anne sutu nasil attirilir yardim lutfen :(

ruhlar alemi

en buyuk cezaevi cahil insanin kafasinin icidir..
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
125
29
18
31
bebegim bugun ki kontrolunde 5 aylik 6400 gr 64 cm 3000 kilo 50 cm dogmustu 4 gun sonra 2680 ol du sarilik yuzunden.
1 ay 1500 gr aldi.
2 ay 1200 gr aldi.
3 ay 500 gr
4 ay 500 gr sutum az bebegim de uyuyan bi bebek dogdugundan beri sutumu nasil attirabilirim yardim edin lutfen

Slm bol bol bulgur pilavi ye..dereotu haslanmis patates yee.bunlar bildiklerim..inslh yararli olur saglicakla buyusunler bebislerimiz

Merhaba canım Bende rezene çayı ve kompostolar çok işe yaradı dene istersen ayrıca rezene çayı bebekte gaz olmasınıda engelliyor tavsiye ederim

Bu aralar arkadaşlarım maltana kullanıyo...malt icecek alkolsuz sutu arttiriyo...obur arkadasimada tavsiye ederken duymustum..

Corek otu yut hrgun 1 cy kasigiQUOTE="ruhlar alemi, post: 37951733, member: 639578"]bebegim bugun ki kontrolunde 5 aylik 6400 gr 64 cm 3000 kilo 50 cm dogmustu 4 gun sonra 2680 ol du sarilik yuzunden.
1 ay 1500 gr aldi.
2 ay 1200 gr aldi.
3 ay 500 gr
4 ay 500 gr sutum az bebegim de uyuyan bi bebek dogdugundan beri sutumu nasil attirabilirim yardim edin lutfen[/QUOTE]
A

ısırgan otu çayı günde 2-3 fincan ayrıca malt içecekleri varya onlardan iç günde üç kere yemekten önce bir türk kahvesi fincanı kadar. Tadı kötü soğuk içmek işe yarıyo. Bide onlar kutuda satılıyor açıp dolaba koy maksimum 1 gün içinde bitir. Benim sütümde hep dalgalanma olurdu ısırgan otu çayı ve malt içeceği işe yarardı. birde bebeğinin kilosunda sıkıntı yok ki ayrıca yavaş yavaş eklerede geçeceksin. Bende iki kızımıda 5. ayda ek gıdalara geçirmiştim ama tabi tadımlıkla başlamıştım. sende yoğurtla başla bide sofrada yemeklerin sularından falan tattır hep

malt icecegi nerden ala bilirim tattirmaya baslicam bakalim kilosu az degilmi

malt içecekleri bebek marketlerinde ve eczanelerde var
bebeğinizin kilosunun az olduğunu nereden çıkardınız ki? Bebeklerin 6. ayda doğdukları kilonun iki katı olması beklenir ki sizin bebeğiniz bunu zaten geçmiş. Ayrıcam 400-500 gram almasına taktıysanız 3. aydan itibaren öyle alıyorlar. Tabi ki bunun üzerinde ve altında alan bebeklerde var ama normali bu. Benim ilk kızım 7. aya kadar ayda 1 yada 1,2 kg almıştı ama ikinci kısım 3 ay itibari ile ayda 400 gram aldı ortalama ve ablasından daha geç ek gıdalara geçti. Bebeğinizin uyanma ve huzursuluk problemi yoksa zaten sütünüz yetiyordur.

Evet size kesinlikle katilyrum bz millet olarak tmbik bebslri sevyrz ama hrbebekte illakilolu olck dye br kaide yok ki ck kilo da ilrki hyattada olumszkuklrla snclnyo

İki çocuğum var canım büyüğü 6 yaşında küçüğü 6 aylık. Her iki çocuğum da ilk 6 altı ay anne sütü aldı ve 2 yaşına kadar emzirdim. Bunun birçok yolu var ve bana göre bebek oyuncağı. Fırsat buldukça yazarım istersen. Ben hep hiçbir besinin anne sütünün yerini tutamayacagina inaniyorum ve bebegimin anne sütü alması benim için çok onemli. Mısırdan yapılan mamalar a kesinlikle güvenmiyorum. Mısır kendisi ne kadar güvenilir bir besinki maması sağlıklı olsun....madde madde başlamak istiyorum. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar da ilave yapar inşallah :)
1. Öncelikle kendine inan sütünün olmadığını göğüslerinin boş olduğunu bebegin aç olduğu için ağladığını düşünme. Bebek bu tabi ağlar her zaman aç değildir agladiginda. Bunun başka sebepleri de olabilir. Sakin ol keyfine bak, mutlu ol. Bebeğin açsa sadece emzir. Zaten sen emzirdikce sütün artacak. Bebek emdiği kadar beyne sinysl gidecek. Ben çalışan biriyim. Bebeğim 3 aylikti bakıcı ya biraktigimda. Ilk zamanlar 100 cc cikan süt bebek büyüdükçe artti. Çünkü bebek büyüdükçe aldigi süt artıyor beyne ona göre sinyal gidiyor.
2. Beslenmen normalden biraz fszla oluyor diyebilirim zaten elinde olmadan iştahın aciliyor. Senin yediğin hersey bebeğe gidiyor. O zaman faydalı olan her sey yenilebilir. Üstelik bebekler anne sütü alırken damak tadı da olusuyormus. Uzman görüşü. Balık yediginde bebek balik tadını anliyormus.
3. Sakin bir ortam ve rahat bir pozisyon. Pozisyonun hep aynı kalmasına gerek yok bebeğini nasıl istiyorsan öyle emzir.
4.ilk zamanlar bebeği uzun uzun emzirmelisin.sonra bu sure kisalacak.bebege asil kilo aldiran süt en sonda kalan süt tür. Dikkat edersen bebekler göğüste uyuyakalir.en dipteki yağlı bebeğin karnını doyurur ve uyumasini saglar.bebegini uzun uzun emzirirsen yağlı sütü içeceği için daha uzun süre uyur.ilk esnada içtiği sütün besleyici degeri daha azdır. Uzmanlar ilk öğün e corba son öğün ede tatlı diyorlar :)
Canım vaktim oldukça yazacağım.

S

5. Sonradan dikkatli okuyunca senin bebeğinin büyük olduğunu gördüm sen zaten deneyimlisindir diye düşündüm ama anne adaylarına faydali olur belki.
Dinlenmek sütün artmasında cok etkili. Bebek eğer o memedeki sonda kalan yağlı sütü almazsa uyku süresi kısa oluyor o zaman annede uyuyup dinlenemiyor. Iste o yuzden uzun emzirmek önemli.

6.eskiler meyilli derler bebeginize meyilli olun emzirirken yüz ifadesine bakın cok tatlı oluyorlar. Su aralar başıma komik bişey geldi paylaşmak isterim karanlıkta bebegimi yatağıma alıyorum emzirmek icin ben daha pozisyon ayarlamaya çalışırken bakıyorum kapmış emmeye başlamış. Şimdi benimki büyük tabi. Ya da emzirmek için gec kalmışsam ve biraz Ağlamış sa emerken de söylenmeye devam ediyor. O zaman bebegimi yiyesim geliyor.

7.ilk altı ay bebeginize anne sütü dışında başka birşey vermeyin eğer hoşuna giden başka tatlar olursa emmesi azalablir.hani biborana alışır sa birakabilir diyor ya uzmanlar mama da anne sütünden daha lezzetli olduğu için mamayi daha çok tercih edebilir bebekler.istisnalar olabilir mutlaka. Ben gereken bütün tedbirleri aldim.zaten bu konuda cok hassastim ilk bebegimde cok ağladım çok üzüldüm bebeğim anne sütü alamayacak diye. Oysa hiç gerek yokmuş üzülmeye :)
8.bebegim daha iki günlüktu emzirme uzmanı hemsire bebeğime kaşıkla mama verdi. Gözlerime inanamadım. Ama bebek yedi gerçekten. Ben ise baslayinca da anne sütünü Türk kahvesi fincanı ile verdin.biberondan hem daha ucuz hem daha sağlıklı hem daha kolay emzik bir kere plastik birşey. En iyi plastik olduğunu varsayalim.plastik degil mi?

9.

eğer bebeğin emen bir bebekse lütfen aşağıda yazdıklarımın HEPSİNİ yap ;

-sık sık emzir (saatte bir, iki göğsünü de emzir, bebek uyuyorsa bile al emzir, göğsüm dolmadı deme bebek emdikçe süt gelecektir)
-bol bol su iç.. her emzirme sonrası en az bir bardak su iç
-geceleri de mutlaka sık emzir, çünkü en çok geceleri vücut süt üretir
-uykusuz kalma bol bol uyu, çünkü uyumak stres ve yorgunluk gibi 2 önemli süt düşmanını azaltır
-sütüm yok, yetmiyor diye dertlenme, çünkü ne yapman gerektiğini bilirsen sütün olur da yeter de..
-bebeğinin doğduğu haftadaki fotoğraflarına sık sık bak (özellikle hastane fotolarına bak, bebeğini emzirirken bakabilirsin)
-sevdiğin müzikleri veya sakinleştirici türden müzikleri dinle
-sıcak duş al , sıcak bir şeyler iç.. bu ikisi de süt kanallarını anında açar
-bulgur, tere otu, üzüm yediğimde sütüm çok artardı, mutlaka dene
-humana steal tea çayı ben de işe yaramıştı.. günde 3-4 bardak içersen iyi olur, ben onu sıcak suyla sevemediğimden normal ılık suyla karıştırıp içiyordum, hem böylece içmesi daha pratik oluyordu
- bu arada bebeğine hiç su verme

yukarıda "malt içeceğini bebeğime tattırıcam" demişsin, sakın ha! o bebeğin için değil, senin içmen için tavsiye edilmiş :)

Sut artirmada kompostu ve unlu pirinc corbasini tek gecerim.Ozellikle pirinc corbasi cok cut yapiyor.

Asyasah arkadaşın dediklerini ben de aynen uyguladım. Ben sadece rezene çayı içmiş tim. Bol sıvı tuketmen gerekiyor.bebek su ihtiyacini da send3n aliyor.
9.işe gittiğim zamanlarda sütümü sagmam gerekiyordu ,bu arada bebegimden 4,5 saat ayri kaliyorum ,bebeğimi kameraya çektim videoyu izlemeye başlar başlamaz biberon doluyordu. Sadece 10 dakika yeterliydi. Sütü nuzun artmasinda bir etken daha onu görmek sevmek yetiyor cogu zaman.yorgun olduğum zamanlarda sütüm azaliyordu ama kesilmez hicbirzaman bebeginize yine yeter.
10 . Bir de süt öyle hemen kesilmez ben emzirmeyi çok seviyordum belki ondan bilemiyorum bebeğime emzirmeyi biraktirmak bana cok zor gelmişti, bebegimi ayirdiktan 4 ay sonra bile süt geliyordu. Bir gün çocuklarım büyüdüğünde en çok ozledigim evre olacak.

11 . Bebeğinde tatlı yiyeceklere mumkun olduğunca geç başla. Bunun hem süt bakımından hem de iştahı bakımından faydası olacaktir. Mama arti anne sütü alan bebekler emmeyi bırakabilir ya da istekli emmiyorlar cogu zaman. Benim bebeğim emmeye öyle istekli öyle iştahlı bir keresinde aracı evime 200 metre kala durdurup emzirmek zorunda kalmıştım. Bu durum zor bile olsa bebegimin bu kadar istekli olması beni sevindirdi.

12 . Anne sütü oyle basit ki biberon taşı mama al su kaynat hiç derdi yok ve en önemlisi de için rahat. Anne sütü almak her bebegin hakki gerçekten. Emzirmek de her annenin gorevi.
Günümüzde bu kadar hastalık varken bebekkerimizin temelini sağlam atmalıyız sonra Ãllah korusun bir depremde bixim canımız yanar.
Benim küçücük yaşta ogrencilerimde tansiyon şeker kolesterol hastalığı var. Başka faktörlerde var tabii ama uzmanlar tetikledigini dile getiriyorlar.
12 . Çocuklar imin ikisi de yaz döneminde dünyaya geldi hic su vermedim.su yerine anne sütü alsın anne sütü daha sağlıklı ustelik yuzde 80i su.uzman görüşü.

13 . Ilk başta sık emzirme artı sağmak da sütü arttiriyor. Gece emzirmek cok onemli arkadaş da belirtmiş. Zaten arkadaşın yazısını çok beğendim.

14 .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…