Anneler bi bakın

lovesnob

La tahzen !
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
2.687
1.995
158
34
Slm bayanlar 2 yaşansa kızım var ve sürekli kabız yemek yemeyi pek sevmez doktor ilaç verdi hep ilaçla da olmaz ne yapıcam yemeği Nasıl sevdiricem kabızlığını Nasıl önlüyebilirim yardım edin

Zeytin yağıyla yapıyorum sulu yemek yemiyor sadece çorba içiyor ona da katıyorum
2 yaşında herşeyden yemesi lazım aslında
Aç karnına elma rendesi iyi gelir demişlerdi, ben denemedim ama bi dene istersen

sadece çorba içiyorsa brokoli çorbası yapın her sebzeden katın patates hariç katı yedirmeye ne zaman başladınız?

2 3 tane kayisiyi suyun içinde beklet gece yatmadan hazırla sabah kalktiginda suyunu içir kayisilarda yumusamis olur onuda yedirin

Eger hazır süt veriyorsaniz bazı markalar bebeklerde bu sorunu yaşatıyor
Tarafımdan denenerek öğrenildi
3 marka var ve asla almıyorum oğluma iyi gelmiyor

sadece çorba içiyorsa brokoli çorbası yapın her sebzeden katın patates hariç katı yedirmeye ne zaman başladınız?

Brokoli ve mercimek gaz yapar diye biliyorum daha da zorlastirabilir işini bebeğin

Haklısın yani sürekli ilaçla olmaz Bol zeytinyağı ve kuru kayısıyı kaynatp blndra çekip içir bncee Çok faydasını görürsünn bn oğluma sürekli meyve suyu dyerek veriyorum hem sağlıklı hemde sindirim sistemine iii geliyoo

Brokoli ve mercimek gaz yapar diye biliyorum daha da zorlastirabilir işini bebeğin
aslında daha kolay çıkarmasını sağlar bağırsaklar çalıştığı için gaz çıkartır ben örnek olarak verdim sebzeden pırasa çorbasıda olur mesela

Kayısı yedirin. Çiğ meyve yedirin.
Lifli gıdalar mutlaka yesin. Yulaflı çikolata parçalı kurabiye yapın mesela. Yulaf bağırsakları acaip çalıştırıyor.

aslında daha kolay çıkarmasını sağlar bağırsaklar çalıştığı için gaz çıkartır ben örnek olarak verdim sebzeden pırasa çorbasıda olur mesela

Yani gaz sksmasi falan da olabilir
Oglumda sadece süt yüzünden kabızlık yaşadık ama besin ağırlıklı olarak yasamadim

benım oğlum ane sütü almadı o yüzden altıncı ayda ek gıdaya 8 . ayda katı gıdaya başladım geç mi kaldınız acaba katı gıda vermeye

Bende kızımı götürmüştüm.İlaca ek olarak her gün pırasa,kabak yemeği yedir dedi.Armut da işe yarıyor.

Yani gaz sksmasi falan da olabilir
Oglumda sadece süt yüzünden kabızlık yaşadık ama besin ağırlıklı olarak yasamadim
ben sadece sma da kabızlık yaşadım bide humana da onun dışında yaşamadım 7 aylıkken oturup bizle balık yerdi çok şükür kabız olmadı aslında doktorum dedi ki nasıl alışırsa öyle gider gaz yapar diye vermediğin yiyecekler ileride sindirim sorunu yapar dedi zaten anne sütü almıyor ver mercimekten nohuttan dedi gerçekten öyle alıştı ve gazı olmadı

kayısı, zeytin yağı , aç karnına elma liste uzar gider eğer iştahlı deilse çocuğunuza kabuğu çıkarılmş çekirdek alın eline verin yesin biz ne zaman çok yesek kabızlık kalmaz ... iştahsız bebek zor... suyu ihmal etme...

Kuru kayısı ve kuru eriği kaynatıp her gün düzenli içirebilirsin. İçine biraz da zeytinyağı koyarsan daha iyi olur.

çorbasına zeytinyağı katın ama onu ayrıca şurup gibi de içirin

bir kaşık zeytinyağı

kahvaltıda ekmek banın yağa

meyve yedirin kuru kayısı ceviz vs

başka çocukları görsün onlarla ister belki yemek

ne severse onu yedirin bir süre zeytinyağı ile birlikte

kabız oldukça özellikle tuvalette yaparken acıyınca bir de tutuyorlar daha da sıkıntılı oluyor

kabak tatlısı, ıspanak, bamya vs de yi gelir

2 yaşında herşeyden yemesi lazım aslında
Aç karnına elma rendesi iyi gelir demişlerdi, ben denemedim ama bi dene istersen
Yemek çok seçiyor tavuk pilav makarna bu tür şeyleri seviyo sevdiği şeylerde hep kabız yapıyo elma rendesinii deneyeyim tşkler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…