Anne

Bende farklı bir şehre gelin oldum üç ay önce çok zor ne yapsan da ama mecbursun bir yandan kendi düzenini kuruyorsun sevdiğin adamla evlenmişsin falan. dünyanın en büyük mutluluğu ile en büyük üzüntüsünü aynı anda yaşıyorsun Zamanla alışırız takma kafana sende canım

Kiyamam ya,yazınızı okuyunca bir an kizim gözlerimin önüne geldi.benimde tek çocuğum var.kendimden çok kızımın yalnız kalmasını hiç istemezdim.hep bir kardesi olsun istedik.ama nasip artık.İNŞALLAH çabuk alisirsiniz....

Cok haklisin.balkonumuzun manzarasi cok guzel ben burdan gitmem deyince esim sarildi anne gitme dedi nasil mutlu oluyor.insallah alisiriz bir an once :) cok sagol destegin icin

Beni birakip donecekler babam farkinda bile degil Allah nasip ederse pazar doneriz diyo beni de getirecek gibi dedim nereye geliyorum ayyyyy ben unuttum diyor o zaman bile icin gitti..sabah babamda cok kotu oldu bir kez bile gormedim babami aglarken ama o da zor tuttu.bunlari gorunce alismak daha bir zor.mesela nasil arayacagim aglarlamktan konusamam

Lutfen yasiniz musaitse tek birakmayin evladinizi cok zor geliyor.keske bir kardesim olsaydi anneme destek olacak birileri olsaydi.cocuk yapta ver neyle oyalancam ben diyor :)

Lutfen yasiniz musaitse tek birakmayin evladinizi cok zor geliyor.keske bir kardesim olsaydi anneme destek olacak birileri olsaydi.cocuk yapta ver neyle oyalancam ben diyor :)
Çok uğraştım,halada uğraşıyorum.Ve çoook üzülüyorum.kızımın yalnız kalacağı için...

tek çocuğum tek çocuk annesiyim

o nasıl söz öyle anneniz sizi kendisini eğlemek için mi doğurmuş

okumuş etmişsiniz o zaman dememiş gel kızım dizimizin dibinde otur diye de şimdi mi böyle diyor

yaşım 27 demişsiniz annem de 73 diyorsunuz

sizi 46 yaşında doğurmuş yani

bence fazla duygusal yaklaşıyor

siz kendinizi annenizden uzağa evlendiğiniz için sorumlu vs hissetmeyin

anneniz de alışacak 10 çocuğu olsa da siz gidince biraz buruk hissedecek kendini

Benzer konuşma bizde de geçmişti.. Benim evden çıkacağım zaman kuşağım bağlanacak babamı arıyorlar babam kayıp dayanamam diye uzaklaşmış düğüne kadar da görmedim düşün yani

Bence şanslısın sana sebebleri sayayım
1. Annen yanlız değil yanında baban var
2. üniversiteyi okuduğun şehire gidiyorsun daha önce yaşadın heryeri biliyorsun
3. 4 saat uzaklık nedir ki istesen hemen ulaşırsın
ben evlendim 3 ay oldu ailemden 750 km uzağa hayatımda hiç görmediğim bir güneydoğu anadolu şehrine geldim burada kimseyi tanımıyoruz etmiyoruz. İşimden istifa ettim ve iş bulamıyorum eşim asker uzun görevlere gidiyor mesela dün gitti cumartesi gece gelecek .Evlendikten sonra buraya konu açmıştım ailemi özledim alışamıyorum filan diye herkes beni taşladı evlenmeseydin diyen mi ararsın neler neler. 2 hafta önce annemler ziyarete geldiler onlar giderken üzülmedim çünkü artık hepimizin evi var ayrı . Ben eşimi nasıl özlüyorsam onsuz uyuyamıyorsam annemde babamı özlüyor kv de aynı şekilde koşarak evlerine gittiler. Şuan bende anneme gitsemm koşarak evime gelirim eminim . Alışacaksın içini ferah tut

Benim ailemle aramda taam 1.300 km var.
Yinede görüşüyoruz ben onlara gidiyorum onlar benim olduğum şehre geldi en son. Kışın istanbuldaki evimizde buluşuyoruz.
Görüşmek istedikten sonra bir yolu bulunuyor.

Ben 5 senede zor alıştım ..mesafelerimiz aynı sayılır ..bugün evliliğimin 9.yılı ve birkaç aydır da babam yok :/ dünyaya hiç gelmemiş olmayı diliyorum bazen ..ama en başından kabullenir , burası artık benim evim dersen birkaç aya alışırsın .ben çok şımarık büyüdüm ,o sebeple bazı şeyleri zor atlatıyorum. .

Mutlu ol hep ..

İnsan öyle bir alışıyor ki gün geliyor yıllarca kullandığın aynı mutfakta 'anne şu nerede?' diye sorarken buluyorsun kendini..

Orada ki eglenmek tabirinizi anlamamissiniz siz..yalnizliktan korktugu icin soyluyor bunu.universite yillarimda da annem cok zor dayandi.sonra kalp hastaligi cikti vs.o zaman kolaydida simdi zor diye bir sey yok.tek cocuk annesiymissiniz ayni duygulari umarim yasamazsiniz yasamadan da bilemezsiniz o zaman bu sert uslubunuzdan eser kalmayacak inanin bana

Benzer konuşma bizde de geçmişti.. Benim evden çıkacağım zaman kuşağım bağlanacak babamı arıyorlar babam kayıp dayanamam diye uzaklaşmış düğüne kadar da görmedim düşün yani
Ben de yaptiramadim iste.aglarim diye ama kacis yok.ilk dugunde anlamadk ama beni birakip donerlerken firtina kopacak.ben ok duygusalim sakinlestirici falan mi alsam diyorum.bogure bogurr aglamak istemiyorum ((((

Son düzenleme:
Canimsin ya.burada bazen cok garip elestiriler oluyor her seyi takmamak lazim.iyi olani al kotu olani oku gec.surec cok zorlu Allah yardimcin olsun.herkes yasiyor demek ki ve yalniz degilim bunlari yasayip gececegini soyleyenler bana da guc oluyor.en azindan esim cok yufka yurekli bir adam annecigim gelse kalsa oyle sorun edecek biri degil neler duyuyoruz okuyoruz.

Zamanla alışırsınız ailecek :) ilk gittiğin tabi ki duygusal olurlar sonuçta her gün o eve giriyorsun :) evlendiğin için aslında bu duygusallık. Ben de istanbuldan izmire geldim evlendiğimde,ilk zamanlar çok zorlandım çok ağladım. Ama zaman çok hızlı geçiyor ve belli bir süre sonra anne evine gittiğinde kendi evini özlüyorsun :) ben açıkçası anneme gittiğimde çok rahat edemiyorum ve kendi evim gibisi yok şuan.

Canim evinle yasadigin sorunlardan dolayi mi boyle diyorsun.mutlu olunca alismakta kolaylasir tabi kimse mutlulugun garantisini de veremez.ne olacagmiz ne yasayacagimiz belli degil.merk icinde bekliyorum evim hazirlandi ama sanki misafirr gibi hazirladm yabanciyim umarm duzelir.umarim senin acinda hafifler.

evet çok zor ama laışacaksın canım yaaa
gene şükret baban varmış benım babamda yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…