Annecığım

Awaken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
2.910
5.083
108
Anneciğim beni ele gune karsi anlatirmis. İnsan kendi kizini kotulermi hic sasiriyorum anneme artik..
Aslinda yillarca annemin yuzunden kendimi oldugumdan kucuk gormusum kotu bilmisim bitmek bilmeyen elestireleri yuzunden. Yeni yeni farkina variyorum. Kendi deger yargisina gore mesela benim bir erkegin elini tutmam bile gunahmis ayipmis ..kimse oyle kiz almazmis istemezmis. Bu kafada oldugunuda yeni yeni ogreniyorum.
Haliyle benimde gorustugum kisiler oldu annemi de dost bilerek danisir anlatirdim ustun koru bunlari onceden. En buyuk hatayi orda yapmisim ki annemde akrabalarima yakınmis hep beni anlatmis cekistirmis. Ergenlik donemimi bile anlatmis..inatciligimi vesaire..
Neyse..
Sonradan bunlarda tek tek hortlayip gorustugum kisilere kadar duyuldu.
En son tanistigim cocuk bana anneni uyar seni anlatmasin kimseye demisti..ailesinin kulagina gitmis onlar yanlis anlar demisti. Daha onceki sevgilim ile de bu yuzden agir seyler yasadim. Annemin benim hakkimda anlattiklarini tartisma anlarimizda bana karsi kullanarak kalbimi kiriyordu. Ama aramiz iyiken o da anneni uyar anlatmasin seni diyordu. Artik iki oldu bu. Annem resmen onumu kesiyor.
Ona guzelce izah etsem anlatma etme diye..anlattigi kisilere suc buluyor..kimseyede birsey anlatmaya gelmiyor diyor. Ne yapmaliyim sizce?
 
Son düzenleme:
Çok ayıp, insan çocuğunu niye ele çekiştirir . Maalesef annen sabit fikirliyse değişeceğini sanmıyorum, kaç yaşındasın bilmiyorum ama üniversite okuyup evden uzaklaşabilirsin, mesleğini eline alıp kendi hayatını kur ve ayaklarının üzerinde dur, sana destek yerine köstek olacak gibi duruyor annen, hayatının kontrolünü eline almalısın.
Benzer şeyleri yaşadım, belli bir yaşa geldim, kendisine mesafeli davranıyorum, benimle birlikte çocuklarımı eşimi ve ailesini anlatır hale geldi çünkü, huy edinmiş, zarar verdiğini diğer insanların böyle olmadığını anlamak istemiyor, oyüzden evimin olabildiğince dışında tutmaya çalışıyorum, senin de gelecekteki durumun böyle olabilir , bende gençken farketmedim ama artık bu anlatmaların iyi niyetli olmadığını da düşünüyorum
 
Siz neden her şeyi annenize anlatıyorsunuz onu anlamadım sürekli aynı şeyleri yaşamanıza rağmen. Bence sorun biraz da sizde
 
5 dakka düşündüm, yazacak bişi bulamadım.
Sanırım empati kuramıyorum.
Bi anne kızının niye kötülüğünü isterki?
Çok mu saygısızsınız ona karşı?
Sizde affedemediği ya da zoruna giden bişeyler mi var?
 
İlk olarak evet oz annem.
Annem fazla iyi niyetli saf mi bilemiyorum.
İnsanlar koz olarak ileride bunlari kullanacagini dusunmedi herhalde.
Cunki onceden anlattiklari karsimiza cikti sonra oda uzuldu tabiki. İkinciye anlattigi da kizim artik eskisi gibi degil felan diye beni savunmalariymis yada ben oyle dusunuyorum. Kizim artik eskisi gibi inat degil degisti demis. Eve onceden gec geliyormusum aile sozu dinlemiyormusum vs. Kendim duymadim ikinci ucuncu agizlardan duydum. Buda ikinci tanistigim cocugun ailesi duymus. Cocuk da bana ailem yanlis anlar annen birsey anlatmasin dedi senin hakkinda.
Annem kendi ailesinide boyle cekistirir hosuna gitmeyen birsey oldugunda. Bir defasinda anlattiginda karsi tarafda yuz bularak annemin ailesini cekistirdi sonrada annemin zoruna gitmis. E anne normal diyorum senden yuz buluyorlar firsat buluyorlar diye anlatmaya calistim.
Ama sanirim degismiyecek. Zaten biraz patavatsizligi da var. Ama kotu niyet kondurmuyorum bilmiyorum ama yanlis yapiyor iste.
Bende bu boyutlarda oldugunu bilseydim anneme hicbirseyimi anlatmazdim. Artik anlatmaya dusunmuyorum zaten detayli herseyi. İki oldugu icin cok saskinim ama yinede... Cok utandim ne diyecegimi sasirdim gorustugum kisiye..
Ailem mesela oyle cocuklarini bos bos yere goge sigdiramayan ballandira ballandira anlatan insanlar olmadi hicbirzaman. Bu iyi birsey olarak goruyordum. Ama elalemin cocuklarinin her hatasinda arkalarinda durmalari savunmalarini gorunce uzuluyorum bizimkiler niye oyle degil diye. Annem hemen siner olabilir vs tarzinda savunmaya gecmez. Halbuki kotu bir evlat oldugumu dusunmuyorum. Zaten komsularimizda veya baskalarida beni ve kardeslerimi over senin cocuklarin cok iyi diye. Ama bizi tam bilmeyen boyle annemin soylediklerini duyan sanir ki cok kotuyuz vs..
Tabi hatasiz degilim tartismalarimiz oluyor ama buyuk birsey oldugu yok. Olsa bile anlatilmaz zaten bence...
 
Back
X