- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Aslında anne sütü alan çocuk tombul tombul olmuyor kilolu ama sağlıklı bir görüntüsü oluyor bazen böyle Boğum boğum çocuklar oluyor ya onlar işte mama bebesi benim dayımın oğlu öyleydi o kadar tatlıydı ki yerinden kalkmazdı ama anne sütü alamadı hiç mama ve pirinç unu yedi şimdi sağlıklı ama annesi hala keşke emzirebilseydim derKafani bosuna bulandirma canim. Iyi bebegin. Bunyeyle alakali biraz da. Her cocugun kilo alimi ayni olmuyor. Benim bebis de dunyalari yiyor, kati gidaya geceli cok oldu ama dogdugundan beri oyle aman aman bir kilo alimi yok. Saglikliysa kafana takma ki doktor soyler zaten.
Boyle gun gun kilo takibi ile ilgili okudugum2. Konu.mehabalar , ben 3 ay önce ikinci kızımı dünyaya getirdim , sadece anne sütü ile besliyorum fakat kilo alımı kafamı karıştırıyor , 3700 g doğdu 3 gün sonra3450g oldu doktor normal dedi, 1. Ay 4500 2. Ay 5150 3. Ay 5700 oldu, son 2 ay 600 g civarı kilo aldığı için moralim bozuluyor doktor iyi görünüyor dedi hareketli ve uykuları düzenli , aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum sütüm de çok bir türlü anlamıyorum kafamda soru işareti kalıyor , büyük kızımı 28 ay emzirdim o da aynı kiloda doğdu 2. Ay 600 3. Ay 900 g almıştı, sizce ne yapmalıyım eski doktorum olsa zorla mamaya başlatırdı ama şuan ki doktorum çok önemsemiyor kızım zayıfta görünmüyor çünkü , bilemedim şu panik annenin yüreğine bir su serpin arkadaşlar
Evet canim aynen oyle. Genelde mama icen bebekler daha tombis oluyor. Yalniz bir istisna gordum. Sadece annesinin sutuyle o kadar kilo aliyordu ki bebis 6 aylikken 2 yas giysisi falan giyiyordu. Ayi yavrusu gibiydi masallah.Aslında anne sütü alan çocuk tombul tombul olmuyor kilolu ama sağlıklı bir görüntüsü oluyor bazen böyle Boğum boğum çocuklar oluyor ya onlar işte mama bebesi benim dayımın oğlu öyleydi o kadar tatlıydı ki yerinden kalkmazdı ama anne sütü alamadı hiç mama ve pirinç unu yedi şimdi sağlıklı ama annesi hala keşke emzirebilseydim der
Oy maşallah , annesi çok güzel kilo vermiştir o geldi aklıma kadın sıfır beden bile olmuş olabilir :)))Evet canim aynen oyle. Genelde mama icen bebekler daha tombis oluyor. Yalniz bir istisna gordum. Sadece annesinin sutuyle o kadar kilo aliyordu ki bebis 6 aylikken 2 yas giysisi falan giyiyordu. Ayi yavrusu gibiydi masallah.
Nedense bizim toplumda 10 yaşına kadar ne kadar kilolu o kadar sağlıklı gibi bir algı var o bende de var Malesef yetişkin olunca da kilo vermeye çalışıyoruzBoyle gun gun kilo takibi ile ilgili okudugum2. Konu.
Ben hic gunluk su kadar gr alacakmis vs takibi yapmadim. Kontrollerinde saglikli ama kilosu altsinir civarinda diyordu dr.
Her bebegin bunyesi farklidir kimi gerenden fazla alir kimidaha az kilo alir kimi ort da gider. Bence takinti haline getirip yipratmayin kendinizi. Saglikli olsun yeter. Kiloyu zamanla alir
Evet onun gibi bir sey. Cok zayifladi. Resmen cocuga gecti.Oy maşallah , annesi çok güzel kilo vermiştir o geldi aklıma kadın sıfır beden bile olmuş olabilir :)))
Benim ki de gece çok güzel uyuyordu ama gündüz hiç uyumuyordu. Az kilo alıyordu. Sebebi çok kusmasiymis. Bebeginde kusma problemi var mı.Benim ilk kızım ilk 3 gün aç kalmış ben anlamamıştım hep ağlamıştı uyumamıştı doktor aç olduğu için dedi ama ilk doğumda sür geç gelirmiş devam et düzelir dedi şükür 28 ay emdi kilosu da hep iyiydi şimdi de öyle , şimdi minik kızımda güzel uyuyor hatta gece 5-6 saat kesintisiz uyuyor aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum çok hareketli acaba ondan mı almıyor diye düşünüyorum doktor olabilir dedi
Az kusuyor benim büyük çok kusardı Bebek reflüsü vardı ama bu az kusuyor belki o da sebep olabilirBenim ki de gece çok güzel uyuyordu ama gündüz hiç uyumuyordu. Az kilo alıyordu. Sebebi çok kusmasiymis. Bebeginde kusma problemi var mı.
Emiyor gibi çünkü lıkır lıkır diyr Boğazından sesler geliyor bende 4. Ay başlarım gibi ek gıdayaBebeğinizi emzirirken dikkat edin, oynuyor olabilir.
Yorulup boş çekiyor olabilir.
Sütle alakalı değil ise, diş çıkarma dönemi geliyordur ve iştahsızlık yaşıyor olabilir.
Aylık 250 300 gram kilo alması normal kabul ediliyor ama daha azı söz konusu ise mama yerine ek gıdaya başlayabilirsiniz.
Biliyorsunuzdur, bazı doktorlar 6 ay der bazıları 4 ay der ek gıda için.
Benim oğlum sadece mamayla beslendiğinden 4.ayda yoğurda başladık, 5.ay meyve be sebze pürelerine geçiyoruz.
Siz 5.ay belki yoğurt verebilirsiniz.
Kilo saglik degildir. Kontrollerinde hercsey yolundaysa cok strese gerek yok. Unutmayalim cagimizin hastaligi obezite. Cocuklar kuccukken kilo alsin diye ugradip ergenlikte yemek yemesinler diye kiziyoruz.Nedense bizim toplumda 10 yaşına kadar ne kadar kilolu o kadar sağlıklı gibi bir algı var o bende de var Malesef yetişkin olunca da kilo vermeye çalışıyoruz
Bebeğinizin kilo alımı gayet iyi, doğumdan üç gün sonraki verdiği kilo vücudundan atılan ödem, bazı bebekler o ödemi 1 kiloya yakın bile atabiliyor, değişiyor. İlk ay kilo alımı 1050 gr, ilk ay için gayet iyi, zaten ilk ay ciddi bir kilo alımı oluyor sonrasında o alım düşüyor. Boşuna mama takviyesi yapmayın. Sizin sütünüzü ne kadar alırsa o kadar sağlıklı ve bağışıklığı güçlü bir insan olur. Artık hareketli döneme de gelmiş, dişler de oluşmaya başlıyor bu dönemlerde kilo alımı yavaşlıyor. Doktorunuz normal buluyorsa sıkıntı etmeyin. Birkaç ay sonra kan tahlilleri yaptıracaksınız zaten, değerleri yerindeyse sağlığında sıkıntı yoksa kilo çocuğa yükten başka birşey değil.mehabalar , ben 3 ay önce ikinci kızımı dünyaya getirdim , sadece anne sütü ile besliyorum fakat kilo alımı kafamı karıştırıyor , 3700 g doğdu 3 gün sonra3450g oldu doktor normal dedi, 1. Ay 4500 2. Ay 5150 3. Ay 5700 oldu, son 2 ay 600 g civarı kilo aldığı için moralim bozuluyor doktor iyi görünüyor dedi hareketli ve uykuları düzenli , aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum sütüm de çok bir türlü anlamıyorum kafamda soru işareti kalıyor , büyük kızımı 28 ay emzirdim o da aynı kiloda doğdu 2. Ay 600 3. Ay 900 g almıştı, sizce ne yapmalıyım eski doktorum olsa zorla mamaya başlatırdı ama şuan ki doktorum çok önemsemiyor kızım zayıfta görünmüyor çünkü , bilemedim şu panik annenin yüreğine bir su serpin arkadaşlar
Ses geliyorsa ve huzurluğu yoksa bebeğin her şey normaldir.Emiyor gibi çünkü lıkır lıkır diyr Boğazından sesler geliyor bende 4. Ay başlarım gibi ek gıdaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?