Anneler lütfen bakın :(

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Bir hafta olacak doğum yapalı bir oğlum oldu çok şükür.
Hastaneden çıkmadan önce işitme testi yaptılar ve oğlum testten geçemedi hanımlar.
Kulağında su var dediler .
Genelde oluyor dedi hemşire önemsemedik pek 2 gün sonra tekrar gelin dediler yine geçemedi.
Hala su görünüyor çıkmış testte benim içime o günden beri taş oturdu resmen sürekli bebeğimi takip eder oldum acaba duyuyor mu diye ağlıyorum.
Uyurken seslere hiç tepki vermiyor ama uyanıkken bi yere daldığında öpücük sesi yapıyorum gözlerini kırpıyor ürküp.
O an seviniyorum ama uyuyorken gürültülü sesler bana mısın demiyor öyle olunca çok üzülüyorum.

Bir hafta sonra tekrar teste gidicez. Çok korkuyorum yine geçemezse diye bir yandan da hiç duymasa uyanıkkende öpücük sesime vs tepki vermez değil mi .

Hayırlı olsun oncelıkle bebegınız. Sıkmayın canınızı su olabilir doktoru dinleyin mutlaka gececek tir. Umarım en kısa zamanda sorun cozulür.

Yenidoğan bebekler uyurken yüksek gürültüye zaten kendilerini kapatırlar,hatta süpürge sesine bile uyuyan bebekler vardır....işitme testi belli bir desibelle belli parametrelerle ölçülür.sizin öpücük sesine göz kırptı vs bir ölçüt değil malesef.ama sıvı bazı bebeklerde olur ve zamanla geçen veya müdahale ile geçirilen bir durumdur,endişe edip sütünüzü kesmeyin

Üzülmeyin. Benim oğlum da ilk testte geçememişti işitme testini . 1 hafta sonra geçti şükür. Şimdi 14 aylık olmak üzere maşallah çıt sesi duysa kulak kesilir. Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Uyurken bebekler tepki vermezler içini ferah tut bişey çıkacağını sanmıyorum

İaitme testi o sekilde sık araliklarla yapilmaz benimde yeni oglum oldu ilk testi gecemedi hic kafaya takmadik buyudukce duydugunu anliyosunuz zaten. İkinci testi 1 aylik olunca yaptikar gecti testi. Zaten cogu bebek gecemiyor bu testi niye hemen bu panik.

Hayirli olsun saglikla buyutun insallah
Benim kizimda da olmustu aynisi sezeryan dogumda kulagina su kacabiliyo normal dediler bir kulagi gecti testten digeri 1hafta sonra gittigimizde gecti endiselenmeyin hayirlisiyla duzelir

Yenidoğan uykusu çok farklı oluyor. Ani seslerde uyanmıyorlar. Yeni doğduğunda oğluma herkes bu ne ya çok korkak diyordu . Öksürük-hapşırık-kapı kapatma gibi şeylere direk sıçrayarak tepki veriyordu hatta annemler demek ki duyuyor demişti çok iyi hatırlıyorum.

Icinizo ferah tutun benim yegenimde oyledi o kadar korkmustuk aylarca aglamistik dr 6 aya kadar gecmezse sorun vardir dedi tam 6.ayinda testi gecti sonunda normal bir durum korkmayin Allahin izniyle bisey yoktur

Benim oğlumunda ilk iki testi başarısızdı, o günleri hatırladım, ne çok üzülmüştüm, Allah’a şükür zamanla geçti gitti kendiliğinden. Fakat kızımın ilk başlarda sorun olmamasına rağmen 4 yaşından sonra kulağı su toplamaya başladı, çok şükür ben fark ettim, ne yuva ne terapistleri kimse bişey anlamamıştı, dönem dönem bir kulağı tamamen diğeri ise yüzde seksen kapanıyormuş, çocuğum neredeyse hiç bir şey duymuyormuş, çok şükür ameliyatla kulaklarına tüp takıldı, içerdeki sıvıyı dışarı atması için ve 2 yıl sonra tüpler tekrar çıkartılacak, korkmayın, sıkı takipte kalın, Allah dermansız dert vermesin.

Yiğenim uyurken abim Yanında matkap ile duvar delerdi hiç tepki vermezdi:)

Benim oglum ilk testi gecemedi. Hatta yapmadan testi yapacak kisi muhtemelen su vardir gecemez ama yapalim yine dedi. Gecemedi. Ikinci teste ise biri gecti digeri gecemedi digerini yaptiktan sonra obur kulagina tekrar yapti o zaman gecti tekrar ugrasmasa gecemeyecekti yine yani korkmayin. Hastanelerim korkutmalari bitmiyor bizi birde topuk kanindan korkuttular ama oda baska bir lohusa annenin yazisi olsun aklima gelmiyor degil madem su oluyor biraz daha gec yapsalar nolur sanki neden lohusa anneyi strese sokuyorlar

Bugün evi elektrik süpürgesiyle süpürdük canavar gibi bi alet
Ve o gürültüde 55 günlük kızım derin derin uyudu
Uyurken olan sesler yenidoğmuş bebeklerde pek etki etmiyor sanırım
Kapı çarpması gibi şeylerde sıçrıyor ya da tepki veriyor mu diye sormuştu bana odyo daki görevli

Sen içini ferah tut sıkıntı çıksada tedavisini yaparlar su bu başka bişey olsa söylerlerdi ana yüreği işte bende çok tedirgindim o zamanlarda sıkıntı yapmayın siz

Hiç kafanıza takmayıın benim kızım ilk testi geçemedi ikinci testte sağ kulak geçti sol geçemedi üçüncü testte tamamen geçti gayet sağlıklı çok şükür ablamın oğlu da üçüncü testte geçti çok sık görülebilen bu durum insan ister istemez telaş yapıyor bizde çok endişelenmiştik ama yersizmiş bu endişeler.bebeğinizi güle güle büyütün

Cevap yazıp destek olan herkesten Allah razı olsun insaallah benim oğlumda sağlıkla çıkacak testten .
Lohusalık psikolojisi çok başkaymış yıpratıyorum kendimi ama yazdıklarınız iyi geldi kızlar çok sağolun.

Daha 1 haftalık, seslere tepki vermemesi çok normal. Siz ev ortamında test edip de üzmeyin kendinizi. Oglum 3 aylik olucak. Aaah diyorum ilk ay sesleri almadığı için mışıl mışıl uyurdu şimdi çit desek uyanacak. Üzülme bebeğinin çoook daha büyük bir sorunu yok ya, ayrıca umutsuz bir vaka da degil bu, allahin izniyle geçecek bu sefer görüceksin. Sen de uzuldugunle kalırsın. Şu anda sadece dua et ve gönlünü ferah tut ki sütün bol olsun bebeğine stres degil huzur geçsin. O bebeği hala bekleyen arkadaşlarımız da var değil mi? Rabbim sana vermiş kıymetini bil ve sabirla bekle.

genelde bi hafta sonra yapilan testte geçiyor bebekler için izi ferah tutun soru. olduğunu sanmıyorum zaten uyanıkken tepki veriyor demissiniz

Merak etmeyin ilk 3 hafta cok derin uyuyorar ben bebegimi uyutup evimi supururdum yinede tinlamazdi ki isitme testini sorunsuz gecmisti. Sivi varsa o zamanla duzeliyormus bildigim kadariyla doktorlara guvenin aksi bisey olsa onlar size soylerler ki bunun da cozumu oluyor artik bebeklikten onlem alinmaya baslandigi zaman. Yeni anne olunca insan herseyden tedirgin oluyor yine de ici rahat etmiyor anliyorum sizi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…