Anneler bi bakın hele yaa

Kızım 2 yaşına girdikten birkaç gün sonra 2 yaş sendromuna girdi. İlk başlarda çok sinirleniyordum davranışlarına daha sonra alışmaya başladım. Bir konuda çok ısrar edip hırçınlaşırsa hiç bağırıp ağlamasını umursamıyordum. Ben senin annenim, ben seni değil sen beni dinleyeceksin ağlayacaksan öteki odaya git diyordum. Ağlayıp hırsı geçtikten sonra yanıma gelip özür diliyordu, bende sarılıp öpüp yaptığının yanlış olduğunu anlatıyordum. Mantıklı istekleri olursa izin veriyordum, birşey denemek istiyorsa müsade ediyordum zamanla kendiliğinden geçti. Sizde sabredin ağlamak yerine görmezden gelin. Zamanla geçecek inşallah

Çok fena sipaalar ya :)

Çok fena sipaalar ya :)
Ben böyle konuşuyorum ama oğlumda uygulayamadım maalesef. Babannesi ve dedesi büyüttü. Dede ağlatmayın oğlumu diye diye tepemize çıkarttı çocuğu. Orda her istediği oluyordu evde kurallar. Eve gelnek istemezdi. Eşime annenlere söyle derdim napayım dinlemiyorlar derdi. Hala daha oğlum üzerindeki otoritemi yeni kurabiliyorum. Siz kendiniz bskıyorsunuz galiba. Otoritenizi kurma zamanınız şimdi. Ya çocuğunuz sizi yönetecek ya da anne babasını dinleyecek

İki yaş sendromuaramıza hoşgeldin

Beni asla dinlemiyo yapma annecim diyorum ya inadına gözümun içine baka baka yapıyo bir yapma diyorum iki yapma diyorum yok odaya goturuyorum kendini yerden yere atiyo öncesi hiç böyle deyildi çok uysal bi çocukdu bide kiziyorum ağlıyo sonra anneeemmmm diyo bana al sonra kocaman vicdan azabı niye bağırdın ki çocuğa diye

Bagirmaniz normal kim ben asla bagirmam diyebilir ki bazen sabrimiz tasabilir.bu donemlerde boyle huysuzlanip herseyin onlarin dedigi gibi olmasinin tek bi sebebi var.oda ozerk olma istegi cunku artik bir birey oldugunun farkina vardi ve kendi ozgulrugunu yasamak ve aileye yasatmak istiyor.burda size dusen gorev kesinlikle onu tamamen serbest birakmak degildir.isteklerini makul duzeyde gerceklestirmektir.biz annelere cok iş dusuyor zor ve sabir gerektiren bi surec.eger cocuklarimizin ozerk olmasina izin vermeyip surekli bagirip her dedigini kisitlarsak ilerde ozguveni dusuk kendine guveni olmayan bir birey yetistirmis oluruz.azcik sabirli olmaliyiz her donem oldugu gibi buda gelip gecici

Birde kızınca kendi kendine tokay atiyo ben en iyisi bi pedagoga gotureyim belki bi yol gösterir bide taşındık acaba onun da etkisi olabilirmi ki
Benim kizim da arada çok kızınca iki eliyle kendine 3 4 tane tokat atıyor hiç tepki vermiyorum kızım sakinleş hadi öyle konuşalım diyorum bi süre sonra geliyo yanıma kucağıma yatıyor kızım kendine neden vuruyorsun canını acıtıyorsun diye soruyorum mır mır ediyor kendi kendine sonra bana sarılıp öpüp oyununa devam ediyor.

Canim ağladığın da istediği hiç bir şeyi yapma sakinlesmesini bekle. Yoksa herşeyi ağlayarak yaptırır.

Dediğin gibi pedagog ta yardımcı olacaktır.

Kardeşim ağlayıp susacak çocuk olsa vallahi yapmiycam ama çocuk inat saatlerce ağlıyo içim götürmüyo

Canım diyorum ya biraz zor olacak ama sen tepkisiz kaldıkça onun ağlama nöbetleri kısalacak.

Benim kızım soğuk havale geçirdi. Hastanede hemşire sağolsun 1 tüp kan için kızımın elini delik deşik etti ve kızım o stresle aglamayla tekrar nöbet geçirdi. Biz 5 gün hastanede yattık. Sinirlerim alt üst olmuştu eve geldik 3 ay boyunca neler yaşadım Allah biliyor sürekli huysuz ağlıyor katıla katıla inan aklım çıkıyor tekrar nöbet geçirecek diye ama ben yine de ağlamasına müsaade ettim canım. Senin sakın olman dirayetli olman lazım benim kızım ağlarken bi ara kafasını duvarlara vurmaya başlamıştı düşün neler yaşadım.

Sen yine de bir pedagog a git canım için rahat etsin.
Kardeşim ağlayıp susacak çocuk olsa vallahi yapmiycam ama çocuk inat saatlerce ağlıyo içim götürmüyo

Inşallah ise yarar tükendim wallahi ya eskiler nasil 5.6 çocuk yapiyolarmis bi çocuk beni perişan etti
Biliyorum canim yeğenim 2 katı ve her gün gidiş geliş olur kardeşimle yeğenime n isterse yapıldı ağlayarak yaptırdı ve bu ağlamaları 3 katına çıkardı istediği oldukça şimdi ben yapmayınca çocuk şok olup nefesi kesilene kadar ağlıyor ama ben duruşumu bozmayınca susuyor önünde sonunda ağlamaktan yorulacak ve susacak öyle düşün kolay değil kafa kaldırmıyor ama dayan canim ileride daha kötü olmaması için

Tamam yarın rest çekiyorum o zaman ben:)

Tamam yarından sonra dediğini yapicam

:) canım ben kendimi şöyle frenliyorum canı acıdığı için değil şımarıklıktan ağlıyorlar ciddiyim hani senin limitlerini zorluyor emin ol gelip geçici bu süreç :)

Bak misal biz şimdi 2. Bebisi düşünüyoruz :)

Özel eğitimde çalışırken bir öğrencim vardı. Ağlayınca havale geçiriyordu aileye dr lar ağlatmayın demiş. Çocukla sınıfa giremiyordum. Anneyi kesinlikle bırakmıyordu.En son bir gün kucakladım annesine siz gelmeyin lütfen dedim yukarı sınıfa çıkardım. Merdivenin yarısında sustu. Sınıfta burası okul sen zil çaldığında bu sınıfa girmek zorundasın yoksa bir daha anneni okula almam dedim. Oymuş. Ondan sonra yıllarca zil çalar çalmaz sınıfa girip defterini açıp beni bekledi. Bir süre sonra annesi de gelmedi ablası getirip götürdü. Ben çıkarırken annesi bütün ders ağlamış aşağıda. Çocuklar güçlerini çok güzel deniyor müsade etmeyin.

Benimki guya uyku düzeni oluşturuyorum 1 haftadır yatağına koyuyorum kendi uyuyor sallamıyorum ama 2 gündür biraz rahatsız bütün gece uyanıp sallanmak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…