Bebek Beslenmesi Anne sütü tadı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merrrkurrr

dermansız dert yokmus
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
99
38
18
34
Arkadaşlar aynı gün sağıp aynı gün buzdolabında beklettiğini sütümün tadı bi tuhaftı bozulmuş olabilir mi? İlk ısıtmada bişey yoktu açıkcası bebeğim biraz yemeyi bırakınca soğudu tekrar sıcak su içine koyup ısıttım biraz tadı değişti neden olmuş olabilir?

Bebeğe verilen hiçbir şey, ikinciye ısıtılmaz.
Su da buna dahildir.
Sütü ılıtıp verdiğinizde kalanı dökmeniz gerekiyor.
Bu sebeple azar azar paketlemeniz lazım.

Bebeğe verilen hiçbir şey, ikinciye ısıtılmaz.
Su da buna dahildir.
Sütü ılıtıp verdiğinizde kalanı dökmeniz gerekiyor.
Bu sebeple azar azar paketlemeniz lazım.
Ilıtıp verdiğim ve kalan sütü tekrar ılıtmadan versem nasıl olur peki 5 dakika falan bekliyor soğumuş oluyor o yüzden tekrar sıcak suya koymuştum

Ilıtıp verdiğim ve kalan sütü tekrar ılıtmadan versem nasıl olur peki 5 dakika falan bekliyor soğumuş oluyor o yüzden tekrar sıcak suya koymuştum
Dışarıda anne sütünün bekleme süresi 3 saat.
Ama işlem gördüğünde bozulmaya giriyor.
Yani sağdığınız sütü ya dolaba koymayın, bu süre zarfında verin ya da ısıtınca azar azar ılıtıp, içebildiği kadar verin.
Mama da aynı şekildedir, bekleme süresi 30 dk dır ve tekrar kullanılmaz.
Yazık yavrucuğun midesi bozulur, aman dikkat böyle şeylere.

Dışarıda anne sütünün bekleme süresi 3 saat.
Ama işlem gördüğünde bozulmaya giriyor.
Yani sağdığınız sütü ya dolaba koymayın, bu süre zarfında verin ya da ısıtınca azar azar ılıtıp, içebildiği kadar verin.
Mama da aynı şekildedir, bekleme süresi 30 dk dır ve tekrar kullanılmaz.
Yazık yavrucuğun midesi bozulur, aman dikkat böyle şeylere.
Çok teşekkürler bu ayrıntıları yeni yeni araştırıp öğreniyorum iyi oldu söylediğiniz çok sağolun

Çok teşekkürler bu ayrıntıları yeni yeni araştırıp öğreniyorum iyi oldu söylediğiniz çok sağolun
Biraz daha detaylı bilgi vereyim o zaman.
Anne sütü oda sıcaklığında (yaz sıcağı değilse 22-24 derece odada) 3 saat, buzdolabında 3 gün, derindondurucuda 6 ay muhafaza edilebiliyor.
Ben sizin yerinizde olsam buzdolabından çıkardığım sütün bir kısmını ısıtır, geri kalanı aynen dolaba koyarım işlem yapmadan.
Baktım ki daha içecek, yeniden ısıtırım.

Oğlum hiç emmedi ve anne sütünün ne kadar kıymetli olduğunu bildiğim için hep 60 ve 30 cc lik hazırlayıp koydum dolaba.
İlk aşamada 60 ısıttım, doymadığında 30 daha ekledim ziyan etmemek için.
Tabi bebeğiniz daha büyükse, onun mide kapasitesine göre 90-120 cc olarak saklayıp, doymama ihtimaline karşı 30 ve 60ar cc olarak yine başka paketler hazırlardım.

Biraz daha detaylı bilgi vereyim o zaman.
Anne sütü oda sıcaklığında (yaz sıcağı değilse 22-24 derece odada) 3 saat, buzdolabında 3 gün, derindondurucuda 6 ay muhafaza edilebiliyor.
Ben sizin yerinizde olsam buzdolabından çıkardığım sütün bir kısmını ısıtır, geri kalanı aynen dolaba koyarım işlem yapmadan.
Baktım ki daha içecek, yeniden ısıtırım.

Oğlum hiç emmedi ve anne sütünün ne kadar kıymetli olduğunu bildiğim için hep 60 ve 30 cc lik hazırlayıp koydum dolaba.
İlk aşamada 60 ısıttım, doymadığında 30 daha ekledim ziyan etmemek için.
Tabi bebeğiniz daha büyükse, onun mide kapasitesine göre 90-120 cc olarak saklayıp, doymama ihtimaline karşı 30 ve 60ar cc olarak yine başka paketler hazırlardım.
Bebeğim daha 15günlük kaç cc içmeli acaba sizce öğün araları kaçar saat olmalı bu arada sol göğsümü zorla da olsa emiyor ama doyuyor mu hiç anlayamıyorum

Bebeğim daha 15günlük kaç cc içmeli acaba sizce öğün araları kaçar saat olmalı bu arada sol göğsümü zorla da olsa emiyor ama doyuyor mu hiç anlayamıyorum
15 günlükken benim bebeğime bazen 60 bazen 90 cc içiriyordum.
Ama her bebek farklıdır, bir kere biberona 120 cc hazırlayın ve ölçün ne kadar içtiğini.
Böylece kaç cc ile doyduğunu kesin olarak anlayabilirsiniz.
Her iki saatte bir veriyordum sütü.
Siz göğsünüzden emzirmeye devam edin, ardından sağdığınız sütü deneyin.
Yeterli emiyorsa, içtiği cc azlığından bunu anlayabilirsiniz.

Ama her bebek farklıdır, bir kere biberona 120 cc hazırlayın ve ölçün ne kadar içtiğini.

Bazen çok iştahlı oluyor bazen içmek bile istemiyor uyku saatinde napıyordunuz acaba uyanmasını mı bekliyordunuz?

Bazen çok iştahlı oluyor bazen içmek bile istemiyor uyku saatinde napıyordunuz acaba uyanmasını mı bekliyordunuz?
Benim bebeğim hiç saatlerce uyumadı kesintisiz.
Maksimum 2saat 40 45 dk uyurdu geceleri, o zaman uyandırmazdım zaten kendi kalkacağı için.
Siz 3 saati geçirmemeye çalışın, çünkü daha minicik yavrunuz.
Aç olursa uyudukça daha çok uyur, kan şekeri düşer Allah korusun.
İlk 1 ay 2 saate göre uyandırın ama sonrasında uykuyu bölmenizin bir gereği yok bence.

Benim bebeğim hiç saatlerce uyumadı kesintisiz.
Maksimum 2saat 40 45 dk uyurdu geceleri, o zaman uyandırmazdım zaten kendi kalkacağı için.
Siz 3 saati geçirmemeye çalışın, çünkü daha minicik yavrunuz.
Aç olursa uyudukça daha çok uyur, kan şekeri düşer Allah korusun.
İlk 1 ay 2 saate göre uyandırın ama sonrasında uykuyu bölmenizin bir gereği yok bence.
Bizim oğlan da acıktıkça uyanıyor bazen 3 saat yattığı bile oluyor bazen yarım saat bu uyku ne zaman düzene girer acaba bide sütüm yetmiyor artık siz mama verdiniz mi? Mamayı nasıl verdiniz

Back
X