Anne olmak çok güzel'de ahh şu bulantılar olmasaaa :(

daha senin bulantılarının geçmesi için erken canım :26: benim 8.ci hafta başladı geçen hafta tamamen bitti çok şükür yani 15-16 .cı haftalar tamamen kesiliyor :31: 9 ay boyunca bulantı tiksinme yaşayan annelere Allah dayanma gücü sabır versin ben 3 ayda mahvoldum daha bu hafta yemek yapmaya başladım :40: Birde anne adaylarına tavsiyem folikasit alıyorsanız sabah yada gün içinde değil gece yatarken alın demir hapını ilk üç ay başlamanıza gerek yok bulantılarınızı daha fazla artırır bana iki doktorumda 14 haftadan sonra demir hapına ve magnezyuma başlamamı önerdi...

16'ya kadar sürecekse daha da kilo vereceğim benn :14: Cidden 9 ay yaşamak berbat bir şey olsa gerek. Yemek yapma işini hiç sorma canım, o salçayla soğanı beraber düşünmek bile yetiyor, Allah'tan eşim de idare ediyor, dün menümüzde vejetaryen pizza vardı :34: Bu öğlen de iki haşlanmış patates yedim. Folik asidin mide bulantısı yaptığını bilmiyordum. Sağol önerin için.

12. haftadayım bulantılar tam gaz devammmmm soldum resmennnnnnnnn:(((((((((

16'ya kadar sürecekse daha da kilo vereceğim benn :14: Cidden 9 ay yaşamak berbat bir şey olsa gerek. Yemek yapma işini hiç sorma canım, o salçayla soğanı beraber düşünmek bile yetiyor, Allah'tan eşim de idare ediyor, dün menümüzde vejetaryen pizza vardı :34: Bu öğlen de iki haşlanmış patates yedim. Folik asidin mide bulantısı yaptığını bilmiyordum. Sağol önerin için.
Üç ay mutfağa girmedim canım evde temizlik bile yapamıyordum tahmin edebiliyorum şuanki halini:31: tam üç ay her sabah eşim işe giderken oğlumla beni anneme bırakıyordu akşam işi bittimi eşim yemeğe geliyordu sonrasında eve yatmaya geliyorduk arada kayınvalideme yada dışarı yemeğe gidiyorduk hoş ben yiyemiyordum ama 9 yaşında oğlum var onun bir şekilde düzenli beslenmesi gerek:31: hiç geçmicek gibi geliyor bulantılar ama birden 16.cı haftadan sonra kesiliverdi sabret seninde geçicek birde leblebi atıştır arada onunda mide yanmasına faydası oluyor :34:
12. haftadayım bulantılar tam gaz devammmmm soldum resmennnnnnnnn:(((((((((

tahmin edebiliyorum canım halini az kalmış sabret :31:

Gecmis olsun ve insallah saglikla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz. Ben yurtdisinda yasiyorum. burada doktorlarin bulanti,kusma,agri icin hamilelere ilac vermesi yasak. ama doktorum bana dondurma,yogurt,tofu onerdi. bulantilar siddetli olursa kucuk taze zencefili cezvede kaynat ic demisti. hepside ise yariyordu. ben elimden tuzlu cubuk krakeri birakamiyordum. yemeklerime bolca tuz atiyordum(tuzu hic sevmem ama bulantilarimi kesiyordu) ayrica bende cok etkili olan bulanti onleyici bilekliklerimi takiyordum 5 dk sonra bulantim kesiliyordu. doktorum bulantin cok olursa yada kusmalar sik sik olursa yeme aliskanligini degistir demisti. mesela corba turu sulu yemekler tuketme. kizartma, hazir yiyecekler ve fastfood turu seyleri hic agzina sokma, soda,kola,bira gibi asitli iceceklerden kesinlikle uzak dur. o zaman bulantilarin azaldigini hatta kayboldugunu goreceksin demisti. Doktorum bir kurtariciydi sanki. dediklerini uyguladim bol bol yogurt ve tofu yedim. corba yerken icine bolca ekmek yada bolca pilav katip yedim.10.haftamda bulantilarim tamamen yok oldu. simdi eger sirkeli salata yada buranin sirkeli soguk corbasi var onu yersem tekrar baslayip 3 gun suruyor. yiyecekler cok onemli... (zencefili cok sik kullanma. asiri bulantin oldugunda ya da kusmalarin siddetliyse gunde sadece 1 bardak.)
bulantilar bittikten sonra tuzu birakmalisiniz. bu cok onemli ilk 4 ay tuzlu yiyebilirsiniz ama sonrasinda kesmeniz lazim....

6.haftamın içerisindeyim ve ne yapacağımı şaşırdım gün boyu devam eder mi mide bulantıları akşam yatana kadar devam sabah ne zaman gözümü açsam başlıyor şimdi halsizlikte başladı. Bide çalışıyorum :14: ne yapacağımı şaşırdım.

8 haftalık hamileyim ve şiddetli miğde bulantısı halsizlik ve yüksek ateş sıkıntısı yaşıyorum
ve çalışıyorum ama iş yerinde performans yerlerde çok zor günler geçiyriyorum umarım kısa sürer ben ne yaptıysam fayda etmiyor:(

merhaba annecikler:) bende 22 haftalik hamileyim ve 16 hafta boyunca hem mide bulantisi hemde kusma yasadim daha sonralari mide bulantilarim kesildi ancak her sabah ayni saatte kusmaya kalkiyorum. cok hafif de olsa mutlaka cikartiyorum o mide suyunu acaba psikolojik bir durum olusmus olabilir mi? yoksa hala kusmaya devam edenleriniz var mi?

ah ah 2 ay boyunca gün yüzü görmeden yattım.tuvalete bıle gıdemedım.banyo ihtiyacımı zor karşılıyordum eşimin yardımı ile.kucakta gittim heryere mıdem çok bulanıyordu ama asla kusmadım ve çok zor bir durumdu buda benım için.20 dk bir karnım sanki günlerce aç kalmışım gibi acıkırdı.günde 1 ekmek bazen 2 ye çıkardı yerdım.ama o dönemde kılo almadım canavar gibi kımıldamadan yatakda yemek yesemde 20 dk da bir kılo verdım.ama çooooooookkkkk şükür şuan çoookkk iyiyim.Rabbim tüm hamilelerin yardımcısı olsun.:emir_bebek:bazende öyle bir ateş basardıki kışın ortasında anlatamam nefes alamazdım

Son düzenleme:
aynen öyle şu bulantılar olmasa :(
zor bir hamilelik geçiriyorum bulantı kusma 4.haftadan 10.haftaya kadar aşırı kanamalar düşük korkusu ama çok şükür ki kanamam durdu arada kahverengi lekelenmeler var ama bunada şükür.yemek yemekten tiksiniyorum ama işkence gibi eşim için yemek yapıyorum işyerine yanına da koyuyorum ve bizimki pimpirikli olduğu için hergün farklı yemek yapmak zorundayım gerçi sağolsun yapma etme diyor ama o benim kocabebeğim kıyamıyorum:)inanın salçasız soğansız yeni tarifler deniyorum ama büyün camlar açık mutfakla tuvalet arasında koşup duruyorum.onun için değiyor napalım hayırlı sağlıklı bir evlat olsun yeterki:::)

ben 3.5 aylık hamileyim ilk dönemler kadar sık olmasa da bulantılarım devam ediyor.ve o günümü mahvetmeye yetiyor.bende birçok şey denedim ama bana;istifra edip midem boşken sıcak ılık arası bir bardak süt içmenin çok faydası oldu.sütü içtikten sonra yattığımda bulantının geçtiğini anladım.süt içtiğim zaman sabah kalktığımda midemin rahatlamış olduğunu hissediyorum . bu sıkıntıyı çeken bütün arkadaşlarıma şimdiden geçmiş olsun diyor ve sabır diliyorum ...

ben de 9+2 haftalik hamileyim bulanti ve kusmalarim ne zaman basladi tam hatirlamiyorum ama bitecegi gunu sabirsizlikla bekliyorum.
sabah ve aksam mutlaka istifra etmek durumundayim sanki aksi takdirde uyuyamiyorum ya da gune baslayamiyorum, istahim cok kotu hc iyi beslenmiyorum farkindayim ama elimden bir sey gelmiyor icim hicbir seyi almiyor.

sabah bulantilarim icin yataktan cikmadan tuzlu kraker ya da cubuk kraker yiyorum midemi biraz bastirdiktan sonra kalkiyorum bazen ise yariyor bazense istifra etmemi engelleyemiyorum.

mandalina en cok tukettigim sey midemi rahatlatiyor onun disinda ekmek, peynir, mayali sade tuzlu pogaca yapiyorum bunlar iyi geliyor ancak.

12. haftayi bekliyorum ben de gececek diye bir umut :(

Back
X