Anne olmak

anne olma yolundayım ama bence annelik rahmine ilk düştüğünde baslıyor...ben ikiz anne adayıyım 4 ay oluyor ama ben onların varlığının geldiği günden bu yana çok zorlu günler yaşıyorum..
ama her zorun ardından acaba bişey oluyormu onlara diyorum...kusaeken kan geliyor ağzımdan ama o anki tek düşüncem kendim değilim onlar allahım dedim bana deselerdiki yüzünü görmediğin sesini duymadığın bişeye bu kadar baglanacaksın inanmazdım......ama görmeden onları benimutlu ediyolar.ne ytkusuz gecelerim ne kan kusmalarım umrumda değil...onlar bana verilmiş en büyük hediye varlıkları varlığıma armağan olmuş sonsuz sevgi sabırla bekliyoruz

nasıl bir duygumu ilk bebegim dogdugunda erken dogumdu kucagıma almak söyle dursun yüzünü bile göremedim sayılır
ikinci kızım 28 saat bir suni sancı ve en az 20 dikisle dogdu bebek su yuttugundan hızlı bir sekilde onu yanımdan alıp götürdüler
ve yüzünü göremedim defalarca sormama ragmen yasıyor cok iyi sabrım tasdı dikisler dikilirken
doktor ve hemsireler ayrıldı akrabalarınızdan biri gelsin yatagınıza götürsün diye bekleyin dedi
ama kim bekler tek basıma indim cataldan giyinmeye basladım ayakta topuklu bir terlik
doktor bir gördü sen ne yapıyorsun bekle biraz ama kim takar doktoru esim geldi veyatagama götürdü ve beni orda bekliyordu bebegim
o an cok güzeldi cok tatlı cok güzel bir bebekti kızım kucagıma aldım kokladım tertemiz cennet kokulum ne o dikisler ne o cektigim acılar hepsi bitmisti on yıl sonra gelen bebegimdi o benim allahım herkese bu mutlulugu yasatsın kimse mahrum kalmasın insallah
ikinci kızımda dört bucuk kiloluk bir bebekti ilk kızıma o kadar asıktımki ben bu bebegi o kadar sevemem diyordum ama dogunca aynı kucagınıza almak icin ölüyorsunuz onu cok güzel bir sey anne olmak helede onu ilk kucagına almak

Son düzenleme:
anne olmak...eminim kelimeler çok anlamsız kalacak ama belki biraz izah edilebilir.kayıtsız,şartsız,karşılıksız,çıkarsız SEVMEK ama çoooooooook SEVMEK.sürekli onu düşünmek,ilk önce onu düşünmek ve en sonunda tekrar onu düşünmek.önce onun karnı,önce onun banyosu,önce onun kıyafeti,önce onun dr.u ve tekrar o.çok yorgunsunuz sebebi o,ama ilk gorüp koklamak istedginiz şey yine o.bir gözyaşı bu kadar mı yer bitirir insanı,onun gözyaşları hiç akmasın hep melek yüzü gülsün istersiniz.gece hep kontrol etmek anne olmak.bazen kartal gibi olursunuz,bazen onun maymunu bilmiyorum ama RABBİM bu güzel duyguyu iyi ki yaşattı,iyi ki var melegim ve iyi ki anneyim.RABBİM hepimizin meleklerine saglıklı ve uzun omurler nasip etsin.a.shele onu ilk kucagıma alışım miiiiiiiiiiiiisssssssss gibi kokusunu hep ama hep hatırlayacagım ve masumca gözunu açmaya çalışması...bebegim benim.

ben malesef dogumdan sonra kizimi anca 4-5saniye kucagima alabildim ve aradan cok zaman gecmeden hemen ameliyata alindim gözlerimi acdigimda yogun bakimdaydim doktorlarim basima toplanmis benim ölümden döndügümü anlatmaya calisirlarken onlari duymamazlikdan gelip kizimi sordum ilk ve basladim bagirmaya cabuk getirin ben ona daha doyamadim diye....
bende katiliyorum anneligi kalemle kagitla yaziyla anlatilmaz ancak yasayarak hissedilir ve bilinir
ama allahima binlerce kez sükr ediyorum beni anne olmaya layik gördügü ve bana bu duyguyu tatdirdigi icin en önemlisie beni kizima ve sevdiklerime bagisladigi icin...

dünyanın en güzel şeyi tarifi yok bence heyecanlandım sezeryan olduğumdan biraz ağrım vardı ne güzel bu bizim bebeğimizmi dedim

Annelik kadar güzel ve muhteşem bir duygu yok.Allah herkese nasip etsin.Allah herkesin evladını korusun.Analı,Babalı büyütsün.ben ilk anneliği yaşadığımda yaşım çok küçüktü daha 18 yaşıma yeni girmiştim.ilk deneyimin korkuları vardı.kızımı kucağıma ilk aldığımda korkarak almıştım,o ağladığında bende oturup onla ağlıyordum acaba biryerine bişeymi oldu diye,ama ufak kızımda herşeyin bilincindeydim.ikisinide normal doğumla dünyaya geldi.ufak kızım doğduğu an dr'um daha göbek bağını kesmeden karnımın üstüne koydu elini tutdum sıcacıktı,makası verdi elime göbeğini kendin kesmek istermisin dedi,korktum bir an canını yakarım korkusuyla hayır dedim,o an okadar güzel bir duyguki anlatmaya sözler yetmiyor.yaşamak gerekiyo hayatımda ilk defa mutluluktan ağladım.o ufacık ellerin sıcaklığını hissetmek kadar güzel bir duygu yok... :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

anne olmak çok güzel çok yüce bir duygu.
ancak anne olunca anlar insan.
açlığa susuzluğa uykusuzluğa tahammül edilebilecek
kadar güzeldir. insan hiç halinden şikayetci olmayacak kadar güzeldir.
bebeğimin doğumda sesini duyduğum an yavrummmmm diye haykırdım
onu hemen kucağıma almak öpmek koklamak istedim
istiyordum iki yıl uğraştım bebeğim olsun diye sonunda olmuştu allahın izniyle
bebeğimi gözümden bile kıskanıyorum kimseye sevdirmek istemiyorum
gözünden akan yaşa kurban olurum ben.
daha fazlasını tarif edemiycem tarifi mümkün değil aslında insan yaşayınca anlıyor herşeyi

anne olmak anlatılabilecek bir şey değil...
kelimeler duygularınızı karşılamaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…