Anneler bana yardımcı olur musunuz

Favelayn

İçerden yeni çıktım
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
2.140
3.744
63
Herkese iyi geceler
Kızım 13 aylık ve hiçbir şey yediremiyorum.
Günlük örnek yediklerini yazayım
1 küçük dilim domates
Yarım çay bardağı kadar meyve püresi
1 dilimin yarışı şeftali

Bugün sadece bunları yedi , genelde hep bu miktarda yiyor çorba,et, yoğurt ,yumurta , peynir hiç yemiyor denemedigim şey kalmadı . Anne sütü aliyor geceleri sürekli uyanıyor artık gerçekten uykusuzluğa dayanamaz oldum saat 11 de uyudu saat 2 olmuş 4 defa uyandı emmek için. Geceleri sutten kesme yöntemleri varmış fakat dengeli beslenmedigi için kıyamıyorum her istediğinde emziriyorum..
Doktorumuza anlatıyorum bunları yemiyorsa zorlama dedi , sonra farklı bir doktora daha gittim o da tahlil istedi demiri çok düşük çıktı iştahsızlık sebebi bu dedi doktor , tedaviye başladık 1 ay oldu hiç aksatmadan veriyorum hala ama hiç degisim yok.. sürekli huzursuz dışarı çıkariyorum dışarda da durmuyor kucağımda kızım elimde bebek arabası perişan halde eve dönüyorum ..
Çok yoruldum gerçekten anlamadigim bir sorunu mu var diye hep doktora götürdüm, ben mi beceremiyorum bilmiyorum gerçekten..
Önerileriniz varsa can kulagiyla dinliyor olacağım

Yumurtayı eti vb gidalari ufak ufak dilimle,mama sandalyesine önüne koy.Catali da eline ver kendi yesin veya elle yesin.Sebzelri de haşlayıp bu şekilde verebilirsin.

:( benim oglumda öyle. kuru seyler belki bir dilim yer sonra bögg tiksinip tükürür. cok bunaliyorum.

yogurt corbasi filan denedim mi zar zor bi ona ikna ederim. bide haslanmis ispanak kabul eder iki üc kasik.

geri kalanini tükürür atar

Yumurtayı eti vb gidalari ufak ufak dilimle,mama sandalyesine önüne koy.Catali da eline ver kendi yesin veya elle yesin.Sebzelri de haşlayıp bu şekilde verebilirsin.
Zaten kendi yemek istiyor ben de müsade ediyorum , etraf kirlenmiş eli yüzü kirlenmiş hiç takmam yeterki yesin

:KK43: benim oglumda öyle. kuru seyler belki bir dilim yer sonra bögg tiksinip tükürür. cok bunaliyorum.

yogurt corbasi filan denedim mi zar zor bi ona ikna ederim. bide haslanmis ispanak kabul eder iki üc kasik.

geri kalanini tükürür atar
Uykusu nasıl peki uzun uyur mu benim kızım gece en az 7 defa uyanıyor

Allah yardımcınız olsun yemeyen çocuk çok zor. Sakın zorlamayın ağzına zorla tikistirmayin. Bu çocuğu direkt soğutuyor. Yapacağınız şey yiyecekleri yavaş yavaş önüne azar azar koyup kendi yemesini sağlamak. Bulamaç yapmayın karıştırmayın. Sade yemekler verin. Mesela sade haşlanmış makarna. Haşlanmış patates/ havuc/kabak parmak şeklinde tabi vs. Az yoğurt. İyice pişirilmiş tavuk/ et/balık didikleyip önüne koyun. Kendi yedikce mutlu olacaktır. Önüne çok az koyun ki bittiğine sevinsin. Her yedigi lokmada sonra alkislayin sevinin onu övün. Alkışlanmak çok hoşlarına gidiyor. Ama yesin diye sakın video falan açmayın. Bıraktırmak kabusunuz olur.

Allah yardımcınız olsun yemeyen çocuk çok zor. Sakın zorlamayın ağzına zorla tikistirmayin. Bu çocuğu direkt soğutuyor. Yapacağınız şey yiyecekleri yavaş yavaş önüne azar azar koyup kendi yemesini sağlamak. Bulamaç yapmayın karıştırmayın. Sade yemekler verin. Mesela sade haşlanmış makarna. Haşlanmış patates/ havuc/kabak parmak şeklinde tabi vs. Az yoğurt. İyice pişirilmiş tavuk/ et/balık didikleyip önüne koyun. Kendi yedikce mutlu olacaktır. Önüne çok az koyun ki bittiğine sevinsin. Her yedigi lokmada sonra alkislayin sevinin onu övün. Alkışlanmak çok hoşlarına gidiyor. Ama yesin diye sakın video falan açmayın. Bıraktırmak kabusunuz olur.
Yok zaten TV ya da video ile yedirmeye çok karşıyım . Hep önüne koyarım aynen dediğiniz gibi yapıyorum aslında hem yediği şeyi görsün tadını bilsin diye hem de damak zevkini anlayabilmek için. Hatta oyun yapıyordu bir ara bı kendi yiyor bir bana veriyordu sonra ondan da sıkıldı .

Allah yardım etsin.
Böyle hiç yemeyen çocuklar insani tüketiyor.

Pekmez yemeye başlar insallah ileride.
1 yasa kadar idare oluyor da yillarca yemeyenleri var :(

Emzirmekle iyi yapiyorsunuz.

Demir iceren besinleri siz de tüketin sutunuzden de gecsin biraz.

Yok zaten TV ya da video ile yedirmeye çok karşıyım . Hep önüne koyarım aynen dediğiniz gibi yapıyorum aslında hem yediği şeyi görsün tadını bilsin diye hem de damak zevkini anlayabilmek için. Hatta oyun yapıyordu bir ara bı kendi yiyor bir bana veriyordu sonra ondan da sıkıldı .
O yaşlarda çok huy değiştiriyorlar. Bir gün yer ertesi gün yemez. Benim oğlan hep şaşırtır beni. Kahvaltıdan muzdaribim ben de sevmiyor sıpa. Yediği kadarına şükür diyorum ben de. Zorlamak çözüm değil. Sabredecegiz. Yumurtayı farklı şekillerde pişirip en sevdiği hali bulun. Benimki iki yaşında. Yumurtayı kızarmış daha çok seviyor. Haşlanmışı da soymaya bayılıyor. :))

Allah yardım etsin.
Böyle hiç yemeyen çocuklar insani tüketiyor.

Pekmez yemeye başlar insallah ileride.
1 yasa kadar idare oluyor da yillarca yemeyenleri var :KK43:

Emzirmekle iyi yapiyorsunuz.

Demir iceren besinleri siz de tüketin sutunuzden de gecsin biraz.
Evet ben onun yemediği seyleri tüketiyorum ki sutumden almış olsun diye .
İnşallah düzelir bu durum cok zor ona da bana da ..

O yaşlarda çok huy değiştiriyorlar. Bir gün yer ertesi gün yemez. Benim oğlan hep şaşırtır beni. Kahvaltıdan muzdaribim ben de sevmiyor sıpa. Yediği kadarına şükür diyorum ben de. Zorlamak çözüm değil. Sabredecegiz. Yumurtayı farklı şekillerde pişirip en sevdiği hali bulun. Benimki iki yaşında. Yumurtayı kızarmış daha çok seviyor. Haşlanmışı da soymaya bayılıyor. :))
Aslında krep deneyebilirim bir de farklı şekiller diyince siz aklıma o geldi çok teşekkür ederim ❤️

Aynısının 2 yaşında olanı bende var.
Ve benim oğlum bir de yemediği gibi yemekle oyun oynuyor.
Onları mıncık mıncık yapıp, tabağına su doldurup kafasından aşağı sonra da cam ve yerlere atıyor.
Günde herhalde 6 7 kez yer silip, çocuğumu 3 kere yıkıyorum.
İlallah geldi, sabrım bitti.
Aç da bıraktım, ödül ceza da uyguladım ama olmadı.
Yemiyor ya yemiyor!
1 senedir sulu hiçbir yemek ya da çorba yemedi.
Sadece yerse sabahları labneli omlet, akşamları da et ya da tavuk parçası.
O da yerse...

Aynısının 2 yaşında olanı bende var.
Ve benim oğlum bir de yemediği gibi yemekle oyun oynuyor.
Onları mıncık mıncık yapıp, tabağına su doldurup kafasından aşağı sonra da cam ve yerlere atıyor.
Günde herhalde 6 7 kez yer silip, çocuğumu 3 kere yıkıyorum.
İlallah geldi, sabrım bitti.
Aç da bıraktım, ödül ceza da uyguladım ama olmadı.
Yemiyor ya yemiyor!
1 senedir sulu hiçbir yemek ya da çorba yemedi.
Sadece yerse sabahları labneli omlet, akşamları da et ya da tavuk parçası.
O da yerse...
Saçlarına sürüyor benim kızımda sizi çok iyi anlıyorum Allah yardımcıniz olsun inşallah

Ben de takla ata ata yediriyorum resmen. Tarhana çorbası denediniz mi? Benim oğlum yemekleri baharatlı sever mesela, çorbalar mutlaka naneli olacak, yemeklerde kimyon vs olacak. Yoksa yemez, zaten yediğini de dediğim gibi zorlukla, uğraşa uğraşa yediririm. Tencere ve kapağı ile , kavanoz ve kapağı ile oynarken vs anca yer. Bir de bebek kekleri falan var, onları da deneyin bence.

Ekleme: bu arada bir haftadır gece emzirmiyorum ben, gece uyanmaları baya baya azaldı. Gece uyanmasından uyuyamıyordum ben de, gecede 6-7 kere kalkıyordu rahat. (13 aylık oğlum)

Evet ben onun yemediği seyleri tüketiyorum ki sutumden almış olsun diye .
İnşallah düzelir bu durum cok zor ona da bana da ..

Eline salatalık falan veriyor musunuz?

Bazı çocuklar eliyle yemeyi seviyor.

Her şeyi ağızlarıyla taniyorlar bunu denemissinizdir belki.

Saçlarına sürüyor benim kızımda sizi çok iyi anlıyorum Allah yardımcıniz olsun inşallah
Saçı başı geçtim, yerler ve camlar aşındı günde kaç kere silinmekten.
Yemediğine mi yanayım, o kadar yesin diye binbir türlü şey yapıp küçük bebeğimin zamanından çalıp yorulduğuma mı, nimeti mundar ettiğine mi bir de yemeyip bana 30 dk daha temizlik işi çıkarmasına mı bilemiyorum.
Bir fotoğraf atsam aklınız durur, yemek savaşı yapılmış gibi oluyor mutfak.
Ben daha ne yapayım yesin diye bilmiyorum...

Çok sevdiği bir oyuncak filan var mı? Biz genelde oyuncaklara yemek yediriyoruz da öyle özenip yiyor. Ona ayrı kaşık ve içine aynı yemekten koyduğum tabağı veriyorum. Kızım bebeğe yedirdikçe ben kızıma yediriyorum. Oyuncak bebek yıkama uzmanı oldum o ayrı tabii.

Aslında krep deneyebilirim bir de farklı şekiller diyince siz aklıma o geldi çok teşekkür ederim ❤️
İnşallah işe yarar :) benimki oynar mincirir reçel sever. O seviyor diye bir sürü vişne reçeli yaptım. Kaşıkla tanesini yer. Ekmeğe suyunu sürüp bir kenara kaldırır. :olamaz: kulağına zeytin çekirdeği sokmaya calisir neler neler. Çocuk iste komikler de:KK48: bebek mücveri falan da yapıyorlar hiç denemedim ama onlara da bakın isterseniz. Bir de ona özel mi yemek yapıyorsunuz? Kendi yemeginizden vermeyi denediniz mi? Benimki bizim yemekleri daha çok seviyordu mesela.:bicak:

Back
X