anneler bi bakabilirmi?

OLSUN ARTIK

iki güzel prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
229
102
kızlar 1 hafta sonra 4 aylık olacak güzel kızım ama hala çok huysuz gece uykumuz güzel ama o uykuya geçene kadar burnumuzdan geliyo gündüz neredeyse hiç uyumuyor uyumayıncada keçileri hiç eksik olmuyor ha birde sinirliyken memede emmiyor aç kalınca daha fena öyle boş boş ağlıyor..5 dk.uykuya geçince emziriyorum hemen uyanıyo başlıyo ağlamaya ne yapacağımı şaşırdım..bu arada ben işe başladım biberona sağarak veriyoruz sütümü şimdi onada alıştı almadığı mememi şimdi hiç almıyor..uyanıkkende uzatıp seviyoruz durmuyo oturtuyorum kucağımda durmuyo kucağa alıp gezdiriyorum oda 10 dk.sonra gene durmuyo ne istiyo anlamadım yaa...dün akşam 8 de salamaya başladım saat 11di hala uyumamıştı artık ben oturup ağladım bide eşime çattım (gerçi alttan aldı sağolsun)..büyük kızımda 5 yaşında onunlada hiç ilgilenemiyorum bu yüzden oda ilgi bekliyo canım benim ama bakamıyorum bile bunada şükür diyorum hep ama gerçekten çok bunaldım artık biraz toparlansaydı hayırlısıyla..

Anneyim ama bilemedim ne yapılır ki
çocuklarım diş çıkarırken de yapmadığı için
ona da yoramadım
düzelir inşallah

bilmiyorumki ama tüm günmü gazı var yaa..bi dönem evet vardı gaz ilaçlarıyla geçirdik düzelmişti şimdi yine huysuzlaştı..

Çok zor bir durum. benim de büyük oğlum dördüncü aya kadar huysuzdu, gece gündüz uykuları yok gibiydi, emmek de istemiyordu. meğerse oğlumda kasık ftığı varmış. doktorlar fark edemediler, çocuk cerrahi fark etti, ameliyat olunca rahatladı.
acaba birşeye alerjisi olabilir mi? arkdaşımın bebeği de çok huysuzdu hatta o yüzden işe başlayamadı onun da süte alerjisi çıktı. doktoru ne diyor. iyi bir doktora götürün bence.

kızlar 1 hafta sonra 4 aylık olacak güzel kızım ama hala çok huysuz gece uykumuz güzel ama o uykuya geçene kadar burnumuzdan geliyo gündüz neredeyse hiç uyumuyor uyumayıncada keçileri hiç eksik olmuyor ha birde sinirliyken memede emmiyor aç kalınca daha fena öyle boş boş ağlıyor..5 dk.uykuya geçince emziriyorum hemen uyanıyo başlıyo ağlamaya ne yapacağımı şaşırdım..bu arada ben işe başladım biberona sağarak veriyoruz sütümü şimdi onada alıştı almadığı mememi şimdi hiç almıyor..uyanıkkende uzatıp seviyoruz durmuyo oturtuyorum kucağımda durmuyo kucağa alıp gezdiriyorum oda 10 dk.sonra gene durmuyo ne istiyo anlamadım yaa...dün akşam 8 de salamaya başladım saat 11di hala uyumamıştı artık ben oturup ağladım bide eşime çattım (gerçi alttan aldı sağolsun)..büyük kızımda 5 yaşında onunlada hiç ilgilenemiyorum bu yüzden oda ilgi bekliyo canım benim ama bakamıyorum bile bunada şükür diyorum hep ama gerçekten çok bunaldım artık biraz toparlansaydı hayırlısıyla..
Diş çıkarıyor da olabilir kardeşim bu 4-5 aylık arası çıkardı dişlerini kimi çocuk erken çıkarır.

İkinci çocuk genelde uslu olur derlerdi ama demek ki hikayeymiş.
Bende korktum şimdi.oğlumda bebekken hiç durmuyordu,uyumuyordu.Biz ya gazı var
ya açlıktan yapıyor ya da direk huysuzluğuna,
çok şımarttık,sevdik ondan yapıyor diye düşünüyorduk.
Ama sünnet olunca rahatlamıştı.darlık vardı.çocuk doktoru anlayamadı.
bizde anlayamadık.çişinde sıkıntı yoktu.çocuk cerrahi ameliyat yaparken demiş
nasıl durdu bu çocuk şimdiye kadar diye.
Sizinki kız çocuğu olduğu için böyle bir sıkıntı yoktur tabide
yinede anlatmak istedim.İnşallah sizinki huysuzluğundan yapıyordur bir sıkıntısı yoktur.
büyüyünce düzelir.Doktora götürdünüz mü peki?

doktora götürdük ama rutin kontroller bişeyi yok gelişimi iyi dediler..ama sanki mide sıkıntılıymış gb.geliyor bana emince sindiremiyor gb.yada rahatsız oluyor bilemiyorum haftaya kontrolü var ozaman söylicem inşallah iyi olur..

doktora goturun hemde ıyı bı doktora detaylıca muayene etsın.benım kızımda aynıydı ama bızım gazdanmıs asırı derece gazı var dedı dr.canıma okuyodu bılırım cok zor

Doktora gittiniz mi? Biz diş çıkarıyor,o yüzden huysuz diye gittik, ameliyat olduk da. Tabi Allah korusun ama tedbir alın önce.

3aya kadar cok uslu uyku dzenı olan kızım 3ay bıtımınde sızın bahsettıgınız sorunların aynısını gosterdı doktor gazı var dedı hemde baya gazını cıkarıyordu ama yeterlı gelmıyomıs bende uykuda mememı verıyodum gerı kalkıyodu velhasıl kızım 8.5aylık hala uyumuyo gece kalkıyor oyun oynuyorz gundzde yatmıyor ben zombı gıbıyım esıme cayıyorm bende adamda ne yapsın bakıyor ugrasıyor gecede oynuyor ama onda durmuyor kucagımda sabaha kadar salladıgımı bılıyorum :KK43:( belkı gazı vardır sızın melegınızınde allah sabır ver yardım etsın canm :)

4 aylık bebekte düzensizlik çok normal, ama sizinki biraz huzursuz anladığım kadarıyla. İyi bir çocuk doktoruna muhakkak götür, hatta iki farklı doktora. Karnına, gaza, ya da herhangi bir hassas, ağrıyan noktası var mı baksınlar. Pek çok sebep olabilir. Kolik de olabilir. Zamanla düzelir o takdirde. Hiç bir şeyi olmayabilir de. Biz büyükler konuşarak söylüyoruz derdimizi, ama bebeğin ağlaması bazen konuşmak gibi de olabiliyor.çünkü yalnızca o dili biliyor , ha babam ağlıyor:KK45: bu durumda sen çok yoruluyorsun tabi. Allah kolaylık versin. Bebeğin ilk zamanları hep zor. Doktoru ihmal etme. Bizim ailede de küçük bir bebeğimiz hep ağlıyordu. İyi bir doktor hiç tahmin edemiyeceğimiz bir sorun söyledi ve bebek rahatladı çok şükür.

Tracy Hogg kitabini okumanizi tavsiye ederim. Bebeklerin gündüz uyku rutini olmalı. Olmayınca çok huysuz oluyorlar ve gece uykusuna da dalamiyorlar. Ben okudum gece uykularimiz hala düzensiz ama gündüz rutinimiz oturdu çok rahatladim

her akşam yıkasan faydası olur mu acaba.yıkadıktan sonra bebek yağlarıyla masaj yapsan bilemedim canım bee

öncelikle Allah çocuklarınıza sağlık sıhhat versin.
ikinci olarak biberonun markası önemli. ben dr. browns doğal akışlı kulandım oğluma hep. emerken zor geliyor süt o yüzden memeyede devam ediyor. lıkır lıkır akıyorsa biberondan süt o yüzden emmeyi reddedebilir.

loş sessi ortamlarda ayakta gezdirerek falan memeye adapte edin bebeği. oksa etraf dikkatlerini çeker tam şu zamanda o yüzedn emmeyi reddeder.

uyku düzeni bazı çocuklar için çok zor oluyor. mesela benim oğlum 16 aylık hala problemli uyku konusunda naptıysam olmadı. ama ilk 6 aya göre çok iyi bunuda söylemeden geçemeyeceğim.

bebeğinizi pusete yatırıp pusetin kulpunu kaldırıp onlara çıngırak takıp oynamasını sağlayabilirsin. belki bu sürede büyüklede etkinlik yapabilirsiniz. ya da bebeği emzirirken ayakta odaları dolaşarak yere küçük bilyeler atıp hadi bunları toplaya toplaya saya saya gel diyebilirsiniz. elbiseleri yıkadığınızda büyük olaa hadi babanınkileri annenikileri seninkileri bebeğinkileri ayır kontrol edicem doğru mu denebilir. öyle günlük yaşam becerileri yaparak hem eğitmiş hem öğretmiş hem de ilgilenmiş olursunuz..

4aylık daha çok minik normal bence böyle olması. Uykunun düzene girmesi 1yaşından sonra ancak oluyor o da bebeğine göre. Bence süreklİ uyutmaya çalışmayın, bu daha çok yorar ne zman uykusu gelirse o zaman uyusun. Ya da aman buna alışır, aman şuna alışır diye kasmayın nasıl uyumak istiyorsa uyusun. Bir sallanan beşik iş görmezmi mesela? Bir de gazı vardır belki ondan huysuzdur.

doktoratürdük ama rutin kontroller bişeyi yok gelişimi iyi dediler..ama sanki mide sıkıntılıymış gb.geliyor bana emince sindiremiyor gb.yada rahatsız oluyor bilemiyorum haftaya kontrolü var ozaman söylicem inşallah iyi olur..
Merhaba bende oyle bir bebek.biliyorum oda hic durmazdi hep aglardi gazi cok oluyomus ozellikle geceleri. Doktor ona elma yagi onermisti. Bir damla elinizi surun ve ayaklarinin altina masaj yapin onlar oyle yaptilar ve inanin bebek hemen uykuya daliyo ve rahatliyo. Bu arada biraz kotu kokuyo ama katlancaksin artik ben kendi oglumada kullandim tavsiye ederim

Kesinlikledr dr götür Çok aglıyorsa bi sebebi vardır gaz diş kulak bunlar Çok aglama sebebi iyice muayne ettir ben gaz için sab sımlex kullanmıştım Çok iyi gelmişti