- 22 Kasım 2014
- 125
- 29
- 18
- 31
- Konu Sahibi ruhlar alemi
-
Slm bol bol bulgur pilavi ye..dereotu haslanmis patates yee.bunlar bildiklerim..inslh yararli olur saglicakla buyusunler bebislerimiz
tmm cnm denerim biaMerhaba canım Bende rezene çayı ve kompostolar çok işe yaradı dene istersen ayrıca rezene çayı bebekte gaz olmasınıda engelliyor tavsiye ederim
ısırgan otu çayı günde 2-3 fincan ayrıca malt içecekleri varya onlardan iç günde üç kere yemekten önce bir türk kahvesi fincanı kadar. Tadı kötü soğuk içmek işe yarıyo. Bide onlar kutuda satılıyor açıp dolaba koy maksimum 1 gün içinde bitir. Benim sütümde hep dalgalanma olurdu ısırgan otu çayı ve malt içeceği işe yarardı. birde bebeğinin kilosunda sıkıntı yok ki ayrıca yavaş yavaş eklerede geçeceksin. Bende iki kızımıda 5. ayda ek gıdalara geçirmiştim ama tabi tadımlıkla başlamıştım. sende yoğurtla başla bide sofrada yemeklerin sularından falan tattır hep
Marketlerde var maltana şeftali ananas bide armutlu..sen içiceksin sutu arttırıyomuş.malt icecegi nerden ala bilirim tattirmaya baslicam bakalim kilosu az degilmi
İki çocuğum var canım büyüğü 6 yaşında küçüğü 6 aylık. Her iki çocuğum da ilk 6 altı ay anne sütü aldı ve 2 yaşına kadar emzirdim. Bunun birçok yolu var ve bana göre bebek oyuncağı. Fırsat buldukça yazarım istersen. Ben hep hiçbir besinin anne sütünün yerini tutamayacagina inaniyorum ve bebegimin anne sütü alması benim için çok onemli. Mısırdan yapılan mamalar a kesinlikle güvenmiyorum. Mısır kendisi ne kadar güvenilir bir besinki maması sağlıklı olsun....madde madde başlamak istiyorum. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar da ilave yapar inşallah :)
1. Öncelikle kendine inan sütünün olmadığını göğüslerinin boş olduğunu bebegin aç olduğu için ağladığını düşünme. Bebek bu tabi ağlar her zaman aç değildir agladiginda. Bunun başka sebepleri de olabilir. Sakin ol keyfine bak, mutlu ol. Bebeğin açsa sadece emzir. Zaten sen emzirdikce sütün artacak. Bebek emdiği kadar beyne sinysl gidecek. Ben çalışan biriyim. Bebeğim 3 aylikti bakıcı ya biraktigimda. Ilk zamanlar 100 cc cikan süt bebek büyüdükçe artti. Çünkü bebek büyüdükçe aldigi süt artıyor beyne ona göre sinyal gidiyor.
2. Beslenmen normalden biraz fszla oluyor diyebilirim zaten elinde olmadan iştahın aciliyor. Senin yediğin hersey bebeğe gidiyor. O zaman faydalı olan her sey yenilebilir. Üstelik bebekler anne sütü alırken damak tadı da olusuyormus. Uzman görüşü. Balık yediginde bebek balik tadını anliyormus.
3. Sakin bir ortam ve rahat bir pozisyon. Pozisyonun hep aynı kalmasına gerek yok bebeğini nasıl istiyorsan öyle emzir.
4.ilk zamanlar bebeği uzun uzun emzirmelisin.sonra bu sure kisalacak.bebege asil kilo aldiran süt en sonda kalan süt tür. Dikkat edersen bebekler göğüste uyuyakalir.en dipteki yağlı bebeğin karnını doyurur ve uyumasini saglar.bebegini uzun uzun emzirirsen yağlı sütü içeceği için daha uzun süre uyur.ilk esnada içtiği sütün besleyici degeri daha azdır. Uzmanlar ilk öğün e corba son öğün ede tatlı diyorlar :)
Canım vaktim oldukça yazacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?