- 17 Aralık 2015
- 27.092
- 49.523
- 598
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
bende sizin gibi parkta bile dibinden ayrilmayan insanim e bebekte kizimi boyle bir anda gozumun onunde kaybettim.Normalde çocuklarımın üstüne çok titrediğim konusunda eleştiriler alan bir anneyim. Ama oğlumun yapısını bildiğim için böyleydim. İki dakika elini bırakmaya, gözünü ayırmaya gelmeyen çok hareketli bir çocuktu. Buna rağmen bu kadar büyük bir olay olmasa da benzerlerini yaşadım malesef.
Kızımın okul pikniğine gitmiştik, 3-4 yaşlarındaydı sanırım. Herkesin çocuğu etrafta oynuyor, koşturuyor anneleri masada muhabbet ediyor. Ben hep bir kaç metre ötesinde peşinde dolanıyorum. Bu yüzden de eleştiriliyorum diğer anneler gülüyor halime. Çantamdan ıslak mendil çıkartana kadar gözden kayboldu, bir kedinin peşine takılmış. Bir kaç dakika içinde bulduk ama yaşadığımı ben bilirim.
Elimde market poşetleriyle, bir yandan oğlumu zaptetmeye çalışırdım, çekiştire çekiştire kurtarmaya çalışırdı elini. Kaç defa poşetleri elimden atıp peşinden koştuğumu, ona daha yakın olanlara "çocuğu tutun" diye bağırdığımı bilirim.
Buna benzer kaç olay yaşadık, hep tetikte bir anneydim. Eşime ben bu çocuğa yetişemiyorum diye ağladığım bile olmuştur.
Bazı çocuk çok hareketli oluyor benden kaynaklı desem, kızım tam tersiydi. İkisi de aynı evde, aynı anne babayla büyüdü. Şimdi 14 yaşında tam tersi ağırbaşlı, olgun bir çocuk oldu.
Evet sizde korkmuşsunuz ama anne babayı ilgisizlikle suçlamayın.
gerçekten saniyelik ya. ben de bebekken annem sadece yemeğin altını kapatıp gelmek için mutfağa gitmiş ve ben o arada banyoya gidip toz deterjanı yerlere serpmişim. allahtan ağzıma götürmemişim ve annem diyor ki dakika bile sürmedi gidip gelmem.bende sizin gibi parkta bile dibinden ayrilmayan insanim e bebekte kizimi boyle bir anda gozumun onunde kaybettim.
bir oyuncagi gostermek icin elimi rafa uzattim aldim arkami döndüm yok saniyeler icinde
magazada bagris cagris ariyorum ya disari ciktiysa yuruyen merdivenlerden yuvarlanirsa diye kafayi yiyorum icimden koca avm.
bizimkini emzik reyonunun onunde bulduk
emzigi yeni birakmisti emzik askiyla oraya kostu heralde
ama o 1 2 dakikanin verdigi stres beynimin icinde donenler kabus gibiydi
bizim bir akrabamiz 4 yasindaki kizlariyla bir eve gezmeye gidiyorlar bunlar sohbete daliyor kiz gidip banyoda camasir suyu iciyorgerçekten saniyelik ya. ben de bebekken annem sadece yemeğin altını kapatıp gelmek için mutfağa gitmiş ve ben o arada banyoya gidip toz deterjanı yerlere serpmişim. allahtan ağzıma götürmemişim ve annem diyor ki dakika bile sürmedi gidip gelmem.
Geçen bizde sahile indiğimiz de anne baba elinde telefon çocuk daha 1,5 yaşında falan büyük değil yani kafasına göre dolanıyor biri alıp gitse pireleri duymazDünden beri hala etkisinden çıkamadım
akşam yürüyüş için çıkmıştık,eşim kızım ben.
Sonra yanımıza çok tatlı giyinimli 1.5 yaşlarinda bir kız bebek geldi.Öylece bakıp gitti.Arkamıza baktım kız oldugu gibi gidiyordu başıboş.
Etrafa baktık kimsesi yok.
Eşim dedi bak kaybolmuş bu diye.
Tam arkamı döndüm hafif koşmaya başladım bebeği alıp polise götüreyim diye.Derken kız arabaların yoğun olduğu karşı caddeye geçti.Kocaman beyaz bir jip hizlica geliyor bebegi görmüyor.Uzaktayim hala bebeğe yetişmem mümkün değil
bende yola atladım jipe dur dur diye bağirdim.Bebek ufak muhtemelen görmüyor ki hizini düsürmüyor diye düsündüm.Sonra frene bastı ve bebeğe sadece sürttü araba.Aldı. bebeği kucagima.Tam o sirada annesi babasi kosarak geliyor uzaktan.Siz nerdesiniz ya dedim,kaç dakikadir buralarda başı boş dolaşıyor.Ve akşam karanliği saat 9 suları.Neye daldınız bu kadar.Bi anne baba neye dalabilirde çocuğu bu kadar uzaklaşana kadar farketmez.
İnşallah birdaha dikkat ederler.
yahu ben parka göturunce bile elimi telefona almiyorum kaşla göz arası kaçirirlar allah korusun diye.Yapmayin anneler.
Allah aşkına yapmayın.Gözümün önünde bir bebeğe araba çarpa korkusuyla karşı karşıya geldim..Yaşanmasın böyle şeyler ne olur..
karıstirdiniz sanirim.Benim bu olaydan çok dikkatimi çeken sürekli böyle şeylerin sizi bulması, sizin de konu açmanız. Sürekli kötü ebeveynler sizi buluyor. Hayret ediyorum gerçekten
Baya bi dolandi bebek.Etrafimizdaki herkese baktik çocukla ilgilenen yok.kayboldu diye düşündük.Cidden ihmale gelmiyorlar Allah korusunO an biri alıp arabasına bindirme haberleri olmayacak Allah'ım çıldırıcamOğlum kaçıp kaçıp giden bir çocuk değildi ona rağmen gözümü bir saniye üzerinden ayırmadım çünkü olacakları düşündükçe ödüm kopuyordu. Hatta gözümün önünde olsa bile biri alıp kaçırır yetişemem diye uzaklaşmasına bile izin vermezdim. Ailelerdeki bu rahatlık nedir ya. Bazı çocuklar cidden Allah'a emanet büyüyor.
Öyle gerçekten.Bu konularda büyük konuşmaktan korkarım ama 3 senedir kizimi bian bile gözümden ayirmadim.Bianlik çünkü bu olaylar.Yatsınlar kalksınlar Allah’a şükretsinler ki çocuğun karşısına siz çıkmışsınız. Çok daha kötü şeyler oladabilirdi. Doğurmakla ana baba olunmuyor işte. İnsanın onceligi çocuğu olacak neler oluyor neler duyuyoruz
Benim 3 yasindaki kizimda oyle. İnanilmaz zeki ve atik bir cocuk. Daha yurumeye başladığından beri hic yerinde durmaz. Asiri da merakli. O xamanlar korona yoktu, ev oturmalarina giderdik. Bazen 10 dk oturmadan donerdim. İnsanlarla asla rahat sohbet edemezdim. Daha 1.5 yasinda bile degildi. Misafirlikte cekmeceden bicak bulmuş, çöpü dagitmis. Daha neler neler. Bende her zaman elestirilen bir anneyi , rahat birakmiyormuşum çocuğumu. Çocuğumu taniyorum. Ve bu yazıyı okuyunca ne kadar da dogru birsey yaptığımı anladimNormalde çocuklarımın üstüne çok titrediğim konusunda eleştiriler alan bir anneyim. Ama oğlumun yapısını bildiğim için böyleydim. İki dakika elini bırakmaya, gözünü ayırmaya gelmeyen çok hareketli bir çocuktu. Buna rağmen bu kadar büyük bir olay olmasa da benzerlerini yaşadım malesef.
Kızımın okul pikniğine gitmiştik, 3-4 yaşlarındaydı sanırım. Herkesin çocuğu etrafta oynuyor, koşturuyor anneleri masada muhabbet ediyor. Ben hep bir kaç metre ötesinde peşinde dolanıyorum. Bu yüzden de eleştiriliyorum diğer anneler gülüyor halime. Çantamdan ıslak mendil çıkartana kadar gözden kayboldu, bir kedinin peşine takılmış. Bir kaç dakika içinde bulduk ama yaşadığımı ben bilirim.
Elimde market poşetleriyle, bir yandan oğlumu zaptetmeye çalışırdım, çekiştire çekiştire kurtarmaya çalışırdı elini. Kaç defa poşetleri elimden atıp peşinden koştuğumu, ona daha yakın olanlara "çocuğu tutun" diye bağırdığımı bilirim.
Buna benzer kaç olay yaşadık, hep tetikte bir anneydim. Eşime ben bu çocuğa yetişemiyorum diye ağladığım bile olmuştur.
Bazı çocuk çok hareketli oluyor benden kaynaklı desem, kızım tam tersiydi. İkisi de aynı evde, aynı anne babayla büyüdü. Şimdi 14 yaşında tam tersi ağırbaşlı, olgun bir çocuk oldu.
Evet sizde korkmuşsunuz ama anne babayı ilgisizlikle suçlamayın.
Her anne çocuğunu tanıyıp ona göre davranmalı.Benim 3 yasindaki kizimda oyle. İnanilmaz zeki ve atik bir cocuk. Daha yurumeye başladığından beri hic yerinde durmaz. Asiri da merakli. O xamanlar korona yoktu, ev oturmalarina giderdik. Bazen 10 dk oturmadan donerdim. İnsanlarla asla rahat sohbet edemezdim. Daha 1.5 yasinda bile degildi. Misafirlikte cekmeceden bicak bulmuş, çöpü dagitmis. Daha neler neler. Bende her zaman elestirilen bir anneyi , rahat birakmiyormuşum çocuğumu. Çocuğumu taniyorum. Ve bu yazıyı okuyunca ne kadar da dogru birsey yaptığımı anladim
Okurken yüreğim ağzıma geldi nasıl o kadar uzaklaşabilirler kınamak istemiyorum bende anneyim gözlerim ayiramiyorumDünden beri hala etkisinden çıkamadım
Sonra yanımıza çok tatlı giyinimli 1.5 yaşlarinda bir kız bebek geldi.Öylece bakıp gitti.Arkamıza baktım kız oldugu gibi gidiyordu başıboş.
Tam arkamı döndüm hafif koşmaya başladım bebeği alıp polise götüreyim diye.Derken kız arabaların yoğun olduğu karşı caddeye geçti.Kocaman beyaz bir jip hizlica geliyor bebegi görmüyor.Uzaktayim hala bebeğe yetişmem mümkün değil
bende yola atladım jipe dur dur diye bağirdim.Bebek ufak muhtemelen görmüyor ki hizini düsürmüyor diye düsündüm.Sonra frene bastı ve bebeğe sadece sürttü araba.Aldı. bebeği kucagima.Tam o sirada annesi babasi kosarak geliyor uzaktan.Siz nerdesiniz ya dedim,kaç dakikadir buralarda başı boş dolaşıyor.Ve akşam karanliği saat 9 suları.Neye daldınız bu kadar.Bi anne baba neye dalabilirde çocuğu bu kadar uzaklaşana kadar farketmez.
yahu ben parka göturunce bile elimi telefona almiyorum kaşla göz arası kaçirirlar allah korusun diye.Yapmayin anneler.
Allah aşkına yapmayın.Gözümün önünde bir bebeğe araba çarpa korkusuyla karşı karşıya geldim..Yaşanmasın böyle şeyler ne olur..
Hayır sadece açtığınız çoğu konu tanımadığınız ebeveynler üzerine.karıstirdiniz sanirim.
Çocuklara bebeklere hele çok hassasım.bi dünya yaşanan kötü olaylarin yaninda benim konularim niye rahatsiz ettiki sizi.Sanirim ya karistirdiniz yada stres atmsya geldiniz
Büyük konuşmak istemem ama bazıları umursamazDünden beri hala etkisinden çıkamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?