Bebek Beslenmesi Anneler bakin yaa :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Oglum 7.ci ayina girdi kizlar ama ek gidada ne verecegimi bilmiyorm. Suan sabahlari Aptamilin kasik mamasini veriyorm iyi de yiyo oglene dogru muz bebe buskuvisi ve sicak su karistrp veriyorm. Aksam üzeri kavanoz mamasi veriyorm, gece uyumadan oncede yogurt veriyorm. Yanlis mi yapiyorm kizlar? Dün esimin bi akrabasi sen napiyon cocugu oldurursun dedi hazmedemez cok kucuk dedi. Ne yapmaliyim kizlar ek gida verirken siz nelere dikkat ettiniz? Neler yapmaliyim lutfem yardimci olun :KK43:
Hero baby maması alıp içine bebe bisküvisi veya meyve karıştırabilirsin.

Oglum 7.ci ayina girdi kizlar ama ek gidada ne verecegimi bilmiyorm. Suan sabahlari Aptamilin kasik mamasini veriyorm iyi de yiyo oglene dogru muz bebe buskuvisi ve sicak su karistrp veriyorm. Aksam üzeri kavanoz mamasi veriyorm, gece uyumadan oncede yogurt veriyorm. Yanlis mi yapiyorm kizlar? Dün esimin bi akrabasi sen napiyon cocugu oldurursun dedi hazmedemez cok kucuk dedi. Ne yapmaliyim kizlar ek gida verirken siz nelere dikkat ettiniz? Neler yapmaliyim lutfem yardimci olun :KK43:
Bu aylarda asıl besin kaynağı yine anne sütü. Az az yoğurt vb veriliyor diye biliyorum. Sağlık ocaklarında afişler oluyordu ne kadar katı gıda verileceğinin. Orada okumuştum

Bebe bisküvisi deniyor ama glikoz şurubu ve diğer katkı maddeleri var.
Hazır mamaların yine aynı şekilde.
Sözde katkısız kaşık mamaları , içeriğine bakıldığında endişe verici.

Yazdığınız kadarıyla sutunuz de var. Yani bebeginiz doyuyor. Ek gıdada ki amaç bebeğin damagini geliştirmek, büyüyen bedene gereksinimlerini vermek.

Lütfen çok yedirmeyin ve lütfen hazır gıda vermemekte özen gösterin.

Böyle yaparsanız çocuklar büyüdüklerinde yeme problemi çekiyorlar.

Sebze verdiğinizde ret eder. Şekersiz süt verdiğinizde yine istemez.

Bilemiyorum. Anne ne yiyorsa ( bebeğe uygun olanlar) azar azar tattirmali bebeğine diye düşünüyorum.

Ne mutlu anne sütü verebiliyorsunuz. Elbette işinize karışmak istemem ama bence kesinlikle ve kesinlikle hazır hiç bir gıdayı sokmayın bedenine bebeğinizin. Ev yapımı yoğurt, mevsim meyveleri cam rendenen geçirip verebilirsiniz. Pütüre alışması lazım... sonra yavaş yavaş, yumurta, yine pütürlü çorbalar... bence önemli olan ek gıda aşamasında, şekere fazla dayanmadan, çocuğun farklı keşiflere çıkması ve yutma pütür refleksini geliştirmesi... allah bağışlasın

Back
X