Aynı dediginiz gibi çileden çıkmamak mümkün deyil ya bi çocuk sürekli aglarmi ya mahvetti beni resmen31 aylık kızım. Hırçın ve herşeye bağırıp ağlar. Uyku duzenı alt üst yemek duzenı zaten kendısı yer içer ama yemıyor artık .sendromdan sendroma koşuyoruz. Gecıcı bir dönem ve sabırla gecmesını bekliyoruz bazen istemeden ses yukselıyor maalesef, ınsanız sonuçta .arada sırada degıl çünkü her an bağırıyor herşeye tepkılı. Herkese hükmetmeye çalışıyor falan filan işte .özellıkle 1yıldır yaşlandım resmen ve son 2 3aydır daha zorlaştı.allahtan tuvalet egıtımımız bitmişti.konuşması da tam degıl söyledıgımız kelımelerı tekrar etmıyor ona bile kızıyor.
Kaşığı ters tutuyo annecim ordan deyil bak buradan diye güzelce gosteriyorum tabağı yere firlatiyo su bidonunu kaldırmaya çalışıyo kaldiramiyo hadi beraber kaldiralim diyorum kendim deyip aglamaya basliyo dikkatini başka yere dağıtmaya calisiyorum başka biseye de kanmiyo napacagimi sasiriyorum sakinlesmesinimi beklesem ilerde ağlayarak her dediğini yaptırırsa diye de endiseleniyorumÇocuk büyüyor dönem dönem sendromlar yaşanır,şu anda yemeğini kendi yemek istemesi doğal çocuklar yapabileceklerini kendileri çok net bir şekilde fark ediyorlar bizim de onları desteklememizi istiyorlar.Desteklemediğimiz takdirde öfkelenmeleri doğal,aslında sizden istediği her şey bedeninin ruhunun ihtiyaçları olan şeyler sizin de bu ihtiyaçları karşılayabildiğiniz kadar karşılayıp karşılayamadığınız kısımları sabırla mantıklı bir şekilde izah etmeniz gerekir.
2 yas sendromundan haberim fakat nasıl davranacağım konusunda bilgim yok tecrubeli annelerden bilgi alabilirim diye sorayim dedim2 yaş sendromu. Bebeklikten çocukluğa geçiyor.
Inşallah ogluma da üzülüyorum gözleri sisiyo ağlamaktan odasına goturuyorum oyuncaklarla oynasin diye hemen skliyoGeçici bir süreç annesi. Düzelecek
Benim yeğenim 3 yaşını geçti sizinki gibi hatta 2 katı hep ağlar her dk istediği olana kadar susmaz oyuncaklarını kimseye vermez ama başka evde başka çocukların oyuncaklarını da alır sahiplenir bağırır kız çocuğu aşırı kıskançlık da var ve kardeşim ne yapacağını bilmiyor çaresiz paylaşmayı sevmez her şeye o benim der ama sınır yok her şeye bi yere gideceği zaman gitmicem diye ağlar gidene kadar sonra o evdeki oyuncaklar benim hepsi benim eve götürcem diye ağlar eve gidene kadar ve evdede devam eder annesinden babasından hiç çekinmez sözlerini dinlemez beni biraz adam yerine koyuyor oda istediklerini yapmayıp her istediğinin olmayacağını anlattığım için sanırım:)Ya kızlar kafayı yemek üzereyim 2 yaşında oğlum var çok uysal bi çocukdu yaklaşık 2.3 aydır sürekli ağlayan mizmiz değişik bi hal aldı napacagimi sasirdim yemeği kendi yemek istiyo kaşıkla alamayinca ağlıyo bardaktan su içmek istiyo suyu icip bardağı firlatiyo bi yere benim sakin oğlum gitti devamlı ağlayan bi çocuk geldi saatlerce ağlıyo ya gündüz baba diye kapinin önüne geciyo başka bişeyle kandırmak ne mümkün ağlayıp duruyo baba soğuk galan demiyorum parka goturuyorum iyi güzel eve geliyoruz gene aynı... bağırmak istemiyorum ama beni çok zorluyo uyudu şimdi keşke bagirmasaydim diye içim içimi yiyo ağlayarak herşeyi yaptırmaya çalışıyo nasıl davranacami sasirdim artık
Çok erken deyil mi şubatta 2 yaşına girecek dahaYarım gün kreşe verin yaşıtları ile sosyalleşsin.
Valla ergenlik gibi bir şey yemeğini kendi yemek istiyorsa üstüne eski bir şey giydirin verin eline yesin. İnatlaşmayın. İnatlaşmak için 2 kişi gerekir tabi her dediğini de yapmayın. Çok sabredemiyorsanız odadan çıkın. Çok ağlayıp bağırdığında seninle şu anda konuşamıyorum. Sen sakinleşesiye kadar ben diğer odada seni bekliyorum deyip çıkın. Çok uzun ağlayabilir sabredin.2 yas sendromundan haberim fakat nasıl davranacağım konusunda bilgim yok tecrubeli annelerden bilgi alabilirim diye sorayim dedim
Kıskancligi pek yok simdilik:) of anne olmak ne zor şeymiş ya bu gün eşimle cafe tarzı bi yere gittik birer bira içelim diye bizi rezil etti kavga ettik eşimle de geldik eve sürekli ağladı ben demiştim 1 bira ismarlayiver diye oda başladı bizim zaten burada ne işimiz var diye girdik birbirimize döndük eve nefes almak haram inankiBenim yeğenim 3 yaşını geçti sizinki gibi hatta 2 katı hep ağlar her dk istediği olana kadar susmaz oyuncaklarını kimseye vermez ama başka evde başka çocukların oyuncaklarını da alır sahiplenir bağırır kız çocuğu aşırı kıskançlık da var ve kardeşim ne yapacağını bilmiyor çaresiz paylaşmayı sevmez her şeye o benim der ama sınır yok her şeye bi yere gideceği zaman gitmicem diye ağlar gidene kadar sonra o evdeki oyuncaklar benim hepsi benim eve götürcem diye ağlar eve gidene kadar ve evdede devam eder annesinden babasından hiç çekinmez sözlerini dinlemez beni biraz adam yerine koyuyor oda istediklerini yapmayıp her istediğinin olmayacağını anlattığım için sanırım:)
Aynen her dediğini yapmayın çünkü bunu koz olarak kullanıyor çocuklar ağladığında verdiğinizde o sinyali aliyor demekki ben her agladigimda istediğim olacak deyip her şeye ağlıyor yeğenim o durumda geçenlerde göz hizasına inip onunla konuştum her istediğinin olamayacağını evin bir kuralları olduğunu onu korumak istediğimizi anlattım çıldırmışcasina ağlarken sakinleştiKaşığı ters tutuyo annecim ordan deyil bak buradan diye güzelce gosteriyorum tabağı yere firlatiyo su bidonunu kaldırmaya çalışıyo kaldiramiyo hadi beraber kaldiralim diyorum kendim deyip aglamaya basliyo dikkatini başka yere dağıtmaya calisiyorum başka biseye de kanmiyo napacagimi sasiriyorum sakinlesmesinimi beklesem ilerde ağlayarak her dediğini yaptırırsa diye de endiseleniyorum
Veriyorum mama sandalyesinin altına sofra bezi seriyorum yemeği döke saca yiyo sknti yok böyle öğrenecek diyorum su istiyo suyu yemeğin içine bosaltiyo yapma diye alıyorum suyu elinden bu sefer yemeği firlatiyo of nasıl davrancam sastim vallaValla ergenlik gibi bir şey yemeğini kendi yemek istiyorsa üstüne eski bir şey giydirin verin eline yesin. İnatlaşmayın. İnatlaşmak için 2 kişi gerekir tabi her dediğini de yapmayın. Çok sabredemiyorsanız odadan çıkın. Çok ağlayıp bağırdığında seninle şu anda konuşamıyorum. Sen sakinleşesiye kadar ben diğer odada seni bekliyorum deyip çıkın. Çok uzun ağlayabilir sabredin.
Bende bundan korkuyorum yapmadigim zamanda saatlerce ağlıyo artık hem içim götürmuyo o kadar ağlamasını hemde artık kafa beyin kalmiyoeger agladıgında her istediğini yaparsanız bunu öğrenir ve kullanır
çocugun en büyük silahıdır gözyaşı
Bende bundan korkuyorum yapmadigim zamanda saatlerce ağlıyo artık hem içim götürmuyo o kadar ağlamasını hemde artık kafa beyin kalmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?