- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
Üç senedir evliyim, ilk evlendiğimizde iki sene demiştik çocuk sahibi olmamak için. Üç sene oldu, ama ben kendimi çocukla düşünemiyorum halen. Belki diyorum ben istediğimde olmayacak, acaba üzülcek miyim o zaman bu üç sene için. Benim hayallerim var aslında. Son bir senedir çok yoğun bi şekilde istediğim şeyler var. Çocuk olursa tamamen bitecek bu hayallerim. İki kişilik hayata da alıştık, ama ilerde istiyorum tabi bi bebek. Ama ne zaman, meçhul...
Tamamen iç sesini dinle, çocuk yapmak için çocuk yapma. Ben öyle düşünüyorum.
Ah kuzum konunu şimdi gördüm neredeyse aynı durumdayız ben pcos hastasıyım belki konuşmuştuk seninle de şimdilerde eşim hariç etrafımdaki herkes çocuk yapın beklemeyin diyor daha bizde 5 aylık evliyiz biliyorsun. Bir yanım senin gibi daha hazır değiliz bu duruma daha evliliği anlayamadık ki diyorum borçlar zaten fazlaca var daha kredi kartlarının tamamını aylık olarak kapatamıyoruz içeri giriyoruz çocuk olduğunda nasıl geçiniriz diyorum.
Bir yanım zor bir süreç ya anne olamazsam ya bizi çok bekletirse bebeğim ve senelerce hastalığımdan dolayı uğraşmak durumunda kalırsak diyorum. Doktora gideceğim regl dönemimin 3.gününe denk getirebilirsem 3 aydır denk gelmiyor randevu alıyorum tekrar iptal ediyorum benim hastalığımda tamamen belirsiz bir durum doktor rahatlatacak bir şey söylemeyecek biliyorum evlenmeden önce sormuştum çocuk ne zaman düşünürsen farklı bir tedaviye bakarız yönlendiririz diyip geçiştirmişti ya da özele gitmeliyim bilmiyorum çünkü bıraktığım an korunmayı hemen hamile kalan pcos hastası da biliyorumDoktor zor oranlar deneyin derse sanırım denemeye başlarız ama hazır mıyım hayır sadece beklemek korkutuyor çocuk sahibi olamamak
Evet durumun çok zor.. Senin yerinde olsam kesinlikle ben de ikilemde kalırdım.Şuan gerçekten çocuk yapmak için yapmış olacağım. Hastalık bağlıyor elimi kolumu, ama içimdeki his yapma, daha zamanı değil diyor.
Ben ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
Rabbim hepimize şifa versin canım inşallah istediğimiz zamanda aratmadan nasip etsin. Kredi çektik biliyorsun elimize 1000 TL anca kalıyor o da faturalar bazı kalan borçlar yemek ihtiyacı yaniBen şuan olmama ihtimalinin bana yaşatacağı duyguya bile takılamıyorum sadece beynimde yankılanan şuan olmaz, olmamalı aynen dediğin gibi henüz evlilikten de bir şey anlamadım ki, üstüne düğün borçları bir taraftan, deli gibi çalışıyorum ve eşimin ücretinde oldukça dolgun bir değişme olmadıkça ben çalışmak zorundayım, riske atacak tek bir ayım bile yok.
Senin hastalığını da biliyorum, eltimin kızı 19 yaşında pcos, çalışma arkadaşım pcos hastası, Allah şifa versin herkese.
Evet durumun çok zor.. Senin yerinde olsam kesinlikle ben de ikilemde kalırdım.
Ama ben bir sene içinde insanların öyle yüzlerini gördüm ki, öyle şeyler yaşadım ki artık çocuk falan düşünecek halim kalmadı. Bu hayatta sadece bana saygı duyulsun istiyorum. İyi ki de yaşamışım bunları. Yoksa belki amaçlarım olmasa çocuk yapmaya çalışırdım. Herkesin karşısında ezik büzük bi anne olurdum, özellikle çocuğumun karşısında... Çocuğum annesiyle gurur duysun bana yeter. Hee olmadı, Allah vermedi diyelim Allahtan gelene razı olmaktan başka çarem kalmaz o zaman.
Doktorunla tekrar konuşacağını söylemişsin, her şeyi düşün taşın, tart bakalım. Zor bi durumdasın, ama hayatta hiçbir şey sebepsiz değildir unutma...
Rabbim hepimize şifa versin canım inşallah istediğimiz zamanda aratmadan nasip etsin. Kredi çektik biliyorsun elimize 1000 TL anca kalıyor o da faturalar bazı kalan borçlar yemek ihtiyacı yaniAçıkcası senin gibi düşünüyoruz eşimle evet istediğimizde hastalık belki zorlayacak ama şimdi bıraktığım an hamile kalırsam o zamanda zorlayacak zamana bıraktık o yüzden o zaman dilimi geldiğinde elimizden geleni yaparız gerisi Rabbimin bileceği iş herşeyin hayırlısını versin hayırlı zamanda
Bende senelerdir kullanıyorum canım doğum kontrol hapı Rabbim yardımcımız olsun inşallah ileri de çocuğumuz olduğunda onlarla beraber vücudumuzdan atılır giderlerAynı biz, doktor zaten olmama ihtimali %1 ise bile bunu baz alarak konuşuyor bence, dediği ileri de çok uğraşırsın tüp bebeğin de tutmama ihtimali var dedi. 5 cm' lik kisti olup çok uğraşmadan hamile kalanı gördüm, doğum sırasında kocaman kistinin farkedileni de. İşte işimiz şans olduğu için böyle söylüyorlar. Şuan ilaç kullanıyorum ama ne zamana kadar kullanırım bilmiyorum? Hormon ilacı nihayetinde, doktor bırakman lazım dediğinde kistim büyümeye başlayacak sonra ne olur yaşayıp göreceğim maalesef.
Yaw ne alakası var cıkolata kıstı olanlar hamıle kalamaz dıye bırsey yokkıDoktor 1 seneye bile mümkün değil dedi ki ben 4 aylık evliydim öğrendiğimde.
Yaw ne alakası var cıkolata kıstı olanlar hamıle kalamaz dıye bırsey yokkı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?