• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Anneler bir baksanz kafam çok. karışık.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
herkes farklı bişey söylüyor. Sizin tecrubelerinizden faydalanmak isterim.
15 aylık kızım yaklaşık 1 aydır gece bezsiz yatıyor. Ve kuru kalkıyor. Maşallah diyeyim.
Kakasini yapınca kaka diyip bezini gösteriyor.
Kimisi erkenden başlamak iyidir diyor.kimisi.kotu. yani pratikte edinilen tecrübe , yazılıp cizilenden cook.daha önemli. Siz ne düşünüyorsunuz başlamali miyim

Kendisi istiyorsa baslamalisiniz tamam 24 aylık diyorlar ama kendisi hazırsa neden olmasin

Kızınız hazır gibi görünüyor.
Zorlamadığınız ve sıkıntı yaşamadığınız sürece erken başlamanın sakıncası olmaz.
Bu konuyu çocuklara bırakma taraftarıyım. Onlar hazır olduklarında işaret veriyorlar zaten. Tıpkı kızınız gibi.

18 aydan önce kas gelişiminin tamamlanması imkansıza yakın diyeyim. Yapabileceğiniz tek şey; çiş dedirtip tuvalete götürmek. Tuvalet eğitimi dediğimiz böyle bir şey değil. Çişini, kakasını tutamaz. Kendisi gidip yapamaz. Muhtemelen daha kıyafetlerini kendisi giyip çıkartamıyor bile. Çok çok çok erken. Bu belirtilere aldanmayın bence.

Çocuk anneyi bu konuda yönlendiriyor
Ki sizin kızınız da haxır olduğuna dair sinyalleri veriyor
Tabi siz onunla konuştuğunuz zaman anladığını da düşünüyorsanız bunu değeelendirin derim

18 aydan önce kas gelişiminin tamamlanması imkansıza yakın diyeyim. Yapabileceğiniz tek şey; çiş dedirtip tuvalete götürmek. Tuvalet eğitimi dediğimiz böyle bir şey değil. Çişini, kakasını tutamaz. Kendisi gidip yapamaz. Muhtemelen daha kıyafetlerini kendisi giyip çıkartamıyor bile. Çok çok çok erken. Bu belirtilere aldanmayın bence.
Evet bu şekilde ufak ufak iletisime geçerek onu hazirlamam daha dogru olur galiba.

Daha çok erken. Benim kızım da böyleydi. Doktoru görmezden gelin dedi. Zamanı gelince bezini çıkarıp kendi gitmeye başlayacak dedi. Gerçekten de öyle oldu. Hiç sorun yaşamadık.

Evet bu şekilde ufak ufak iletisime geçerek onu hazirlamam daha dogru olur galiba.
Yanlış anlaşılmadım inşallah. Hani tuvalet eğitimi adı altında bunu yapabilirsiniz en fazla ama bu yanlış demek istedim. Belirtilerden daha önemlisi; kaslarının gelişmesi. Minimun 18 ay sınırı var bunun içinde.

15 aylık kızım yaklaşık 1 aydır gece bezsiz yatıyor. Ve kuru kalkıyor. Maşallah diyeyim.
Kimisi erkenden başlamak iyidir diyor.kimisi.kotu. yani pratikte edinilen tecrübe , yazılıp cizilenden cook.daha önemli. Siz ne düşünüyorsunuz başlamali miyim

Çocuk başlamış zaten ;)
Öyle 3 yaşlara kadar beklemek mantıksız geliyor bana
Annemlerin dediğine göre ben 11 aylıkmışım bezi bıraktıklarında
Hiç de bi sorun yaşamadım psikolojim kötü falan etkilenmemiş herhalde.
Sadece eğitiminizin sert olmamasına dikkat edin hepsi bu

Kas gelişmesi olayının hikaye olduğunu düşünüyorum
Benim bebe daha 10-11 aylıktı tuvalete tutardım yapmazdı bezini bağlayınca yapıyordu
Tuvalet iletişimi yapıyorduk ama o istemeyince vazgeçtim
Siz tuvalet iletişimi diye araştırın ve baskıcı olmayan tuvalet eğitimine bir bakın

Ben de bir yaş civarında bırakmışım bezi. Eskiden hazır bezler yokmuş, bez yıkamak zor geliyormuş annelere, çocuklar da popoları kuru kalmadığından rahatsız oluyormuş. Bu yüzden 2 yaş öncesinde öğrenirmiş çocuklar çoğunlukla. Kızınız hazırsa bıraktırın ama baskı yapmayın.

Çocuğu zorlamamak açısından erken tuvalet eğitimi zararlıdır. Sizin çocuğunuz bezden çıkmaya hazır anlattığınıza göre. Erken tuvalet öğrenen çocukların özgüven gelişimi daha iyi oluyor.

Her çocuğun gelişimi farklıdır burda görüyorum böyle kuralcı anneleri çevremde hiç yok. Devam edin bence küçükde değil
Ben 9 aylıkken söylemişim kızımdan beklentimde bu yönde :) 6 aylık henüz

Maşallah anliyabiliyor kızım iki yaşına basmak üzere ve bende tuvalete alistirmayi çok istiyorum Allah in izniyle ramazandan sonra alistiricam kaka yada alistir sende kurtul bez değiştirmekten

hazirbulunusluk onemli olsugu kadar kritik donem de oldukca onemli cocugun kas gelisimi kaba motor becerileri ve nispeten ince motor gelisimi yerindeyse ve tuvaletten korkmuyor bezden rahatsiz oluyor cisi geldigini size soyluyorsa tamam goturun 2 yas tan sonra olmazsa olmaz mi hayir olabilir. benim oglum3 yasini bitirdiğinde anne ben de tuvalete yapmak istiyorum dedi o zaman dedim tamam ve basladik 1 hafta icinde bezden kurtulduk. oraya buraya yapmadi kakasini tutmadi etrafi kirletmedi. kendiliinden gelisti her sey. zorlamadan zamani geldiginde su akar yolunu bulur.

Ben de cok kucukken birakmisim bezi, benim oglum 9 aylik cogu gece kuru oluyor bezi, gun icinde 7-8tane bezi dolduruyor ama cisle :D

Genetigin etkisi var midir acaba bu tur aliskanliklarda :anne:

Back
X