Anne olmayı istememek..

sanki bu cocuk yapma konusunda esinede guvenmiyorsun gibime geldi o da cok istekli degil cocuk konusunda belki ben yaniliyorumdur sakin yanlis anlama allah her seyin hayirlisini versin

Benim eşim yeğeninin babası gibi, çocuğa anneni mi, babanı mı daha çok seviyorsun diyorlar çocuk ne dese beğenirsiniz amca mı diyor :)

Annesi Allah sana ikiz versin diye dua ediyordu o kadar çok seviyor, hatta bu rahatsızlığımı öğrendiğimizden beri bizim çocuğumuz olmayacak ben bununla sınanacağımı biliyordum diyor. Velhasıl kelam çocuğu olmasını çok istiyor onun beklemesinin sebebi maddiyattı, ben çalışmazsam geçinemiyoruz e nasıl olacak ya herru ya merru diyip hamile kalmaya çalışsam ve kalsam hamilelik dediğin 9 ay ya sonrası? Çocuk masraf demek, bezi, kıyafeti, doktoru, tahlili vs. 2 kişiydik geçinemedik 3 kişi olsak nasıl geçiniriz? Ben manevi isteksizliğimi geçtiğim zaman beynimde bunlar çakıyor bu sefer..

İşyerinin ne düşündüğünün ne önemi var ki? Eğer hamilesin diye işten çıkaracak olurlarsa işe iade davası açarsın. İşçi hakları önemseniyor bu ülkede. Işçi lehine yorum yapılıyor...

Diğer bahsettiğin kişi hamile kalamayacak belki, ona göre kendini ayarlayamazsın ki...

Ya da belki senin için de öyle kolay olmayacak hamile kalmak. Neden hemen tüm şartları oldurmaya çalışıyorsun...

Ben hamile kaldığımda henüz birkaç hafta olmuştu işe başlayalı. Ve orada da bana soruldu bebek düşünüyor musun diye. Çünkü benden önce işten ayrılan kişi hamileymiş ve sorun olmuş doktor kontrollerine vs gitmesi.

Ben de başladığımda hamileymişim aslında. Kadına da hamile kalma ihtimalimin düşük olduğundan söz etmiştim. Sonra öğrenince söyledim ve normal karşıladı. Baştan böyle konuşmuştuk vs demedi. Ama sonra ben çalışmak istemedim ve ayrıldım.

Öyle sormaları illa ki sorun edecekleri anlamına gelmez. Her yerde sorulur böyle durumlar...

Sen hazırsan buna belki çözüm bulunabilir
Eşinin annesi bakamaz mı bir süre torununa ?

Sen hazırsan buna belki çözüm bulunabilir
Eşinin annesi bakamaz mı bir süre torununa ?

Kayınvalidem rahim kanseri, bir süredir tedavi görüyor iyileşme yolunda şuan, eşim de iyileş bak daha torununa bakacaksın deyince hoşuna gitmiş ama memlekette k.pederim de onun dönmesini bekliyor dört gözle.

Kayınvalidem rahim kanseri, bir süredir tedavi görüyor iyileşme yolunda şuan, eşim de iyileş bak daha torununa bakacaksın deyince hoşuna gitmiş ama memlekette k.pederim de onun dönmesini bekliyor dört gözle.

O zaman konu komşudan güvenilir bir bakıcı ayarlanabilir
Ama tabi ücret zorlar diyorsan bilemem

Bende hep bunları düşünüyorum belki de kolay olmayacak smuwila, belki de 1 seneyi bulacak diyorum. Ama işte hepsi belkilerde, önümde bir 3 ay daha var işte, şuan ruh halim darmadağın işe bile zor adapte oluyorum. O 3 ay da doktor hala ısrarla hamileliği savunma ihtimaline karşılık kendimi hazırlamaya çalışmayı düşünüyorum.

O zaman konu komşudan güvenilir bir bakıcı ayarlanabilir
Ama tabi ücret zorlar diyorsan bilemem

Ben hayatımı çok planlayan bir insanım, sanırım yapmamak lazım. Akışına bırakmayı düşünüyorum artık, planlanınca da olmuyor çünkü. Eğer çocuğum olursa büyük ihtimalle öyle bir şey yapacağım bir çaresi bulunur elbet değil mi ya?

Bulunur bulunur
Sen yeter ki hazır ol, gerisi geliyo
Bi de gerçekten bebek rızkıyla geliyo
Herkes önünü sonunu düşünmeden çocuk yapsın demek değil bu tabi ama
İki kişi çalışıyoken bebek olursa ne olur diye düşünme, rızkınız bile bollaşır

Yani bu kadar istemezken yapma zaten, çünkü hiç olmama ihtimali bile seni etkilememiş bir yorumunda öyle yazmışsın. Eşin adına üzüldüm ama yapacak birşey yok. Yalnız çok çok ileride eğer hç olmazsa eşinle aranda sorun olmayacağından emin olmaya bak. Yazık, ben böyle sınanacağımı biliyordum filan diyormuş. Kartlarını açık oyna. Bu fikre alıştır.

Ya şimdi bakıyorum, evlenip 6 ay içinde hamile kalanda var en az 1 sene düşünmeyende, açıkçası ben hemen hamile kalanlara tuhaf yaklaşıyorum, hani ne acelen var evliliğinin tadını çıkarsana diye, sanki bana anlık karar vermişlerde pişman olacaklarmış gibi geliyor. Tabii ki herkesin kendi kararı ve Allahın takdiri her şey bir yana, işte bu 3 aylık dönemde, her ihtimale karşı çalıştığım dönemi değerlendirip birikim yapalım, kim bilir belki beynimde şimşekler çakar da çocuk sevgisiyle yanıp tutuşurum. Mutlaka çalışmaya devam etmeliyim zaten, hiç olmadı eşimin yeğeni var o gelir belki, belli bir ücret karşılığında ve kendisi de gelmek isterse tabii, bir süreliğine en azından, hakkımızda hayırlısı artık..

Bu konu ne zaman açılsa hep yazıyorum. Kesinlikle ama kesinlikle anne olmak istemiyordum. Evlenmeden önce eşime de demiştim benden çocuk bekleme, ben anne olmak için dünyaya gelmedim. Çocuk yok mu diyenlere ateş püskürtüyordum gözlerimle anlatamam o kadar uzaktım.
Gel gelelim tatile çıkıp, sabaha kadar dans ettiğim, alkol aldığım, bungee-jumping yaptığım dönemde hamile kalmışım. Sonra işe döndüğümde bir iş kazası geçirdim, neyse ki ne beni ne bebeği etkilemedi. O kadar emindim ki çok hassas korunduğumdan ben tüm bunlar olup bittikten sonra hala regl olmadığım için öylesine gebelik testi yaptım ve sonuç pozitif. Günlerce ağladım ben yapamam diye eşimi suçladım, doktoruma gittim onu suçladım, bağırdım çağırdım nasıl oldu bu bebek diye. Bütün hamileliğim boyunca da diğer hamileliğin hissettiği hiçbir duyguyu yaşamadım, birkaç ay sonra kabullenmiştim ama hiç hevesle beklemiyordum eşime diyordum hep ya sevemezsem bu bebeği, benden anne olmaz ki, benden hiçbir şey bekleme bebek konusunda vs. Tüm hamileliğim böyle hamile olduğumu yok sayarak geçti, kendime iyi bakıyordum ama bunu bir görevmiş gibi yapıyordum. Bu arada eşim ilk öğrendiğinden beri çok mutluydu çok hevesle bekledi kızımızı.

Sonra kızım doğdu.
Asla böyle olacağına inanmazdım ama dünyam değişti. Bir canlıyı bu kadar çok sevebileceğimi hiç düşünmemiştim. Hamilelikte söylediğim her şeyi bir bir yuttum, kendime kızdım hamileliği neden zehir ettim, sonucunun böyle olacağını keşke bilseydim diye. Annem bile itiraf etti daha bir süre önce benden anne olabileceğini düşünmemiş hiç ama çok güzel bir anne oldun, iyi ki doğmuş diyorsun dimi dedi

Kısaca belki çocuk istememekte sizden çok daha ileri boyuttaydım. Plansız hamile kalmasam hiçbir zaman çocuk istemezdim eminim kendimden. Kucağınıza alıp, bebekle paylaşımlarınız artmadan sevgisinin bu boyutta olduğunu hissedemiyorsunuz, tarifi yok çünkü. Şimdi ikinci çocuğu sırf hamileliğimi güzel geçirmek, bir de o duyguyu hissetmek için istiyorum. Kızım 19 aylık ve benim doktoramın bitmesi lazım, zaten araya bir hamilelik soktuğum için yeterince uzadı ikinci bir hamilelikle kesinlikle bitmez

Çocuk sahibi olup olmamak konusunda bir yorum yapamam ama belki sizin gibi düşünen biri anne olunca neler hissetmiş merak edersiniz diye yazmak istedim.

Ama ben eşimi de anlayamıyorum ki o şuan körü körüne istiyor sadece istiyor yani. 2 ay önce iş bulamadığım da açıkçası seçici davrandığım için her gün tartıştık, içeri giriyoruz, içeri giriyoruz diyordu hep, çünkü tek başına yetemiyor. ee şimdi neyimize güvenip çocuk yapacağız? Çocuk benim sadece 2 ay işsiz kalmamı idare etmekten daha mı küçük veya basit bir olay?

Bende pat diye gebelik istemem, kaldıramazmışım da zaten
Onlar kaldırbailen kişiler demek ki, bilemem
Sende 7 ay konusunda erken diyosan erkendir ama sadece maddiyat için erteleme
Tamam bebek masraf demek ama şu an bebek yok diye rahat harcamalar da yapıyordur insan
Ben 37.haftama kadar çalıştım mesela, 38.hafta doğuma gittim :) inşallah riskli durum olmadıkça sende çalışmaya devam edebilirsin

Çok değişik bi varlık değil mi ?
İnsan kelimelerle ifade edemiyor
Agu gugu bile deyince şaşırıyorsun, diğer bebeklere benzemiyor sanki
Her anına şahit oluyorsun, jöle kıvamında oturup pat diye kafayı çakarken bi bakıyorsun dimdik oturmayı öğrenmiş vs.
Hergün bir yeni keşif
Ben onunla tekrar çocukluğuma döndüm desem yeridir, dışarda pek çaktırmasam da
Annelik çok zor ama çok güzel diyerekten smuwila'ya el sallıyorum

Keşke bu önceden belli olabilen bir şey olsaydı ne güzel olurdu :)
Sonuçta bir şeyler olacak, bakalım ne karar verirsem vereyim inşallah hayırlısını veririm.

Keşke bu önceden belli olabilen bir şey olsaydı ne güzel olurdu :)
Sonuçta bir şeyler olacak, bakalım ne karar verirsem vereyim inşallah hayırlısını veririm.
Ama hayatta hiç bişeyi önceden bilemiyoruz
Tek gebelik değil ki Allah korusun bi rahatsızlığın ortaya çıkar yine çalışamazsın, böyle düşünürsek yaşayamayız hayatımız zindan olur
Sen kendi kararını ver bi gerisi gelir, Allah'ın da izniyle..

Aslında benim kararımı vermem de gene doktorun büyük rolü olacak, ben hep şuandan bahsediyorum şuan gerçekten çocuk istemiyorum çünkü dediğim gibi yeni evliyim, hazır değilim açıkçası çocuk gelmeden yapmak istediğm bir çok şey var. Mesela eşimin dizine yatıp tv seyrettiğim zaman bu keyfimin bozulacağını düşünmek benim moralimi bozabiliyor ona da diyorum hatta.

Dediğim gibi şuan böyleyim ama ileri de her şey değişebilir, doktorumlada tekrar daha detaylı konuşacağım artık söyeleyeceklerine göre bir yoldan gideceğim..

Ah kuzum konunu şimdi gördüm neredeyse aynı durumdayız ben pcos hastasıyım belki konuşmuştuk seninle de şimdilerde eşim hariç etrafımdaki herkes çocuk yapın beklemeyin diyor daha bizde 5 aylık evliyiz biliyorsun. Bir yanım senin gibi daha hazır değiliz bu duruma daha evliliği anlayamadık ki diyorum borçlar zaten fazlaca var daha kredi kartlarının tamamını aylık olarak kapatamıyoruz içeri giriyoruz çocuk olduğunda nasıl geçiniriz diyorum.

Bir yanım zor bir süreç ya anne olamazsam ya bizi çok bekletirse bebeğim ve senelerce hastalığımdan dolayı uğraşmak durumunda kalırsak diyorum. Doktora gideceğim regl dönemimin 3.gününe denk getirebilirsem 3 aydır denk gelmiyor randevu alıyorum tekrar iptal ediyorum benim hastalığımda tamamen belirsiz bir durum doktor rahatlatacak bir şey söylemeyecek biliyorum evlenmeden önce sormuştum çocuk ne zaman düşünürsen farklı bir tedaviye bakarız yönlendiririz diyip geçiştirmişti ya da özele gitmeliyim bilmiyorum çünkü bıraktığım an korunmayı hemen hamile kalan pcos hastası da biliyorumDoktor zor oranlar deneyin derse sanırım denemeye başlarız ama hazır mıyım hayır sadece beklemek korkutuyor çocuk sahibi olamamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…