anneler çalışmalı mı ?

simgeyildiz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
33
10
6
41
Kızım doğduktan sonra işten çıktım. Şu an üç yaşında.

Bir aydır çalışıyorum hem de istediğim bir firmada.ama işe girdikten sonra mutlu olacağımı düşünürken şimdi arada kaldım. Kızım şu an babaannesinin yanında ama iki hafta sonra kreşe başlayacak ve sabahtan akşam 19:30 a kadar :( kreş konusu canımı sıkıyor. Evde olduğum zamanlar kendimi çok salmıştım bakımsız oldum yemek bile yapmak istemiyordum artık. Şimdi nefes aldım ama bir yandan kızımın akşama kadar kreşte kalması bir de maddi imkanım olduğu halde burada milletin kahrını çekiyor olmam normal mi bilemedim. Ne yapsam ? :(

Anneler çalışamaz diye bir kanun kural mı var?
Hem kendinizide toparlamışsınız en güzeli bu

Benim oglum hasta ve bu hafta raporluyum. Calismasam delirirmisim herhalde evde. Maddi imkanim olsa bile bana gore degil calismamak. Kisiyle alakali bi durum bu bence.

Kendi icinizde baya bir celisiyorsunuz. Maddi imkanimiz var derken kocaniz mi zengin ? Ailenizden mi gelen bir zenginliginiz var oncelikle onun ayrimini yapin.
Tamam cocuk 3 yasina gelmis ne guzel calismaya baslamissiniz hemde istediginiz firmadan peki neden milletin kahrini cekiyormussunuz gibi bir his var icinizde , is hayati boyle maalesef. Siz sirf birileri size evde oturmanin yakismadigini soyledigi icinmi basladiniz geri ise yoksa kendiniz icin mi ?
Tamam cocugun gec saate kadar kreste kalmasi pek hos degil keske 5 e kadar falan kalsa sonra siz isten donene kadar yine aileden biri alsa cocugu zaten ilkokulada az kalmis.
Bence biraz daha iyi dusunun derim cocuk ilkokula baslayinca bu defada siz tum gun evde yanliz kalacaksiniz artik sanirim okullar sabahtan aksam 5 e kadar..

Ben dunyanin en zengini olsam da calisirim. Hem eve cocukla bas basa tikilmanin kimseye bi faydasi yok.
Universiteyi evde yan gelip yatmak icin okumadim ayrica. Ben once kadinim, bireyim, sonra anneyim.
Hem evladimi buyuturum hem calisirim, muhtac olmam.
Ayrica cocuk krese gidecek, okula baslayacak. Ne yapacagim o zaman evde?
Ben anneler calismali diyorum ve her zaman diyecegim.
Calismadan duramam yani, evde yayilip TV izlemek, sadece ev isiyle ugrasmak bana gore degil. Zamanimi degerlendirmem lazim.

Bir aydır çalışıyorum hem de istediğim bir firmada.ama işe girdikten sonra mutlu olacağımı düşünürken şimdi arada kaldım. Kızım şu an babaannesinin yanında ama iki hafta sonra kreşe başlayacak ve sabahtan akşam 19:30 a kadar :KK43: kreş konusu canımı sıkıyor. Evde olduğum zamanlar kendimi çok salmıştım bakımsız oldum yemek bile yapmak istemiyordum artık. Şimdi nefes aldım ama bir yandan kızımın akşama kadar kreşte kalması bir de maddi imkanım olduğu halde burada milletin kahrını çekiyor olmam normal mi bilemedim. Ne yapsam ? :KK43:
Evde yanlız başına bir yetiskin ile kalsa istemezdim. Ama siz işten gelene kadar kreste olması bebce çok iyi. Çünkü kendi gibi birsürü çocukla eğlenecek oynayacak. Keşke benimde böyle imkanım olsaydı. Bakıcı veya aile büyüklerinin bakmasından sa kreş benim için hiç dert olmazdı. Tabi güvenilir bir yer olursa.

Ayrıca evde olmak gercekten insana hiç iyi gelmiyor. Siz tatil günleri için dolu dolu plan yapın.

Walla hukumetimize gore kadinlar calismasa issizlik halolacak :D

Ben bilmem. Maddi imkaniniz varsa ve istemiyorsaniz, calismayin. Ama kendinizi de salmayin. Belki de part time calismaniz lazim. gunde en fazla 6 saat. Oh mis.

şimdi diyelim ki çocukla vakit geçirebilmek, onu büyütebilmek için çalışmadınız. yaşı küçük diye kreşe de vermediniz ama bu çocuk 6 7 yaşına geldiğinde zaten neredeyse tüm gün okulda olacak. o sürede siz ne yapacaksınız? o zaman işe gireyim deseniz son iş tecürbeniz üzerinden 6 7 sene geçmiş olacak. paslanmış olacaksınız işveren gözünde, isteseniz de belki iş bulamayacaksınız.

Bence 3 yaşındaki çocuğun kreşte olması daha iyi. Daha aktif ve sosyal zaman geçirebilir. Evde bir yetişkinle kalması kreşten daha kötü bence. Çocuklar çabuk alışır ortama. Önemli olan sizin çalışma hayatına adapte olmanız ve bu psikolojiyi çocuğa yansıtmamanız.
İmkanınız varsa çalışmayabilirdiniz ama bence çalışmanız sizin için de daha iyi.

Ben çalışmazsam sanırım kendimi tamamen salarım sırf bu yüzden çalışıyorum evde olsam sürekli pijama terlik televizyon birde şiş gözler dolanırdım herhalde:KK28:

Bir aydır çalışıyorum hem de istediğim bir firmada.ama işe girdikten sonra mutlu olacağımı düşünürken şimdi arada kaldım. Kızım şu an babaannesinin yanında ama iki hafta sonra kreşe başlayacak ve sabahtan akşam 19:30 a kadar :KK43: kreş konusu canımı sıkıyor. Evde olduğum zamanlar kendimi çok salmıştım bakımsız oldum yemek bile yapmak istemiyordum artık. Şimdi nefes aldım ama bir yandan kızımın akşama kadar kreşte kalması bir de maddi imkanım olduğu halde burada milletin kahrını çekiyor olmam normal mi bilemedim. Ne yapsam ? :KK43:

çocuğunuz 3 sene sonra ilkokula başlayacak ve sonrasında sizden daha bağımsız hale gelecek. ortaokulda falan zaten ergenliğe girip anne babayı yanlarında bile istemeyecekler :)
bence 3 sene zaten çalışmayıp çocuğunuzun en kritik zamanlarında yanına olup yetiştirmişsiniz. bence çalışmalısınız.
belki daha az yoğun bir işte.
19.30 biraz geç bi saat.
17 gibi paydos edebileceğiniz bi iş olursa mis gibi olur

kesinlikle kadınlar çalışmalı ,sadece sizin çocuğunuz değilki sabahtan akşama kadar kreşe giden,bütün çalışan anneler böyle yapıyor ki 3 yaşından sonra siz ev de de olsanız kreşe vermelisiniz,e çocuk evde olmayınca siz evde ne yapacaksınız?

Benim kızım da 13 aylık 27 aylık olunca izin bitecek. Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok. O yüzden mecbur kreşe gidecek tam gün. Şansımız ise yazın 17.30 kışın 17.00de işin bitmesi.

Eğer annemle aynı şehirde olsaydık 4 yaşına kadar yarım gün kreş yarım gün ev seçeneğini denerdim. Bütün gün evde çocuğa da zor babaanneye de.

Lisans mezunuyum,16 yaşından beri çalışıyordum. Son 6 aydır evdeyim.İyi bir insanla evliyim, bebeğimi bekliyorum. Durumum iyi şükür..(kanaatde en büyük zenginlik) lakin hiçbir zaman kadın mutlaka çalışmalı cümlesinin altını da ustunu de dolduramadım.Allah zorunda bırakmasın :KK51: İçinizde hangisi ağır basıyorsa onu uygulayın...

Maddi durumun iyi olsada calis kötü olsada calis..sen bir annesin ama ayni zamanda bir kadınsın farkli ortamlara girmek farkli insanlarla sohbet etmek is arkadaslarinla birlikte bir seyler yapmak seni de kendine getirir kafan dağılır kızınla daha saglikli zaman gecirirsin .Bir kadinin (önemli bir bahanesi yoksa,) her zaman calismasindan yana oldum ve hala öyleyim

Eger maddi kayginiz yoksa daha makul calisma saatleri olan bir is bakamaz misiniz? 7 bucukta degil 5 bucukta evde olmaniz cok sey farkettieecektir.. kendi adima anne olduktan sonra calisma saatlerini cok onemser hale geldim ve sirf bu yuzden radikal bir kariyer degisikligi yoluna girdim. Sadece haftasonlari icin bile cocugumu sadece 2 saat gormek beni mutsuz ediyor ki butun gun evde babasiyka birlikte, eger o tempoda calisiyor olsaydim o aksam iki saatin de yemek banyo uyku ritueliyle gececegini dusunuyorum.

Back
X