- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Otizm 1 bucuk yasınds belirtiler baslar, yaygın görüldüğü için belki de akla gelebiliyor. Çocuğun gelişimini takip etmek nesi yanlış anlamadım. Otizmde de belli hareketlere takıntı olabiliyor. Hastalığın modasımı olur ya, yapmayın allah aşkına, her otizmli üstün zekalı falan mı oluyor zannediyorsunuz anlamıyorum ki bu nasıl tepkilerHer şeye otizm demek de moda oldu otizm 2 3 yalında ancak tanısı konulabilen bir şey benimde 7 aylık kızım var belki bebek kafasını tam taşıyamıyordur o yüzden öyle yapıyordur ya da başka bir durum da olabilir
Çok teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için umarım geçici bi durumdur sizinki gibi. En yakın zamanda tekrar gidecek doktoraBenzer bir durum yaşamıştık
Tecrübe edindiğime göre arkadaşınız şöyle yapsın
Bebeğinin yaptığı davranışı videoya çeksin
Günde ortalama kaç kez yapıyor ve kaç sn sürüyor not etsin
Önce genel çocuk sağlığı hastalıkları dokturuna gidecek
Durumu anlatsın
Önce bazı kan testleri yapıyorlar
Bizim sorunumuz d vitamin eksikliği çıktı mesela
Takviyelerden sonra kesildi yaptığı titreme vs
Nörologa direk gidemiyor zaten
Çocuk doktoru sevk ediyor
Tedbir amaçlı birde orada kontrolden geçiyor
Yanlış anladınız beni tepki yok sadece arkadaşınız direkt otizmden şüphelendiği için birçok üyenin yorumu o şekilde olmuş az çok okuduğum kadarıyla tek bir hareket bile bu tanının konması için yeterli değil umarım ciddi bir şey değildir ve geçer geçmiş olsunOtizm 1 bucuk yasınds belirtiler baslar, yaygın görüldüğü için belki de akla gelebiliyor. Çocuğun gelişimini takip etmek nesi yanlış anlamadım. Otizmde de belli hareketlere takıntı olabiliyor. Hastalığın modasımı olur ya, yapmayın allah aşkına, her otizmli üstün zekalı falan mı oluyor zannediyorsunuz anlamıyorum ki bu nasıl tepkiler
Umarım teşekkürlerYanlış anladınız beni tepki yok sadece arkadaşınız direkt otizmden şüphelendiği için birçok üyenin yorumu o şekilde olmuş az çok okuduğum kadarıyla tek bir hareket bile bu tanının konması için yeterli değil umarım ciddi bir şey değildir ve geçer geçmiş olsun
Nebileyim ya allah aşkına size soralım bidaha konu açarken. İnsanlar bilinçli demekki en azından şüphelenebiliyorlar. Eskiden insanlar konduramadığı için bile özel çocukların eğitimlerinde geç kalınıyordu. Bence en azından sorgulamak da bu yönden iyi bişey Belki içlerini rahatlatmak istiyorlardır. Belki bi yönlendirmeye ihtiyac duyuyorlar bilemiyorum. Burada envai çeşit konu var, hangi birini sorgulayacaksınız. Takmayın bence kim ne konu açmış ilgilenmeden çıkabilirsiniz en basitiSurekli cocugum otizmlimi diye konu acan annelerle doldu iyice burası
Iyide burdakiler doktormu? Doktor sorun görmemiş daha ne diye icinizi rahat ettirmeye çalışıyorsunuz. Velevki baska hastaligi var buraya yazana kadar gerekli yerlere götürün ki,erken teshis olsun. Ben aaa su hastaligi var diyince o hastaligin uzerinemi telaş yapicaksinizNebileyim ya allah aşkına size soralım bidaha konu açarken. İnsanlar bilinçli demekki en azından şüphelenebiliyorlar. Eskiden insanlar konduramadığı için bile özel çocukların eğitimlerinde geç kalınıyordu. Bence en azından sorgulamak da bu yönden iyi bişey Belki içlerini rahatlatmak istiyorlardır. Belki bi yönlendirmeye ihtiyac duyuyorlar bilemiyorum. Burada envai çeşit konu var, hangi birini sorgulayacaksınız. Takmayın bence kim ne konu açmış ilgilenmeden çıkabilirsiniz en basiti
Sadece normal bi durum olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Burda bir sürü insana ulaşabiliyorsunuz. Deneyim ve tavsiye almak. Doktor yine de takip edin diyor zaten. Mutlaka başka doktora da gösterecek. Mesela bazı arkadaslar kendi çocuklarından örnekler verdi, bi arkadas özel mesajdan iyi bir doktor tavsiye etti. Faydalı oldular yani.. Ama sizler gibilerde anlamadığım bi şekilde burda kötü enerji kusuyorusunuzHerkes çok mantıklı konular falan mı açıyor. Endişeli diğer annelerden yorum almak istedi ben de aracı oldum. Kaynanamla kavga ettim, koca bulamıyorum konuları nekadar mantıklıysa belki buda bi okadar mantıklıdır:) . Yani mantık arayacaksak yandıkIyide burdakiler doktormu? Doktor sorun görmemiş daha ne diye icinizi rahat ettirmeye çalışıyorsunuz. Velevki baska hastaligi var buraya yazana kadar gerekli yerlere götürün ki,erken teshis olsun. Ben aaa su hastaligi var diyince o hastaligin uzerinemi telaş yapicaksiniz
Allah korusun tabiki de öyle bir teşhis koymadı hangi anne koyabilir ki, sadece anneliğin verdiği endişe.Otizm teşhisini hangi bilgisine göre koydu acaba ?Zira otizm çok geniş bir yelpazede,spesifik bir neden ya da belirtisi yok .
Valla siz kafayı yemişsiniz. Ağzınızda köpüklerle kime saldırsam diye arıyorsunuz galiba. Teşhis koydu nedemek ya. Kim çocuğuna yakıştırabilir. Endişeli birinin aklına birbir türlü sey gelebilir. Belkide hiç birşeyi yok sadece öğrendiği bir hareket. Ama konu bu yorumlar. Gidin sosyal hayatta gösteremediğiniz egonuzu burda tatmin etmeyin. İnsan gibi yazmak nedir bilmez misiniz. 7 aylık otizm anlaşılmaz demek düzgünce çok mu zor. Sanki bayılıyoruz otizm olsun diye çocuk tövbe tövbe öyle cevaplar veriyorsunuz ki. Bu konu kapatılsın mümkünseAllah korusun tabiki de öyle bir teşhis koymadı hangi anne koyabilir ki, sadece anneliğin verdiği endişe.
Oyun olarak da yapıyor olabilir. Çünkü herhangi baska anormal bi durum yok gelişimi normal ilerliyor. Geçeceğini de düşünüyor, doktor da bir anormallik sezmedi ama yine de videoyla takip et dedi. Tabi 'yine de' ihtimaller doğuran bi kelime olduğu için zamam zaman endişelendiği noktalar oluyor. O yüzden fikir almak istedik. Teşekkürler. İnşallah sadece bir oyundurBenim kızım da o aylarda hunharca kafa sallardı rockçı gibiama oyun olarak yapıyordu. Oyun olarak yapmadığına emin mi?
Oyun olarak da yapıyor olabilir. Çünkü herhangi baska anormal bi durum yok gelişimi normal ilerliyor. Geçeceğini de düşünüyor, doktor da bir anormallik sezmedi ama yine de videoyla takip et dedi. Tabi 'yine de' ihtimaller doğuran bi kelime olduğu için zamam zaman endişelendiği noktalar oluyor. O yüzden fikir almak istedik. Teşekkürler. İnşallah sadece bir oyundur![]()