• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne ve bebek ilişkisi

tinemisim

gözbebeğim
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
481
49
118
Kocaeli
bugün çok gerginim

uykusuzluktan mıdır yorgunluktan mı

2 bebek yoruyo

kızıma bağırdım,korktu yavrum:14::14::14:

içim sızlıyo şimdide keşke bağırmasaydım

16 aylıık,etkilenir mi acaba yoksa unutur mu

hiç yapmadığım bişii aslında

sizin de oluyo mu çocuklarınıza sesinizi yükselttiiinz

offfffffffffff çok geriliyorum bazen

keşke bagırmasaydınız... çocuklar ne dedigimizi, ne yaptıgımızı anlamazlarki. . helede 16 aylık yavru nerden anlasın sizi... benimde içim acıdı şimdi... hatırlamaz umarım..
uzmanlar diyorki çocugunuzu eğitirken onaylamadıgınız bir eylemde bulunursa, belki sevdigi istedigi şeyleri almayarak cezalandırabilirsiniz ama sizinki o kadar küçükki cezalandırma bile yapılamaz

Son düzenleme:
cocuk bakmak cok zor is uykusuzluk yorgunluk ev es hersey üstüste gelebiliyor ve sonucda sizde insansınız arada böyle seyler olması normal benimde oglum var 2 yasında bende bazen kendimi kaybediyorum kızıyorum sonra 2 gün vicdan azabı cekiyorum ama oglum unutuyor 5 dk sonra gelip sarılıyor öpüyor bu beni daha cok mahvediyor ama dedigim gibi hepimiz insanız kendinizi bu kadar cok üzmeyin.ben böle zamanlarda ogluma bagarmamak icin hemen wc ye gidip elimi yüzümü yıkıyorum oglumun olmadıgı bi odaya geciyorum bi kac dk sakinlesmeye calısıyorum.kendimce böle bisi yapıyorum.sizin bebeginizde eminim unutacaktır kendinizi üzmeyin.

bagırarak 16 aylık cocuga ne demek ıstedıgınız anlatamazsınız .

sadece sızden korkmasını saglarsınız .

bu da anne/cocuk ılıskısın de kesınlıkle saglıklı degıldır!

bugün çok gerginim

uykusuzluktan mıdır yorgunluktan mı

2 bebek yoruyo

kızıma bağırdım,korktu yavrum:14::14::14:

içim sızlıyo şimdide keşke bağırmasaydım

16 aylıık,etkilenir mi acaba yoksa unutur mu

hiç yapmadığım bişii aslında

sizin de oluyo mu çocuklarınıza sesinizi yükselttiiinz

offfffffffffff çok geriliyorum bazen
insan bazen elinde olmadan,istemeden kızabiliyor işte,ben çok yorulduğumda yada gerildiğimde alıp öpmeyi tercih ediyorum..öyle sakinleştiriyorum kendimi,gerçekten 2 çocuk büyütmek kolay değil tabii sizde haklısınız,hangi anne yavrusuna bağırmak isterki..üzmeyin kendinizi...

keşke bagırmasaydınız... çocuklar ne dedigimizi, ne yaptıgımızı anlamazlarki. . helede 16 aylık yavru nerden anlasın sizi... benimde içim acıdı şimdi... hatırlamaz umarım..
uzmanlar diyorki çocugunuzu eğitirken onaylamadıgınız bir eylemde bulunursa, belki sevdigi istedigi şeyleri almayarak cezalandırabilirsiniz ama sizinki o kadar küçükki cezalandırma bile yapılamaz

cok afedersiniz ama burda sölemeden gecemicem bende cocuk gelisimi mezunuyum az cok bende biseyler biliyorum zaten vicdan azabı ceken bi kadına böyle seyler söylmeyin sanki evde herkes cocuguna karsı cok anlayıslı of bile demiyor kimse biraz da gercekci olalım.cocuk bakmak cok zor bir is büyük bir sorumluluk bazen anneler bu sorumlulugun altında ezilir özellikle yardım edenleri yoksa evet keske bagarılmasa kızılmasa ama arada olabiliyor böyle seyler.16 aylık bi cocuga bak böle yapma yoksa sana sunu almam dsenizde anlamaz ödüllendirsenizde anlamaz 5 dk sonra herseyi unutur.annelerimiz hepimizi el bebek gül bebek büyüttü ama illaki kızdıkları bagardıkları olmusdur.bende cok kitap okudum ders olarak isledim ama malesef hersey uzmanların dedigi gibi olmuyor.

Bir kere bağırmışsınız, madem üzüldünüz bir daha bağırmazsınız olur biter.

Dert etmeyin bu kadar, daha küçük olduğu için korkmuştur. Küçücük bebekler neler yaşıyor da unutuyor.

Valla şuan ben 16 aylıkken annem bana bağırmışsa da hatırlamıyorum yani :D Hangi bebek hatırlar.

Ha 5 yaşındayken annemin beni dövdüğünü hatırlıyorum ama sonuçta anne yani ... Az terliğini yemedik.

Dert etmeyin. Sizin bebeğiniz o. İnsanın bazen sabrı taşar normaldir.​

Uzmanlar bu bagirmanin ilk ama son olmayacagini bazen sinirlerimize hakim olamayacagimizi soyluyorlar yani gayet dogal. Ama bunu alisknlik haline getirmemek gerekiyor. Bu kizmalar cocugunuzla iliskinizi bozacak kadar abarmazsa bir sorun yok yaptiginiz cok normal ve herseylerine evet dememek de dogru. Her zaman gulum balim olmaz iliskiniz cocugunuza kizabilirsiniz

Uzmanlar bu bagirmanin ilk ama son olmayacagini bazen sinirlerimize hakim olamayacagimizi soyluyorlar yani gayet dogal. Ama bunu alisknlik haline getirmemek gerekiyor. Bu kizmalar cocugunuzla iliskinizi bozacak kadar abarmazsa bir sorun yok yaptiginiz cok normal ve herseylerine evet dememek de dogru. Her zaman gulum balim olmaz iliskiniz cocugunuza kizabilirsiniz
Ayrica 16 aylik cocuk bir problemi yoksa bir cok seyi anlar. Yapmasi ve yapmamasi gerekenleri ogrenebilir.

haklısınız çok pişmanım
benimde hala içim acıyo

cocuk bakmak cok zor is uykusuzluk yorgunluk ev es hersey üstüste gelebiliyor ve sonucda sizde insansınız arada böyle seyler olması normal benimde oglum var 2 yasında bende bazen kendimi kaybediyorum kızıyorum sonra 2 gün vicdan azabı cekiyorum ama oglum unutuyor 5 dk sonra gelip sarılıyor öpüyor bu beni daha cok mahvediyor ama dedigim gibi hepimiz insanız kendinizi bu kadar cok üzmeyin.ben böle zamanlarda ogluma bagarmamak icin hemen wc ye gidip elimi yüzümü yıkıyorum oglumun olmadıgı bi odaya geciyorum bi kac dk sakinlesmeye calısıyorum.kendimce böle bisi yapıyorum.sizin bebeginizde eminim unutacaktır kendinizi üzmeyin.

aynen dediğiniz gibi 5 dakka sonra geldi kollarıma kucağımda uyudu kaldı
dahada utandım kendimden

insan bazen elinde olmadan,istemeden kızabiliyor işte,ben çok yorulduğumda yada gerildiğimde alıp öpmeyi tercih ediyorum..öyle sakinleştiriyorum kendimi,gerçekten 2 çocuk büyütmek kolay değil tabii sizde haklısınız,hangi anne yavrusuna bağırmak isterki..üzmeyin kendinizi...

evet bende bundan sonra gerildiğimde alıp kucağıma öpüp okşuycam
cevabın için teşekkürler

cok afedersiniz ama burda sölemeden gecemicem bende cocuk gelisimi mezunuyum az cok bende biseyler biliyorum zaten vicdan azabı ceken bi kadına böyle seyler söylmeyin sanki evde herkes cocuguna karsı cok anlayıslı of bile demiyor kimse biraz da gercekci olalım.cocuk bakmak cok zor bir is büyük bir sorumluluk bazen anneler bu sorumlulugun altında ezilir özellikle yardım edenleri yoksa evet keske bagarılmasa kızılmasa ama arada olabiliyor böyle seyler.16 aylık bi cocuga bak böle yapma yoksa sana sunu almam dsenizde anlamaz ödüllendirsenizde anlamaz 5 dk sonra herseyi unutur.annelerimiz hepimizi el bebek gül bebek büyüttü ama illaki kızdıkları bagardıkları olmusdur.bende cok kitap okudum ders olarak isledim ama malesef hersey uzmanların dedigi gibi olmuyor.

evet cnm ben tahsilli diiilim
ama zaman buldukça çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okuyorum
ama dediğin gibi zaman oluyoki ne kadar çok şey bilsende bazı şeyler elinde olmadan gelişiyo

Ayrica 16 aylik cocuk bir problemi yoksa bir cok seyi anlar. Yapmasi ve yapmamasi gerekenleri ogrenebilir.

yok asla sürekli yaptığım bişii diil

bugün oldu

o da beni ilk defa böyle agrasif görünce korktu yavrum

Bir kere bağırmışsınız, madem üzüldünüz bir daha bağırmazsınız olur biter.

Dert etmeyin bu kadar, daha küçük olduğu için korkmuştur. Küçücük bebekler neler yaşıyor da unutuyor.

Valla şuan ben 16 aylıkken annem bana bağırmışsa da hatırlamıyorum yani :D Hangi bebek hatırlar.

Ha 5 yaşındayken annemin beni dövdüğünü hatırlıyorum ama sonuçta anne yani ... Az terliğini yemedik.

Dert etmeyin. Sizin bebeğiniz o. İnsanın bazen sabrı taşar normaldir.​

sizin yorumlarınızı okuduğudumda içim bi nebze rahatlıyo gerçekten
teşekkür ederim

haklısınız çok pişmanım
benimde hala içim acıyo

bu kadar üzülmeyin,
siz robot değilsiniz.
mesajı yazan arkadaş ya tek çocuk sahibidir,yada daha anne bile değildir.

tabii ki bağırmak çözüm değil,ama iki çocukla insanın pilinin bittiği,sabrının taştığı çok olur.
ama beş dakika sonra pişmalık duyar,onun için canınızı vericeğinizi hatırlarsınız.

Üzülmeyin, anne - çocuk ilişkisi öyle pamuk ipliğine bağlı bir şey değildir.
Kaldı ki anne karnında kurmaya başlıyoruz bu ilişkiyi.
Sürekli ve sert tepkiler kişilik oluşumunu etkiler evet. Ancak burada bir alışkanlıktan bahsetmiyoruz.
Bir de çocukların "öfke" gibi doğal bir duyguyla da karşılaşması gerekir.
Tabi bunun ne şekilde sergilendiği önemli.
Fiziksel ve psikolojik şiddet gösterilmediği sürece bir çocuğun sınırlarını öğrenmesi şarttır zaten.
Bazen ses tonunuzu değiştirerek kararlı bir ifade de "hayır" dedikten sonra dikkatini başka şeylerle dağıtmak lazım.
Ayrıca 16 aylık bebek dediklerinizi anlamaz demek yanlış olur.
Aksine anladıkları kelime ve cümle sayısı oldukça fazladır, sadece konuşma tam anlamıyla başlamamıştır.
Sizi, duygularınızı ve hatta şu anki üzüntünüzü bile kolaylıkla anlar.
Çok yorulduğunuzu ve tepkilerinizi kontrol edemediğinizi düşündüğünüz anlarda kısa molalar almak doğru olur.

kusura bakmayın ama nasıl yorum yapacagımı size soracak değilim.... 16 aylık bir bebege bagırmak yanlışsa yanlıştır sonuçta...
hem 16 aylık çocuga ben zaten söyledim cezalandırma yada ödüllnedirme den bile anlamayacagını...ben çocuguna off çekmeyen annelerde gördüm... illaki sizin verdiginiz örnek doğru değil yani...
anneyi falan eleştiride bulunmadım... kendi kendinize kurtarıcı moduna girmeyin

Bir hata yapmışsınız ama bundan sonra lütfen çok dikkatli olun. Yavrum o kadar küçük ki bağırmanızdan sadece sizden korkması gerektiği sonucunu çıkarır. Gönlünü alın, sarılın, öpün, onu çok sevdiğinizi hissettirin.

Son düzenleme:
Back
X