Anneannem. .

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
128
Merhaba iyi akşamlar;

Aslında aslına bakarsanız yazacağım şey belki de hiç öneri alamayacağım bir durum, belki neden yazdın diye de düşüneceksiniz ama benim canımı sıkan bir durum :(

Anneannem 70 yaşında ve bugüne kadar hep memleketindeydi. Bizim ailede akraba namına kimse yok. Olanlarla da kırk yılda bir görüşürüz. Sadece biyolojik bağ olan kişiler benim için. Onun için dışında bir anlam ifade etmiyorlar. Her neyse, tatlı mı tatlı bir anneannem var. 2 ay önce belinden ameliyat oldu ve yaklaşık bir aydır bizde. Memleketimizin merkezinde yaşıyor anneannem, köyde değil ama kalkıp koca şehre geldi. Belinden ameliyat olduğu için annem bakıyor. Ama fark ediyorum canı çok sıkılıyor :( belinden dolayı dışarı da pek çıkaramıyoruz. Beli zaten ağrıyor ve onun üstüne tüm gün sıkıntı içinde. . Annem sürekli yanında duramıyor. Ne bileyim. Bu durum canımı çok sıkıyor. Bunu paylaşmak istedim sadece. . Ne yapabilirim hiçbir fikrim yok.

Oy kıyamam. Örgü olabilir evet pek sever yaşlılar, ya da anneannenizin yıllardır ilgilendiği şeyler var siz daha iyi bilirsiniz, onlarla vakit geçirmesini sağlayın.

Mesela benimki patik örer bol bol :) Film izleyin, çizgi film bile olur. Bol bol sevin, sarılın, öpün, ilgilenin.

Allah şifa versin bir an evvel.

Anneniz siz anneanneniz kısır yapın turşu koyun pasta yapın gün gibi, oturup dedikodu yapın :)

Oy kıyamam. Örgü olabilir evet pek sever yaşlılar, ya da anneannenizin yıllardır ilgilendiği şeyler var siz daha iyi bilirsiniz, onlarla vakit geçirmesini sağlayın.

Mesela benimki patik örer bol bol :) Film izleyin, çizgi film bile olur. Bol bol sevin, sarılın, öpün, ilgilenin.

Allah şifa versin bir an evvel.

Çok sağolun. Allah razı olsun. :)

Yapacağınız en iyi şey sohbet etmek.
Gençliğini sorun düğünü nasıl olmuş sorun.
Kızken neler yaptığını o dönemlerini sorun.
Yani ona birşeyler anlatın.Müzik dinleyin birlikte.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin gibi düşünceli bir toruna sahip, ne şanslı. :)
Babannemi düşündüm ben de, neler yapardı diye, ya örgü örerdi, ya patchwork yapardı, ya televizyonda sağlık programları ya da sevdiği dizileri izlerdi. Kuşları, çiçekleri, balıkları vardı onlarla ilgilenirdi. Benim de aklıma bunlar geldi.

Merhaba iyi akşamlar;

Aslında aslına bakarsanız yazacağım şey belki de hiç öneri alamayacağım bir durum, belki neden yazdın diye de düşüneceksiniz ama benim canımı sıkan bir durum :KK43:

Anneannem 70 yaşında ve bugüne kadar hep memleketindeydi. Bizim ailede akraba namına kimse yok. Olanlarla da kırk yılda bir görüşürüz. Sadece biyolojik bağ olan kişiler benim için. Onun için dışında bir anlam ifade etmiyorlar. Her neyse, tatlı mı tatlı bir anneannem var. 2 ay önce belinden ameliyat oldu ve yaklaşık bir aydır bizde. Memleketimizin merkezinde yaşıyor anneannem, köyde değil ama kalkıp koca şehre geldi. Belinden ameliyat olduğu için annem bakıyor. Ama fark ediyorum canı çok sıkılıyor :KK43: belinden dolayı dışarı da pek çıkaramıyoruz. Beli zaten ağrıyor ve onun üstüne tüm gün sıkıntı içinde. . Annem sürekli yanında duramıyor. Ne bileyim. Bu durum canımı çok sıkıyor. Bunu paylaşmak istedim sadece. . Ne yapabilirim hiçbir fikrim yok.
Muhabbet kur eve gelirken ona ufak tefek hediyeler al şimdi o çocuk gibidir ilgi bekler hele torunu böyle bir süpriz yaparsa daha da sevinir :KK69:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin gibi düşünceli bir toruna sahip, ne şanslı. :)
Babannemi düşündüm ben de, neler yapardı diye, ya örgü örerdi, ya patchwork yapardı, ya televizyonda sağlık programları ya da sevdiği dizileri izlerdi. Kuşları, çiçekleri, balıkları vardı onlarla ilgilenirdi. Benim de aklıma bunlar geldi.

Çok çok teşekkür ederim. Başta akraba bağlarımızı anlatmamın sebebi, benim annem, ablalarım dışında ondan bir parça olduğumu, bir bağ olduğunu hissettiğim tek kişi. Benim için değerli o yüzden. Önerileriniz için de çok çok teşekkür ederim :)

Çok çok teşekkür ederim. Başta akraba bağlarımızı anlatmamın sebebi, benim annem, ablalarım dışında ondan bir parça olduğumu, bir bağ olduğunu hissettiğim tek kişi. Benim için değerli o yüzden. Önerileriniz için de çok çok teşekkür ederim :)

Kızlar hepinize teşekkür ederim. Önerileriniz için çok çok sağ olun. Hepsini dikkate alacağım. İnşallah bir faydam dokunur :) Konu açarken başta da yazdığım gibi öneri alamasam da bunu paylaşmak istemiştim ama KK kadınlarının ne kadar maharetli olduğunu unutmamak lazımmış :)

komsulari cagirin
arkadaslarinizi cagirin
kitap okuyun
eski resimlere bakin
eski olaylari anlattirin
fikirlerini alin mesela basinizdan gecrnleri anlatip
netten eski dizileri acip izleyin. bizimkiler, mahallenin muhtarlari gibi...
bazi oyunlqri ogretip oynayin. tabu vs gibi
aklima bunlar geldi

Ay ne şanslısınız:) Yanınızda Olmasının tadını çıkarın. Ben çok sevdim anneannecimi 10 yıl önce kaybettim:( lütfen benim yerime dizlerine yatın bol bol öpün yumuşacık yanaklardan :)

Back
X