Anneler bakabilir mi

Letter1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
334
352
103
Arkadaşlar bir arkadaşımın bebeği var 7 aylık normal gelişimi iyi ilerliyor tepkisiz bir çocuk değil. Oyuncaklara tepki veriyor gülüyor vs ama çocuk kafasını sallıyor birkaç kere gözlerini yukarı kaldırarak hızlı bi şekilde arada bu hareketi tekrarlıyor. Doktor pek önemsememiş ama otizm konusunda acaba mı diye şüpheleniyor arkadasım.. Sizin çocuklarınızda böyke nir durum oldu mu ya da normal mi sizce. Yorum yaparsanız çok sevinirim

Kafasını yukarı kaldırıp hızlı şekilde sallıyor gözlerini yukarı kaldırarak 5 6 kere yapıo bunu bikere de ve tekrarlıyor gün içinde

Otizm den ziyade nörolojik bir durum gibi

Son düzenleme:
Size yargılayın diye yazmadım belki sizin bebeğiniz de aynı harareti yapıyordur belki bi fikir almak için

Sürekl
Arkadaşınız çocuğun bu hareketini videoya alsin nörolojiye göstersin. Bildiğim kadariyla epilepsiden şüphelenmesi lazım yani emin değilim ama nörolojiye götürsün. Oyun vs olmadığına eMinse
Sürekli video çekip takip ediyor doktorda video ile takip önermiş

Normal bir davranış gibi gelmedi. Bahse hareketi kafamda canlandırmaya çalıştım onu da yapamadım m. İyi bir nörologa gitsin arkadaşınız. 9aylık oğlum hiç böyle bir şeye şahit olmadım

Size yargılayın diye yazmadım belki sizin bebeğiniz de aynı harareti yapıyordur belki bi fikir almak için

Böyle çok canım burda ne olduğunu okumadan bile terslercesins yorum yapiyo cogusu takilma. Bana oyun yapiyodur gibi geldi ama tabiki annesi biseylerin ters gittiğini düşünüyorsa bu kesinlikle araştırılmalı doktora bazen tam anlatilamiyor herşey doktor onemsemiyo arkadaşlarında dediği gibi bı nörolog görsün aklında soru işareti kalmasın. Umarım hiç birşeyi yoktur.

Böyle çok canım burda ne olduğunu okumadan bile terslercesins yorum yapiyo cogusu takilma. Bana oyun yapiyodur gibi geldi ama tabiki annesi biseylerin ters gittiğini düşünüyorsa bu kesinlikle araştırılmalı doktora bazen tam anlatilamiyor herşey doktor onemsemiyo arkadaşlarında dediği gibi bı nörolog görsün aklında soru işareti kalmasın. Umarım hiç birşeyi yoktur.
Çok teşekkürler gelen yorımlara çok şaşırdım. Hiç bir fikri olmadan dizi izlemeyi bıraksın yazana şok oldum özellikle. Bi de bunu yazan insan hamile bi insan, umarım önce yargılamayı bırakır. Ben anne değilim ama birinin çocuğu için nasıl endişelenebileceğini tahmin ediyorum. Ama şoka girdim. Teşekkürler nazik yorumunuz için

Benimde oğlum 6 aylıktan başlayıp artarak tekrarlanan davranışlar gösteriyordu, örneğin sallanma sürekli, başını sağa sola, öne arkaya sürekli yaylanma hareketi gibi dr muz çok önemli görmedi kas gelişimini sağlıyorlar bu hareketlerle demişlerdi gerçekten uzun bi süreden sonra geçti 19 aylık şuan yok bu tarz bişiler..gözlemleyiniz bencede..

Onclikle uzulmesn korkmasn ve otizim teshisi en az 2 yasindan once konulamyr testler yapilmyr ama yinede baska bi uzmanla gorussn

Çok teşekkürler gelen yorımlara çok şaşırdım. Hiç bir fikri olmadan dizi izlemeyi bıraksın yazana şok oldum özellikle. Bi de bunu yazan insan hamile bi insan, umarım önce yargılamayı bırakır. Ben anne değilim ama birinin çocuğu için nasıl endişelenebileceğini tahmin ediyorum. Ama şoka girdim. Teşekkürler nazik yorumunuz için
[/QUOT

Gerçekten arkadaşınızın aklına takılan şeyle dizi izlemesinin ne alakası var onu anlamadım bu aralar kim çocuğundan oztizmden suphelense mucize doktoru izlediğini ondan düşündüğünü saniyolar. Halbuki bı anne biseylerin ters gittiğini düşünüyosa dediğim gibi içi rahat edene kadar araştırmalı. İçinde şüpheyle yasayacagina doktor kontrolünde bişey olmadığı anlaşılır kesinleşir içi rahat eder. Bende teşekkür ederim cevabınız için.

Benzer bir durum yaşamıştık
Tecrübe edindiğime göre arkadaşınız şöyle yapsın
Bebeğinin yaptığı davranışı videoya çeksin
Günde ortalama kaç kez yapıyor ve kaç sn sürüyor not etsin
Önce genel çocuk sağlığı hastalıkları dokturuna gidecek
Durumu anlatsın
Önce bazı kan testleri yapıyorlar
Bizim sorunumuz d vitamin eksikliği çıktı mesela
Takviyelerden sonra kesildi yaptığı titreme vs
Nörologa direk gidemiyor zaten
Çocuk doktoru sevk ediyor
Tedbir amaçlı birde orada kontrolden geçiyor