Walla bu karşıyım dediginiz şeyler birçok annenin kirtaricisidir aslında. Çocuğun ac kalması vitaminsiz kalması daha önemli sanırım .. ben 3 çocuğuma da karşıyım dediginiz düşünceyle yemedikleri herşeyi yediriyorum .Yok zaten TV ya da video ile yedirmeye çok karşıyım . Hep önüne koyarım aynen dediğiniz gibi yapıyorum aslında hem yediği şeyi görsün tadını bilsin diye hem de damak zevkini anlayabilmek için. Hatta oyun yapıyordu bir ara bı kendi yiyor bir bana veriyordu sonra ondan da sıkıldı .
Deneyeyim bunu bir ben de gece emmesini nasıl kestiniz peki zor oldu muBen de takla ata ata yediriyorum resmen. Tarhana çorbası denediniz mi? Benim oğlum yemekleri baharatlı sever mesela, çorbalar mutlaka naneli olacak, yemeklerde kimyon vs olacak. Yoksa yemez, zaten yediğini de dediğim gibi zorlukla, uğraşa uğraşa yediririm. Tencere ve kapağı ile , kavanoz ve kapağı ile oynarken vs anca yer. Bir de bebek kekleri falan var, onları da deneyin bence.
Ekleme: bu arada bir haftadır gece emzirmiyorum ben, gece uyanmaları baya baya azaldı. Gece uyanmasından uyuyamıyordum ben de, gecede 6-7 kere kalkıyordu rahat. (13 aylık oğlum)
Evet veriyorum ama bı kere ısırıp atıyor sonra , tek onu da değil domates falan da veriyorumEline salatalık falan veriyor musunuz?
Bazı çocuklar eliyle yemeyi seviyor.
Her şeyi ağızlarıyla taniyorlar bunu denemissinizdir belki.
Çok güzel fikirmiş kahvaltida deneyeyim bunu hemen çok sagolunÇok sevdiği bir oyuncak filan var mı? Biz genelde oyuncaklara yemek yediriyoruz da öyle özenip yiyor. Ona ayrı kaşık ve içine aynı yemekten koyduğum tabağı veriyorum. Kızım bebeğe yedirdikçe ben kızıma yediriyorum. Oyuncak bebek yıkama uzmanı oldum o ayrı tabii.
İkisinide denedim sonuç aynı :)))İnşallah işe yarar :) benimki oynar mincirir reçel sever. O seviyor diye bir sürü vişne reçeli yaptım. Kaşıkla tanesini yer. Ekmeğe suyunu sürüp bir kenara kaldırır.kulağına zeytin çekirdeği sokmaya calisir neler neler. Çocuk iste komikler de bebek mücveri falan da yapıyorlar hiç denemedim ama onlara da bakın isterseniz. Bir de ona özel mi yemek yapıyorsunuz? Kendi yemeginizden vermeyi denediniz mi? Benimki bizim yemekleri daha çok seviyordu mesela.
Aynısını yapıyorum zaten keske yese yıkamak temizlik sorun değilAnneler genellikle böyle yapıyor artık. Mama sandalyesine oturtturun çocuğu. Önüne de koyun meyveyi. Oynasın saçına sürsün eğlensin yesin yada yemesin ama kokusuna tadına vs alışsın. Çocuğunuzu en fazla günde 3 öğün fazla yıkarsınız. Gelişiminden daha önemli değil..
Çok teşekkür ederim , ya bir de şey duymustum "uykuya direnen çocuk yaşam sevinci olan çocuklardır "diye bunlarla avunayim bari:)))Demir eksikliginin sebebi süt yalnız,arkadasimin çocuğunda çıktı ben ona cok süt iciriyorsun ondandir dedim, doktora gitti doktor da aynı seyi söylemis
Ama normal inek sutu benim bahsettiğim. Onu icmiyor heralde anne sutu iciyor?
Birde bisey dicem bence zorlamayin.
Ben kendimden biliyorum,ve annemin anlattiklarindan suratina hep puskurtuyormusum
Neden bilmiyorum yapısal mı huy meselesi mi kac yasina geldim suan 45 kgim . Bebeklikten beri boyle
Ve bende hic uyumazmisim
Annemde doktor doktor gezmis
Acaba beyninde bir problem mi var diye,doktor benim cok zeki oldugumu ondan uyumadigimi soylemis. Ama oyle bise yok bence hahahaha
Birde simdiki cocuklar hic uyumuyormus duyduguma gore.
Ayni zamanda bir arkadasin cocugu var 12 aylik oda yeni kutladi dogumgununu ve tombis cok tatli masallah kiz cocugu yumurtali snapler atti
En sonunda pes etti cocuk cildirdi yemedi yumurtayi
Bende zorlama falan dedim kendisine
Yok pes ettim zaten yemiyor agzini yikadim falan dedi.
Yani bildigim birsey var cocuklari bir yemege zorlamak onlarda yeme bozuklugu yapiyor,ya da zaten yapisal olarak yemekle icmekle arasi olmuyor bazi insanlarin. Bence üzülmeyin lütfen insallah tez zamanda caresini bulursunuz bunlar benim tecrübelerim kendimden ve cevremden gördüğüm.
Valla olabilirÇok teşekkür ederim , ya bir de şey duymustum "uykuya direnen çocuk yaşam sevinci olan çocuklardır "diye bunlarla avunayim bari:)))
Deneyeyim bunu bir ben de gece emmesini nasıl kestiniz peki zor oldu mu
Evet veriyorum ama bı kere ısırıp atıyor sonra , tek onu da değil domates falan da veriyorum
Uykusu nasıl peki uzun uyur mu benim kızım gece en az 7 defa uyanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?