- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Benim ilk kızım ilk 3 gün aç kalmış ben anlamamıştım hep ağlamıştı uyumamıştı doktor aç olduğu için dedi ama ilk doğumda sür geç gelirmiş devam et düzelir dedi şükür 28 ay emdi kilosu da hep iyiydi şimdi de öyle , şimdi minik kızımda güzel uyuyor hatta gece 5-6 saat kesintisiz uyuyor aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum çok hareketli acaba ondan mı almıyor diye düşünüyorum doktor olabilir dedi600 grm az degilki cnm demekki yetiyo sütun benim ilk cocugumda 400 grm almisti doktor yinede sut dedi ama cok agliyodu bir gun mama verdim uyudu acmis kuzucum megerse icine sinmiyosa gece 1 kere mama verebilirsin takviye olsun diye
Mama ilk 6 ay düşünmüyorum Allah izin verirse ama konuyu açmamda ki en büyük sebep acaba sütte ki ısrarım yanlış mı diyeydi ama herkes aynı fikirde çok Mutlu oldumMama deneyecekseniz de emzirirdikten sonra deneyin. Bence kilosu iyi, ben olsam denemem.
Saolasın tatlım teşekkürler cevap içinHer şey yolunda, aynen devam.
Mis gibi anne sütü varken ve yetiyor iken mamaya hiç kalkismayin derim.
Aç olsa uyumaz zaten çocuk.
Doktorunuzu da değiştirmeyin gayet iyi :)
Evet ben de uyumaz diye düşündüm yetmeseKilosu iyi bence. Aç kalsa sütünüz yetmese huzursuz olur zaten belli eder. Kardeş bile olsa her çocuğun gelişimi farklıdır.
İyi dimi bakınca zayıfta durmuyor hatta annemler büyük kızımdan daha kilolu olduğunu söylüyorlar ama aslında aynı gibi gelişimleri ama bunu yanaklar tombik birazMasaallah cnm gayet iyi,dert etme bosuna
Aynen çok hareketli 1. Ay kontrolünde küçük diye bunu asla yalnız bırakma düşer en kısa sürede döner dedi hakkaten 2,5 aylıkken dönmeye başladı kalkmaya çalışıyor bildiğin mekik çekiyor heralde ondan kilo almıyor acıkınca fena ağlıyor emiyor uyuyor aç kalsa bağırır , şimdi bugün süt sağma makinasına başlayacağım bazen göğsüm ağrı yapıyor hem tam boşaltacağım senin dediğin gibi zaten 1 ay sonra işe başlayacağım o Zaman kullanacaktım ama önden bir başlayayım bakalımBebeğinizin kilo alımları gayet normal, şu an hareketli dönemleri de başlamış az kilo alması normal, sütünüz varsa lütfen mama falan vermeyin, en ufak şeyde mamaya yönlendirecek drlardan da uzak tutun bebenizi. Ayrıca büyüme ve gelişmede bireysel farklılıklar vardır, kardeş bile olsalar farklı şekilde geçebilirşer bu dönemi. Bolca emzirin, memedeki tüm sütü boşaltmaya çalışın çünkü kilo yapan yağlı kısım sonda.
Bebeğinizi güle güle büyütün
Evet benim 2. Çocuğu ama bilmiyordum yeni öğrendim şimdi bir arkadaş yazmış aynen makinayla çekeceğim bugün biberonla veririm sütümü günde 1-2 kere sonra emziririm süt tam bir boşalsın hem ağrı yapıyor bazen o da geçerBen hiç bilgili değilim ama geçen bi fbook grubunda şey okudum.
Eğer süt çoksa yağlı kısım geride kalıp bebek ona gelmeden doyuyormuş. Ön süt fazlası mı ne diyorlar. Kilo alımı da az oluyormuş.
Pompayla biraz boşaltıp öyle emzirmeyi önermişlerdi.
Bir araştırın isterseniz.
Ha kilo alımı bile bence normal gerçi.
İçini ferah tut canım bu endişeler normal hepsi geçti başımızdan :) senin ufaklık baya bi hareketliymiş iyi bile kilo almışAynen çok hareketli 1. Ay kontrolünde küçük diye bunu asla yalnız bırakma düşer en kısa sürede döner dedi hakkaten 2,5 aylıkken dönmeye başladı kalkmaya çalışıyor bildiğin mekik çekiyor heralde ondan kilo almıyor acıkınca fena ağlıyor emiyor uyuyor aç kalsa bağırır , şimdi bugün süt sağma makinasına başlayacağım bazen göğsüm ağrı yapıyor hem tam boşaltacağım senin dediğin gibi zaten 1 ay sonra işe başlayacağım o Zaman kullanacaktım ama önden bir başlayayım bakalım
Rezene içiyordum ısırganı bilmiyordum ona da başlayayım teşekkürlerSutun yyeterli bence ac kalsa aglar. İlk uc gun kilo vermesi normal odemli oluyorlar .kimisinin yagli sutu oluyor kilo aldiriyor. Sutun miktari iyi sanirim cok yagli degil. Sutunu yagkandurmayi dene. İsirgan otu cayi yaglandiriyir 25 gun kullanip ara ver. Nettede arastir neler tapabilirsin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?