Arkadaşlar merhaba şuan 5haftanın içindeyim doktora dün gittim keseyi göremedi haftaya randevu verdi.sizlere sormak istediğim şu doktor bana herhangi bir folk asit vermedi. İkinci sorumda şu benim sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmam gerekiyormu. folik asiti benim şuan kullanmam gerekmiyor muydu yardımınızı ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
bende bir gebelik planladığım için doktorum bana gebelikten önce kullanmam için folik asit verdi en az 3 ay kullanmam gerekiyormuş. 3 ay dolunca bıraktırdı artık gebelik oluşunca tekrar başlarız. son 1 senede 3 ay yeterli dedi. ama bazı kişilerde folik asit yüksek olabiliyormuş bu durumda önermiyorlar. sizin durumunuzu yine en iyi doktorunuz değerlendirir. kendisine danışmanız daha iyi olur...
Folik asiti vermeyi unutmuştur zaten reçeteye girmiyor diye biliyorum eczaneden alabilirsin ilk 3 ay kullanılıyor ama yinede doktoruna bir sor ... Ayrıca sağlık ocağına kayıt yaptırmak zorundasın çünkü gebe takip oluyor doğumdan sonra da bebeğin aşıları için gerekli
Muhtemelen henuz kese gorunmedigi icin folik asit vermemistir sonraki kontrolde verir.
Saglik ocagina bildirmeniz gerekiyor ama aceleye gerek yok.
Ben 11.haftada mi ne bildirmistim.
folik asit aslında abartıldıgı kadar onemlide degil ama siz baslayabilirsiniz muhtemelen unutmustur belkide daha keseyi gormedigi icin vermemistir saglık ocagına ben kayıt yaptırmadım cok uzak diye
Cnm ben hamile kalmadan önce hiç doktora gitmedim.6aylık evliyim.cocuk neden olmuyor diye doktora bu ay gidecekken süpriz oldu.hamile oldugumu test yaparak öğrendim ve emin olmak içinde doktora dün gittim.ama sadece ultrasonda baktı ve haftaya gel tekrar bakcam dedi.beta değerimde 214 suan
Cnm ben hamile kalmadan önce hiç doktora gitmedim.6aylık evliyim.cocuk neden olmuyor diye doktora bu ay gidecekken süpriz oldu.hamile oldugumu test yaparak öğrendim ve emin olmak içinde doktora dün gittim.ama sadece ultrasonda baktı ve haftaya gel tekrar bakcam dedi.beta değerimde 214 suan
tebrik ederim canım. sen hemen folik asidini al ve sabahları tok karnına başla. allah korusun folik asit bebeğin anne karnındaki oluşumları için çok önemli. kuzenime de vermeyi unutmuş doktor ve benim ısrarımla başlamıştı hemen. kontrolde sanki kendi yazmış gibi folik asit kullanmaya devam demiş bide güler misin ağlar mısın.. vakit kaybetme yani
tebrik ederim canım. sen hemen folik asidini al ve sabahları tok karnına başla. allah korusun folik asit bebeğin anne karnındaki oluşumları için çok önemli. kuzenime de vermeyi unutmuş doktor ve benim ısrarımla başlamıştı hemen. kontrolde sanki kendi yazmış gibi folik asit kullanmaya devam demiş bide güler misin ağlar mısın.. vakit kaybetme yani
keseyi görmediği için vermemiş olabilir.
bu arada folik asit olmazsa olmaz diye birşey yok. olursa iyi olur, ama bunu koyu yeşil gıdalardan da doğal yolla alabilirsiniz.
sağlık ocağına haber vermek için erken bence, acelesi yok. 3. ay sonunda haber vermişti benim doktorum.