (ki yazın bir akrabanın çocuğu 3 ay bizde yasiyor) şöyle yapıyorum. Hadi ben hiltonda müdürmüşüm, sen de housekeeping. Dur önce ortalığı biraz dağıtayim (yastığı sağa sola atıp eşyaları alakasız yerlere koyunca bunu oyun olarak görüyorlar) ve çocuk büyük bir hevesle -eglenerek odayı topluyor. Keşke tek oda olsa, sofrayı hazırlatıp bulasiklari dizdiriyorum, bana mısın demiyor :))
Daha büyük çocuklara ilginc saç orme bicimleri öğretiyorum, benimkini de oruyorlar falan : )) Demek istedigim her an oyun kurabilirsiniz. Yeter ki azıcık yaratıcı olun.
Sizin çocuğunuz mesela...legolarla oynadıktan sonra toplaması için iki pota (kutu -torba vs) oluşturup 'yeşil -mavi renkler senin, kirmizi-sari renkler benim. Beş dakika sonra alarm çalacak, kimin potası daha çoksa o kazanacak' diye oyun kurabilirsiniz. Hem etrafı temizler hem kaliteli zaman geçirmis olursunuz.
Videolardan da madem çok seviyor bari İngilizce öğrenebileceği videolar açın, ama tabii çok fazla değil.
Takip edin bakalım en çok ne izliyor? Ona göre eevciliklerinde öyle bir oyun kurarsiniz. Mesela salak bir hesap var, küçük kiz devamlı hediye aciyor-oyuncak tanıtımı yapıyor. Mesela kızınız onu izliyorsa siz de youtubecilik oynayabilirsiniz. 'Evet arkadaşlar, bugün yeni bir hediye acacagiz' diye.
Ayrıca boya yaparken içiniz sıkılıyorsa büyükler için boyama defterleri var. Cidden insanı rahatlatıyor. Çocuk kendininkini boyasin, siz onu.
Ya da hamur yapmak çok çocukça geliyorsa fimo hamurundan birşeyler yapın, internetten bakıp. Hem fırına atınca katilasilacagi için kızıniza kolye- yüzük falan yaparsınız.
Ya da yemek yaparken ondan yardım alabilirsiniz.
Yapacağınız milyon tane şey var. O instagram annelerini izlemeyi de bırakın, hepsi çok sahte :)
Cok tesekkur ederim cok guzel fikirler vermissiniz inanin ki cok tesekkur ederim:KK37:

Çocuğunun bütün saatine aktivite yapalim surekli oynayalim buda dogru bi davranis degil doktorlarda soyluo sıkıldım deyince hemen cozum uretmeyin kendileri uretsin oyalanacak biseyler bulsun yaratici olsunlar die video izlemek istemeside cok normal biz disari cok cikioruz evde oldugumuz zamanlar oyun da oynuoruz ama daha cok kendi başına oynuo motorunu suruo lego yapio fln

Sayfaları okumadım da videoları Nasıl öğrendi

zira kreşe de gitmiyorsa videoları vs o dediğiniz garip videoları Nasıl bulabilir

Evimizde hem akıllı telefon hem bilgisayar hem tablet var

Çocuğum sizinkinin iki kayından büyük o tarz video hiç izlemedim zira görmedim

YouTube açıyorsanız başında oturun

kısa vadede çözüm kapatın interneti iki gün ağlar üçüncü de susar

Senin canın sıkıldıkça çocuğun eline telefonu vermişsin oyalansın diye, çocuk da başkalarının geçirdiği güzel vakitleri izleyip mutlu oluyor enteresan yani bunun normal hiçbir yeri yok

Yapamıyorsanız yaptığınız kadarıyla şu hareketlerini beğenmediğiniz onunla vakit geçirmekten sıkıldığınız çocuğunuza razı olacaksınız.

Ama ben olsam, kenarından izleyeceğime çocukla beraber parkta oynarım, alırım bir top yakala tut oynarım, balon köpük yapılıyor Çocuklar balonların peşinden koşuyor onu yaparım o da etrafımda koşar, alırım bir kitap çocuğumla beraber okurum, gece olunca ışıldayan yıldızlar var odasını onunla donatırım, ışığı kaptır Yıldız muhabbeti yaparım.

Ayyy illa hamur mu oynayıp çizim mi yapacaksınız biraz yaratıcı olun, instagramda akademikanne var onu takip edin

2.paragraf biraz agir olmus :( ama yine de tesekkur ederim önerileriniz icin.

Sayfaları okumadım da videoları Nasıl öğrendi

zira kreşe de gitmiyorsa videoları vs o dediğiniz garip videoları Nasıl bulabilir

Evimizde hem akıllı telefon hem bilgisayar hem tablet var

Çocuğum sizinkinin iki kayından büyük o tarz video hiç izlemedim zira görmedim

YouTube açıyorsanız başında oturun

kısa vadede çözüm kapatın interneti iki gün ağlar üçüncü de susar
Yemek sorunu vardi.Premature dogdu kuvezdi derken beni hic emmedi.Sutum vardi sagarak verdim hep.Doktor az mama anne sutu tuketiyor diye kontrol altina aldi .Artik hayatimizi yemesi uzerine odaklamistik..Once tv karsisinda reklamlarla sonra telefondan pepelerle basladik.Yemek yedi ama suan daha buyuk sorunlara yol acti bu yanlisimiz:( sadece biz degil misafirlik ortaminda bile bakiyorum cocuklarin elinde telefon (1.5 -10 yaş arasi) youtube de falan hergun video paylasimlarini engelliyorum.Bi tane var babasi kiziyla vakit gecirmelerini falan cekmis video o kadar cok izlenmis ki .Yanlisimin farkindayim kaybettigim zamanlari kazanmak istiyorum cocugumla ilgili:(

Kesinlikle çocukları susturmak için eline telefon,tablet verilmesini doğru bulmuyorum. Onun dikkatini çekecek farklı şeyler bulmalısınız o an. İstemediğiniz birşeyi almayın istediği kadar ağlasın. Her istediğini yaptığınız için böyle oluyor muhtemelen. Yani hayır demiyorsunuz yeter ki ağlamasın diye yapıyorsunuz isteklerini. Halbuki o an dikkatini farklı birşeye verebilirsiniz yada güzel bir dille anlatarak o anı atlatabilirsiniz.
Anlamıyorsa da ağlamasına izin verin ilgilenmeyin geçecektir. Bilmiyorum bu konuda çok katı olucağımı düşünüyorum 3 yaşında daha elinde telefonun ne işi var ki?
Benim yeğem var çocuk o yaşlarda başladı telefonla ohnamayı,9 yaşına geldi elinden düşmez ve kimsenin de yüzüne bakmaz.
Çok kötü birşey bence.

Benim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum:KK43: 3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi:KK43:
Ama ben boyle hayal etmedim anne olmak isterken.Bir hamur gibi nasil ne sekil verirsem o sekli alacak.Ilerde yapacagi yanlis seylerin sorumlusu ben olacagim bu his beni mahvediyor.Markette zararli olan ne varsa istiyor.Babasıda benim gibi.Guzel yetistirmeliyiz deyip icraat sifir..Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum.Neden boyleyim,neden resim yapamiyorum onunla ,hamur oynayamiyorum(uzun sure) :KK43: Nasil düzelebilirim? Ben cocugumu guzel yetistirmek istiyorum ne yapmaliyim ne yapabilirim lutfen akil verin..Benim için herseyden cok cok onemli çünkü onu bu dunyaya ben getirmek istedim simdi onu yanlis yetiştirerek ona bu haksizligi yapamam:KK43:
Her turlu elestiriye acigim yanlisim neyse duzeltmek istiyorum .Mukemmel anne olmak degil niyetim sadece ruh dunyasi saglikli birey yetistirmek istiyorum..
İnanın ki siz o telefonu eline vermeyin unutacak. Tabi telefonu ortadan da kaldırın.
Ağladıği zaman dikkatini başka bir tarafa çekin.Sizde çocuğunuzla birşeyler yapmak istiyorsanız onun gibi olacaksınız çocuk olun yani..sonra o istek öyle bir geliyor ki onunla evcilikte oynarsınız, Suluboya da yaparsınız.Kendinizi verin çocuğunuzda sizde zevk alın. Lütfen çocuğunuzun mutlu bir birey olmasını istiyorsanız onunla oyun oynayin,evde şarkılar söyleyin hele kız çocukları bıcır bıcır olur ...Yâşitlarıyla buluşturun.

1 saatte olsa oyun gruplarının olduğu bir kreşe götürün orda Yâşitlarıyla vakit geçirsin.
Yapın bunları siz onun Annesisiniz. Çocuğunuzun öğrenme, keşfetme çağı onu bunlardan mahrum bırakmayın lütfen. .

Bence çocukları olabildiğince tv telefon ve internetten uzak tutmalıyız
Eline telefon veriyorsanız da bunun bi sınırlaması olsun
Saatlerce eline vermeyin Videolar açmayın zamanla alışacaktır
Yaşına uygun zeka geliştirici oyuncaklar alın
Meslek oyunları oynatın meslekleri tanır
Müzik resim hamur gibi sanatsal etkinlikler yaptırın bol bol
Yaşına uygun yapboz parçaları alın ahşaptan oyuncaklar var tak çıkar şeklinde kendisi öğrensin

Telefonlar anne babanın elinden düşmüyor ki çocuğunkinden düşsün :( biz Bebek bekliyoruz eşimin elinde telefon dizinde pc.. bende Kumanda ve telefon :s (arkadaşlarlayken ve okulda hiç aklıma gelmez telefon)
Hadi ben bırakırım çok şükür bağımlı değilim ayrıca Bebek bakılacak ... eşim sanmıyorum bıraksın :/ en iyisi bir süre akılsız telefon kullanmak ..

Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum
Simdi soyleyecegim seyi yapip yapmadiginizi bilmiyorum. Deginmediginiz icim yapmadigini varsarak bir oneride bulunuyorum.

Onunla oyun oynamak icin ugrasmayin kendi islerinizi ona oyuna donusturun. Mesela birlikte kek yapin,yataginizi birlikte toplayin,sarmayi birlikte sarin, vs.vs.....
Yani onunla oynamis olmak icin illaki cocuk oyunlari oynamaniza,birsuru oyuncak almaniza gerek yok. Benimde 33aylik bir oglum var ve evdeki en buyuk yardimcim. Masayi birlikte kurar toplariz. Tum ikramliklari oturma odasina o tasir(ona is yaptiriyormusum gibi algilanmasi lutfen tum bunlar sadece onu oyalayacak boyutta) Meyve sebzeleri birlikte yikariz ve bumlardan ikimizde asiri keyif aliyoruz.

Video konusunda bir sure tum teknolojiyi evden uzaklastirin ama su sira cok zorlamayin cunku kiş aylarindayiz belki cok oyalamayalabilirsiniz. Bahari bekleyin ama o arada bu videolara erisimini siz engelliyormussunuz gibi degilde artil acilmiyormus gibi algi olusturun.
Abur cubur kismina gelirsek. Markete gitmeyin bir sure ve eve asla almayin birlikte kek cikolata yapip eglenceli susleyin ve onu birlikte yiyin. Zamanla azalacagini dusunuyorum. Ayrica masal okuyorsaniz aralara bu yiyeceklerin cocuklara verecegi zarari sikistirin.

Telefonlar anne babanın elinden düşmüyor ki çocuğunkinden düşsün :KK43: biz Bebek bekliyoruz eşimin elinde telefon dizinde pc.. bende Kumanda ve telefon :s (arkadaşlarlayken ve okulda hiç aklıma gelmez telefon)
Hadi ben bırakırım çok şükür bağımlı değilim ayrıca Bebek bakılacak ... eşim sanmıyorum bıraksın :/ en iyisi bir süre akılsız telefon kullanmak ..
Ne yazıkki çağımızın hastalıgı teknoloji bagımlılıgı..ben de evde teksem elime alırım ama yanımda eşim arkadasım varken ya da dışarda aklıma gelmez
Benim eşim de seninki gibi çok alıyor eline ne kadar konussam da anlamıyor pes ettim bu konuda :)

Back
X