anne sütü ve mama

su_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
180
0
46
Mardin
benim sütüm yetmiyor arkadaşlar anne sütü ile mama takviyesi yapıyorum ikisini bir arada veren arkadaşlar varmı?ben günde bir kez mama veriyorum...

bende sütümü saparak verdiğim için geceleri bazen yetiştiremiyorum süt bitiyor yenisini sağana kadar bebeğim ağlıyor o yüzden geceleri 60cclik mama ben de yapıyorum hepsini bazen içiyor bazen içmiyor,anne sütü sağana kadar..

benimde sütüm hiç yok nerdeyse doktorunuz 2 saatte bir emzirmemi sölüyo her emzirmeden sonra mamada veriyorum zaten kilosu düşük biraz yeni yeni toparlanıyor ne yapmam gerekiyo bilmiyorum süt olsun die yapmadığım şey kalmadı yarım saat sağıyorum kendimi yoplam 10cc süt ya çıkıyo ya çıkmıyo iyice sinirlerim bozuluyo artık

sütü olmayan üzülmesin allaha şükür mamalar var benimde yetmiyor su içiyorum herşey yapıyorum olmuyor mama takviyesi yapıyorum şükrediyorum ....

canım nasıl pompa kullanıyosun sağarken?ben manuel kullanıyodum hiç memnun değildim memeyi uyarıp süt salınımını %50 arttırdığı için elektrikli pompalar daha iyi bi de onu dene derim ve stresssss en önemlisi o ne yersen ne içersen iç boş,sütü yapan rahat kafa!!!

kesinlikle katılıyorum bende ne yesem ne işçsem olmuyo sütüm eşim 1 hafta şehir dışındaydı sanırım ona üzüldüm biraz bide k.valideyle çok iyi vakit geçirdiğim sölenemez ilk zamanlarda vardı sütüm sonra gitti elektirikli pompa kullanıyorum eşim de gelince sütümde gelmeye başladı ama yinede yetmiyor alıştı çok yemeye kızım bende mecbur mama veriyorum

Hem emziriyorum hemde mama veriyorum.
Bebeğim ne kadar memede kalmak isterse o kadar tutuyorum onu memede sonrada mama veriyorum.
30cc'le başlamıştık ama şimdi 120cc bile içiyor.Çünkü sütüm onun istediği kadar çok gelmiyor ama yinede şükürler olsun ki hiç memeden kesilmedi.İnatla bende emzirmeye devam ediyorum.Emzirdikçe geleceğine inanıyorum sütümün.

çok sevındım sütünün gelmesine tekrar:))kızın bence çok yemeye nasıl alıştıysa sadece senin sütünle beslenmeye de öyle alışır yavaş yavaş yani.Mamayı hergün 10 cc azaltarak vermeyı dene 10 gün sonra da tamamen kes bakalım napıcak belki yıne senın sütüne döner sadece...

Kızlar benimde baştan sütüm gelmedi elektrikli pompa ile sağdığım halde hastaende gelmedi ama yılmadım her fırsatta o acıya katlanarak sağdım ve sonunda geldi ama ancak 20-25 ml anca çıkıyordu o baştaki sütleri hep sağarak verdim bebeğim memeyi tutmaya başladı ama yetip yetmediğini anlamadığım içi
ilk doktorum iki öğün süt ten sonra mama ver demişti öyle yapıyordumilk başta aptamil pdf kullandık (benimki prematüreydi) çok memnumum o mamadan güzel kilo aldırdı
sonraki doktorumda her emzirmeden sonra mama ver dedi her emzirmede vermeye çalışıyordum 2 aydan sonrada aptamil pre yegeçtik
şimdi ise 3.5 aylık oldu oğlum sütümde arttı şükür onu doyuruyor sanırım ki emdikten sonra ağlamıyor sağdığım zaman yine fazla çıkmıyor iki göğüsten ancak 60 cc çıkıyor ama oğlum sürekli emdiği için sanırım sonuna kadar çekiyor mamayıda sadece sabah öğle ve akşam 3 kez veriyorum sadece 120 cc olarak şimdide aptamil conformil 1 veriyorum gazlı bebeklere için memnunum mamadan bir sıkıntı yaşamadık

sütüm azaldığı gün nerdeyse bir demet maydanoz yiyorum.acayip süt yapıyor.bi deneseniz,belki size de iyi gelir

Birde ben mamayı her ay 30 cc artırarak verdim 30ccye bir ölçek mama kouyorum
şidi 4. Ayın içindeyiz 120 ccye 4 ölçek veriyorum siz nasıl veriyorsunuz neye göre veriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…