Anneciğimin gereksiz mutevaziligi!!

Annenizi degistiremezsiniz bu yastan sonra.

Zamanında sürelikli eleştirilmiş öyle yetiştirilmiş olabilir mi?

Ahahaha bence anneniz gizli narsisist. Bu çok tipik bir özelliktir, kendini o kadar beğenir ki sürekli mütevazı olmaya, kibirli görünmemeye çalışır.

Valla bende biraz öyleyim ama ben nazardan korkarım ondan öyle yapıyorum, birde karşımdaki üzülmesin isterim, annenizinki benimkinin 1-2 tık üstü sanırım

çocuklarıma karşı yapmam sanırım, yine de biri onları çok övse nazar değmesin veya kıskanılmasın diye lafı değiştiririm
Birde benim annem çok övünmeyi sever , herşeyi büyütür belki ondan da böyle yapıyor olabilirim

Yetişme tarzından kaynaklanıyor bence.Özgüven eksikliği var.Kaç yaşına gelmiş bence artık değişmez.Ama çok hayati bi durum değil.Annen kötü biri değil.Onunda yapısı öyle.Hangimiz dört dörtlük olabiliyoruzki.

Takdir edilmemiş hayatı boyunca belki..
Kötü yorum duymaktan cekinen
Yanlış yapmaktan korkan
Nazardan korkan
Yanlış anlaşılmaktan korkan
Vs vs biri olabilir anneniz..
İlla ki altta yatan bir nedeni vardır..
Bol bol övün annenizi..
Kızmak iyi gelmeyecektir duruma o net..

G
guzel bi yorum oldu

Gereksiz övünmekten daha iyidir. Gereksiz mutevazılığı tercih ederim.
Biraz ben de oyleyim galiba, insanlara övünmeyi sevmem. Ayip gelir bana her zaman.

Sanirim bende anneniniz gibiyim mesela biri maasallah hic cocuk dogurmus gibi deyilsin ne guzel zayifsin dedi kendi de kiloluydu aman zayif olmakta cok iyi deyilki giydigi yakismiyo insana evime kardeslerim geldi abla ne kadara aldiniz esyalari dedi aldigimiz fiyatin daha assagisini soyledim biri ne kadar guzelsin dese yok aman suram.soyle buram boyle ama ozguvenim yuksektir elestiriye acigim kendimle dalga gecebilen bi insanim ozguvenim dusuk olsa bunu yapamam sanirim ama neden boyleyim bilmiyorum bii ceketin cok guzek dese seninki daha guzel derim saol tesekkur ederim yok nedendir ki bu bende merak ediyorum

Ben de yaa oyleyim bi psikolog bize hayrina bi tani koysa ya

Benim annem de böyleydi.Hiç unutmam lisedeyken kuzenim bize gelmişti ailesiyle.Durup dururken milletin ortasında sırf yeğenini yağliyacagim diye"Sen çok güzelsin benim kızımdan daha güzelsin"demişti.Ve işin en kötü yani da ben kuzenimden bariz bir şekilde daha güzelimdir.Çok şaşırmıştım annenin bu yaptığına ve hiç unutmadım yani ne gerek vardı da bunu yaptı.Amac neydi..Belki bende sizin konunuzla kendi cevaplarimi bulacağım.

Gecen gün annemin bulasik makinasini yerlestiriyordum,cekil sen yapamazsin dedi.bende israr ettim baktım olmuyo biraktim 32 yasinda kadinim:)ne yapayim

bu farkli birsey bence cogumuzda vardir mutrvazilik zaten de o annenin daha farkli durumu

Var benim annem asla övmez beni aslaaaaa
Hatta kızın şöyle iyi dedikleri zaman kiiim benim kız mi der :))
Sevmiyor çocuklarını övmeyi bi gün sordum niye böyle yapiyorsun anne bak başkalarının anneleri cocuklarini nasil övüyor bi basarimizde da gurur duy nolur diye bana dedi ki kızım ben sizi kötü bir cocuk olsaniz da sevecem koruyacam ama önemli olan sizi benim övmem degil başkalarının övmesidir ben taraflı olurum hem atalarimiz demiş ki bi kızı anası övdü mü birak kaç, komşusu överse al kaç diye... universiteyi 2. Likle bitirdim ona bile övünmedi kadın düşün artik

Belki nazardan korkuyordur. Ben de genelde öyle yaparım. Hem karşımdaki insan da kendini kötü hissetmemiş olur.

Benim annem de öyle. Ne kendini över, ne de bizi. Övgünün başkalarından gelmesi gerektiğini düşünür, bunun da sebebini buldum. Eskiden öyleymiş! Mesela kız bakmaya kapı kapı gezilirmiş eskiden. Birileri gelip kıza bakıyorsa anne o gelenlere kızını öve öve, havalı havalı anlatmazmış. Yermezmiş öyle ama övmezmiş de. Sanki yorumsuz kalmak gibi düşünün. Karşı tarafın beğenip övmesi gerekirmiş. Bu tek bir örnek sadece.

Mütevazi olmaya çalışmak biraz da karşıdan beğeni beklemektir. Başkalarından duymak istemektir. Boşverin, takılmayın.

Aksine öyle davranıyo yok yok kötü olmuş der sizde sessiz kalırsanız tekrarlar övgü güzel söz duymak istiyo belli ki pek doğru bişey değil bence ama huyuna gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…