Bebek Beslenmesi anneler bir bakin lutfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

3kucukask

1 buyuk 3te kucuk askkk
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2014
265
139
48
Mrb anneler konuyu nereye acacagimi bilemedim.gece gece moralimi bozan bebeklerim
rabbim baska dert vermesin ama buda bana dert.
Simdi biz 8 ayligiz duzeltilmis olarak 7 ayligiz bunlar benim psikolojimi bozdu diyebilirim cunku hic acikmazlar.
Sorularim su uyumuzsalar kesinlikle mama almazlar uyurken mama veriyoruz daha mamayi almadan uyaniyorlar sizce na yapmaliyim?
Bir diger soru ise gunde 2 yada 3 kez mama aliyorlar oda uyanmazsalar 40 yada 60 cc kadar.ne yapmaliyim sizce uyumalarindan gectim bari mamayi icseler uyanikken kesinlikle almiyorlar uyurkende bu kadar aliyorlar 2 ay oldu kilo bile almadilar kucuk kaldilar bunlar
Mamayi nasil cogaltabilirim yaptiklarimiz hep cope gidiyor

8 aylık bebek yemeklerden de yiyebilir.Benim kızım da uyanıkken asla biberonu istemez ama her çeşit yemekten yediriyorum.Uyurken de biberon veriyorum.Yemek yeme konusunda isteksiz ama eline oynayacağı sevdiği birşey veriyorum.O onunla ilgilenirken bir tabak yemek bitmiş oluyor.Bence sadece mama verme.Çünkü herşeyden gıda alması lazım bebeğinin

Biz ek gidalara 4 aylikken falan basladik ilk baslarda yiyordular tamamdir dedik ama uzun surmedi sevincimiz yemegi bile istemiyorlar bir iki kasik zor ustelik birbirinden farkli bebekler olsalarda ucude almiyor sorun bizden kaynakli degil tabak kasigi gordukleri gibi agliyorlar reklamlar, oyuncak,muzik her yolu denedik ama yok

Ayyy üçüzlerinizmi var çok şirin. Maşallah. Allah kolaylık versin biz 1 çocuğun uyumamasını dert ederken 3 çocuk eminim zordur. Hiç kilo almadı demişsiniz ama yaş boy kilo ve cinsiyet olarak belirtirmisiniz. Belkide evham yapıyorsunuz. Anneler hep çocuğu aç kaldı diye düşünür çünkü. Birde 8. Ay artık kilo alımının yavaşladığı zamanlar. Mesela bir keresinde oğlum hiç kilo almamış ama boyu uzamıştı.

Takintili bir anne degilim toplamda iki ayda 300 250 200 gr almalari normal gormuyorum 8 aylik bebekler evhamda yapmiyorum kesinlikle cunku gercekten sorun etmeye basladim gunde toplamda 120cc mama alnalari problem birde baska bir bebekle kardilastirmak istemiyorum ama 4 wylik beb3k 120cc 150cc mamayi tek seferde aliyorsa bizim neden gunluk ogun miktarimiz hani diyorum ki nasil cogaltabilirim ben bunu 6 6300 6700 kilomuz

Cnm seni çok iyi anlayabilşyorum aynı şeyleri bende kızımda yaşadım. 3500 ile doğdu ilk aylarda 600 gr civarı aldı iyi en az miktarda olsa normal dedik ama ek gıdaya geçtik benim sıpacığım giç biley yemiyordu aylık 700 civarı alması gerekirken 100 ge civarı alıyordu yaşıtları ile arasında dağlar vardı adeta n boyunca 1 lokma yemeden mama içmeden sadece beni emerek geçiriyordu yaşı 2-3 olmasına tağmen çok taktım doktorlara gittim özel mamalar aldım takviyeler aldım ama nafile gayda etmedi 4.5 yaşında iken 9.900 dü düşün artık en son bıraktım kendi haline kalabalık ortamlara girdik onları yerken gördükçe benimkide yedi 1 yılda 4-5 kilo aldı şuanda yemesi çok şükür düEldi inş seninde sorunun hallolur cnm ama testleri bormalde sağlık sorunu yoksa ve senide emiyorlarsa sıkıntı yapma çok . Kafana takma o kadar

Mama ölçüleri ile ilgili hiçbir bilgim yok malesef. Doktorunuz ne diyor bu konu ile ilgili. Mamayı beğenmiyor olabilirler mi?

Canım farklı markaların mamalarını denedin mi? Belki tadını beğenmiyorlardır. Humana güzel yalnız antikoliğini alma, yeşil kakaya neden oluyor.

öncelikle kilolarının ne durumda olduğunu doktorunuz daha iyi bilir boş evham yapmayın lütfen yemediklerini doktorunuza anlatın o bulsun bi çözüm bence

Doktora danisin istah acici suruplar verecektir bununla beraber artik ek gidada artik acik hersey alabilirler inan sevdikleri seyleri deneyerek bulucaksin meyve pureleri corbalar ve elerine yesil sogan verin hem antibiyotik hem dislerinin cikmasina yardim eder hemde istah acar sapiyla birlikte verin tek dal degil ama..

yok daha hic bir test tutmadik emmiyorlar bi tek mama veriyoruz bu boylemi gidecek hani artik yoruluyoruz bunlarin acken agladiklarini hic gormedim acikmiyorlar demek bir yasa gelseler onemsemiycem simdi cok kucukler uzuluyorum

öncelikle kilolarının ne durumda olduğunu doktorunuz daha iyi bilir boş evham yapmayın lütfen yemediklerini doktorunuza anlatın o bulsun bi çözüm bence
Doktorumuz acikinca yerler dedi acikmiyorlar doktor da kilo almalari durmus dedi bugun tahlil istedi bizden oda bulnuyor cozum cunku uykuda beslenmeyi biz ogretmisiz mamalari degistikte olmadi zaten dogduklarinda 1400 1500 1600 civariydi simdi durdu diye hani uzuluyorum tek sorun yememeleri

Ek gidalari 3-4 saat aclikla verin. Sevdikleri tadi bulana kadar degistirin mutlaka severek yedikleri birsey cikar. Mamadansa ek gidaya agirlik vermeniz daha iyi olur sanki

işiniz çok zor allah yardımcınız olsun evlatlarınıza sağlık sıhat versin.bencede doktor başka sıkıntıları yoksa işrah açması için damla verebilir.birde şebzelerle tek tek deneyerek çorba verin belki beğendikleri olur içinden birde bizim doktorumuz her gün deneyin aynı saatlerde besleyin demişti ama iştahsız bebek çok zor .sevdikleri meyve falanda mı yok.inşallah yemeye başlarlar allah kolaylık versin.bu arada benim bebeğim 8 nisan doğumlı ben 3 saat arayla besliyorum kahvaltı+mama+çorba+meyve+çoğurt+muhallebi+mama+mama şeklinde her 3 saatte bir kendiniz kurduğunuz düzende teklit edin kahvaltıyı 6 aylıkken başladık ve 3. haftada tam enlamıyla yemeye başlamıştı.

Muzu seviyordular artik onuda almiyorlar tum sebxeleri pure seklinde yapiyorum gunluk 4 ogun yemek onlara yapiyorum ama almiyorlar hani varmidir acaba boyle br durumu yasayip duzelten

bende ikiz annesiyim,üçüzleriniz erken doğdular sanırım o yüzden öncelikle aynı ayda doğan normal bebeklerle sakın karşılaştırmayın bu sadece sizi üzer( yaşadım,biliyorum:))

erken doğan bebeklerde yutma ve emme problemleri çok olabiliyor hele üçüzse bu daha fazla oluyor.ama 2 ayda aldıkları gram miktarı gerçekten az,o yüzden mutlaka iyi bir çocuk doktoruna götürün.yaşadığınız yerde prematürelerle ilgil deneyimi olan bir doktor varsa onu tercih edin.sizi endişelendirmek için yazmıyorum bunları bende prematüre çocuk büyüttüm zorluklarını,yeme sorunlarını çok iyi bilirim.mutlaka yapılacak bir şey vardır üzmeyin kendinizi.

bebişlerinizi Allah bağışlasın :)

Ek gidalari 3-4 saat aclikla verin. Sevdikleri tadi bulana kadar degistirin mutlaka severek yedikleri birsey cikar. Mamadansa ek gidaya agirlik vermeniz daha iyi olur sanki
Ben 6 saatte araya koyuyorum yine ayni bulsam sevdikleri seyleri veririm bir tek ekmegi eline versen ugrasrr atarlar oda korkuyoruz bogazinda kalir diye
Birde mesala dun saat 5gibi zorla 40cc mama almuslar gece 12ye kadar kesinlikle birsey yememsler gecede 12de 60cc yi bir bucuga kadar icirmeye calismisiz

Sadece bi tanesi portakal mandalina seviyor diger ikisi sevmiyor saatlarimiz belli tum sebzeleri sirayla denedim simdi hepsini karistirip yapiyorum hani ben boyle bebek gormedim yok yani biri tukurur biri verdiklerimizi agzinda bekletir digeri verdikce cikarir yani cozum yolu yok galiba ac birakiyoruz han8 istemiyorlarda doktorun soyledi tun teknikleride denedik

Benim de oglum 7aylik olmak uzere. Kasikla yemeyi
cogu zaman rddediyor. Elimle verdigim zaman yiyoama.
Doktor kontrolunde duzenli bi yol izlemeniz daha iyi olacak galiba.
Allah bagislasin yavrularinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…