Ben sizi anladım konu sahibi. Ben de insanlara yardımcı olmayı severim mesela, KKda da çoğu konuya yorum yaparım. Ama bazı insanlar var ki özel mesajdan aynı şeyleri yazıp yazıp aynı ilgiyle dönmeni istiyorlar. Kendi eş dost arkadaş çevremde bile kötü adamla devam edip gelip bana aglayana "sen salaksin yine barisirsin,yorma beni" diyorum,neden seni dinleyeyim ki, nasılsa ciddiye bile almıyorsun. Bir de sevgilin sevdiğim biri olsa neyse, yine bir ilgimi çeker. Seni tanımam, toksik sevgilin umrumda değil, yukarıdan bir arkadasin dediği gibi borsa gibi aydildi-baristi muhabbetinizi neden cekeyim ki? Üstelik arkadaşlık karşılıklı alma vermeye dayanır. Sirf kendini rahatlatmak için günlerce benimle konuşan ve önerilerimi sallamayan insana ben de uyuz olurum.
Bu konuda sizi anladım ama yazan arkadaşlara katılıyorum. Öyle üst perdeden yazmissiniz ki okuyanlar rahatsız olmuş, eminim çevrenizdeki insanlar da içten içe size bir uyuzluk besliyordur, o yüzden sizinle yakınlaşmiyordur. Bunu düşünüp buna göre kendinize uzaktan bakıp farkına varirsaniz bence bazı şeyleri düzeltmeye başlayabilirsiniz. Belki de bu farkında olmadan kendini üstün görme huyunu biraksaniz çiçek gibi insansınızdir, yalnızlığıniz sona erecektir...
Mesela örnek olarak, konuşmanın başında gerçek adınızı söylemişsiniz ama günler sonra size fake hesabınızdaki isimle hitap etti diye delirmissiniz .
Dedim deli herhalde. Normal bi davranis degil bu. Neyse takildim espri yaptim buna gercek ismimimi unuttun kiz vs diye. Yok burada ayse yaziyor oyle yazdim gectim diyor. Saygisizlik densizlik.
Gunlerce dert anlat ismimi defalarca zikret sonrada baska bi isim yani nik ismimle hitapta bulun. Olabilir ne var bunda diyen olabilir ama bu bence ince bi cizgi. Seni saymiyorum isminde umrumda degil der gibi.
Yani bunun neresi saygısızlık,neresi sensizlik,neresi size hakaret. Yüz yıllık arkadasiniz değil ya, insta adıyla seslenmiş bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. Benim KKda coook sevdiğim, instadan eklestigim,devamlı konuştuğum arkadaşlarım var. Adımı biliyorlar ama genelde özelde de konuşsak bana hala yengenc diyor. Hatta sevdiğim bir üye var, beraber spor müsabakası yaparken numaralarımızı almıştık, uygulamadan yaptıklarınızı paylaşalım diye, iki yıldır nicki de yeni bir nick, gerçek adını da söylemişti ama ben ona whatsapptan da yazsam eski nikinin kısaltılmasıyla hitap ediyorum, noop diyorum. Çünkü öyle kodlamisim beynimde, ne var ki bunda?
Bir gün buna sinirlense 'ben kendi adımı soylemistim, dalga mı geçiyorsun' diye düşünse ona yakistiramam bu düşünceyi heralde. Çünkü bu düşünce kendini begenmis bir insanın dusuncesi.
Onun dışında soruna gelecek olursak baktın seni baymaya başladılar cevapsız bırak olsun bitsin. Sessize alırsın ondan gelen mesajları,ilgini başka şeye verirsin. Zaten yazmaz bir süre sonra. Ha baktın yazmaya devam ediyor, engelle geç. Modern dünya telekominikasyonu istemediğimiz insanlarla iletişim kurmamamiz için binlerce seçenek sunmuş. KKdan bile istersen engelliyorsun. Bunları yapmayıp kafaya takmak seni yorar