Anne sorunsalı...

sihirlilamba

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
14
2
16
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba, düşünmekten bittiğim ve artık kendi aklımın yetmediği yerdeyim ve yardımınızı rica ediyorum.

Erkek arkadaşımla evlilik kararı aldık. Daha ailelere açılmadık.. Kendisi yabancı..Her şey iyi güzel ancak benim sıkıntım annem. Son yıllarda yaşadığımız bazı sorunlardan dolayı kendisiyle kesinlikle konuşmuyorum. Bu olay çok derin o yüzden girmek istemiyorum. Yalnızca onun yüzünden çok acı çektiğimi, çok gözyaşı döktüğümü ve çok yalnız kaldığımı söylebilirim. Ve nişanımda, düğünümde falan olmasını istemiyorum. Erkek arkadaşımda bu düşüncemi biliyor ancak o gelmesi taraftarı. Ama benim kararıma da saygı duyacağını belirtiyor. Ama bizim kafamıza takılan tek sorun; onun ailesinin tavrı ne olacak bu durumda? Annem seninle ve ailenle ilgili en ince detayı soracak, akrabalarım düğünde anneni görmeyince soracaklar, senin annenle konuşmadığını öğrenince, nasıl bir evlat annesiyle konuşmaz diye seni yargılarlar, annene kimse suç bulmaz diyor.Hadi akrabaları atlattık, anneme nasıl açıklayacağım diyor? Çünkü bir annenin benimkinin yaptıklarını yapması, onun yaşadığı yerde ihtimal dışı.. Kötü evlat ben olacağım yani..Hatta durum 'nasıl bir kızla evleniyorsun'a kadar varabilir...O da durumu her şeyiyle annesine anlatmak istiyor beni savunmak için ama ben kesinlikle karşı çıkıyorum. Benim annemle olan problemim benim ile onun arasındadır. Eşimden başka birinin, hele ki ailesinin bu durumu öğrenmesini kesinlike ama kesinlikle istemiyorum. Kimsenin annemi kötü bilmesini istemiyorum. Sonuçta o yine de benim annem, kimseye laf söyletmem.. Ama bu durumu ben nasıl çözeceğim? Annem yurtdışında olacak düğüne gelmeyince biz ne gibi geçerli bir bahane bulsak da "olacak iş mi bu, kızın annesi yok düğününde" demesin kimse..?

Şimdiden teşekkür ederim hepinize...

Bir anne evladina ne yapar ki evlat ondan bu kadar nefret eder anlamiyorum. Baba olsa anlarim da anne olunca insan şasiriyor. Merak ettim acikcasi.
Annenizle olan problemlerinizi elbette kimse bilmemeli ozellikle de esinin ailesi. Simdi birsey soylenmese bile ellerine buyuk koz vermis olursunuz. Kimin ne oldugunu bilemeyiz ilerde caninizi yakmak icin bile bunu kullanabilirler.
Artik bahane bulmak da size kalmis. Fakat sonrasinda esinizin ailesi annenizle gorusmediginizi ogrendiginde, bunun bir bahane oldugunun anlasilmasi riskini goze almalisiniz.

Vallahi kanli bicakli mi kavga ettiniz aranizda ne gecti bilemem ama bi kizin dugunune annesinin gelmemesi gercekten cok garip olurdu. Ayrica ileride barisirsaniz falan icinzde bi buruklk olmayacak mi? Sonucta yine sizin anneniz, sizi dogurmus karninda tasimis, tamam herkes iyi anne olmayi beceremiyor ama ne olursa olsun dugununuzde olmali ,benim fikrim.

Bay arkadaş millet konuşmuyor çözümü bulmuş ben de neler yaşadım da hala köpek gibi arkasına geziyorum

İyi de olay düğün değil ki sadece.
Hadi bir bahane buldun düğün için. Kv ilerde bir gün annenle tanışalım demeyecek mi?
Evlendikten sonra mı öğrensinler konuşmadığını?

Bilemedim yani. Ya baştan söyleyeceksin konuşmuyorum özel ama haklı olduğum bir konu.
Bu nedenle de hiç konuşmayı düşünmüyorum diye.

Ya da sonradan da söylesen sorun olacak emin ol.
Nişanlın doğru söylüyorr..

MightyPineapple Söylemek istemiyorum izninizle, fazla açık veririm o zaman :/
R revanche Nefret etmiyorum tabiki ama içimde bir şeyler çok kırık ve yaşadığım acıların da bir bedeli olması gerektiğini düşünüyorum..Belki kinci diyeceksiniz ama unutamıyorum..
morcivertlimba uzun yıllardır konuşmuyoruz ve kendisi de halinden memnun görünüyor.. sanırım yine böyle devam eder..

Y yookk bende çok gezdim arkasında ama bir yere kadar :/
nomunomuchua Yurtdışından buraya geldiklerinde o da evde olacak tabiki, evden kovamam tabiki onun evi sonuçta.. bu tarz şeyler halledilir, çaktırmadan o geceyi atlatırız diye düşünüyorum ama nişan düğün bunlar daha farklı şeyler..

sadece dugun degılkı mevzu
aıleler sureklı bı araya gelıcek kayınvalıden sureklı annene fıkır sorcak
annenle barıs once
evlılık ıcın barısıyor gıbı olmasın daha kotu olabılır belkı senı daha cok mahcup edebılır
aranız duzelınce ac mevzuyu
nısanı falan kısa tutun
keske hıc sevgılınede anlatmasaydın annenle sorununu...

İyi de kv basit bir atlatmalı, merhabalı mesafeli bir dünür ilişkisi istemiyor belki.
Yani olabilir. O gece atlatmalık olamayabilir durum.

Ben böyle durumların baştan konuşulmasından yanayım.
Sonra üzülmek daha kötü çünkü.

Canım bu öyle bişey ki hayatinin her aninda karsina cikar. Fotolarda dugun videonda suan sinirlisin belki ama ileride çok pişman olursun. Kesinlikle annenle aranda gecenleri nisanlinin ailesine anlatma ve
annen kesinlikle o düğünde olsun sonuçta annenle mıç miç olmayacaksin O guzel gunun buyusuyle annen aklina bile gelmez emin ol
Ama annen olsun orda kesinlikle bence tabii

N nscckts sürekli bir araya gelemicekler işte onlar yabancı olduğu için.. Ortak konuştukları bir dil bile yok.. Aileler bir araya gelince mecburi durumlarda, ben ve erkek arkadaşım tercümanlık yapacağız..O yüzden evlilik sonrası için çok da sıkıntıya düşmüyorum..

ozaman sıkıntı degıl ıdare edersınız bı araya geldıgınız gunlerı
sevgılın aılesıne kesınlıkle hıcbısey anlatmamalı
annenle ne yasadın bılmıyorum ama ınsallah duzelır herseyden once ...
dugune mısafır gıbı gelsın
ne olursa olsun ınsanların agzına laf vermeyın derım

Herkes aynı fikirde sanırım ve doğru olan onun da gelmesi galiba..Haklısınız.. Nolursa olsun kimseye aile hakkında söyleyecek bir tek kelime vermemek gerekiyor.. Ben kırgınlığımı yine içime atıp, sizi dinleyeceğim :) Teşekkür ederim herkese.. :)

"Kimse onun hakkında kötü konuşamaz.. " Sadece çok kırgınım" cümlelerinize dayanarak düzelebilecek bir sıkıntı olduğunu düşündüm ve hala annenizi sevdiğinizi.

Bence misafir gibi düşünün ve mutlaka davet edin derim.. Bir defa yaşayacaksınız bunu ömrünüzde, ileride pişman olmamak için bu anı yaşayın sadece. Sonrası gelir ya da gelmez.

İyi düşünün lütfen..

Yani nereliyse kültürüne göre bir yorum yapacaktım. Hangi kıta orasını söyle bari :)
Arap yarımadasından falan mı? Çünkü oradaki insanlar böyle.

1Sen haklısınız.. tabiki seviyorum sevilmez mi?
MightyPineapple Evet Arap kökenli kendisi, yakalandım :/ :) Aile bağları çok çok kuvvetli, bu yüzden bu sıkıntıları yaşıyorum ya
Piruze, Şamda Bir Türk Gelin kitabını okumadan bir Arapla evlenme kararı verme bence canım. Bunun üstüne filmler bile yapıldı, gerçekten kendi ayaklarınla cehenneme yürümek gibi.
Benim eski sevgilim bir Suudi Arabıydı, ben 18'ime basar basmaz bana nikah kıyıp götürecekti, ailem ayaklandı, ben de başka konularda da anlaşamadım ayrıldık.
İyi ki ayrılmışım diyorum, en modernleri bile... Neyse canım, hakkında hayırlısı olsun.

Kimsenin annemi kötü bilmesini istemiyorum. O benim annem ..demişsin ya evet osenin annen. Eşin dahil yarın birgün yüzüne vurur. Sakın öyle bir şey yapma. Gelsin düğüne. Annen osenin. Elli tane es bulursun anne bir tane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…