Anneler çocuklarınıza dikkat edin ve bilinclendirin

Ben bir tecavuze sahit olsam gidip polise sikayet etsem yada o an 155 i arasam polis bana sen git ailesi mi arasin diyecek??
Ortaligi yikarim , aile bakanligini ararim , 183 u ararim
Sosyal medyada yazarim
Gazetelerin ihbar numarasini ararim
Ulkeyi ayaga kaldiririm
Boyle birsey olamaz
Kusura bakmayin konu sahibi ama com sakinsiniz
O tecavuze ugrayan cocugu da zorla.alir hastaneye gotururum
Ulkede boyle bir kanun mu var?? Cocuk tecavuzu bu yahu otesi mi var ? Ne demek sen git ailesi gelsin
O karakolu yikarim baslarina

Ağlamak istiyorum gerçekten ya :'(
7 yasindakine mi üzüleyim diğerine mi. Kapanmaz yaralar açılmış ruh ve bedenlerinde. Bimer ya da cimer e yazsak faydası olur mu acaba?

İstismara uğrayan çocuk uğradığı haksızlıklarla nasıl başa çıkacak acaba
İstismara uğrayıp Ailesi’ne bile güvenemeyen bir çocuğu nasıl bir gelecek bekliyor
Allah Yardımcısı olsun
Haklısınız çocuklarımız hep yakın çevresi tarafından tehlikede

Ben bir tecavuze sahit olsam gidip polise sikayet etsem yada o an 155 i arasam polis bana sen git ailesi mi arasin diyecek??
Sosyal medyada yazarim
Ulkeyi ayaga kaldiririm
Boyle birsey olamaz
Ulkede boyle bir kanun mu var?? Cocuk tecavuzu bu yahu otesi mi var ? Ne demek sen git ailesi gelsin
Ben bıçaklı kavgada polise ihbarda bulundum polis bıçaklanan kişi şikayetçi mi diye sordu dedim adamı dövüyorlar o arasın şikayetçi olacaksa ekibi öyle çıkaralım dediler ve suratıma kapattılar
Yani kanunlarla vicdan aynı doğrultuda işlemiyor

Konu sahibi sizde oğlunuza psikolojik destek aldırın bu olaya daha önce de şahit olmuştur
Siz üstünüze düşeni yapmışsınız inşallah ailelerde yaparlar

Ben bıçaklı kavgada polise ihbarda bulundum polis bıçaklanan kişi şikayetçi mi diye sordu dedim adamı dövüyorlar o arasın şikayetçi olacaksa ekibi öyle çıkaralım dediler ve suratıma kapattılar
Bu ulke batmis gitmis
Cidden soklardayim

Aklima 10 yasindaki cocugun da istismara ugrayabilmis olacagi geldi. Siz ne yaparsiniz bilemem ama ben sessiz kalamazdim.

Diğer konularda birşey diyemeyeceğim ama oğlunuza tavrıniz çok çok çok yanlış.
Benim annem de çabuk parlayan, sinirlenince gözü dünyayı görmeyen, hakkını savunan bir kadın. Yani 'öğretmen beni dovdu' de, öğretmeni attırır, olayı yedi duvele yayar...
Ama çocuklar narin varlıklardır. Böyle şeyler onları utandırır, duyulsun istemezler...
Bu sebeple annem çocuğunun ilkokulda yediği dayağı 20 sene sonra öğrendi, neden soylemediniz? Diye üzüldü.
Neden söyleyelim ki?
Bir sor kendine.
Aynı şekilde bir taciz vakası yasasam asla anneme soylemezdim. Çünkü o ayilir bayılır, sinir kriteri geçirir, karşı tarafla kavga eder, beni polise götürür, yedi duvele de duyururdu. Sonrasında yaşadığı panikle polis köpeği gibi dibimden ayrılmaz, felaket senaryolariyla benim de psikolojimi bozardi.
O yüzden ne yapar eder başta ondan saklardım.
Sizde de o potansiyeli gördüm. Oğlunuz böyle birşeyi onceden yaşamış olsa dahi size söyleyemezdi ki zaten.
Hele son yaptıklarınızdan sonra hiçbir mobbingini, hiçbir akran zorbalığıni, hiçbir yaşanmaması gereken bu tarz bir olayı size asla söylemez.
Cooooook yanlış yapmışsınız. Onu korumak isterken kendinizden uzaklastirmissiniz.

Merhaba,
Merak ettim, cocuklarim var.
Sizce anne nasil bir tepki vermeliydi?
Evet cok haklisiniz cocuk kafasi bambaska bi sey, suclu hissediyor ya da utaniyorlardir ama
Bilmiyorum orta yolu mu bulamiyoruz, ben de anneme dayak yedigimi soylesem susardi ornegin.
Allahim bilmiyorum ve uzuldum, anneniz de saklandigini duydugunda ahh ne uzulmustur.
Ben de biraz fevri ve korumaciyim seneler sonra boyle bir itirafla karsilasmak istemiyorum.

Aynen şaka gibi yazmış..Kendi başına gelse bu kadar sakin akıl verir miydi? Pes...
Sormayın ya valla sinir oldum. Sakin sakin yapabilecek bişey yok, alan memnun satan memnun a getirmiş olayı.
Burda kimliklerimiz bile belli değilken bir suç görünce ihbarda bulunuyoruz ve dikkate alınıyoruz. Gayette işlem başlatılıyor.
Neymiş, iftira ise aileler rencide olurmuş, polis bunu göze alamazmış. Böyle saçma bişey hayatımda duymadım.

Sosyal medyada yazarim
Ulkeyi ayaga kaldiririm
Boyle birsey olamaz
Haddini bilecekmişsin, yıkamazmışsın :işsiz:kolay değilmiş öyle. Ana baba karışmıyormuş, sananeymiş.
Hakikaten böyle bir olayda bile hala neler yapabileceğini bilemeyen insanlar var ya kahroluyorum.

Polisin insiyatifi demek ki. 155 i ne zaman arasam anında geldiler. İhbar varsa gelmek ve tutanak tutmak zorundalar.

Size diyecek bir laf yok. Elinizden geleni yapmışsınız. Yazık nasıl bir toplum olduk. Ayrıca o çocuk bunu neden yaptı ve baba neden tehdit etti? Bence bu çocuk da normal değil. Kendisi de istismar ediliyor olabilir. Bilmem anlatabildim mi?

İhbar ve şikayet farklı kavramlardır. Alıntılar yapıp çok uzun mesaj yazdım ama sildim. Siz önce biraz polis yönetmeliği, görev yetki ve sorumluluklarını okuyun. Bende ihbar ettim çok defa. Geldiler de. Ama şikayetçi misin diye soruduklarında hayır cevabı alırlarsa yapabilecekleri birşey kalmıyor. Anlatmak istediğim buydu. Çözüm arıyorsanız ilgili bakanlığa yazın. Derneklere başvurun. Konu sahibi eğer eminse o evde istismar olduğundan okuldaki öğretmenler daha dağılmadı gidip rehberlik servisiyle konuşabilir. Bakın sakince akıl verdim. Benim başıma gelirse ve yardım istersem sizde lütfen sakince akıl verin.

Bende bi kaç sene önce bizim binanın arkasında ki binada oynayan çocukların sesini duydum cam açıktı. Konuşmaları duyunca şok oldum 6 7 tane erkek çocuk 7-8 yaşlarında dizilerde söyle yapıyorlar böyle yapıyorlar erkek kadını dudagindan öpüyor sonra kadın çarşaf i vücuduna sarıp kalkıyor banyoya gidiyor. ..falan ya varya gerçekten çok üzüldüm elim ayağım titrrdi.luyfen anne babalar dikkat edelim hersey o kadar normallesiyoki

Back
X